DENK-leider Kuzu schuift premier Rutte de genocide op de Rohingya’s in de schoenen

Zelf alleen maar verantwaardigd huilen als ze worden aangesproken op de gedragingen van de Turkse president Erdogan, maar premier Rutte in verband brengen met de etnische zuivering van de islamitische Rohingya’s in Myanmar… dat mag natuurlijk weer wél van Tunahan Kuzu en zijn gevolg.

Zoals menigeen inmiddels heeft meegekregen gebeuren er momenteel wat minder prettige dingen in Myanmar. Het is één van de weinige landen waar een boeddhistische regering het voor het zeggen heeft, en daarvan worden vooral de zure vruchten geplukt door de islamitische minderheid – de zogeheten Rohingya’s. Het leger aldaar, aangejaagd door boeddhistische kwaadsprekers, is begonnen met een etnische zuivering van de Birmese moslims. Internationale druk wordt opgevoerd op het land, en sancties van allerlei aard dreigen.

Dat de diplomatie druk op Myanmar toeneemt is natuurlijk een goede zaak, maar DENK zou DENK niet zijn als men niet in de overtreffende trap ging met alle aandacht voor het land. En dus verscheen er op de website van de politieke partij vandaag een essay van de hand van leider Tunahan Kuzu, waarin de Nederturkse politicus nog eens uiteenzet dat achter de genocide op de Rohingya’s eigenlijk de onzichtbare hand van niemand minder dan premier Rutte schuilgaat. Volgens Kuzu en DENK zou zijn kabinet de Rohingya’s “indirect” onderdrukken. Ja, echt:

“Heeft Rutte II indirect de Rohingya in Myanmar onderdrukt?

Het is onze overtuiging dat elke Nederlander deze vraag het liefst heel snel met “NEE” zou willen beantwoorden. In het licht van de ernstig opgelopen spanningen in Myanmar tussen de Rohingya aan de ene kant, en het leger en milities aan de andere kant, moeten wij toch wat kritischer en langer stilstaan bij deze vraag. Het is in ieder geval een feit dat onze regering heeft gefaciliteerd dat er via het bedrijfsleven Nederlands geld naar Myanmar wordt geleid. Is Nederland daarom ook schuldig aan de instandhouding van een onderdrukkend systeem?”

Kuzu gaat verder:

“De vraag die wij ons vervolgens moeten stellen is: Kijken wij in Nederland ook toe? Als handelsland zijn wij een land dat het vizier moet richten op de wereld om ons heen. Daarnaast is Nederland het land van de internationale rechtsorde. Met als symbool het Internationale Gerechtshof in Den Haag heeft Nederland een internationale statuur, die het noodzakelijk maakt dat het zich inzet voor de wereldwijde mensenrechten en rechtsorde. Kortom; Nederland is een land dat van oudsher een balans moet vinden tussen de dominee en de koopman. Hoewel die balans in elke situatie anders is, bestaat er wat ons betreft een rode lijn.

Die rode lijn hebben wij in Myanmar overschreden. Afgelopen juni organiseerde het Ministerie van Economische Zaken onder leiding van staatssecretaris Sharon Dijksma nog een handelsmissie naar Myanmar. Bedrijven werden lekker gemaakt met gladde teksten als ‘would you like to explore your opportunities in Asia’s last frontier market’  en een opsomming van de voordelen van het investeren in Myanmar. Maar is de keerzijde niet dat wij op die manier ook bijdragen aan de (economische) instandhouding van een onderdrukkend systeem, met een overheid die geen woord rept over de wandaden van het leger in de richting van een minderheid? “JA”, zeggen wij en met ons ook verschillende internationale organisaties.”

Het moge duidelijk zijn dat Tunahan Kuzu geen kaas heeft gegeten van dictaturen en hoe ze opereren. Etnische spanningen zijn de brandstof van iedere dictatuur, niet geld. Straatarme regimes zoals Noord-Korea, Venezuela en of de Palestijnen blijven gewoon in stand omdat zij een duidelijk vijandsbeeld hebben opgeworpen. Of dat nu de Amerikanen (in het geval van Noord-Korea en Venezuela) of Israël (bij de Palestijnen) zijn: je kan als dictator blijven zitten als je onderdanen het interessanter vinden om een bepaalde ‘gevaarlijke externe vijand’ te bestrijden in plaats van de eigen corrupte en dictatoriale kliek.

