Donald Trump gaat los op Amerika-hatende, racismeroepender NFL-miljonairs: 'Gooi ze uit het team!'

Geen categoriesep 24 2017, 16:00
Donald Trump heeft het helemaal gehad met arrogante NFL-spelers die weigeren te staan voor het Amerikaanse volkslied, zogenaamd omdat Amerika zo 'racistisch' is.
Vorig jaar kwam NFL-speler Colin Kaepernick in het nieuws omdat hij opeens niet meer ging staan voor het Amerikaanse volkslied, dat altijd gespeeld wordt voor aanvang van een NFL-wedstrijd. Kaepernick deed dat, aldus de speler zelf, omdat hij aandacht wilde vragen voor het 'racisme-probleem' in zijn land. Nou weet iedereen met ook maar een beetje kennis van Amerika dat racisme daar al lang uit het publieke debat gegooid is, en dat iemand die zich ook maar een beetje racistisch uitlaat meteen met pek en veren besmeurd wordt, maar hé, meneer zijn carriere liep niet helemaal, dus dit was een ideale manier om zich toch nog een beetje in the picture te spelen.
Nou ja, spelen. Klagen. Huilen. Zeiken. Zeuren.
Een buitengewoon trieste actie, die de NFL behoorlijk wat problemen heeft opgeleverd. Als reactie op Kaepernicks idioterie kwamen er steeds minder mensen naar wedstrijden en zette de NFL ook minder geld om. Toch werd zijn actie opgepikt door andere spelers -- inclusief spelers die wél goed zijn.
Het gevolg? Amerikanen moeten opeens wekelijks toekijken terwijl multimiljonairs die hun geld verdienen met elkaar een football toe te gooien hun kon afvegen met de Amerikaanse vlag en het Amerikaanse volkslied. Heel gek, maar Amerikanen hebben daar dus absoluut geen zin in. Het gevolg: de bezoekerscijfers zijn nog meer in elkaar gedonderd.
Triest genoeg blijven de racismeroepende multimiljonairs maar doorgaan met hun 'acties.' Daarom voelt president Donald Trump zich nu gedwongen om er maar iets van te zeggen. En dat doet hij met zijn gebruikelijke... botheid.
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/911654184918880260
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/911655987857281024
Ja, bot, maar hij heeft natuurlijk gelijk -- zeker in de ogen van miljoenen gewone Amerikanen, die zien hoe mensen die knetterrijk zijn en hun rijkdom geheel en al te danken hebben aan het land waarin ze leven hun vlag en volkslied op zo'n walgelijke manier behandelen. Trump weet dat 'middle America' daar boos over is, en speelt dus handig in op dat soort gevoelens.
En hij was nog niet klaar:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/911904261553950720
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/911911385176723457
Boem. Die kan politiekcorrect, racismeroepend links in zijn zak steken.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten