Dieptepunt: VU beloont zelfislamiseringsprofessor Karen “sharia schept vrede” Armstrong met een eredoctoraat

Een trieste gewaarwording vandaag tijdens de opening van het academisch jaar bij de Vrije Universiteit in Amsterdam. Het heeft het instituut voor hoger onderwijs kennelijk behaagd om van die gelegenheid gebruik te maken om Karen Armstrong – propagandist van zelfislamisering – te benoemen tot eredoctor.

Iedereen die vindt dat de islam helemaal niets met terrorisme te maken heeft, iedereen die denkt dat moslims anno 2017 net zoveel gevaar lopen als joden anno 1933, iedereen die vindt moslima’s die boerka’s dragen een symbool van keuzevrijheid zijn… die mag vandaag in z’n handjes klappen. Ze hebben er namelijk hun eigen heilige bijgekregen: Karen Armstrong. Al jarenlang ijvert de voormalige non voor meer onderwerping aan die lieve en verkeerd begrepen islam, en vandaag werd ze voor al die inspanningen dan eindelijk beloond door de VU. Ze wordt eredoctor:

“Armstrong wordt onderscheiden om haar, zoals de VU het noemt, ‘bijdrage aan het gesprek over de positie van verschillende religies in de samenleving’. Ze krijgt de titel tijdens de opening van het academisch jaar uitgereikt door Manuela Kalsky, bijzonder hoogleraar op de Edward Schillebeeckx-leerstoel.

Haar werk is ook omstreden. Het beeld dat ze schetst van vooral de islam is volgens criticasters te rooskleurig. Zo neemt ze het op voor de islamitische wetgeving sharia, die volgens haar gedemoniseerd wordt.”

Aldus Het Parool. Het probleem is: bovenstaande tekst doet geen recht aan de situatie. Het is namelijk vele malen erger dan die alinea’s reeds doen vermoeden. Want wie uitspraken opzoekt van de voormalige non, schrikt zich bijkans een hoedje. Ze praat niet alleen de sharia goed, maar speelt op zo’n beetje elk mogelijk theologisch twistpunt de religieuze spindoctor en beweert dat die hele islam het zo kwaad niet bedoelt. Een bloemlezing van Armstrongs woorden uit enkele interviews:

“Het christendom is gewelddadiger dan de islam.” (EO)

“De aanval op Charlie Hebdo was niet geïnspireerd door fanatieke devotie aan de Profeet. Het was niet puur religieus, het was door en door politiek.” (EO)

“De islam is niet de oorlogszuchtige, vrouwonvriendelijke religie die het Westen er vaak in ziet.” (VPRO)

“Vóór de creatie van Israël waren er geen conflicten tussen joden en moslims.” (VPRO)

“Ik vind niet dat je de islam mag veroordelen omdat hij slecht is voor vrouwen, want dan moet je alle wereldgodsdiensten veroordelen.” (VPRO)

“Want ik ben bang dat de concentratiekampen van de jaren dertig zich kunnen herhalen als we zo doorgaan met het blameren van moslims.” (VPRO)

“Mohammed brak de dodelijke oorlogscyclus met een gedurfd geweldsloos initiatief.” (The Guardian)

“De sharia is een impuls voor vrede. Wij demoniseren de sharia.” (NieuwWij)

Kortom: je hoeft maar een fractie van Karen Armstrongs gedachten tot je te nemen, en zelfs een blinde man ziet al snel waarom het zo fout is deze vrouw te belonen voor al haar pogingen om de islam te ‘rebranden’ als een hippiegeloof dat alleen maar vrede probeert te stichten. Zonde dat de Vrije Universiteit die waarheid als een koe niet lijkt te zien, wegkijkt, en zelfs een oorkonde afgeeft voor het verkondigen van vrij gemakkelijk weerlegbare uitingen van islampropaganda. Arm, arm Nederland waarin deze mensen worden gezien als grote geleerden, in plaats van als eenmans-fake news-fabrieken.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

101 reacties

 1. Paaldanseres

  Achterlijk ziek wijf.

  1. Paaldanseres

   Stuur die zeug alsjeblieft … zonsnel mogelijk… enkele reis naar een islamitische zandbak met een kruisje om der nek. Wat een vals secreet.

  2. K.Dopper

   Heeft Paaldanseres wel eens een van haar briljante boeken gelezen? Of moet ik vrezen dat ze nooit een boek las?

   1. buitenbeentje

    Schat, je hebt de vuilnisbak open laten staan, de maden kruipen er weer uit.