Dat geldt natuurlijk ook voor Myanmar. Het kleine beetje goederen dat wij exporteren naar het Aziatische landje – meer is het echt niet, Europese landen blijven met afstand de belangrijkste handelspartners van Nederland – heeft daar echt op geen enkele manier aan bijgedragen. Ik kan het je op een briefje geven: al was er een volledige boycott van Myanmar vanuit Nederland, er zou geen Rohingya mee gebaat zijn geweest.

Kortom: je kan premier Rutte heel wat zaken in de schoenen schuiven, maar om hem af te schilderen als een soort kwade genius achter een genocide in een ver en – voor Nederland – onbelangrijk buitenland slaat echt helemaal nergens op. Het is dubbel zo absurd als die beschuldigende vinger afkomstig is van DENK – u weet wel: de politieke partij die u echt maar niet in verband mag brengen met het beleid van de Turkse regering, want dat zou maar ‘intolerant’ zijn.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

64 reacties

 1. marco1

  Ok dus nu moeten we ons weer richten op de hele wereld en als het over Turkije gaat dan weer alleen op Nederland. Ik begin verward te raken met dat denk.

 2. Nasrani

  Niet echt serieus te nemen. Twee boze moslims. Op onze kosten onzin verkopen. Bah!

 3. DolleDries

  Er is geen genocide aan de hand, ze worden er wegens wangedrag uit gedonderd.

 4. jowyajax

  Wat een achterlijke Turken zijn het toch, Rot toch naar je land van herkomst en val Erdogan lastig met datgene wat Erdogan flikt, maar daar heb je de ballen niet voor zielig mannetje.

 5. Floris

  Voor zover ik het kan bekijken (het is moeilijk om erachter te komen hoe het precies in elkaar steekt) is het zo dat die Rohingyas destijds (een jaar of 60-70 geleden) van het huidige Bangladesh zijn verhuisd naar het huidige Myanmar en daar op een gegeven moment een eigen staat opeisten in het zuidwesten van Myanmar .

  Dat is dus typisch islam. Steeds maar weer zoeken naar wegen om tot uitbreiding van islamitisch grondgebied en invloedssfeer te komen.

  Dat pikten de Burmezen dus niet. Ik kan ze daar geen ongelijk in geven.

  Dat ze overmatig geweld hebben toegepast zal best kloppen, maar dat geweld is wel van beide kanten gekomen.

  1. Ritter

   Deze spanningen tussen de bevolkingsgroepen komen natuurlijk niet uit het niets. Er is een voorgeschiedenis aan voorafgegaan waar de media maar weinig/niets over berichtten.
   ——-
   Boeddhisten en moslims in Myanmar
   http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/6863

   1. K.Dopper

    Ritter haalt zijn mosterd bij de Jihad Watch en praat een genocide goed.

    Trieste figuur.

    1. Ritter

     K.Dopper

     Ten eerste word er geen “genocide” gepleegd en ten tweede praat ik dus ook geen “genocide’ goed.

     Tussen de Boeddhisten en moslims in Myanmar zijn allang spanningen; mede door het gedrag van de moslims. Hetzelfde zien we overigens in Thailand waar moslims ook voor veel onrust zorgen.

     Overal waar moslims komen ontstaat onrust…………zoals we ook in Europa zien door de (illegale) massa immigratie uit de islamitische landen.

     Het zou de media sieren als ze de geschiedenis van dit confict zouden uitleggen aan hun lezers die dan beter begrijpen wat er zich afspeelt.

     1. K.Dopper

      Nee joh, het is slechts een etnische zuivering.

    2. buitenbeentje

     De man die een hele bevolkingsgroep uitgeroeid wil zien praat over genocide. Je blijft lachen.

     1. K.Dopper

      Je bent niet fris, Buitenbeentje.

     2. buitenbeentje

      @Dopper
      Aangezien jij van jezelf denkt dat je fris bent, beschouw ik dat als compliment.

      Ben je er trouwens al uit hoe je afscheid wenst te nemen van de babyboomers?

