Burgemeester Van der Laan (PvdA) stopt ermee: kanker haalde de Amsterdamse burgervader in

De longkanker heeft de advocaat, voormalig minister en huidig burgemeester van Amsterdam bijna geveld. Vanaf vandaag kondigt de man via een brief aan alle Amsterdammers aan dat hij ongeneeslijk ziek is verklaard, en zijn taken per direct neerlegt.

Burgemeester Eberhard van der Laan van Amsterdam (PvdA) stopt ermee, dat maakt hij vandaag bekend in een afscheidsbrief aan alle inwoners van Amsterdam:

brief

Het is al een tijdje bekend dat de burgervader lijdt aan kanker, maar hij besloot om zijn taak als burgemeester zo lang mogelijk te blijven voortzetten. Eerder deze week werd al duidelijk dat de man moeite had met lopen en bij een publiekelijke vertoning door de Koning aan de arm moest worden gehouden. De foto daarvan heeft Nederland ontroerd, maar het toonde ook aan dat het tijdperk-Van der Laan – dat begon in 2010 nadat Job Cohen opstapte als burgemeester van Amsterdam – ten einde aan het komen was.

Vandaag was die langgevreesde dag dan eindelijk gearriveerd: Van der Laan besloot om zelf de touwtjes in handen te houden en zijn aftreden via een eigen schrijven wereldkundig te maken. Hij geeft de inwoners van de stad nog een laatste goede raad mee: “Zorg goed voor onze stad en voor elkaar,” aldus de burgemeester. En dan is er niets meer: “Vaarwel.”

Het leven is hard en ongenadig.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

31 reacties

 1. K.Dopper

  We zullen afscheid moeten nemen van een briljante en integere bestuurder.
  Een tijdperk komt ten einde.

  1. corfo

   @ Dopper.
   blablabla !!!

   1. Top

    En niet te vergeten, blablablablabla blablabeuhhh!

  2. Bloem

   Beste her Dopper, Integer zeker, briljant?

  3. Nederlandse_Patriot

   Integer? Ja. Briljant? Nee.

  4. marco1

   HaHaHa briljant?????Jij nent soms erg grappig ik lach me kapot.

 2. DolleDries

  Dat hij stopt is prima, hij heeft van Amsterdam en islamitisch bolwerk gemaakt.
  Het treurig voor hem dat dit door die verrotte ziekte moet dit gun je niemand. Het is een gedwongen voltooid leven. Guus kan dat wel uitleggen.

 3. Nederlandse_Patriot

  Tja, kanker is een klote ziekte. Erg zielig voor de beste man…

 4. Guus Geluk

  Erg droevig niews.

  Het is een goede zaak dat hij zijn land nog lang heeft kunnen dienen.

 5. Bennie49

  Heel aardige lieve man.
  Heeft heel Amsterdam verziekt
  Nu maar een echte burgemeester er op om alles weer normaal te aken

  1. Floris

   Ik wens de man sterkte. Amsterdam was al verziekt, dat kan je Van der Laan niet verwijten, al heeft de man enorme fouten gemaakt door Elatik en consorten te vertrouwen. De man is hopeloos naïef geweest.

   1. Nederlandse_Patriot

    Amsterdam was inderdaad al ver kapot voordat Van der Laan er kwam, ook al heeft hij zelf ook een aantal dingen verknalt. Onze hoofdstad is al niet eens grotendeels autochtoon Nederlands meer. Valt niet meer te redden…

    1. Floris

     Dat geldt voor heel veel grote steden in West-Europa. Het rottingsproces is al veel verder gevorderd dan de meeste mensen denken.

     Wir schaffen das…nicht.

 6. fusilier

  Nu een burgemeester die door de bevolking gekozen word.

 7. marco1

  Wat de man verdient omdat hij zo lief is een waardig ontslag. Nu kunnen ze gerust een zeeheldenstraat wijzigen in de van der laanstraat

  1. Beukman

   Ik stel voor om een brede bomenrijke straat om te dopen in de Eberhard van der Laan.

   1. sjun

    We hebben al een Galgenstraat in de stad op de Westelijke Eilanden. Misschien dat er in Amsterdam-West een flatgebouw naar Eberhard de laatste Mohikaan van de PvdA vernoemd kan worden als mensen daar behoefte aan hebben. Goed dat de man ontslag neemt, het bespaart hem een ontluisterend onderzoek naar moedwillig passeren van controlemechanismen in het streven om ter stede Marokkaanse succesverhalen te creëren. Wat ervan rest is een beeld van vriendjespolitiek, potverteren van door anderen bijeengebracht kapitaal, andersgelijke behandeling en declaratiefraude waarvan niet langer weggekeken kan worden. Voor de zoveelste maal hebben goede bedoelingen een weg naar de hel geplaveid.

    1. Beukman

     @sjun
     Lulkoek gevat in zwelpraat.

     1. Top

      ‘En dit gezegd, door een flapdrol en handophouder’!

 8. Nasrani

  ‘T werd tijd!

  1. Neworder

   Lafaard, wetende dat je met deze opmerking alle kanten op kunt…….

   1. DolleDries

    Ik vind het ook geen opmerking ,maar wat ben jij nu in één keer sentimenteel Sarko rooie rakker. De doodsverwensingen richting Wilders uit jouw club zijn ook niet mals en worden door jou mede bejubeld.

   2. Guus Geluk

    Eens, Neworder. Deze opmerking is erg laf.

   3. Nasrani

    Pardon? Uit mijn eerdere berichten zou je mijn mening kunnen weten. Niemand die hem durfde aanpakken dee afgelopen tijd omdat hij zo ziek was. Dat is misbruik maken van je ziekte! En dat wist hij. En dat mag je een burgemeester woon kwalijk nemen hoor. Dus, ‘ t werd tijd.

    1. DolleDries

     Daar ben ik wel met je eens dat hij vroeger had moeten aftreden. De burgemeester in bv in Arnhem was veel minder ziek maar trad toch af omdat hij vond dat hij zijn functie niet naar behoren kon vervullen.
     Het was niet in belang van de stad dat van de Laan bleef zitten. Hij is natuurlijk op het laats gruwelijk door de mand gevallen.De vraag is gaat de beerput nu helemaal open of komt de volgende linkse beerput demper. Want dat er in die stad van alles fout zit is wel duidelijk.

 9. Henk-Jansen

  Hoewel ik het niet altijd met hem eens was gun je deze verschrikkelijke klote ziekte natuurlijk niemand. Ik wil hem en al zijn vrienden en familie veel sterkte wensen!

 10. brabantguy

  Vandaag was die langgevreesde dag eindelijk gearriveerd. Wat is dat een rare rotzin.

 11. Punt50

  Het heeft vast iets met dat deradicaliserings gedoe te maken.

 12. SlimK1nd

  De #rouwporno is al goed op gang aan het komen en hij is (nog) niet dood. https://twitter.com/SlimK1nd/status/909946039926497280

  1. Blue monday

   ziek

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.