    1. K.Dopper

     Van jou verwacht ik uiteraard niet dat je ooit een boek van Karen Armstrong las, lieverd.

     1. Floris

      Een zieke reactie van een zieke psychopaat.

     2. K.Dopper

      Q.e.d.

      🙂

 2. Christina

  Dat lelijke gedrocht wat als `vrouw` door het leven gaat is te achterlijk voor woorden, maar dat VU is nog stommer dan stom!!
  Maar het enigste wat je kan zeggen hierop is…tja Amsterdam!

  1. corfo

   @ Christina.
   Als je zó lelijk bent als dat rare mens dan zou je verplicht moeten kunnen worden om gezicht bedekkende “kleding” te dragen; of zo’n mombakkes als de 5 jarige meisjes in Engeland.

 3. Duckday

  De vrouw is een gevaar voor de westelijke samenleving Ze ziet het niet of ze wil het niet zien Waarschijnlijk een lover van de andere afkomst De waarheid is ver weg van deze vrouw haar verslag Kijk eens om U heen waar zijn alle oorlogen luister en huiver Spits Uw oren in het openbaar vervoer dan hoort U genoeg Loop eens door sommige wijken alleen

 4. Floris

  Dit volkomen getikte wezen, deze wereldvreemde zweefteef par excellence, is de grote inspirator van Doperwt.

  Hij kletst haar na als een kip zonder kop.

  1. K.Dopper

   Floris maakte ook een grondige studie van de boeken van Armstrong.

   🙂

 5. Ben Zine

  Een vrouw met zulke standpunten kun je eigenlijk niet serieus meer nemen. Volledig van het padje. En wat een diepe belediging jegens de nabestaanden van de slachtoffers van Charlie Hebdo. En niet vrouwonvriendelijk ? Mijn God… Steniging van vrouwen wegens overspel, besnijdenis bij minderjarige meisjes, eerwraak door vader op dochter, huwelijken tussen bejaarde mannen en minderjarige meisjes. En dan zeggen: Niet vrouwonvriendelijk ? Je moet maar durven. Zo’n warhoofd heeft medicatie nodig, ze lijdt waarschijnlijk aan wanen en psychoses.

  1. Floris

   Het tragische is dat ze door de VU serieus genomen wordt. Dat geeft wel aan hoe ver de unversiteiten (de alfa-faculteiten) van het padje af zijn. De linkse hersenrot woekert alom.

   1. Ben Zine

    Dat de VU haar beloont met een eredoctoraat is inderdaad nogal verontrustend.

    1. K.Dopper

     Waarom is dat zo, Ben Zine?
     Welke boeken van haar las je en wat is je inhoudelijke kritiek?

     https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Karen_Armstrong

     1. Ben Zine

      @Dopper
      Ik vind haar uitspraken in bovenstaand artikel volkomen krankzinnig, om die reden is een boek van haar zo ongeveer het laatste wat ik zou willen lezen. Inhoudelijk heb ik 4 reacties hierboven al gereageerd, het lijkt me niet zinvol om in herhaling te vervallen.

   2. Kodi

    Vrije Universiteit? Onderworpen Universiteit zal je bedoelen.

  2. van Urk

   Jammer dat de verkeerde Armstrong naar de maan is gestuurd.

   1. Floris

    🙂

 6. Ni28

  Misschien heeft mevrouw Armstrong een trauma uit het klooster meegenomen. Die bepaalt haar ideeën. Met haar boek heeft zij vele katholieken tegen het harnas gejaagd. Zij keert zich van hun af en opent haar geest voor de islam. Dus verwacht geen verkeerde woord over de islam. Ik hoop dat haar gedachten niet door de epileptische aanvallen ontstaan. Ik zal mij daar zeker niet in verdiepen zoals de VU kennelijk heeft gedaan.

 7. HaZ

  Ik raad deze X aan om een niqaab te gaan dragen, zodat het zich:
  a. kan vereenzelvigen met de door het aanbeden moslima’s.
  b. Het verder onherkenbaar over straat kan i.v.m. veiligheid want varkens zijn niet zo
  gewenst.
  c. Het er enorm van zal opknappen.

 8. nienke

  Rijp voor de psychiater god god wat is dit mens gestoord.
  Wat een bende op die universiteit in Amsterdam, lezen waarschijnlijk nooit kranten, kijken niet naar de nieuwsberichten en de aanslagen daar zijn ze zich ook niet van bewust.
  Leven in hun eigen kleine wereldje anders lul je niet zo dom.
  Ach Amsterdam, groot hek erom heen en laat de sharia maar komen stelletje randdebielen.