  2. K.Dopper

   Praat toch niet zo dom, Floris. Ben je nog te beroerd om even de Wikepedia te raadplegen voordat je uit je nek begint te zwetsen?

   https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Rohingya_(volk)

   1. Floris

    Daar hebben we onze Wikipedia-ridder weer.

    Whats next? De Volkskrant?

    1. K.Dopper

     Trouw misschien, Floris, dat is een krant die je vaak als kennelijk betrouwbare bron opvoert: https://www.trouw.nl/home/rohingya-s-bestaan-niet-in-burma~a290e154/

     1. Ritter

      K.Dopper

      De wereld heeft geen last van boeddhistische terreur; Europa heeft geen last van boeddhistische terreur……………….maar de wereld en Europa hebben wel last van islamitische terreur.

      Het zijn moslims die terreur uitoefenen in Europa en andere delen van de wereld. Deze terreur heeft haar inspiratie in de islamitische geschriften.
      ——————-

      “Staatsinstanties in Myanmar wijzen de benaming Rohingya af en spreekt in plaats daarvan, dat wordt zelfs gezegd door het links gerichte Wikipedia, van Bengalezen. Zo wil de regering haar positie verduidelijken dat het om illegale immigranten uit Bengalen (Bangladesh) gaat. Verdreven moslims uit de regio, die zich in de jaren-70 in Saoedi-Arabië of Pakistan hadden gevestigd, worden daar “Birmese moslims” genoemd.

      Ook al probeerde de Rohingya-beweging het begrip “islamitisch” in de geschiedschrijving in toenemende mate door “Rohingya” te vervangen, is dit volgens opvatting van enkele historici geen houdbaar optreden. Het zou aan de hand van aantekeningen niet mogelijk zijn om te bepalen wie de Rohingya zijn of willen zijn. Het zou een identiteit zijn, die zich in 2016 nog in opbouw zou bevinden.

      Rohingya-leider werd gestuurd door Saoedi´s en Taliban

      Naar het schijnt, werd ini de jonge, democratische staat Myanmar, wiens presidente een gerespecteerde winnares van de Nobelprijs is, precies dezelfde jihad geïmporteerd die men kent van Nigeria tot de Filipijnen. De aanvoerder van de 500 militante Rohingya van de ARSA, aldus bericht de blog fisch+fleisch, had nooit in het land van zijn vader geleefd, maar werd in Mekka tot radicale islamiet opgevoed en in Pakistan bij de Taliban tot Jihadist opgeleid.”

      http://www.journalistenwatch.com/2017/09/10/rohingya-medien-kreieren-eine-neue-volksgruppe/

     2. Guus Geluk

      Probeer het maar weer goed te praten, Ritter. De waarheid is dat een minderheid sterk wordt onderdrukt en opgejaagd. In elk geval zo, dat Ontwikkelingssamenwerking besloot over te gaan tot het beschikbaar stellen van een geldbedrag.

     3. Ritter

      Guus Geluk

      Ik praat niets goed.

      Het artikel wat ik heb gepost legt de situatie uit ; iets wat de gevestigde media weigeren te doen.

      De spanningen tussen de boeddhisten en moslims in dat gebied hebben een lange geschiedenis en komen natuurlijk niet uit het niets.

      Het is nu eenmaal zo dat waar de islam verschijnt er allerlei onrust ontstaat. Dat zien we ook in Europa waar islamitische terreur helaas gewone zaak schijnt te zijn als gevolg van de massa immigratie uit de islamitische landen.

     4. Guus Geluk

      Het artikel dat je hebt geplaatst is akomstig van hdt zoveelste rechtspopulistische blog, in de rij van ZeroHedge en Breitbart. Op dit moment onderdrukken Boeddhisten een kleine minderheid aan moslims. Dat heeft niets met de islam te maken, het is terreur van het leger in Myanmar

      Het lijkt erop dat je deze onderdrukking gewoon probeert goed te praten. Daar doe ik niet aan mee.

      Informatie van een betrouwbare bron.

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Rohingya_(volk)

     5. Ritter

      Guus Geluk

      Wikipedia is berucht om haar onbetrouwbaarheid. Wikipedia is een links georenteerd en vol met linkse bias.

      Uiteraard zullen de linkse gevestigde media het opnemen voor de moslims en niet het hele verhaal vertellen.

