Fatima Elatik: ‘Hollandse ‘migratie’ naar Indonesië en Suriname verwoestte meer dan elke migratiegolf in Nederland!’

De PvdA-maffiosa uit Amsterdam vond vandaag kennelijk een opportuun moment om nog eens wat olie op het immigratievuur te gooien.

Het heeft even geduurd, maar eindelijk ziet ook het CDA het nut in van het beperken van massa-immigratie en de gevolgen ervan. Zoveel konden we in ieder geval opmaken uit de mond van partijleider Sybrand Buma, die bij een lezing gisteravond sprak over het ontheemde gevoel dat veel autochtone Nederlanders hebben. “De gewone Nederlanders raakten iets kwijt: hun gemeenschap en identiteit, het gevoel thuis en geborgen te zijn,” aldus Buma.

Iemand bij wie dat commentaar er niet lekker inging, was Fatima Elatik. We kennen deze vrouw als voormalig stadsdeelvoorzitter namens de PvdA in Amsterdam, en tegenwoordig vooral als de kingpin van de Marokkaanse adviesclubjesmaffia die zichzelf op kosten van de belastingbetaler allerlei mooie ambtenarenbaantjes in de hoofdstad toespeelt.

Om te zorgen dat iedereen in het immigratiedebat weer eens goed boos werd – zodat Elatik en de haren weer ‘werk’ hebben – besloot om vanochtend nog maar eens felle kritiek te uiten op Sybrand Buma. Zij vond de immigratie van bijvoorbeeld grote groepen Marokkanen en Turken naar Nederland helemaal niet zo problematisch. Die migratiegolven hebben niets verwoest, zo houdt ze wel.

https://twitter.com/bpschut/status/905013761093795840

Maar weet je wie er wel goed hebben huisgehouden? Nederlanders. Toen er honderden jaren geleden onder de vlag van de VOC en de WIC werd uitgevaren naar verre oorden als Indonesië, Suriname en Zuid-Afrika hebben de handelscompagnieën en de Nederlandse staat zich bepaald niet als brave wereldburgers gedragen. Slavenhandel, uitbuiting, landveroveringen en grootscheepse mensenrechtenschendingen – foei Nederland!

Op zich kan ik dat wel beamen, maar ik moet dat wel nuanceren naar: foei Nederland in de zeventiende eeuw tot en met 1975, het jaar waarop Suriname onafhankelijk werd. Want laten we wel wezen: kolonialisme is een periode in de Nederlandse geschiedenis die inmiddels al meer dan veertig jaar is afgerond. Ruim voor de geboorte van menig persoon in dit land, zelfs.

Hoe eerlijk is het dus om reeële problemen die nu spelen weg te masseren, omdat er andere problemen waren enkele decennia geleden? Niet heel eerlijk, natuurlijk. Maar goed, dit is Fatima Elatik met haar doortrapte trucs, hè? Zij onderneemt hier een slinkse poging om het immigratiedebat plat te slaan en terug te brengen naar één essentieel thema: Nederlanders zijn stout en fout, en moeten als boetedoening de grenzen wagenwijd openzetten. Maar ja, zo rolt Elatik: aardig en charmant als het kan, maar ze laat haar ware gezicht zien als het moet. Een doodenge vrouw.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

65 reacties

 1. Punt50

  Mocro migratie golf naar ons land is een ramp. Wil iemand dat ff doorgeven aan Fatima Elatik. Ze doet uiteraard de 180 graden draaien doperwt truc.

  1. hans-e-pans

   Als de oudere Indoneiers die de Nederlanders hebben meegemaakt, voor zover die er nog zijn, spreken over de goede oude tijd, dan is dat de tijd dat de Nederlanders het daar voor het vertellen hadden.

   De Indonesiers hebben nu erg veel last van corruptie. Indonesie is het land met de meeste Moslims ter wereld.

 2. Christina

  Achterlijke moslim trut met haar ontzettende lelijke hoofd, ga weg naar je eigen barbaren land, broedkip!!

  1. Neworder

   Jij bent ook niet moeders mooiste 🙂
   Man man als je het uiterlijke van iemand er bij haalt.
   ontopic :
   Ze slaat volgens mij de plank mis maar je weet maar nooit wat DDS achter houdt.
   We gaan op onderzoek

   1. DolleDries

    Nou Sarko jij begon ook wel eens over de blonde haren van iemand.

 3. Bloem

  Opmerkelijk, het hoge woord is eruit! Nederland wordt gekoloniseerd door het kalifaat.