  1. K.Dopper

   Welke boeken las Nienke van deze wetenschapper die ze beoordeelt als ‘gestoord’?

   Wat is haar inhoudelijke kritiek?

   1. corfo

    @ Dopper.
    Ik vind toch dat je je nog steeds héél vreemd gedraagt.
    Het gaat jou geen ene moer aan welk boek iemand leest, je lijkt gekke Henkie wel !Wát zeg ik ? Jij bént gekke Henkie ! Totaal gebrainwasht glibber je achter iedereen aan die je “verdenkt” van een ander denkbeeld dan dat zieke beeld van jou.

 9. Ni28

  Dopper heeft de achterflappen van alle boeken gelezen.

  1. Floris

   In het artikel staan een groot aantal waanzinnige uitspraken van haar te lezen. Gemakkelijk te weerleggen ook. Maar Doperwt vraagt nog om inhoudelijke kritiek.

   Het geval is dat Dopper veel gemeen heeft met deze beklagenswaardige vrouw. Hij is immers ook een zwever en een oikofoob.

  2. K.Dopper

   Ik las bijna al haar boeken en ben zeer onder de indruk van haar wetenschappelijke werk.

   1. Floris

    Een kinderhand is gauw gevuld.

    1. K.Dopper

     Welk boek las Floris van haar, en wat is je inhoudelijke kritiek?

     1. Buiswater

      Hou nou toch eens een keer op met je gezever over wie of wat voor boek men gelezen heeft. Nazi aanhangers vinden “mein kapf” ook heel geweldig.
      Jij vindt die Armstrong heel geweldig. Dus jij bent voor de islam en al zijn ellende.
      Een zieke geest in een ziek hoofd. Randdebielen die auteurs aanbidden die voorstander zijn van de sharia moeten direct worden opgeborgen.

     2. Floris

      Geen enkel. Wel heb ik enkele interviews met haar gezien waarin ze ongeveer dezelfde idiote uitspraken deed als in het bovenstaande artikel geciteerd. Van zo’n idioot hoef ik geen boeken te lezen. Je merkt meteen dat dat mens een enorme zweefteef is die alle contact met de werkelijkheid kwijt is.

     3. Buiswater

      Tot 5% islam in een samenleving –> sociale onrust, intolerantie en bedreigingen.
      5% tot 10% islam –> vrijheid van meningsuiting wordt aangetast, oorspronkelijke bewoners weggejaagd, segregatie en politieke onrust.
      10% tot 25% islam –> verregaande onlusten en destabiliteit van de samenleving.
      25% en meer islam –> Zie Kosovo en voormalig Joegoslavië.
      50% of meer islam: Totale dictatuur, verval van wetenschap, onderwijs, gezondheidszorg en welvaart. Andersdenkenden worden vervolgd, geïsoleerd of gedood. Zie Saoedi-Arabië, Iran, Pakistan etc.
      En zo gaat het op de hele wereldbol, overal waar de islam als sprinkhaan neerstrijkt gaan hele samenlevingen kapot.
      Nu is de vraag: welk weldenkend mens wil nog met het gezwel dat islam heet in dialoog?
      En verder: hoezo zou de islam in Nederland wel vreedzaam kunnen samenleven met de oorspronkelijke bevolking, terwijl dat op de hele wereldbol niet lukt?

     4. K.Dopper

      Geen van de brulkikkers in deze raad die zeker weten dat Karen Armstrong een zeug dan wel zweefteef dan wel een levensgevaarlijke idioot is las ook maar één letter van haar boeken.

      I rest my case.

     5. Floris

      Dopper meent dat je de boeken van een idioot moet lezen om haar af te kunnen doen als een idioot.

      Nee Dopper, dat hoeft helemaal niet. Iemand die zulke waanzinnige uitspraken doet kan zonder verdere lezing bij het oud vuil worden gezet.

      Dat doen we hier ook met jou want je bent de adept van die idioot. Bijna al jouw lulkoek komt uit de koker van deze krankzinnige ex-non.

     6. K.Dopper

      ‘krankzinnige ex-non’

      Floris kwam na een grondige studie van haar werk tot deze evenwichtige conclusie.

      🙂

     7. Floris

      Domme Dopper blijft maar in z’n zelfgemaakte vlek wrijven. Hij meent dat je haar boeken gelezen moet hebben om een oordeel over dat mens te vellen, terwijl één enkel interview met die zweefteef genoeg is om je conclusies te trekken.