      “Staatsinstanties in Myanmar wijzen de benaming Rohingya af en spreekt in plaats daarvan, dat wordt zelfs gezegd door het links gerichte Wikipedia, van Bengalezen.

      Zo wil de regering haar positie verduidelijken dat het om illegale immigranten uit Bengalen (Bangladesh) gaat. Verdreven moslims uit de regio, die zich in de jaren-70 in Saoedi-Arabië of Pakistan hadden gevestigd, worden daar “Birmese moslims” genoemd.”

      http://www.journalistenwatch.com/2017/09/10/rohingya-medien-kreieren-eine-neue-volksgruppe/

     6. Guus Geluk

      Ritter, ik acht Wikipedia zevenmaal meer betrouwbaar dan de rechtspopulistische blogs waar jij van eet. Niet in de laatste plaats omdat Wikipedia voortdurend refereert aan bronnen.

      Het kabinet heeft in het kader van Ontwikkelingssamenwerking een bedrag aan geld uitgetrokken. Dat doet de minister niet voor de grap, daar zit een reden achter. En die reden is er: de Rohingya’s worden onderdrukt door het overwegend boeddhistische Myanmar.

      Door het te bagatelliseren, zoals sommige anderen ook doen, lijk je het stilletjes goed te keuren.

     7. IJscoman

      Guus is gewoon te stom om voor de duivel te dansen en klampt zich met uiterste wanhoop vast aan duistere informatiebronnen en geimplanteerde hersenspinsels.

      Stel je toch voor dat je de onwelkome waarheid in de ogen moet kijken en zou moeten accepteren. Dat kan Guus toch niet aan!

     8. Guus Geluk

      Wikipedia is geen duistere informatiebron, IJscoman, en de rijksoverheid is dat evenmin. Sites als ZeroHedge (Poetin), Breitbart (Trump) en Jouwatch (populisme) zijn onbetrouwbaar.

      De waarheid is dat Rohingya’s vogelvrij zijn verklaard. Stateloos, op de vlucht voor het machtige leger van Myanmar.

     9. IJscoman

      Je bent een zeldzame ouweho*r Guus. Je weet van gekkigheid niet meer wat je moet zeggen. En het is nauwelijks voor te stellen dat je die belachelijke onzin zelf gelooft.

      Deze hele draad staat vol met reacties, feiten, uitleg en links over wat er werkelijk aan de hand is Myanmar. Dat je een betaalde overheidstrol bent weten we allemaal. Maar probeer het er niet al te dik op te leggen.

     10. Guus Geluk

      Inderdaad, de links naar Wikipedia en Trouw leggen haarfijn uit wat er hier aan de hand is. De overheid van Myanmar heeft de Rohingya’s stateloos verklaard – zij worden gediscrimineerd, uitgesloten en krijgen geen toegang tot de gezondheidszorg. De presidente vab Myanmar spreekt zich onvoldoende uit tegen deze etnische zuivering (vermoedelijk is ze nog onder de plak van de krijgsmacht), waarop de VN heeft besloten de Rohingya’s bij te staan. Ook Nederland legt financieel in.

      Ik doe niet aan goedpraterij.

   2. DolleDries

    In Wiki is e.a. wel feitelijk onjuist. Het begon immers met de verkrachting en moord op een boeddhistisch meisje, wat niet de eerste keer was in die regio, waarop de vlam in de pan sloeg en boeddhisten enkele moslims als vergeldingsactie hebben gepakt.
    Daarop zijn moslims in het deel van Rakhine, waar ze in de meerderheid waren, hele dorpen vol boeddhisten gaan egaliseren, waarop een ongekend moedige reactie kwam van de zijde van de lokale minderheid aan boeddhisten.
    De boeddhisten hadden geen andere keuze, dan zich manmoedig te verdedigen en zelf ook tot de aanval over te gaan

    1. Guus Geluk

     Bron?

     1. DolleDries

      Jouw achterste.

     2. Guus Geluk

      Niet zo boos, Dries. Ik vraag je enkel om een bron voor je betoog.

