Doorgedraaide Hema stapt over op ‘genderneutrale kinderkleding’

Martin de Witte (bron: Flickr)
Foto: Martin de Witte (bron: Flickr)

De strijd tegen ‘seksisme’ begint knettergekke vormen aan te nemen.  

Kijk jongens, een prachtige reden om de Hema voortaan keihard te boycotten:

Vanaf eind dit jaar verdwijnen de aanduidingen ‘jongen’ en ‘meisje’ van de verpakkingen en kledinglabels in de Hema. De keten stapt dan helemaal over op genderneutrale kinderkleding. Aanleiding is de groeiende behoefte aan ‘stoerdere meisjeskleding’.

Volgens het AD gebruikt de Hema het excuus dat er af en toe kinderen zijn die klagen over de kleding in het assortiment. Zo was er twee jaar geleden een (1!) meisje die aangaf dat ze niet zo blij was met ‘onderbroeken met roze hartjes erop.’ Ze wilde iets stoerders.

Natuurlijk heeft die ‘klacht’ helemaal niets te maken met dit beleid. Welnee. Hema wordt genderneutraal omdat het bedrijf geleid wordt door een stel zwaargestoorde quasi-intellectuele mafketels die, helaas, te lang en effectief geïndoctrineerd zijn tijdens hun studiejaren.

Hilarisch genoeg blijft Hema wél ‘gewoon’ roze jurkjes verkopen. Alleen hangen die dan niet meer op de ‘meisjesafdeling’ maar op de ‘genderneutrale kidsafdeling’ met kleding die gedragen kan worden door jongens én meisjes.

Een roze jurkje.

Zucht.

Goed. Dat worden voortaan dus geen Hema-kinderkleren meer voor mijn dochter. Ach sorry genderneutrale snowflakes, ik bedoel kind!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

85 reacties

 1.   

  Vaak zijn het ook de media die dit soort dingen (direct of indirect) pushen door bedrijven te complimenteren en positieve berichtgeving te geven die dit soort dingen doen.

  1.   

   Onzin, Bromsnor, grootwinkelbedrijven laten zich uitsluitend door marktonderzoeken leiden.

   1.   

    Dat geloof je toch zelf niet. Alle winkels en instanties in Nederland zijn gepolitiseerd en dat beïnvloedt de marktonderzoek. Je moet braaf zijn door politici na te toeteren anders deug je niet. Mensen zijn in zover beïnvloedt dat zij dan desnoods niet naar een “foute” winkel gaan om niet opgemerkt te worden door hun omgeving. De burger is al bang voor eigen mening want die zou “fout” kunnen zijn. Dat hebben mensen zoals u bereikt. De echte vrijheid is verdwenen en dan praten wij nog over democratie. Het is hoogstens een linkse democratie wat meer op dictatuur lijkt. Hou je mond en loop door!

    1.   

     @ Ni28.
     Laten lullen die gek, die zich “Dopper” noemt.
     Hij weet niet eens dat de Hema een warenhuis is.
     Oók de figuur “Dopper” komt ooit van een “koude kermis thuis”.
     Dat soort links rapaille probeert de hele maatschappij te verzieken en is daar nog trots op ook !
     Hoe zielig kun je zijn ?

     1.   

      Of, zoals Seth Gaaikema ooit zong: “als ik in de HEMA kom, in de grote HEMA kom, alles is van goud…….”
      Nou was ik na mijn dood niet van plan om naar de HEMA te gaan en nu tijdens mijn leven ook niet meer.

    2.   

     Winkels zijn niet gepolitiseerd en dat zou commercieel ook erg dom zijn. Winkels laten zich uitsluitend leiden door de wetten van de marketing.

     1.   

      Winkels niet maar de mensen die het leiden wel en dat weet u zelf ook. Kijk naar jezelf.

  2.   

   Interesant zou je zeggen genderneutraal ?
   Eens kijken hoe ze dat met die worst in dat kadetje met mosterd
   gaan doen .

 2.   

  Nou als de HEMA dit idiote idee doorzet, zet ik als man geen genderspecifieke stap meer in hun toko.

  1.   

   Pedrito is kennelijk onzeker over zijn gender-identiteit en wenst in de kledingwinkel bij de hand genomen te worden.