      Ik hoef ook Mein Kampf niet te lezen om mijn conclusies over Hitler te trekken.

     8. K.Dopper

      “Geen enkel.”

      Q.e.d.

   2. Nasrani

    Wat doppertje als echte narcist bedoelt, is dat hij niet zozeer haar ‘wetenschappelijk’ werk waardeert, maar dat wij onder de indruk moeten zijn van het feit dat hij veel van haar ‘wetenschappelijke’ boeken heeft gelezen en dat hij de kennis en intelligentie heeft om dat dan ook nog als echt ‘wetenschappelijk’ werk te beoordelen. Goed zo doppertje, we zijn onder de indruk.
    Maar, zoals ik al eerder heb gezegd, wij zijn niet ziek en wij gaan ’s avonds naar huis.

    1. Guus Geluk

     Wat K.Dopper doet is ,ensen confronteren dat ze maar wat neerplempen. Zoals hij in principe zo dikwijls doet. Het levert weer een hoop geschreeuw op, zoals eigenlijk zo dikwijls.

   3. sjun

    Leg eens uit wat jij waarom wetenschappelijk vindt aan haar inlegkunde met betrekking tot islam? Kennelijk is mevrouw slecht op de hoogte met de overgeleverde Mohammedaanse ‘literatuur’ als koran, hadith, soenna en verschillende tafsir. Ze fabriceerde haar eigen Mohammed en islam die nog eens wordt weersproken door de Mohammedaanse overleveringen. De VU kan evengoed een eredoctoraat aan Yomanda schenken. Dat heeft dezelfde waarde.

   4. Bart

    omdat je zelf niets van de islam begrijpt en in je eigen droom wereld zou het wel heel fijn zijn als haar werk zou kloppen.
    Maar een ieder die wat inhoudelijk van de islam weet en zijn ogen niet sluit weet dat er geen ene mallemoer van klopt.

   5. Roughwood

    Tuurlijk. Als hier weer islamknuffelaars of (extreem)linkse wauwelaars worden opgevoerd die ook maar iets op papier hebben gezet dat enigszins op een boek lijkt dan heeft u deze vanzelfsprekend (bijna) allemaal gelezen. Handig hè dat Wikipedia! Laat me toch niet lachen.

 10. Floris

  “In 2005 verscheen op de Nederlandse markt het boek Islam van Karen Armstrong. Hierin zet zij haar visie op de islam het beste uiteen. Het boek is geen wetenschappelijke verhandeling maar een apologie. Ze probeert begrip voor de islam te kweken, maar doet dit door haar eigen gekleurde visie op de islam te promoten.
  […]
  Dat Karen Armstrong een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit krijgt is een ideologische keuze van de faculteit godgeleerdheid. Haar progressieve, pacifistische islambeeld wordt door de linkse theologen aan de faculteit – Manuela Kalsky en GroenLinks-politicus Ruard Ganzevoort – immers van harte onderschreven. Dat mag allemaal, maar met wetenschap heeft dit niets te maken.”

  http://jalta.nl/binnenland/omstreden-religiewetenschapper-karen-armstrong-eredoctor-aan-vrije-universiteit/

  1. Floris

   Dopper is erg onder de indruk van haar “wetenschappelijke werk”.

   Wat aandoenlijk toch weer… 🙂

  2. Marija

   De islam moet gepromoot worden, dat is één van de gemaakte afspraak.
   Moslims moeten gepamperd en geknuffeld worden.
   Het Westen moet zo snel mogelijk vervuild worden met de islam.
   Een meer achterlijke ideologie moet nog gevonden worden.
   Wie lacht hier in zijn vuistje?
   VU moest beter weten.

 11. Ruud562

  Dat wijf is totaal geschift en dat zo’n type een podium krijgt bij die universiteit is ronduit walgelijk. Maar ja, Amsterdam, hé, de islamstad bij uitstek.

 12. Ritter

  Karen Armstrong is kennelijk helemaal van het padje af. Het is bizar hoe een “westerse”vrouw de islam zo verdedigt en daarbij allerlei leugens verspreidt. Misschien moet Karen Armstrong een gaan praten met iemand die verstand heeft van de islam en de islam aan den lijve heeft ondervonden.
  ———————————————-

  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’

  17 jaar geleden vluchtte mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran voor de onderdrukking van het islamisme. Na al die jaren in België is ze bang voor hetzelfde in Europa. En daarom doet ze een oproep aan Europeanen op zich daar tegen te verzetten.