  1. trampoline

   Tegen bezetters mag je je verweren, toch? Als Nederlanders dat steeds meer gaan doen, kan Elatik daar onmogelijk bezwaar tegen hebben, toch?

   1. Dunu Zithlau

    Inderdaad. Men dient de Moslims te bezien als onderdeel van een ons vijandig gezinde invasie- en bezettingsmacht en daartegen is alle Nederlands verzet gerechtvaardigd.

 4. DolleDries

  Het weer was best benauwd vandaag, even in de tuin gewerkt.

  1. Punt50

   Was aan het verven, tot de motregen. Wat een K kluzzz.

 5. van Urk

  De migratiegolf van islamisten over de hele wereld heeft altijd nog meer aan verwoestingen gezorgd. Het valt op dat onze bekende gekleurde medeburgers wat vaker opmerkingen met een zeer vals toontje beginnen te gebruiken als steekwapen in onze rug.

  1. Neworder

   Tja, religie is een ramp voor de mensheid.
   En daar valt ook het christendom onder.
   Maar Urkie ziet dat niet zo en doneert nog maar eens naar de Stichting Schreeuw om Leven.
   Mag ik ff een emmer 🙂

   1. DolleDries

    Nou Sarko de buitenlandse idolen van jouw partij hebben toch ook heel wat een kopje kleiner gemaakt.
    Er zit nog steeds bloedgeld in jouw partij van één van die slachters

   2. IJscoman

    Ten dele heb je gelijk, Newspeak. Religie is echter nodig geweest om ons tot hier toe te brengen. Denk aan het normen- en waardenpatroon voortvloeiend uit die simpele 10 geboden. Zonder fatsoen en leefregels kan geen maatschappij gedijen.

   3. van Urk

    Neworder@ Dit onderwerp gaat niet over religie maar over migratie. En wat is er mis met leven? Jij hebt makkelijk lullen omdat jij wel op de wereld gezet bent. 😉

 6. Bloem

  Is deze mevrouw al eens ter verantwoording geroepen voor al het onheil dat ze tot nu toe heeft aangericht?

 7. buitenbeentje

  “kolonialisme is een periode in de Nederlandse geschiedenis die inmiddels al meer dan veertig jaar is afgerond”

  De BES eilanden tellen zeker niet mee.

  Maar afgezien daarvan is het duidelijk gebleken dat al die vrij geworden kolonies van Europese landen over het algemeen als kolonie beter af waren als onder plaatselijk bestuur. Inwoners van al die vroeger onderdrukte landen willen maar al te graag naar Europa.

  1. corfo

   @ buitenbeentje.
   Dat die periode al meer dan 40 jaar geleden is afgesloten, weet die Fatima Elastiek niet natuurlijk, bovendien komt dat haar op dit moment niet goed uit.
   Als zij denkt aan haar eigen zandkuil waarin zij werd geboren en opgroeide wordt ze paars van jaloezie na het zien hoe Nederland Suriname én Indonesië heeft “achtergelaten”. Nog nooit gehoord dat Nederlanders met een vrachtauto, -tig inlanders aldaar op koele wijze heeft dood gereden.
   (van de door NL’ers gepleegde misdaden in Indonesië ben ik evenzeer op de hoogte. NL was in oorlog met dat land maar volgens mij werden de aanslagen door z.g. “gelovige” moslims, in Berlijn, Nice, Barcelona enz. NIET in oorlogstijd gepleegd)

 8. Nasrani

  Een dwaze moslim. Een potentieel gevaar voor onze samenleving. Op naar een islamvrij Nederland.

 9. Nasrani

  En een keer raden welk standpunt doppertje inneemt.

  1. corfo

   @ Nasrani.
   Ik zit al enige tijd met spanning op die doperwt te wachten, maar zie nog steeds niks. Ik vermoed dat hij weer is ingesloten voor de nacht in de psychiatrische instelling alwaar hij verplicht is opgenomen.

   1. Nasrani

    Ja, moeten we weer tot morgen wachten ben ik bang…..