   :)

   1.   

    @ Dopper.
    blablabla !!!!

   2.   

    Jij doet hier constant maar lollig over, maar het is diep triest.

 3.   

  De Hema laat zich in dit soort beslissingen alleen maar leiden door de markt. Zo is het commercieel ook niet meer zo handig om Zwarte Piet af te beelden in je advertenties.
  De gedachte dat Hema hier een inhoudelijk ideologisch standpunt zou innemen toont weinig inzicht in de denkwijze van grootgrutters.

  1.   

   @ Dopper.
   De regeringen, grote bedrijven. winkelketens, zouden er véél beter aan doen als zij Dopper als adviseur in vaste dienst zouden nemen. Die dombo weet verdulleme overal vanaf !!! Ongekend.
   Wát een geweldig uilskuiken !!!

 4.   

  Hema is al een saaie winkel. Nu wordt ie behalve saai ook nog onoverzichtelijk. Kom er alleen voor onderbroeken maar dat wordt nu moeilijk.

  1.   

   Ni 28…….Kijk goed naar de kleur van de hartjes….moeten BLAUW zijn voor jou neem ik aan.

 5.   

  https://www.rtlz.nl/beurs/bedrijven/hema-ziet-omzet-stijgen-maar-lijdt-nog-altijd-verlies
  De Hema heeft al jaren moeite om zich te handhaven, en ja, een kat in het nauw maakt rare sprongen. Volgens mij zullen door deze genderneutrale onzin nog meer mensen de Hema voorbij gaan lopen, niemand zit hier toch op te wachten ? Ze zullen wel met een of ander fancy reclamebureau samenwerken dat denkt dat genderneutraliteit helemaal “vet” en “cool” is. Voor die bagger moet de Hema waarschijnlijk ook nog verschrikkelijk veel geld betalen. Daar kunnen die stoere reclamejongens dan weer hun cocaïne, champagne en kaviaar van bekostigen.

  1.   

   Er zijn ook reclame meisjes hoor! Mag eigenlijk niet! Reclame beesten misschien? Of reclame imbeciel?

 6.   

  Blijft de HEMA straks zitten met een levensgroot probleem. Haar klantenkring bestaat tegenwoordig voor groot deel uit moslims. Die erkennen maar twee soorten, meisjes en jongens. Dit soort mensen loopt straks als een kip zonder kop door de kledingafdeling.
  Ik heb gehoord dat de jongens- en meisjeskleding door elkaar komt te hangen.
  Dat is voor een moslim uiteraard helemaal niet te verteren.
  Dus Nederlanders komen niet meer en ook de moslims niet meer. Dag Hema!
  Geen aanduiding meer op de verpakking? Iedere keer vragen aan bedrijfsleider wat er in zit. Is dit voor meisje of jongen? Net zo lang tot ze er helemaal gek van worden.

  1.   

   Nee joh , de moslim jongetjes en meisjes kopen straks alleen nog maar de orginele islampyjama’s en de nederlandse jongetjes en meisjes komen in een identiteitscrisis, worden daardoor homo en kunnen dan alleen nog maar buitenlandse kindjes adopteren als ze volwassen zijn. Win-win situatie voor de islam.

 7.   

  De Hema is door ons al in de ban gedaan toen ze begonnen met Hallal-gedoe en het “verkwanselen” van Kerst en Pasen op hun verpakkingen.
  Bij óns géén Hema meer, al lange tijd niet !

  1.   

   Corfo ,de Hema is opgericht vanuit Amsterdam het meest linkse bolwerk van Nederland dus is verkwanselen van onze cultuur hun doelstelling,het enigste wat goed is zijn de Amsterdammertjes die zorgen nog enigszins voor veiligheid.

 8.   

  Welke mongool bedenkt er nou zoiets?
  Ik zal Hema nooit meer binnenstappen.

 9.   

  Daar stap ik dus nooit meer binnen. Achterlijke rotzooi.

 10.   

  Hema staat al op het randje,ze geven zich hiermee zelf het laatste duwtje in de afgrond.
  Doei Hema !

  1.   