  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

  1. K.Dopper

   Kijk eens aan, daar hebben we nog een lezer die het werk van Armstrong grondig bestudeerde.

   🙂

   1. Buiswater

    Je hebt helemaal geen tijd om al die nonsens te lezen Dopper.
    Je zit de godganse tijd hier op dit en misschien nog wel meer forums je zieltje bloot te leggen en altijd tegendraads te reageren. Pleur op en ga naar Joop.nl

    1. corfo

     @ Buiswater.
     De figuur Dopper heeft wél tijd om te lezen, maar……..hij kan niet lezen !
     Hij roept af en toe iets warrigs en vindt zichzelf op dat moment zéér hoogstaand. Trieste figuur, niet meer te redden, ook niet in de Willem Arnz-hoeve in Den Dolder.

   2. swetsnek

    +++++

 13. Obiwokekenobie

  Ik wil haar wel eens in debat zien met Ayaan Hirsi Ali.

  1. Ben Zine

   Inderdaad… De VU had beter een eredoctoraat aan Ayaan kunnen toekennen. Een vrouw die weet waar ze over praat en haar trauma (genitale verminking) levenslang met zich mee moet dragen. Ook een vrouw die het ondanks haar ellendige jeugd nog heel ver heeft geschopt. Voor Ayaan heb ik honderdduizend keer meer respect dan voor Armstrong.

 14. Peter Loosduinen

  Hier rest mij slechts een woord : ONGELOOFLIJK !!

  1. Floris

   “Dat Karen Armstrong een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit krijgt is een ideologische keuze van de faculteit godgeleerdheid. Haar progressieve, pacifistische islambeeld wordt door de linkse theologen aan de faculteit – Manuela Kalsky en GroenLinks-politicus Ruard Ganzevoort – immers van harte onderschreven. Dat mag allemaal, maar met wetenschap heeft dit niets te maken.”

   Tja, de linkse kerk, hè…

   Er moet nog heel wat water door de Maas voordat we van die randdebielen af zijn.

 15. Nasrani

  Volgens mij zou dit de vrouw van doppertje kunnen zijn. Ha ha, nog meer idioten in Nederland dan ik dacht.

  1. K.Dopper

   Troll alert !!!

   1. Nasrani

    ??

 16. toetssteen

  Laat maa. Gesjeesde nonmer een romantisch roze waas tussen de oren. De missus kocht of leende haar boeken, geen ervan getuigde van enig realisme.

  1. K.Dopper

   Wat bedoel je in hemelsnaam, Toetssteen?

   1. Punt50

    Doperwt&Armstrong= de nozem en de non.

    🙂

 17. Bes Tolen

  Manuela Kalsky. Diep doorgedrongen in het grote ”Vermoeden”. Het blijft eeuwig vermoeden en klinklare nonsens. Ondertussen wordt iedereen met de grootste zotternij opgescheept. Wel politiek. Als dat geen extreem links is!
  Universiteiten te over met geschifte figuren. Verbazingwekkende neergang.

 18. sjun

  Zo worden VU-diploma’s steeds minder waard. Abraham Kuyper draait zich intussen om in zijn graf nu wetenschappelijke charletannerie en witwassen van islam uitgerekend daar met een eredoctoraat beloond wordt.

  1. meanstreak2099

   was helaas te verwachten toen er een bid ruimte maakte voor moslims

  2. K.Dopper

   Abraham Kuyper was een vmbo’er in vergelijking met de intellectuele reuzin Armstrong.

   1. IJscoman

    Het overdreven uitvergroten van neergezette tegenstellingen is de vaste tactiek van de intellectuele reus K.Dopper.

   2. sjun

    Je zet jezelf met zulke opmerkingen voor schut K.Dopper.

    1. K.Dopper

     Waarom is dat zo, sjun? Meen je dat Abraham Kuiper naar de huidige normen van objectieve wetenschap ook maar in de buurt komt van Armstrong?

     1. corfo

      @ Dopper.
      Zie je nu zelf hoe stom je bent ?
      Je hebt niet eens in de gaten dat je je keer op keer voor schut zet.
      Terug naar de inrichting in Den Dolder, Dopper !

     2. K.Dopper

      Troll alert !

     3. sjun

      Ja. Kennelijk heb je geen enkel zicht op de persoon Abraham Kuyper.