     3. K.Dopper

      DolleDries lult maar wat en als het om dit onderwerp gaat is hij hier bepaald niet de enige.
      Er is een afschuwelijke genocide gaande en de islamofoben hier proberen het goed te praten. Daarin worden platte leugens niet geschuwd.
      Het leugenachtige frame doet denken aan de Armeense genocide en de kronkelredeneringen die sommige Turken opdissen om die goed te praten.

 6. K.Dopper

  Als je uit de tekst van Kuzu de conclusie trekt dat Rutte achter de genocide in Myanmar zit ben je wel wel erg vrij aan het interpreteren, sterker, het slaat helemaal nergens op.

  1. trampoline

   Nee, niet vrij aan het interpreteren maar knettergek!

 7. K.Dopper

  Ik zie dat de genocide in Myanmar hier van alle kanten wordt goedgepraat.

  Ongelooflijk.

  1. IJscoman

   Er is geen sprake van een genocide Fopper. Dat is een door moslims geregisseerde media hype.

    1. Top

     Blablabla blablabla!

  2. Roughwood

   Myanmar wil gewoon van de Rohingya af en de manier waarop verdiend zeker geen schoonheidsprijs. De definitie van genocide is de opzettelijke uitroeiing van een etnische groep. Daar is geen sprake van, dus hoeft ook niet te worden goedgepraat…

  3. Feit

   Er zijn altijd weer idioten die solidair zijn met rovers die een land inpikken voor de zoveelste keer.

   Opmerkelijk!

  4. buitenbeentje

   Dit is er eentje van het soort de tweede wereldoorlog was erg, maar de Duitsers waren ook geen lieverdjes.

  5. Guus Geluk

   Dat komt omdat het moslims zijn, K.Dopper. Als de moslims de boeddhisten hadden onderdrukt was het internet ontploft.

   1. Kodi

    Afghanistan en Pakistan waren eens Boeddhistisch. En Pakistan was eens Hindoeïstisch. En Libanon was eens Christelijk. Zie wat er gebeurt als je de Islam ook maar enige duimbreed de ruimte geeft. Ze nemen je hele land.

  6. himacc

   1+1=2 dat is een feit maar niet voor jou. Daar heb je geen bron voor nodig

 8. trampoline

  Elke keer weer word ik bevestigd in mijn afkeer van deze lieden.
  Kort en goed: ik wil niets te maken hebben met die lui en de mensen die zij vertegenwoordigen. Die boycot ik en kots ik uit. En ik denk dat ik bepaald niet de enige ben.

 9. Ritter

  DENK is de lange arm van Erdogan. Het is een Turks/islamitische partij.

  En laat het nu net Erdogan zijn die deze Rohingya’s als propaganda materiaal gebruikt en in het verlengde daarvan natuurlijk DENK die in essentie de vertegenwoordigers zijn van Erdogan in Nederland.
  ——————————-

  Turkije gebruikt de “Rohingya´s” voor haar propaganda, maar gaat door met machtsmisbruik in Koerdistan

  “Turkije heeft voor de moslimminderheid in Myanmar noodhulp ter beschikking gesteld. Ondertussen gaat zij door met de Koerdische minderheden in Syrië en Irak te onderdrukken. President Recep Tayyip Erdoğan besloot zijn vrouw Emine Erdoğan (afgebeeld met de sluier) en zijn zoon Bilal in het kader van een humanitair bezoek naar opvangcentra voor de moslim Rohingya´s te sturen.”

  1. K.Dopper

   DolleDries haalt zijn mosterd bij Fenixx, het op afstand meest smerige islamofobe haatblog in Nederland.

   Gadver.

   1. DolleDries

    Hoezo haat de waarheid mag toch wel verteld worden.

    1. K.Dopper

     Fenixx heeft niets met waarheid te maken DolleDries, en dat weet je ook donders goed.

     1. DolleDries

      Nee hoor heeft net zoveel met de waarheid te maken als de landelijke media en met name jouw krantjes en bronnen.

   2. sjun

    Het blijft natuurlijk opmerkelijk dat Jan Publiek via de mainstream media slechts verpolitiekt wordt voorgelicht. Dat de omissie in de voorlichting door weblogs als Fenixx wordt opgepakt is dan ook toe te juichen. Binnenkort verwacht ik echter een complete media-organisatie die ook in Europa de andere kant van het ons via de MSM voorgeschotelde verhaal komt belichten. Nu al verschuift het narratief.

 10. Floris

  Moslims (in dit geval de Rohingyas) probeerden weer eens landjepik te doen. Zoals ze doorheen hun hele geschiedenis al deden. De Burmezen lieten zich echter niet bestelen.

  Daar komt het kortweg op neer.

  Overal in de wereld waar moslims verschijnen ontstaat shit. Al 1400 jaar.

  Daar is Myanmar geen uitzondering op.

 11. Nasrani

  en onze narcist reageert weer voorspelbaar. Hij lijkt niet te willen begrijpen dat de niet islamitische wereld een steeds grotere hekel krijgt aan de islam, zijn volgers en degenen die de islam als vredelievende godsdienst willen blijven zien.

 12. Chauvinist

  Raadpleeg even dit lijstje van de afgelopen 30 dagen: https://www.thereligionofpeace.com/attacks/attacks.aspx?Yr=Last30 en zoek dan specifiek naar Myanmar. Het zijn (wederom) de moslims die keer op keer mensen aan het afslachten zijn. Dat Myanmar daar nu genoeg van heeft is logisch, noem het genocide, ik noem het zelfverdediging! Vreemd genoeg vinden veel mensen, alsmede DDS, dat Myanmar de agressor is en de moslims de slachtoffers… ken de feiten! Overigens, zodra iemand van DENK weer wat roept hoor ik alleen maar *blaat blaat blaat* ik neem dat DENKgespuis niet eens serieus…

 13. Punt50

  Het hele Rohinya volk krijgt asiel in schurkije, Tayyip heeft het zojuist gezegd. Plroblem solved.

  1. Ritter

   Punt50

   En vanuit Turkije komen ze dan als z.g “vluchteling” naar Europa. Daar kun je zeker van zijn. Eenmaal in Europa zijn ze niet meer uit te zetten.

   Net als veel Syriërs en andere z.g “vluchtelingen” in Turkije die ook vanuit (!) het veilige Turkije naar Noord/West Europa “vluchten” omdat ze hier ruime uitkeringen en andere gratis zaken krijgen.

 14. Guus Geluk

  De naam van premier Rutte wordt in de hele lap tekst niet genoemd.

 15. DolleDries

  Die Doppie heeft maar over een genocide. Wat een dwaas.

  1. corfo

   @ DD.
   Heeft onze huis-psychopaat Kind Dopper nog niet om je “bron” gevraagd ? Is tie héél erg goed in; natuurlijk is die vent totaal knetter, hij weet het alleen zelf nog niet, komt nog wel.

 16. Homo erectus

  Denk is gewoon een Denkfaut.

 17. Ruud562

  Overal ter wereld geldt het keiharde gegeven: waar de moslim vertoeft is het de vrede, veiligheid én vrijheid die verdwijnt!

  Als ze dan eens een keer goed worden aangepakt, want “wie de bal kaatst”… én dat pas na zéér lang geduld bij de boeddhisten, gaan de deugmedia en andere deugdwazen volkomen uit hun dak!

  1. K.Dopper

   Hitler vond dat de Joden ook maar eens een keer goed moesten worden aangepakt en de Turken meenden dat ze de Armeniërs ook maar eens een keer een lesje moesten leren.

   Mensen die zo praten zijn dom en slecht. Een genocide wordt nooit gerechtvaardigd door een historische legitimatie, laat staan door een vies racistisch lulverhaal.

 18. Jantje

  Hopelijk binnenkort ook in europa. Hoe eerder hoe liever. Allemaal.
  Als je een roverhoofdman, moordenaar, plunderaar, kinderverkrachter, slavenhandelaar op een voetstuk wil plaatsen, dan doe je dat lekker in Turkije.
  Als je een steen aanbid, dan lacht de duivel in zijn vuistje.
  Als je de wereld verovert, dan heb je niets in de hemel.
  God heeft moslims naar Europa gestuurd om ons te waarschuwen.
  Maar God gebruikt een 2/snijdend zwaard.
  Moslims moeten de ogen openen en beseffen dat het Christendom hier beter werk heeft geleverd dan de islam in het Midden-Oosten en Noord-Afrika.
  Op de aarde is echter niets perfect. Daar zorgt Satan voor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.