   Vroeger stond de Hema ergens voor, nu is het op zoek naar compromissen. Net als het veranderen van paaseieren in verstopeieren. En dat allemaal omdat maar 1 kind een briefje naar de Hema heeft geschreven.

   1.   

    @Urk
    De HEMA noemt paaseieren al jarenlang verstopeieren. Alleen interesseerde het niemand totdat een doldwaze complotdenker er een poging tot zelfislamisering in meende te zien.
    De werkelijkheid is een stuk prozaïscher. Verstopeitjes kunnen ook buiten Paastijd worden verkocht. Poen is dus het motief.
    Maar dat mag dan weer niet van de fatsoensmoralisten die zich roeren in de rechtse blogsferen.

    1.   

     Nope!
     Voorjaar’ in plaats van ‘Vrolijk Pasen’
     Waarom ‘Pasen’ geschrapt is? „Omdat mensen aanstoot nemen aan het woord Pasen”, aldus een woordvoerder van HEMA . Waarom mensen ‘Pasen’ aanstootgevend vinden, wordt niet duidelijk.
     Van Paaseieren via Verstopeieren naar Suikerfeesteieren

     1.   

      Van Paaseieren via Verstopeieren naar Suikerfeesteieren” Die laatsten zijn in de afgelopen maanden (!) al verzameld en opgeslagen speciaal voor het suikerfeest !

 11.   

  Prima plan van de HEMA. Eigenlijk verandert er niet veel. De kleding zelf wordt niet genderneutraal, alleen plakt de HEMA er geen labels “jongenskleding” en “meisjeskleding” meer op.
  Daarnaast gaan al te rolbevestigende etiketteringen worden vermeden, zoals “Dollybabe” op een meisjesschoen, en “Leader” op een identieke jongensschoen.
  Tot slot komt alels bij elkaar te hangen en te liggen op een afdeling die “Kids” heet.

  Dus…. wat is eigenlijk het probleem? Behalve voor een paar luie ouders dan die nu opeens jongens- en meidenkleding door elkaar zien hangen?

  1.   

   Waarom? Wie heeft hierom gevraagd? En vooral, wat is de toegevoegde waarde van deze exercitie?

   1.   

    Het is gewoon een geval van met je tijd meegaan, @Roughwood. En reken maar dat het achterliggende motief is het marktaandeel te vergroten. Gewoon goed ondernemerschap dus.

   2.   

    [email protected] Nou als het meisje stoere meisjeskleding wil dan moet de Hema daar gewoon voor gaan zorgen. Nu komt het er op neer dat dit meisje onbewust jongenskleding draagt omdat die stoerder eruit zien. Maar ik denk dat de echte reden hier van is dat labelen geld kost. Het is gewoon geldbesparing voor een noodlijdende winkelketen.

    1.   

     Ik denk dat deze verklaring van Van Urk de realiteit een stuk dichter benaderd dan de reactie van Beukman. Beuk komt weer met z’n progressieve riedeltje van ‘met je tijd meegaan’. Quatsch uit de koker van een linkse schlemiel. Het is gewoon kostenbesparing geboren uit nood door een in de gevarenzone verkerende winkelketen.

     1.   

      Tja @IJsmeid, uiteraard doet de HEMA dit niet uit idealisme maar om meer geld te verdienen. Kapitalisme, weet je wel? Trends volgen lijkt me dan een slimme zet. Of vind je dat de HEMA een halfzachte geitewollensokkeninstelling zou moeten zijn die vies is van het generen van inkomsten? Als de V&D ook met z’n tijd was meegegaan, hadden ze nu nog bestaan. Misschien heeft de HEMA dat zelf ook wel bedacht.

      Dus wat is precies je probleem?

    2.   

     Dat meisje bepaalt zelf wel wat ze leuk vindt, @Urk. Ik denk niet dat 2 reactionaire mannen haar daar vanaf kunnen houden.

  2.   

   Nou ik vond de labels anders geen probleem dus waarom zo nodig een verandering doorzetten vanwege een wens van 1 kind? Zo is het waarschijnlijk ook met Zwarte piet en de paasei gegaan. Allemaal verandert door 1 zeurpiet en 1 boze moslim terwijl de overgrote deel zich daar niet eens aan hadden gestoord. Nee de labels zijn bedoeld voor overzicht en niet voor verwarring.