 19. Two Ravens Black Kettle

  In de oorlog zou de VU Reinhard Heydrich en Heinrich Himller salonfähig gemaakt. De VU heeft niets meer met een universiteit te maken. Het is een ideologisch hersenspoel centrum dat niet zou misstaan in Orwell’s 1984.
  De nuttige idioten der Salafisten.
  In doodsangst verkerende meisjes tot aan hun nek toe ingegraven in woestijnzand zullen de ‘progressieve denkers’ van de VU dankbaar zijn.

 20. fusilier

  Als je zo voor de islam bent , waarom draagt ze dan geen hoofddoekje, of zon leuk lang zwart gewaad midden in de zomer.

 21. fusilier

  K.dopper. Als je een ander was ? Zou je dan bevriend met jezelf willen zijn.

  1. corfo

   @ fusilier.
   Denkt u dat die psychopaat (Dopper) aan zelfbevlekking doet ?

 22. Two Ravens Black Kettle

  Deze ‘non’ gaarne droppen in Taliban gebied.
  Kan ze daar aan de dampende lijken uitleggen dat ze mazzel hebben dat ze onder de religie van de vrede mogen existeren.

 23. nienke

  Is dit mens wel eens in een moslimland geweest? zo niet dan gauw een reis boeken naar een moslimland en zie hoe vrouwen als een stuk vuil behandeld worden.
  Gestenigd, stokslagen krijgen, misschien dan haar ogen open gaan.
  Islam de meest wrede ideologie die er bestaat, totaal nergens respect voor nog voor de mens nog voor het dier.
  Zou zeggen boek een reis en bekijk het met je oren en ogen open.

  1. K.Dopper

   Dat ‘mens’ heeft jarenlange intensieve studie gemaakt van moslimlanden en de islam. Nienke was nog nooit in een moslimland, las nog nooit een boek van Armstrong en kakelt als een kip zonder kop.

   Dit soort domheid is ergerlijk.

 24. Ruud562

  K. Dopper: “Dit soort domheid is ergerlijk.”

  Gut, Dopper toont e i n d e l i j k zelfkennis!

 25. nienke

  @K. Dopper.

  Heb 20 jaar in een moslimland gewoond, ben ook een allochtoon en ben ook naar Nederland gevlucht, nou jij en dan ik.
  Weet er alles van en hoef die boeken niet te lezen.
  Ken de islam door en door.

  1. K.Dopper

   De score zou wat kunnen oplopen als ze waarheid spreekt en een boek van Armstrong gaat lezen

   🙂

 26. Floris

  10-0 voor Nienke.

  1. nogmaals

   doppertrol, de pathologische leugenaar van dds, heeft nu zelfs de brutaliteit om te twijfelen aan het waarheidsgehalte van de (voor Dopper vernietigende!) reactie van Nienke. Zo de waard is, vertrouwt hij zijn gasten!!!!!

   De stand is hierdoor minstens 20-0 voor Nienke.

 27. Floris

  De dorpsgek van DDS, zich momenteel K.Dopper noemende, gaat hier dagelijks af als een gieter (of hij dat zelf beseft weet ik niet) maar in dit topic heeft hij zichzelf overtroffen.

  Wie de boeken van een gekende zweefteef die geen enkele studie inzake filosofie of religie heeft gedaan voor wetenschappelijk houdt, zet zichzelf totaal voor schut.

  Hij heeft zich overduidelijk sterk door de zweefteef laten beïnvloeden want hij lult haar zowat in alles na. Is me dat lachen. De man haalde z’n mosterd bij een krankzinnige ex-non.

  1. K.Dopper

   Niet zo schelden, Floris, dat oogt erg dom.

   1. Floris

    Dopper probeert nog even z’n gezicht te redden.

    Dopper, je bent de riséé van dit blog. Kennelijk past die rol je en kom je elke dag terug voor een nieuw pak slaag. Ben je masochistisch aangelegd?

    1. K.Dopper

     Probeer je woede onder controle te krijgen, Floris. Die emotionele onevenwichtigheid is de belangrijkste reden waarom ik je in het debat nauwelijks serieus kan nemen.

    2. corfo

     @ Floris.
     Die psychopaat is niet meer in staat om z’n gezicht te redden.
     Hij gaat te vaak áf op dit forum, niemand neemt hem nog serieus.
     Totaal verziekte figuur met waandenkbeelden.

     1. Floris

      Nu probeert hij het door mij woede toe te schrijven. De man is zo voorspelbaar als een klok.

