Betweterige DENK-stoker Tunahan Kuzu komt christelijk CDA-Kamerlid Mona Keijzer uitleggen wat er in de Bijbel staat

Tunahan Kuzu – zelf een soennitische moslim – pretendeert beter te weten wat er in de Bijbel staat dan het katholieke Kamerlid Mona Keijzer, zo maakt hij duidelijk bij een debat in de Tweede Kamer over het eigen risico. Lekker nog even die religieuze twisten opstoken omdat het kan.

In de Tweede Kamer hebben we al heel wat retorische dieptepunt van Tunahan Kuzu de revue horen passeren. Maar wat er gisteren gebeurde in een commissievergadering over het eigen risico in de zorg, daarvan vallen de trommelvliezen uit je oren.

De DENK-generaal heeft zichzelf namelijk de rol gegeven van aanklager van het CDA, en valt in die hoedanigheid dan ook CDA-Kamerlid Mona Keijzer aan. Kuzu verwijt de nummer 2 van de christen-democratische partij spelletjes te hebben gespeeld rondom het eigen risico. Tot dusverre is het allemaal nog goed en aardig, want zulke gemakkelijke verwijten vliegen er elke dag over tafel in Den Haag.

Maar DENK gaat dan een stapje verder, door de Bijbel te betrekken bij het opstootje over het eigen risico:

“De vraag is eigenlijk heel concreet en heel makkelijk: in plaats van de minister af te wachten wat zij als antwoord gaat geven kunt u toch wel vooruitlopen en zelf aangeven wat u er zelf van vindt?

Over het puntje beschaving zou ik ook willen zeggen: volgens mij is het ook een Bijbels gebod ‘Gij zult niet liegen’. En ik denk dat het ook wel belangrijk is om dat mee te nemen.”

Gelukkig kapt de voorzitter deze absurde opmerking direct af, maar ik wil er toch nog even bij stilstaan. Want sorry: dit slaat gewoon echt nergens op. Ten eerste heeft Kuzu geen enkel bewijs dat Mona Keijzer gelogen zou hebben. Ten tweede hebben we in Nederland een scheiding van kerk en staat. Het makkelijk dus helemaal niet uit wat Mona Keijzer privé gelooft, maar het is zeker niet de taak van Tunahan Kuzu om haar te wijzen op wat voor religieuze plichten zij al dan niet zou hebben ten aanzien van de staat. Zien we ooit Kamerleden die bij Kuzu komen informeren of hij wel vijf keer per dag richting Mekka bidt, of vragen waarom hij z’n baard niet wat langer laat groeien? Nee, natuurlijk niet. Dat zou belachelijk zijn.

Kamerleden zitten in het parlement niet om elkaar de maat te nemen op het gebied van religie. Spelletjes als: ‘wie is de meest vrome gelovige’ zijn totaal irrelevant voor Den Haag, en dienen dan ook niet gespeeld te worden. Geloof is ieders eigen persoonlijke aangelegenheid: niet die van collega-politici, en al helemaal niet die van opportunisten als Kuzu die religie zien als een methode om verdeel-en-heers te spelen. Bah, wat een misselijke trucs.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

45 reacties

 1. Ni28

  Mijn vrouw zei vanmorgen al richting mevrouw Keijzer, kijk even naar nummer 7 van de tien geboden: Gij zult niet stelen! En mijn vrouw verfoeit DENK. Ik denk dat de protestantse christenen de bijbel door en door kennen maar niet altijd naar leven. Kuzu heeft hier een punt en iemand heeft hem hierover goed geadviseerd.

  1. Rosasolis

   Kuzu heeft geen punt! Mona Keijzer heeft niet gelogen en zij heeft niets gestolen.
   Ik Denk dat die Denk-generaal niets anders wil, dan een sensatie proberen te
   veroorzaken…om aandacht te krijgen. Waarschijnlijk houdt deze soenitisch mannetje
   niet van intelligent vrouwen, en zeker niet van vrouwen in hoge posities. Waarschijnlijk
   is hij en een paar andere kereltjes in dit hoofdzakelijk moslim partij, de reden dat
   een paar maanden na hun oprichting, Sylvana Simons stapte uit hun partij en haar
   nieuwe partij Artikel 1 heeft opgericht. Het was/is duidelijk dat Mevr. Simons kan
   veel beter DENKen dat haar domme ex-collega’s.