   1.   

    @Urk
    Laat consumenten – de kinderen dus – zelf uitmaken of ze kleren leuk vinden.
    Stel je voor dat een kledingzaak besloot om aparte rekken te maken voor 70-plussers en voor alles daaronder. Dat zou jij toch ook betuttelend vinden?

    Wat dat ene kind betreft: de betere nieuwsmedia weten te melden dat er wel meer mensen hebben geklaagd, en dat de HEMA bovendien een trend heeft gevolgd die elders in klerenland gaande is.

    1.   

     [email protected] In welke streek van het land werd er gewoonlijk het meest geklaagd dan? In de regio Amsterdam zeker waar alle veranderingen weer zoals gewoonlijk als eerste tot stand komen. ;-)

    2.   

     [email protected] Lijkt me wel handig en netter voor zo,n winkel om 70plus kleding apart te zetten met die van de jongvolwassenen. U zet thuis toch ook alles apart van elkaar om een betere overzicht te hebben met wat je in huis hebt of is het bij soms u een onoverzichtelijk chaotische klerenbende?

     1.   

      Waarom mogen 70 plussers niet zelf bepalen wat ze mooi vinden, @Urk? Waarom moet de winkel alles voorkauwen?

     2.   

      [email protected] Ik geloof niet dat er veel 70 plussers rond gaan lopen in strakke zaken waar jonge mensen in gaan lopen. Denkt u ook niet? :-)

    3.   

     Genderneutrale kleding is al oud: in de jaren ’70 heette het unis*x mode. Toen was het al na een paar jaar over en uit. En zo zal het nu ook gaan, want het is helemaal niet handig.

     Bovendien willen kleine jongetjes -die nu eenmaal graag stoer doen- niet in ‘meidenkleren’ lopen.

     1.   

      Jongetjes kunnen bij de HEMA nog steeds stoere kleren kopen, @IJsheld. Meisjes trouwens ook. En dat doen ze dan op een nieuwe afdeling genaamd “Kids”.
      Problemen mee? Jij bent zeker ook voor gescheiden zwemmen dan?

     2.   

      De progressiviteit van onze Amsterdamse voorhoede-held Beukman kent geen grenzen. Umwertung aller Werten! Door het tonen van het ‘durven loslaten’ van het oude bevestigt de Deugmens zich opnieuw in zijn rol als wegbereider. Er bestaan immers geen jongetjes en meisjes, alleen maar mensjes. Waarom dus niet alles op een hoop gooien? We noemen dat gewoon marketingwise ondernemerschap, dan tuinen de achterblijvende sukkels er ook wel in.

      Nee Beuk, het is het kindermishandeling door kleintjes hun identiteit te ontzeggen.

     3.   

      De HEMA heeft – terecht – geen boodschap aan jouw deugdmenserij, @IJsje, want uiteraard ben jij dat hier met je moraliserende boodschap. De HEMA wil gewoon een goeie omzet, en als ze denken dat het creëren van een afdeling “Kids” waarin jongens- en meidenkleren door mekaar hangen daarbij helpt, moeten ze dat maar gewoon doen, dacht je niet? En als je het er niet mee eens bent, dan koop je er toch gewoon niet? Keus zat, de consument bepaalt. Als geen hond vanaf morgen nog kinderkleren koopt bij de HEMA, zullen ze vrouwen en mannen spullen echt wel weer snel van elkaar gaan scheiden.

  3.   

   Beukman. Waarom op de ramen bij de HEMA wel vrouwen met islamitische hoofddoeken die ze te koop aanbieden. ???????? HEMA is de winkel van de huichelaars.

   1.   

    Welnee @Anna. De HEMA is een kapitalistisch bedrijf dat omzet wil draaien.

    1.   

     Beukman. Daarom zit HEMA aan de afgrond, omzet nul. En terecht. De top van HEMA die beslist over Kerst, Pasen, Sinterklaas, Pinksteren en vrouwenonderdrukking. Die top deugt niet!

     1.   

      De HEMA is door Lion Capital (roofbouwfonds) leeggeplunderd, dus vol met schulden gestopt, en staat te koop.