 10. HaZ

  Ik heb de vraag hier al eens meer voorgelegd, maar geen antwoord gekregen;
  Hoe zou het toch komen dat al die, zich misdeeld voelende, medenederlanders
  het uberhaupt uithouden in dit land, want als ik Ela met haar Tik nu weer moet geloven, zijn wij maar een barbaars en onderdrukkend volkje, wat zich al sinds de middeleeuwen heeft misdragen in de kolonieen. Laten we het eens omdraaien: Ik en mijn gezinsleden worden gemarteld,als slaaf gebruikt,onderdrukt,mishandeld,ver- en doorverkocht aan slavenhandelaren etc.etc. Ik zou het dan wel uit mijn kop laten om naar het land van die barbaren te emigreren, toch? Of…….er moet iets zijn in dat land wat al die verschrikkelijke zaken naar de achtergrond kan drukken en (om het maar eens mooi te noemen) een plekje kan geven. ik heb echt geen idee wat dat toch zou kunnen zijn?
  U wel ?

 11. Floris

  Een verwijzing naar het koloniale verleden is zo goedkoop. En sleets.

  Elatik zorgt er hoogstpersoonlijk voor dat de aversie tegen islam en moslims met de dag groeit.

  Dus Faat: ga vooral zo door.

 12. Ni28

  Gelukkig gaat het in de genoemde landen nu harstikke goed sinds de Hollanders weg zijn. Dat zegt zij niet bij en met reden.

 13. Ben Zine

  Elatik heeft haar zakken goed gevuld met door de belastingbetaler opgehoest gemeenschapsgeld. JARENLANG 12.000 euro per maand. Reken maar uit. Met al dat geld, ze is denk ik inmiddels goed voor anderhalf miljoen, kan ze in haar land van herkomst haar dagen slijten als een vorst voor de rest van haar leven. De zakkenvuller met linkse praatjes heeft een gezicht: Fatima Elatik.

  1. van Urk

   Dat Nederland nog niet verwoest is komt omdat wij Nederlanders nog hier de baas zijn. Wat denk je wat er gebeurt als hier een Sjeik of een Afrikaanse hoofdman met hun meegenomen volk hier de scepter over gaat nemen?

 14. henk vintage

  De grootste verwoesting door de migratiegolf moet nog komen.

 15. nienke

  Inderdaad de grootste verwoesting moet nog komen, eerst nog maar een paar miljoen binnen halen, zij hebben alle tijd om ons stapje voor stapje naar de slachtbank te leiden.
  Net als de schapen die halal geslacht worden.
  Overal ter wereld waar dit addergebroed zich installeert komt oorlog.
  Hun ideologie zal en moet zege vieren.
  Dank zij de EU. onze bange laffe politici en de linkse media is het zover gekomen dat ons vrije land wordt overgenomen door deze woestijn ratten.

 16. Dollaert

  Dat krijg je met de doorgeslagen tolerantie van de hippie generatie. Zie hier het gevolg.
  Wat voor soort onderwijs hebben deze lieden gevolgd , vraag ik me af. Wie heeft die lesstof bedacht?

 17. corfo

  Waar was die stomme trut, ik bedoel natuurlijk mevrouw Fatima Elastiek, eigenlijk ten tijde van de migratie naar Suriname en Indonesië ? Ze weet niet eens waarover ze ’t heeft. Ze mocht willen dat zij én haar voorouders aldaar hadden geleefd t.t.v. de migratie dan zouden ze ’t beter hebben gehad als in hun zandbak ! Zakkenvulster van de ergste soort, n.l. islamitisch soort.

  1. Floris

   Zou die paardenkop, trots als ze is op haar berberse roots, weten dat haar voorouders meer dan een miljoen blanken tot slaaf hebben gemaakt?

   https://www.youtube.com/watch?gl=BE&v=xd5SqejKVg0

   1. mening66

    Je kan ook te ver gaan? Weet je hoe verschrikkelijk mooi paarden zijn en wat een karakter die dieren hebben?
    Die ga je toch niet vergelijken met die kop van elastiek.
    Die bek! die grote hangneus, die arrogante kop.
    Ik eis excuus.

    1. Floris

     Hierbij bied ik mijn excuses aan. Ik heb inderdaad het edele dier paard beledigd.

     😉

 18. sjun

  Ik ben benieuwd of en wanneer de PvdA die zich te Amsterdam Oost jaren door deze persoon liet vertegenwoordigen hier ruim afstand van neemt. Iets soortgelijks verwacht ik van de Amsterdamse politietop.

  1. Nasrani

   Nee joh, die zien dit als ‘de Nederlandse mening’. Zo’n uitspraak getuigt toch van vaderlandsliefde en dankbaarheid jegens je ‘nieuwe’ vaderland.

