De Kamer komt terug van reces en DENK-voorman Kuzu is erbij. Mét kersverse haatbaard

De Tweede Kamer heeft er een nieuwe baarddrager bij: Tunahan Kuzu van DENK heeft gezichtsbegroeiing, en dat wil hij ook graag laten zien.

Morgen is het zover: dan komt de Tweede Kamer terug van reces en zal er voor het eerst in maanden weer worden vergaderd in de plenaire vergaderzaal. De politici van DENK zijn afgelopen zomer lekker in Turkije en Marokko geweest, maar nu zijn ze weer verplicht in het druilerige Nederland hun campagne tegen de autochtone samenleving voort te zetten. Daarbij heeft Tunahan Kuzu vermoedelijk één nieuwe gimmick: een baard! Hij is er nog niet helemaal zeker van, maar Kuzu denkt wel dat bij “een nieuw seizoen” ook een “nieuwe look” hoort. Verder vraagt de DENK-majoor wat de mensen vinden van zijn nieuwe uiterlijk:

“Morgen begint het nieuwe politieke seizoen. De eerste Kamerdag sinds weken.

Hoort bij een nieuw politiek seizoen ook een nieuwe look? Wat vinden jullie? Wel of geen #stoppelbaard?”

Ik heb er nogal een dubbel gevoel bij. Ik moet namelijk bekennen dat ik het bij tijd en wijlen ook prettig vind om wat beharing op mijn gezicht te hebben groeien. En ik ben niet de enige: er laten namelijk wel meer politici hun baard staan. Denk aan Thierry Baudet van FVD, Ronald Plasterk van de PvdA of zelfs Klaas Dijkhoff van de VVD. Maar bij hen weet je: zij danken hun positie in Den Haag niet aan activistische moslims die per sé willen dat er een partij in de Tweede Kamer opkomt voor de belangen van moslims.

Dat ligt anders voor Kuzu, die namens DENK de belangen van Nederlandse moslims moet behartigen. En baarden? Die horen er gewoon bij, aldus islamitsche schriftgeleerden. Sterker nog: baarden zijn zelfs verplicht, aangezien het afscheren ervan wordt gezien als een aantasting van Allahs zogenaamde schepping.

Dus zegt u het maar: is de baard van Kuzu vooral een modieus dingetje, of zit er een diepere betekenis achter? Uw gok is zo goed als de onze.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. K.Dopper

  Is de baard van Teddy Boudoir dan geen haatbaard?

  1. Obiwokekenobie

   Ik vertrouw Plasterk ook niet.

  2. Buiswater

   Sinterklaas, de kerstman?

   1. Obiwokekenobie

    Die hebben vrij weinig met politiek te maken.

  3. IkWilOokWatZeggen

   Precies kuzu doet gewoon de Thierry challenge

 2. DolleDries

  De wolf ruilt wel van baard maar niet van aard.

 3. Buiswater

  Binnenkort een leuke lange jurk en een gehaakt mutsje.

 4. Nasrani

  Tja, een moslim. Dus een potentieel gevaar voor onze samenleving.

  1. Guus Geluk

   Op welke wijze is Kuzu een gevaar voor de samenleving?

   1. Henk-Jansen

    Door de allochtone bevolking op te hitsen door te zeggen dat zij het enorm slecht hebben (wat niet zo is), en dat wij, de autochtone bevolking van Nederland, allemaal een stelletje racisten zijn.

    1. Guus Geluk

     Dat maakt hem niet anders dan andere linkspopulistische politici, het volk ophitsen. Of rechtspopulistische politici. In dat geval zou je in elke populist een gevaar voor de samenleving kunnen zien. Dat gezever over de islam is geklets.

     1. IJscoman

      Guus weet werkelijk alles over de islam. Hij behoort tot de gekende experts om zijn diepgravende en steekhoudende mening. Als hij zegt dat het gezever is over de islam, is er niemand die aan de juistheid van dit trefzekere en inhoudelijk oordeel kan twijfelen.

     2. Guus Geluk

      Ik vind Kuzu een narcistische en waardeloze populist. Een volksverlakker, volksmenner en bedrieger van het zuiverste water. Het zielige directeurtje van het Nederlandse AK-filiaal.

      Hij is echter geen gevaar voor de samenleving, louter omdat hij een moslim is. Daarnaast worden ook politici gemonitord door de AIVD.

 5. A3aan

  Mijn baard, ik houd het kort, heeft niets met islam van doen, heeft een gelijke nieuwswaarde als de beharing van Kuzu.

 6. buitenbeentje

  Ik zou bijna geneigd zijn mijn bijna 50 jaar oude baard af te scheren, bij de proleet.
  Bijna dan, hè.

 7. Guus Geluk

  In navolging van Trol Thierry laat ook Kuzu zijn baard staan. Wat is nu het probleem? Omdat hij moslim is? Ja. Hij is in het bijzonder een populist, en zijn collega-populist de Twittertrol, draagt eveneens een baard.

  Allemaal een flauw gedoe om niets.

  1. corfo

   @ Guus G.
   Je noemt het : “een flauw gedoe om niets”.
   De reaguuder met de meeste geplaatste “reacties” ben jij zelf !! Je reageert aldus op “niks”, is dat niet ietwat lachwekkend Guus ?

 8. nogmaals

  De trollen die de baard van kuzu verdedigen, zijn dezelfde figuren die met veel venijn Wilders beschimpen om zijn haarkleur!

 9. john1952

  We hebben deze politicus qua uiterlijk leren kennen als verzorgde, goedgeklede Turkse man, zijn uitlatingen waren vaak minder fraai, maar dat zien we bij wel meer partijen. Niettemin doet Denk zijn stinkende best voor de mensen die voor hen gekozen hebben, kom daar nog maar eens om in Nederland. Weg die baard in ieder geval zolang Erdogan en zijn barbarij niet uit Turkije zijn verjaagd

 10. Roelette

  Als K. nu een ECHTE muzelman is, neemt hij een coupe Mathijs.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.