  4.   

   iDude. In Duitse stad Neuss hebben ze de “traditionele bockworst in de buitenbaden verboden, reden varkensvlees” volgens de Duitse mediamagnaat Mahias Dopfner in zijn toespraak ” We zien de voorbodes van onderwerping”. HEMA wordt een enge winkel met een monocultuur. Zo`n winkel kun je maar beter mijden. De top in dit soort winkels heeft geen eigen mening. Het zijn angstige en enge meelopers.

   1.   

    @Anna
    Waarom verzinnen islamofoben toch zoveel verhaaltjes om hun vermeende gelijk te bewijzen? Die bockworsten werden uit de handel genomen omdat niemand ze kocht, niet omdat een dolgedraaide moslim er op stond. Voer voor psychologen met een specialisatie in de behandeling van paranoïa.

    http://www.bildblog.de/93146/beim-untergang-des-abendlandes-geht-es-um-die-wurst/

    “Tatsächlich gibt es auf der Neusser Freibad-Wiese keine Bockwurst aus Schweinefleisch mehr. Der Grund dafür ist aber nicht, dass randalierende Muslime vor der Bude standen und die Abschaffung der Schweinewurst forderten. Im Gegenteil: Niemand hat sich mehr für die Bockwürste interessiert, keine schweinefleischablehnenden Muslime und auch keine schweinefleischessenden Kunden. Deswegen schwammen die Bockwürste Ewigkeiten im Warmhaltewasser vor sich hin, bis die Besitzerin der Bude sie wegschmeißen musste. Und weil das nicht nur einmal vorkam, sondern immer wieder, hat sie die Bockwurst aus ihrem Angebot genommen — eine nachvollziehbare Überlegung und höchstens eine betriebswirtschaftliche Unterwerfung.”

 12.   

  Grove kindermishandeling op enorme schaal.
  Een weerzinwekkende dystopie waar jongens geen jongens meer mogen zijn en meisjes geen meisjes.
  Je ziet het al jaren op scholen waar jongens in een mal worden gedwongen die ze niet past.
  Deze generatie kindermishandelaars is zum kotsen.

  1.   

   Jongens kunnen nog steeds jongenskleding pakken en meisjes meisjeskleding, @Raaf. Denk jij dat kinderen een probleem zullen hebben met deze nieuwe afdeling binnen de HEMA genaamd “Kids”, of zijn het alleen een handjevol ouders?

   1.   

    Beste Beukman, volgens mij winkelt u zelf weinig maar het zijn meestal de moeders die kinderkleding uitzoeken en niet de kinderen zelf. Ik zie mijn vrouw vaak lopen zuchten als zij een gelabelde geschikte kledingstuk voor mijn kinderen wil gaan vinden. Kunt u nagaan als alles ongelabeld door elkaar is gehutseld. Door de bomen het bos niet meer kunnen zien.

   2.   

    Beste Beukman,

    Mijn grote angst is Zweden, een land dat ik hoe langer hoe meer beschouw als ons voorland
    Waar jongens en meisjes worden gedwongen ‘gender neutraal’ te zijn
    Onversneden kindermishandeling vanuit de Staat.
    Je ziet het eigenlijk al bij veel NLse basisscholen waar met name jongens niet hun ‘oerdriften’ mogen uiten (anders gesteld zich als jongens mogen gedragen)

    ‘Tomboys’ ken ik ook velen (dit jaar zijn er weer een stuk of vijf bijgekomen (althans little ones, of het Tomboys zijn zullen over een paar jaar pas weten), klauterend in bomen, mee ‘ravotten’ met de jongens. Op elk feestje klauteren -onder de blauwe plekken en schaafwonden- ze wel in mijn nek terwijl de wat oudere ‘meisjes’ afkeurend kijken en zeggen/gillen ‘doe eens normaal !’ etc
    Daar hebben we geen HEMA voor nodig.
    Dat is het leven zoals het leven altijd was de afgelopen jaren sinds pak ‘m beet jaren ’50

    Volgens mij was er vorige week (Ik zal even checken) nog een interessant gesprek tussen Dave Rubin en Blair White (een transgender)
    https://www.youtube.com/watch?v=1bjMsnplID4

    1.   