 19. cvandenheuvel3

  ben klaar met dds. als je de aanstichters van slavernij en kolonisatie benoemt, dan ben je een nazi. lees toch eens wat lieve mensen, kijks eens naar de reeks jews sell blacks, of zoek eens naar slavery in suriname.. vorige post is verwijderd, ik schrijf het weer!

  1. toetssteen

   @van den Heuvel
   Ik ken de link, ik ken het hele verhaal. Het is net zoals met de stadspoorten van Toledo.

   Begrijp me goed, ik hou elite en het volk (dat overgrote meerderheid vormt) uit elkaar, maar velen begrijpen het niet.

   1. K.Dopper

    Geeft niet, Toetssteen, niemand begrijpt wat je brabbelt.

    1. Floris

     De uitgekotste verstoteling Dopper probeert namens de deelnemers van DDS te spreken.

     Is het niet hilarisch?

     1. HaZ

      Tsja, deed ie zijn belofte maar eens waarmaken……
      Uit een eerdere topic: I rest my case.

 20. toetssteen

  VOC en WIC uit elkaar houden aub. WIC die een paar keer failliet ging wegens niet rendabel, kent de kopstukken in Middelburg dat toen hoofdzakelijk katholiek was.

  De VOC, u weet wel die met mest richting Oosten voer, bij de Kaap vers water, fruit en groente insloeg, moet u bij de Amsterdamse elite zijn.

  Waar Nederland rijk van is geworden, was de Oostzeehandel en daar kwam geen slaaf aan te pas. Zoekt u maar naar de ‘Hanzesteden’.

  Wellicht is deze link interessant voor velen de een bel hebben horen luiden enz.:

  https://www.nederlandsekrijgsmacht.nl/index.php/kl/315-overdragen/bersiap/1149-periode-van-de-bersiap

  1. Floris

   “Waar Nederland rijk van is geworden, was de Oostzeehandel en daar kwam geen slaaf aan te pas. Zoekt u maar naar de ‘Hanzesteden’.”
   ————————————————————————–
   Inderdaad. De Oostzeehandel was vele malen belangrijker dan de kolonieën. Maar ja, dat bekt niet zo lekker voor die paardenmuil en haar linkse fellow travellers, hè.

   Overigens kwam die rijkdom slechts in de handen van enkelingen. De meeste Nederlanders waren zo arm als een kerkrat.

   1. K.Dopper

    “Paardenmuil”

    In de kern gaat deze agressie terug op vrouwenhaat. Triest is het wel, aandoenlijk ook.

    1. Floris

     De aspergerman debiteert weer een van z’n dwaze dogma’s. Elatik is een buitengewoon lelijke vrouw. Ook enkele vrouwelijke deelnemers hier hebben dat aangevoerd. Zijn dat soms ook vrouwenhaters?

     1. K.Dopper

      Floris vindt het uiterlijk van een vrouw kennelijk relevant en spreekt van paardenhoofd en paardenmuil.

      Hoe zielig ben je dan?

     2. HaZ

      Elatik mocht willen dat ze zich kon evenaren aan een paard. Een edel dier, hoog in de dierenriem, vergelijken met een moslima met een poetsdoek op haar kop, is een belediging voor het paard.

     3. Floris

      Inderdaad. Het was een belediging van het paard. Mijn verontschuldigingen.

    2. Roughwood

     Daar voelt die hondsbrutale, amorele Berberse PvdA regentes zich niet door aangesproken. Vrouwenhaat is namelijk heel normaal in haar cultuur, ze weet niet beter.

   2. toetssteen

    @Floris
    Wanneer niet? De arbeider had alleen luizen om dood te drukken. Tbc vierde hoogtij en de rest van het abc inzake ziekte en ondervoeding.

    Tijd geleden nog eens staan kijken naar het huisje waar ik geboren ben. Is nu volkomen gerenoveerd en van twee woningen is er eentje gemaakt….., voor bejaarden. Maar daar woonde men indertijd met zes kinderen!!! In de helft dus hè.
    Sommigen hebben niet eens meer een begin van een besef. Helaas.

    1. Floris

     Ik ken die huisjes. Enkel glas, geen CV, een buitenplee die stonk als de hel, groenten uit het eigen minituintje. En toch had ik de indruk dat die mensen niet ongelukkig waren.

  2. K.Dopper

   “De VOC, u weet wel die met mest richting Oosten voer, bij de Kaap vers water, fruit en groente insloeg, moet u bij de Amsterdamse elite zijn.”

   Escaped from the language lab.

   🙂

 21. K.Dopper

  Fatima debiteert een waarheid als een koe maar de cognitieve dissonantie brengt het ganse rechts-populistische kippenhok hier van de leg.

  Sommige feiten wil men hier niet weten, Fatima, snap dat nou.

  1. Floris

   Niemand is hier van de leg. Waar die autist het vandaan haalt?

   1. corfo

    @ Floris.
    Nu beweert die dwaze doperwt dat mevr. Elastiek een koe is, of heb ik teveel moeite met het begrijpen van z’n huisslogan : cognitie dissonantie ?
    Als die psychopaat weer eens iets niet begrijpt zoekt tie in een woordenboek snel een paar moeilijke woorden op en deponeert die op DDS, wát een loser !
    Nu kruipt tie dat mens nog in d’r kont ook, las ik, zal hij wel opgewonden van raken.

  2. IJscoman

   Fatima Muilezel lult uit haar nek: ze heeft werkelijk totaal geen benul. Gevalletje klepel en klok met onjuiste conclusies. Kader AdDopper neemt haar -als verstokte moslim- natuurlijk in bescherming, ook al moet hij daarvoor zijn smerige leugen- en trucendoos opentrekken. Eerloos wezen.

 22. Two Ravens Black Kettle

  Zoals altijd bij Tim krijg ik niks door de spam dus ga het stukje voor stukje doen
  (checken waar ik ‘fout’ ben)
  (zoals de naam noemen van D*o*o.u.g.las5.M.u.r.*ay)
  Eerste zes zinnen

 23. Two Ravens Black Kettle

  Slavernij
  Afgeschaft door de stoute witte man uit het verlichte W-Europa
  Uniek in de geschiedenis van Homo sapiens
  fast forward:
  P*akistanen (Aziaten genoemd in dat PC-Albion want Chinezen, laotianen en Koreanen dat zijn pas rotzakken (Orwelliaans Newspeak) in Engeland; Rotherham
  Qatar; voetbalstadia (Drie aapjes)
  S*exslavernij, kinderen in Sudan (lees: M*e.nde M*az,er) dood, verminking, ellende
  Kind*soldaten, 4 jarige meisjes in zwarte doodskleden

 24. Two Ravens Black Kettle

  Maar de moreel failliete Betere Mensch sist:
  Oogjes dicht, oortjes doof, snaveltje toe
  (Groningse Groen Links dames gaan zelfs demonstreren in burka’s om steun te betuigen aan de moordende slavendrijvers (dat noemen ze in NL solidair en progressief en geen zwijn (in NL journalist genaamd (de moordende herdershonden van de zwijnen van Animal Farm) die hen erop zal aanspreken)
  En richten al hun miezerige pathetische woede op ‘stoute’ standbeelden
  En straatnamen

  De slavernij is afgeschaft door de W-Europese witte man die door de mangel van de Verlichting werd gehaald
  Waarom worden daar geen standbeelden voor opgericht ?
  Op elke plein, in elk park ?
  Op de stoep van Silvana, Kees/Alexander/Jan ‘Charlie Hebdo is terrecht afgemaakt door die smerige Joden’ Boonman/Peggol/Marijnissen en Ghislainne ‘wat zijn we toch ontzettend divers bij ons dagelijks incest breiclubje mediaforum’ Plag c.s.

  De club van Fatima ‘Ich habe ess nicht and blame the innocent’ Elatek zit nog steeds vuistdiep in de slavernij
  in S-A kun je onthoofd worden omdat je als Philippijns meisje verkracht bent

  Het door en door corrupte Groen ‘alles onder het beton’ Links (opgericht op de * ucking knekelbergen van meer dan honderd miljoen totaal onschuldige mensen, Goelags, genocide, uithongering) zul je daarover nooit horen.
  Weet je wat
  Er zij zijn miljoenen kinderen doodgehongerd
  Kinderlijkjes
  Weet je wat, ik richt een partij op om dat feit te vieren
  Groen Links

  Jesse heeft het te druk met groepsgewijs masturberen voor de spiegel

  Nogmaals
  Waarom is er niet op elk plein, in elke park een standbeeld van de verlichte Westerse Mens ?
  Een unicum in de historie van Homo sapiens.
  Een held
  Hele generaties uitgeroeid om die waarden te verdedigen
  En ze worden sinds eind ’60 uitgekotst door tuig dat zichzelf ‘vooruitstrevend’ waant.

  “…and the fascists will call themselves the anti-fascists”

  De Verlichte Mens moet en zal kapot
  Hun geschiedenis weggewist.
  Hun kroost tot in de negenhonderdste graag opgescheept met volledig misplaatst maar eeuwig schuldgevoel

  Een religieuze lichtekooi als Fatima Elatek heeft miljoenen verdient in de conformistische strontschuur A’dam
  Gewoon omdat het kan
  Dat noemen ze in die str*ontschuur; Kijk mij eens deugen.
  Ze hebben in die str*ontschuur zelfs een universiteit waar iedereen wordt geleerd om exact hetzelfde te denken.

 25. Two Ravens Black Kettle

  Noot vooraf
  Gaat over de sleepwet maar krijg het daar niet geplaatst

  (ik heb S’h.aw.sh.an.n.k verbasterd en her en der halve zinnen weggelaten (wat de ‘rivier’ niet ten goede komt maar kennelijk kan het niet anders bij de Standaard)

  De kans dat ik teken is exact nul
  Ik heb meegedaan met twee referenda
  Op 1 à 2 keer na (gemeente toen ik in dorp woonde) vanaf mijn achttiende altijd gestemd
  (brrrrr, eerste keer; stemde toen zelfs op van Mierlo (demos and all that)
  Braaf, pootje geven, legitimeren
  Braaf, pootje geven, legitimeren
  Braaaaaaaaaf
  Meegedaan met democratie
  Maar ‘onze’ leiders en het wegkijkstront genaamd journalist hebben de democratie dood verklaard.
  Iedereen die meedoet is op zijn allerbest een liefdevolle edoch naïeve dwaas

  Sleepwet ?
  Who c*ares ?
  Mini, tin.y t.iny hondenbrok voor het gepeupel

  Ik zie een bok die een karretje trekt terwijl er een worteltje voor zijn snuit wappert, bijna heeft ie ‘m te pakken maar net niet
  Dus nog effe iets harder rennen.
  En het tuig in het karretje maar lachen en ginnegappen

  Democratie in NL is morsdood
  Doodverklaard door de politiek, hun MSM/RTL-doofpotharlekijnen van Stichting O.rw.ell en het eeuwig zwijgvee
  Meedoen aan dit referendum is als Nero’s lier.
  Je laat je bespelen als een ho..er.
  Treurig dat mensen zich nog verlagen om mee te doen aan deze perverse paringsdans

  Dus Nee
  Ik zal nooit meer stemmen
  Te lang Shawshank Redemption geweest en op een gegeven moment moet je Nee zeggen
  Zelfrespect and all that

 26. Meaunam

  Wilt u aub geen foto van dit verschrikkelijk lelijke gedrocht meer plaatsen. Ik was net van plan te gaan eten, en heb helemaal geen trek meer.

 27. Carolina

  Dat ze uberhaupt nog iets durft te zeggen. Ga zo door, meid. Ik wacht wel totdat je voorgoed door de mand valt. We hebben behoefte aan bouwers en verbinders, niet aan lui die alleenmaar mensen uiteen drijven. (Vanuit eigenbelang en zakkenvullen?)

 28. Bes Tolen

  De koloniën hebben bij de meeste Nederlanders van vroeger niet in een hoog aanzien gestaan. Van de westelijke kolonies wisten weinig mensen af en wie naar Oost Indië ging werd aangezien voor avonturier en nog eerder in de VOC-tijd als heel beklagenswaardig: in uiterste nood nam men dienst bij de VOC. Dat in die verre streken er meer plaats vond wat niet door de beugel kon, is in die zin logisch dat het normale overheidsgezag als in Nederland ontbrak. Ook te rekenen wie er gingen naar verre streken.

 29. HdK

  Zo denkt en voelt deze zeer goed betaalde Moslima bestuurder dus over haar nieuwe Vaderland. Als bestuurder heeft zij minimaal 40 miljoen verkwanseld (bouw over-de-top muziekschool) en goed voor zichzelf en bevriende relaties gezorgd.
  Een voorbeeld voor iedere allochtoon, nietwaar.

 30. HdK

  ‘Hollandse ‘migratie’ naar Indonesië, Suriname en Zuid Afrika heeft meer verwoest dan welke migratiegolf in Nederland dan ook’ (Fatima).

  Moet waarschijnlijk zijn: Marokkaanse ‘migratie’ naar NL heeft meer verwoest dan welke migratiegolf naar Nederland dan ook.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.