 2. Ngatimoto

  Zij zitten er wel om elkaar de maat te nemen over religie. ‘Wij’ doen dit iedere minuut van de dag richting moslims. Als een moslim je vertelt dat je niet mag liegen omdat dit in de bijbel staat en je bent/pretendeert een belijdend RK persoon te zijn? Als atheïst EIS ik rechtschapenheid van een gelovige. Niet liegen is het makkelijkste dat er is. Toch?
  Diezelfde meneer KUZU pleegt ieder seconde dat hij ademt ‘Taqia’. Als het nodig is onder de regels van Islam moet je liegen. Voor moslims is liegen dus pure dwang. Voor mensen als Mona een vrijblijvende optie. Kuzu kan dus beter zijn onbetrouwbare mond houden.

  1. Dubbele Komma

   Niks aan toe te voegen.

  2. Rosasolis

   @Ngatimoto. Je vroeg van rechtschapenheid van een gelovige. Ik denk dat het tijd is dat je gaat zoeken hoe onze 2

   c

   1. Rosasolis

    @ Ngatimoto. Sorry, internet storing. ik wil nu proberen door te gaan met mijn
    commentaren naar jou. De CDA is niet alleen een Christelijke partij, maar ook
    een moderne Democratische Partij! Waar het nodig is wil de CDA ons Militaire troepen steunen om te vechten tegen de Jihad in de Midden-oost en in vele Afrikaanse landen. Nou waarom zou sommige mensen tegen ons Nederlands
    Militair zijn, die de volledige steun krijgt van ons CDA?

    1. Ngatimoto

     Dus het CDA dient God EN Mammon?
     En dat gevecht in verre landen is niet nodig. Wat wel nodig is zijn marineschepen die ieder bootje dat vanaf Afrika met vluchtelingen deze kant op komt tot zinken brengt. Ander oplossingen zijn er niet.
     Wat nodig is is een sterk leger aan de grenzen van Europa. Maar daar wil Brussel niet aan.

 3. Guus Geluk

  Thans geldt Mattheüs 7:3.

 4. HaZ

  Béééééé.

  1. van Urk

   “Als uw broeder zondigt, bestraf hem onder vier ogen. Als hij naar u luistert, hebt u uw broeder gewonnen” (Matt. 18:15,16)

   1. HaZ

    Zo’n hele zin als vertaling voor een keer blaten…? Zegt veel over de geiten ! 😉

 5. Nasrani

  Tja, een moslim mag liegen als het hem beter uitkomt. Heeft zelfs een naam! Maar goed, de islam en de moslims zijn hier hopelijk de langste tijd geweest. Terug naar hun heilstaten zou ik zo zeggen.

  1. Dubbele Komma

   Taqqya. is dat woord. dhimmie dopper is er een meester in.

   1. buitenbeentje

    Absoluut niet, Taqqya moet zo gedaan worden dat de ander het niet merkt. Als je na twee regels al weet dat het trollerij is, dan ben je een slechte trol. Geldt voor zowel Kuzu als Dopper.

    1. Feit

     Kuzu en Kafir Domper doen beide.

     Trollqqya.

     1. Rosasolis

      Amen

 6. Dubbele Komma

  Als het niet zo levensgevaarlijk was,lach je jezelf toch helemaal te pletter toch?
  dit partijtje is rechtstreeks geboren uit de schoot van de pvda.zon clubje waar zon zwakzinnige als dhimmie dopper op stemt.

  nu zitten ze in de kamer,hebben bijna evenveel zetels als hun moederpartij,en NOG gaan de linkse oogjes niet open. hilarisch toch.

  je zou bijna denken dat hitler de socialist,die bondgenoot was met de moslims,nog steeds duitsland regeert.en nederland. de linksmenschen helpen hun bondgenoot wel aan de macht!

 7. netniet

  Religieuze mensen zijn de facto verward en als je dan een soort van scheiding pretendeert, waarbij het geloofsinstituut zelf geen partij mag zijn maar de aanhangers wel volgens de waarden van het instituut, politiek mogen bedrijven dan krijg je dit soort taferelen.