     Ik moet ook niet zo veel hebben van de doorgeschoten genderneutraliteit in Zweden, @Raaf, met die kanttekening dat ik vind dat meisjes die met jongens willen meeravotten hierin niet moeten worden afgeremd omdat het nu eenmaal meisjes zijn, en jongens die graag “meisjes”-spelletjes willen spelen hiervoor ook voldoende kans moeten krijgen. Meer vrije keus voor iedereen dus. Die in de jaren 50 in dit opzicht juist wat kleiner was.

     Ook ik moest eerst even fronsen toen ik de berichten over de HEMA las. De details van de nieuwe aanpak hebben me echter overtuigd. Het misverstand is de opvatting dat de HEMA zou overgaan op een totaal genderneutraal klerenassortiment. Dit is echter helemaal niet het geval.

     1.   

      Natuurlijk geldt exact hetzelfde voor de jongens die liever niet willen voetballen, ‘wild ravotten’, door de modder kruipen enzovoort maar meer plezier hebben met verkleden, playbacken, dansen etc
      (ook die zitten er genoeg tussen in de gemeenschap der Little Ones die ik ken)

      (& vrijwel altijd is het een mix van dat alles. ergo; laat de kinderen in hun vrije tijd doen wat ze het leukste vinden (mits het niet alleen binnen zitten en gamen is want dan moet er inderdaad enige ouderlijke ‘dwang’ bij komen kijken)

      Maar ik zou willen dat corporaties zoals de HEMA of de NS zich niet bemoeiden met dit debat.
      In Zweden is het totaal fout gegaan en in Canada is men momenteel het spoor ook volledig bijster (meisjes en jongens die ‘genderloos’ worden opgevoed (dus bv. zoals in Canada geen He of She meer genoemd worden maar aangeduid worden als Ze or They) zullen daar ongelofelijk veel last van krijgen later. Qua identiteit. Ik beschouw dat als pure kindermishandeling.
      Wat kinderen laten willen doen, wie ze laten willen worden, willen zijn, hoe ze zich willen identificeren, moeten ze allemaal zelf weten, daar mag en moet geen bedrijf of Staat tussenkomen.
      Blair White zegt daar interessante dingen over.

     2.   

      @Raaf
      “Genderloos” opvoeden lijkt me inderdaad een heilloze weg. Ik heb wel feministes gesproken die er tot hun afgrijzen niet in slaagden om hun dochter af te houden van roze jurkjes en my little pony-speeltjes.
      Tegelijk constateer ik dat er tegenwoordig meer ruimte is om zich uit te leven voor jongensachtige meisjes en andersom dan in de door jou bejubelde jaren 50.

      Wat de HEMA betreft: de principiële vraag die niemand hier zich stelt, is waar we ons eigenlijk mee bemoeien. De HEMA is gewoon een commerciële onderneming die hoopt meer omzet te draaien door met de tijd mee te gaan. Een consument die het hier moeilijk mee heeft, wordt geen strobreed in de weg gelegd om daar dan voortaan geen boodschappen meer te doen. Dát is het voordeel van de vrije marktwerking. Daar willen we toch niet vanaf?

   3.   

    Kinderen zijn zeer makkelijk te kneden en te vormen naar onze wil. Ik ben nog geen 20 en kan me mijn tijd op de basisschool nog redelijk herinneren. We hadden het tijdens de verkiezingen van 2006 over politiek (alsof kinderen van onder de 10 in staat zijn een eigen mening te vormen over politiek). De leraar liet ons wel vaak weten dat de PvdA de beste was. Dit is zo lang blijven steken, dat ik tijdens de verkiezingen in 2010 alweer “voor” de PvdA was. Niet dat ik überhaupt wist wat de PvdA was en waar zij voor stonden, maar alsnog was ik “voor” ze. Pas sinds 2015/2016 ben ik geïnteresseerd geraakt in de politiek en kwam ik er zelf achter hoe vreselijk de PvdA eigenlijk is. Ik heb dus zelf meegemaakt hoe makkelijk het is om een kind te “indoctrineren”. Hetzelfde gebeurd nu met kinderen in onze politiek-correcte gefeminiseerde samenleving. Kinderen worden gekneed om al deze genderneutrale onzin heel normaal te vinden. Zij zullen als zij volwassen zijn niet eens weten dat genderneutraliteit ooit raar gevonden werd. Sterker nog, het zal hier nog erger worden dan het al is. Vanuit bepaalde hoeken zijn groepen misselijkmakende monsters al bezig om pedofilie als “normaal” weg te zetten. Je ziet de veranderingen nu al: pedofilie is opeens pedoseksualiteit geworden, en pedofielen zijn geen monsters, maar slachtoffers. Het zal niet ophouden met het pushen van genderneutraliteit, het zal alleen maar zieker worden. Ik weet niet eens of ik überhaupt ooit kinderen wil hebben in zo’n ranzige samenleving die geplaagd wordt door deze degeneratie.