      En inderdaad, niemand neemt hem nog serieus, maar hij schijnt te denken dat hij nog eens kans maakt.

     2. Nasrani

      Gewoon niet te veel op reageren. Met een zieke narcist valt echt niet te discussiëren. Je zou de stelling kunnen verdedigen:
      Kijk bij een onderwerp naar de mening van doppertje. Kies vervolgens een standpunt die daar haaks op staat. De kans is 90% dat je het met dat standpunt eens bent.
      Want ik ben er zo langzamerhand van overtuigt dat doppertje dat ook op die manier doet. Hij leest een artikel, vraagt zich af wat het standpunt zal zijn van de meesten hier, en schrijft vervolgens een reactie die volledig het tegenovergestelde is.
      Kortom, zoals ik al eerder heb gezegd, hij is ziek en ik ga ’s avonds naar huis.

 28. Floris

  “Dat Karen Armstrong een eredoctoraat aan de Vrije Universiteit krijgt is een ideologische keuze van de faculteit godgeleerdheid. Haar progressieve, pacifistische islambeeld wordt door de linkse theologen aan de faculteit – Manuela Kalsky en GroenLinks-politicus Ruard Ganzevoort – immers van harte onderschreven. Dat mag allemaal, maar met wetenschap heeft dit niets te maken.”

  http://jalta.nl/binnenland/omstreden-religiewetenschapper-karen-armstrong-eredoctor-aan-vrije-universiteit/

 29. K.Dopper

  De hysterische woede die Armstrong in islamofobe kringen wekt heeft niet als oorzaak dat ze wetenschappelijk onder de maat zou zijn; dat wordt in wetenschappelijke kringen niet betwist en kan door de reaguurders op dit blog ook niet worden beoordeeld, al zou het alleen maar zijn omdat niemand een letter van haar las.

  De werkelijke reden is dat ze in haar publicaties twee fundamentele waarheden beklemtoont, het feit dat de monotheïstische godsdiensten fundamenteel verwant zijn en dat moslimterroristen niet door de islam maar door politieke motieven worden bewogen

  Voor islamofoben leveren deze feiten ongemakkelijke cognitieve dissonantie op.

  1. sjun

   Iets absoluut brengen en in den treuren blijven herhalen maakt het nog niet waar K.Dopper. Islam kent geen gouden regel. Daarin verschilt het van Jodendom en Christendom. Niets heeft islam de wereld gebracht behalve het zwaard, oorlog, afpersing en slavernij. Daarnaast tracht het met onterechte claims resultaten vanuit andere culturen aan de prestigelijst van islam toe te voegen. Gelukkig even we in een vrij land en kan ieder die dat wil zich veel breder oriënteren dan de fabulismen van Karen Armstrong die volkomen voorbij gat aan de vele vruchten van islam in de wereld en de overgeleverde teksten uit koran, hadith en soenna die haar zelfgemaakte islam weerspreken. Aangezien ook Karen Armstrong volgens de leer van islam niet moet menen het beter te weten dan Mohammed wordt zij tijdelijk als nuttige idioot gedoogd om de mensen zand in de ogen te strooien.

   Mohammed zou in tegenstelling tot wat mevrouw Armstrong beweert helemaal niet geschokt geweest zijn over wat IS praktiseert en wat op verschillende andere plekken eveneens door zijn volgeingen gepraktiseerd wordt. Hij werd immers zelf groot door terreur, afpersing en slavenhandel. Bovendien liet hij vermoorden wie hem niet serieus nam of tegen zijn handelen protesteerde en mensen uitdaagde zelf na te denken. De soenna van Mohammed laat wat dat betreft aan duidelijkheid niets te wensen over.
   – Het leven van Mohammed http://www.risallah.com/profeet/index.php?page_index=27
   – de gevolgen daarvan voor waar islam de agenda bepaalt http://www.al-yaqeen.com/va/vraag.php?id=847

   “Het oordeel over degene die het belang van de Soennah ontkent is dat hij ongelovig is. Dit omdat hij een onmiskenbaar onderdeel van de religie ontkent en verwerpt.”

   Daarom wordt het tijd dat de ideologie in al haar facetten ontleed wordt en op de mestvaalt van de geschiedenis terecht komt en plaats dat types als Karen Armstriong zonder weerwoord de kans krijgen nitpickend, omkerend en wegkijkend de maatschappij aan grote gevaren bloot te stellen. De nieuwjaarsnacht in Keulen was nog maar een eerste glimp op de toekomst die verdergaande islamisering brengt.