 8. Obiwokekenobie

  Geloof en politiek zijn een giftige combinatie.

  1. toetssteen

   @Obiwokekenobie
   100% eens. Politiek en religie moeten gescheiden zijn/worden en blijven!

   1. van Urk

    toetsteen@ Leugenachtige politici ook. 😉

  2. Nasrani

   Je plukt er in het vrije Westen anders maar mooi de vruchten van……….wat een vrijheid heeft het Christendom gebracht!

   1. toetssteen

    @Nasrani
    Ehm ik zou gaan zoeken bij John Locke. Enne neen, dat had niets van doen met het christendom, maar met het scheiden der machten.

    1. Hetzalwelweer

     Toetssteen….jij bent echt Lost….

 9. K.Dopper

  Kuzu citeert de Bijbel naar strekking correct. Letterlijk staat in Ex 20 “Gij zult geen vals getuigenis jegens uw naaste afleggen”.

  De kans dat hij de Bijbel kent dan Keijze is overigens groot, met de Bijbelkennis van katholieken is het in de regel beroerd gesteld.

  1. Hetzalwelweer

   De bijbel is en blijft een sprookjes boek, net als de koran. Geschreven door geloofsidioten die enkel en alleen uit zijn op geld.

  2. toetssteen

   Mzzzzz, een van de tien geboden.
   Maarre ik heb wat problemen met Kuzu’s vrije interpretatie die overigens op het internet te vinden is. Het klopt met de oorspronkelijke tekst van geen meter, maar ach who cares?

   1. Hetzalwelweer

    10 geboden??? Het waren gewoon 10 wetten….

    1. toetssteen

     @hetzalwelweer
     Uhm, een wet is een gebod
     Maar afgezien van de bijbel, lijkt me niet bedriegen in om het even welke samenleving een pre.

     1. Hetzalwelweer

      Mee eens, een feit is dat wanneer de NPO zegt dat iets een feit is dat dat een waarheid is. Dat wordt voor lief genomen….maar wat is de waarheid? De onderste steen? Het bekende VVD verhaal….

  3. buitenbeentje

   “De kans dat hij de Bijbel kent dan Keijze is overigens groot,”
   Drank en pilletjes gaan schijnbaar niet goed samen.

  4. Roughwood

   Zo spreekt de heer, wij danken Dopper…

  5. Rosasolis

   @K.Dopper. Aan welke kant staat u? Niemand in ons CDA heeft “vals getuigenis”
   afgelegd. Hoe weet u dat “de Bijbelkennis van katholieken is het in de regel
   beroerd gesteld”? Wat mankeert met uw taal? Of heeft u type problemen?

 10. henk vintage

  “geloof is ieders eigen persoonlijke aangelegenheid”
  Waarom moeten er in de openbare ruimte dan zulke wanstaltige gebouwen verrijzen, zoals als nu weer in Enschede en de bezwaren hiertegen door onze overheid van tafel worden geveegd.

  1. Hetzalwelweer

   @Henk, omdat de politiek schijt heeft aan het volk. Die moskee komt er hoe dan ook. Je zal er maar net een huis in de buurt gekocht hebben. Waarde daling is niet bewezen en daarom ongegrond verklaard. De gemeente wordt er goed voor betaald en dat is belangrijker.

 11. Hetzalwelweer

  Niets…..De bijbel is niets, het favoriete boekje van Kuzu is niets. Mijn zus of Jezus, Mo z’n zus. Geloof bestaat niet, klaar. Het is een farce die alleen maar geld moet opbrengen. De EU is een farce, het zijn allemaal vrindjes die elkaar de hand boven het hoofd houden. Maar vergeet niet, het zijn allemaal oorlogsmisdadigers. Er kleeft zoveel bloed aan de klauwen van Brussel. Ze lokken iedereen uit het noorden van Afrika om naar de EU te komen. Brussel laat iedereen 5 of 6 landen doorkruisen om uiteindelijk hier aanslagen te plegen. Brussel wil maar 1 ding. Totale overheersing…. Er moet eerst chaos zijn om orde te scheppen.

 12. LieverKipsLeverworst

  Even niet vergeten: zowel Küzü als Keijzer hebben allebei een kruis in hun broek. Allebei zòòò schijnheilig!

  1. Hetzalwelweer

   @Kips, wat is er voor de EU belangrijker? Er was eens een vliegtuig, onderweg naar…..uit de lucht geschoten met vele Nederlanders….De MH17…..Rutte, onze minister…..onderste steentjes boven….niks, helemaal niks….nul komma nul, een farce…..

 13. gimmeMystack

  Tuurlijk maakt het wel uit wat zij privé gelooft, ik kan die Kuzu niet uitstaan, maar ik geef hem hier groot gelijk. Ze heten de CHRISTEN democtraten, hoe kan je dan met drogen ogen zeggen dat kerk en staat gescheiden zijn??????

  Hij legt te vinger op de zere plek. Het zijn schijnheiligen.

  1. Rosasolis

   @gimmeMystack Je zou een keer kunnen lezen over de CDA. Ga a.u.b. niet dit
   partij vergelijken met de Christen Unie. De Christelijk-DEMOCRATISCH Appel,
   is een moderne conservatieve partij, die Christelijke wortels heeft in hun eigen grond-wetten. Wij zijn niet verrechts en ook niet verlinks. Maar terwijl wij houden
   de lessen uit de Bijbel in ons gedachten, wij leven en functioneren in deze tijd! Je kunt
   de CDA vergelijken met de CDU van A. Merkel in Duitsland, en andere moderne
   Christelijk-Democratisch in vele EU landen. Met de aandacht op het woord DEMOCRATISCH. Als je wel of niet gelovig ben, wel of niet naar de kerk gaat, je
   kan de Bijbel in je gedachten houden, als de grondlegger van ons Westerse Maatschappij. Waar zouden wij nu zijn zonder die oude leer die zoveel getalenteerde
   mensen hebben inspireert door zoveel eeuwen. Kortom de CDA is een zeer modern
   partij, die ook veel meer voor ons militairen en politie willen, in de strijd tegen terrorisme, en ook meer voor belangrijke sociale zorg in ons land.

 14. HW

  Hou aub op over het geloof, want in naam van God of Allah zijn er in de loop van de tijd al miljarden mensen vermoord.

  1. Rosasolis

   @HW Ik vraag me af hoeveel gewone Russen werden vermoord door eerst de
   Bolshevics onder leiding van Lenin, dan later door Stalin’s machtige communistische
   troepen. En hoeveel mensen in Oost-Europese landen werden vermoord door de
   communisten uit hun eigen land? Ik kan nog steeds herinneren dat duizenden
   Hongaren vluchten naar West-Europese landen en ook naar Noord-America.
   In Rusland kwamen velen om in de vreselijke Goelag gevangenissen. En tenslotte
   de Nazi’s hadden miljarden mensen uit heel Europe vermoord gedurende WW 2.

 15. brabantguy

  Dan moet je ook geen C in de partijnaam zetten… Daarmee geef je namelijk aan dat jouw prive zaken van het geloof door wil zetten in de politiek… En daarmee is het prive er af wat mij betreft…

 16. Seneca

  Mijn mening is dat geloof beleden dient te worden achter de voordeur. Geloof en politiek is – vergeef mij de uitdrukking – des duivels. CDA, CU, Denk, SGP en nog meer van die ‘religieuze’ partijtjes en partijen dienen uit het politiek speelveld verwijderd te worden. Met alle respect voor de gelovigen, maar als Jezus voldoende geld gehad zou hebben, zou hij niet zo aan de weg getimmerd hebben!
  Overigens is zijn leer totaal gecorrumpeerd en wel in eerste instantie door ene Paulus.
  Als men de leer letterlijk zou aannemen en volgen, dan zou de wereld een betere plek zijn. Maar ja, de mens kwam erbij, zag een stroom kapitaal en het onheil was daar.

 17. Babaji538

  Aandacht vragen is een manier van bedelen om energie.
  Energie geven is een wijze van bevestiging vragen.
  De stilte kent geen grens.
  Petra Cecilia Maria Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.