    1.   

     Een mooie en hele heldere reactie Patriot! Het is precies zo erg als je beschrijft.

 13.   

  De Hema weekaanbieding:
  genderneutraal Rookworst

  1.   

   Hilarisch alleen moeten zij de vorm aanpassen.

  2.   

   iDude. In Duitse stad Neuss hebben ze de “traditionele bockworst in de buitenbaden verboden, reden varkensvlees” volgens de Duitse mediamagnaat Mahias Dopfner in zijn toespraak ” We zien de voorbodes van onderwerping”. HEMA wordt een enge winkel met een monocultuur. Zo`n winkel kun je maar beter mijden. De top in dit soort winkels heeft geen eigen mening. Het zijn angstige en enge meelopers.

   1.   

    @Anna
    Waarom verzinnen islamofoben toch zoveel verhaaltjes om hun vermeende gelijk te bewijzen? Die bockworsten werden uit de handel genomen omdat niemand ze kocht, niet omdat een dolgedraaide moslim er op stond. Voer voor psychologen met een specialisatie in de behandeling van paranoïa.

    http://www.bildblog.de/93146/beim-untergang-des-abendlandes-geht-es-um-die-wurst/

    “Tatsächlich gibt es auf der Neusser Freibad-Wiese keine Bockwurst aus Schweinefleisch mehr. Der Grund dafür ist aber nicht, dass randalierende Muslime vor der Bude standen und die Abschaffung der Schweinewurst forderten. Im Gegenteil: Niemand hat sich mehr für die Bockwürste interessiert, keine schweinefleischablehnenden Muslime und auch keine schweinefleischessenden Kunden. Deswegen schwammen die Bockwürste Ewigkeiten im Warmhaltewasser vor sich hin, bis die Besitzerin der Bude sie wegschmeißen musste. Und weil das nicht nur einmal vorkam, sondern immer wieder, hat sie die Bockwurst aus ihrem Angebot genommen — eine nachvollziehbare Überlegung und höchstens eine betriebswirtschaftliche Unterwerfung.”

    1.   

     Beukman. Iedereen is bij HEMA gender. Meisjes en jongens bestaan niet meer. Bepaalt de HEMA wie wij zijn? Bepaalt de HEMA of wij man, vrouw, jonge of meisje, of de zeldzame gender zijn? HEMA zit totaal aan de afgrond vanwege hun rommel en slechte kwaliteit die ze verkopen. Men wil niks meer van HEMA die als een van de eerste onze cultuur mee helpt vernietigen. Trouwens, de Duitse mediamagnaat Dopfner had in Stuttgart een uitstekende lezing over ” We zien de voorbodes van onderwerping”. HEMA is een enge winkel aan het worden. Weg blijven daar.

     1.   

      @Anna
      Dat verhaal over die worst die zogenaamd niet meer mocht worden verkocht is een van de vele verzinsels van een groepje islamofoben die hun eigen angsten creëren. Zie citaat hierboven. Het komt van a tot z uit paranoïde duimen.

      En nee: de HEMA bepaalt niet wie wij zijn: dat doe ik.

 14.   

  [email protected] Corfo, het is een nuttige idioot die uiteindelijk afgedankt wordt door eigen gelederen. Zijn aanwezigheid op deze site is duidelijk. Dat de redactie hem( en een paar anderen) pruimt is omdat de DDS democratisch is en dat kunnen zij op deze wijze ook aantonen. De nuttige idioot komt weer in beeld nu met andere reden.