 30. Bes Tolen

  Abraham Kuyper was een man van de wereld. Niet bepaald bang uitgevallen. Als waarnemer ter plekke vormde hij zich een diepgaand cultureel oordeel over wat hij in verre landen aantrof. Hij was een intellectueel fenomeen. Als zodanig nog altijd een boeiend historisch persoon. Op politiek gebied werd hij een kant uitgedreven, die hij aanvankelijk niet principieel voor stond, namelijk het zuilensyteem. Kuyper aanvaardde niet de onvermijdelijkheden van Marx’s theorie (de these). Hierdoor werd de antithese, de tegenstelling tussen christelijk orthodox en seculiere politiek geconstrueerd, die Nederlandse politiek toch lang heeft beheerst. De christelijke partijen gingen daarbij uit
  van de door god gegeven overheid (in deze dienaren gods = protestants christelijk) en vrijwel theocratisch (Rooms katholiek). De seculiere partijen van volkssoevereiniteit. Gesteld moet worden dat het dogmatisch gehalte van de politiek ook in die tijd hoog was.

 31. Bes Tolen

  Naast de onzinnige Armstrong hebben we hier in Nederland ook gelovigen van hetzelfde slag.
  De islam komt voort uit de Bel(Baäl)godsdienst. Het doel was alle Arabische stammen in één groot politiek verband onder te brengen. Dat is de mening van enkele Arabische geleerden zoals in Londen en die lijkt juist. Daartoe werd de al als agressief en wreed bekend staande (zoals stellig toen bekend bij Romeinen en Grieken en andere volken) Belgodsdienst omgevormd en opgetuigd. Het wezen is onderwerping en oorlogsverklaring aan anderen.
  De naam Mohammed doet denken aan die van de hoogste religieuze rechtbank van destijds.
  [Spinoza werd veroordeeld door een overeenkomstige joodse rechtbank met vrijwel dezelfde benaming wat heel wat tot alles zegt over de herkomst].
  Volken en groeperingen hebben zwaar geleden. Er wordt nog geleden.
  De zeer erudiete dragers van de Hellinistische cultuur (wetenschap en literatuur), de toen daar in aantal omvangrijke Grieken waren zo omstreeks 1225 in het Arabische Midden Oosten geheel uitgeroeid wat de grootste genocide in de middeleeuwen betekent.

  1. K.Dopper

   Welk boek van Armstrong las Bes Tolen en wat is zijn inhoudelijke kritiek?

 32. Bes Tolen

  Gelieve te lezen: Het doel is onderwerping aan de islam (in plaats van: Het doel is onderwerping).

 33. Parestado4

  Ik heb vele boeken van Karen Armstrong gelezen en mijn commentaar is:Zalig zijn de vredestichters.Het moet van mijn ljif,dat de meeste commentaren en reacties op reageer ;pervers zijn en van een laag i.q getuigen.

  1. Ben Zine

   @Parestado4
   Je hebt allemaal makkelijk praten als je wiegje, zoals dat van Karen Armstrong, in het veilige Engeland stond en je tijdens je prille jeugd een klein onbevangen meisje mocht zijn. Hoe anders was dat voor Ayaan Hirsi Ali, wiens wiegje in Somalië stond. Op 5 jarige leeftijd besloten haar “liefhebbende” familieleden om haar, onder dwang (met 4 personen, per ledemaat 1) en onverdoofd, met een glasscherf of scheermes genitaal te verminken. Het moge duidelijk zijn dat dit tot een onvoorstelbaar fysiek en psychisch trauma heeft geleid. Niet voor enkele maanden of jaren, maar levenslang. Alleen al daarom is al dat pseudo-intellectuele gebabbel van Armstrong volkomen irrelevant. Het is makkelijk praten vanuit je veilige en comfortabele positie. Zoals de Engelsen zeggen: “Talk is cheap”. Ayaan weet als geen ander waar ze het over heeft, zij heeft de “vrouwvriendelijkheid” waar Armstrong het over heeft aan den lijve ondervonden. In een debat zou Ayaan de vloer aanvegen met Armstrong. Niet Armstrong maar Ayaan heeft een eredoctoraat verdiend. Aan de andere kant, een eredoctoraat van de VU kun je ook beschouwen als een brevet van onvermogen, misschien zelfs een belediging. Zo’n doctoraat moet je eigenlijk helemaal niet willen.

 34. Parestado4

  Goede uitleg Bes Tolen

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.