 15.   

  De linkse idioterie kent geen grenzen.

 16.   

  Bij de Hema verwijderen idioten onze Kerst, Pasen, Pinksteren en Sinterklaaskinderfeest. Maar, de islamitische hoofddoeken worden met vreugde binnengehaald.

  1.   

   Men is harstikke mesjokke in nederiglandje.Jullie moeten eens goed in me kaar geschopt worden.Mischien grijpen jullie dan naar een paar ”genderneutrale bijlen en hooivorken”

  2.   

   @Anna
   Nu op de Hema site:
   https://www.hema.nl/winkel/kerst

   1.   

    Proest.
    Maar die kerstversiering is wél halal hoor, knieval voor de islam! :-)
    https://www.hema.nl/winkel/kerst/kerstversiering

    1.   

     Salaam lieve zusters ik wilde jullie waarschuwen de Hema heeft een speciale actie voor het Suikerfeest de SUIKERFEEST TAART! echter wil ik jullie adviseren om eerst de productinfo te lezen daar staat namelijk in dat er RUNDERGELATINE in zit en Emulgators die NIET HALAL zijn.. Moge Allah jullie behoede van el Haram en leiden naar El Halal inshallah aleikoum asalaam INGREDIENTEN INFO:
     Oud bericht maar toch……..LOL

   2.   

    Eindelijk! Ik dacht al: waar blijft de Hema met z’n kerst? Het is goddomme al september!

  3.   

   Die vreugde moet worden toegeschreven aan het feit dat alle leden van de Raad van Bestuur van de Hema zijn bekeerd tot de islam.

   Toch?

   :)

 17.   

  Zijn ze bij de HEMA nou helemaal van de pot gepleurt?

  1.   

   @.50
   Bij de Hema hebben ze ook van de Sint geheurd.
   Zie daarvoor het prachtige internet.
   En je zal zien, de NL’se cultuur is weer gered.
   De DDS reaguuurders zullen daarom weer flink gaan balen,
   dat hun verzinsels niets anders blijken te zijn dan zeur verhalen.

   1.   

    En je weet zeker dat Leiden niet met een lang ij moet…?

   2.   

    Ik zie op de website van de Hema dat Zwarte Piet niet meer bestaat. Dat is interessant omdat de Hema zich alleen door commerciële motieven laat leiden. Zwarte Piet schrikt consumenten af en dat wijst op een snel groeiende groep Nederlanders die dit racistische symbool verwerpen.

 18.   

  De Hema is in opvolging van Zeeman textiel dé shop voor de moslims: Beinaa allis graties. Als die ook al niet meer komen kan de Hema inpakken, zo simpel is het. Is geen strategie voor nodig, alleen realisme ! BUTzaak.

 19.   

  Hema…praat je moerstaal !!!
  Gewoon kinderafdeling.
  Wat is er mis met de Nederlandse taal ??

 20.   

  Totaal niet eens met dit artikel. De toon waarop het geschreven wordt is zo veroordelend, zo kortzichtig. Wat maakt het uit dat er geen meisjes/jongenskleding op staat? Ineens kan uw dochter niet meer het roze jurkje van de hema kopen dat ze leuk vindt, omdat er genderneutraal op staat. Wanneer een jongen of een meisje iets mooi vindt, kun je haar sturen, maar hij/zij mag toch zelf kiezen wat hij/zij mooi vindt. Of het nou jongens of meisjes kleding is. Ik heb het gevoel dat hema een voorloper is op andere winkels die niet meer in hokjes gaan kijken. Je zoon hoeft heus geen jurkje aan, maar een vest met een roze kleur hoeft niet per se meer een meisjesvest te zijn. Kinderen hebben redelijk hetzelfde figuur dus dit moet gewoon een optie zijn. Zo kortzichtig, vreselijk. Ik vind het een geslaagde actie tot nu toe. Wanneer is iets geslaagd? Ik las het toevallig laatst ergens http://krachtenbundelen.nl/wanneer-is-het-geslaagd/. Naar mijn mening valt hema’s actie onder geslaagd. Fijne avond nog.

 21.   

  Ik noem dit niet neutraal.
  Petra Hermans

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!