Feministische kliek van Anne Fleur Dekker gaat los op anti-prostitutie Kees van der Staaij: “Patriarchale mafkees!”

Drie feministes waaronder Anne Fleur Dekker gaan flink tekeer tegen SGP-leider Kees van der Staaij. De reden? De gereformeerde politicus keert zich namelijk tegen prostitutie en dat mag natuurlijk niet in het linkse ‘alles moet kunnen’-land.

Het begon allemaal met een tweet van Kees van der Staaij: “Jonge meiden, geef je schoonheid niet weg voor een zak geld! Mijn bezwaar tegen nieuw prostitutieplatform voor studenten & oude rijke mannen.” En Van der Staaij linkte vervolgens naar een video waarin hij uitlegt dat hij platforms die studentes verleiden om hun lichaam te verkopen aan oudere mannen geen positieve bijdrage aan de maatschappij vindt. Lijkt me duidelijk, toch?

Maar feministes zijn flink in hun wiek geschoten. Voorop in die boze mars loopt natuurlijk Anne Fleur Dekker, die op social media via gelinkte stukken de SGP-voorman een “sugar daddy” noemt. Oftewel: de SGP’er probeert een fenomeen te bestrijden, maar stiekem is hij het zelf. Ofzo.

Dekker zoekt met die kwalificatie aansluiting bij enkele andere feministes die regelmatig hun digitale gal spuwen over alles wat volgens hen riekt naar de ‘patriarchie’. Of lekker Amerikaans: ‘patriarchy.’ Ik heb het over Meredith Greer die schrijft voor BNNVARA, en Justine van de Beek van feministisch platform Stellingdames. Beide dames steigeren flink naar aanleiding van de woorden van de SGP’er:

boze feministen

De dames proberen Van der Staaij in te laten zien dat je schoonheid niet weg kan geven, omdat het geen voorwerp is zoals een bal of een potlood. Joh, denken deze linkse troela’s nu echt dat Van der Staaij te dom is om dat te snappen? Zouden ze wellicht bereid zijn iets verder te kijken dan hun neus lang is, om te zien wat hij daadwerkelijk bedoelt met zijn opmerking? De SGP-voorman doet namelijk aan oproep aan vrouwen om niet met elke kerel in bed te duiken omdat hij een som geld belooft. Je moet meer van jezelf houden dan dat, om het meest intieme wat je hebt uit te ruilen voor een financiële beloning.

Is dat conservatief van Van der Staaij? Vermoedelijk. Maar de reacties laten het lijken alsof de man taal bezigde die rechtstreeks uit de Middeleeuwen afkomstig is, terwijl dit gewoon de gangbare opvatting over seksualiteit en liefde is: je lichaam is een bijzonder bezit dat je niet zomaar weggeeft aan een vreemde omdat hij ervoor wil betalen. Seks is iets bijzonders, en dat maak je niet zo snel onderdeel van een markttransactie. Althans, aldus vele Nederlanders. Inclusief ikzelf, en kennelijk ook Kees van der Staaij.

Maar is Kees van der Staaij daarmee één of andere patriarchale dictator? Natuurlijk niet. Uiteindelijk is hij ook maar gewoon een man met een mening en een Twitter-account. En staat het de Merediths en de Anne Fleurs van deze wereld geheel vrij om zijn advies naast zich neer te leggen en mannen een rekening te laten betalen voor het delen van hun bed. Als dat is wat ze willen, dan staat niets ze in de weg.

Dus houd maar gewoon op met dat gedoe over dat Van der Staaij zelf een soort sugar daddy zou zijn, of een ‘patriarchale mafkees’. Het enige wat dat soort taal aantoont, is dat jullie nog lang niet het niveau bezitten om op een normale manier in discussie te gaan met iemand van het statuur van Kees van der Staaij.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

36 reacties

 1. HW

  Anne Zeur: heb je ook nog commentaar op die frauderende oom van jou.
  Is dit een familiekwaal?

  1. swetsnek

   hahahahahaha tuuurlijk is dat een kwaal

 2. marco1

  De dames voelen zich aangevallen over hun bijverdienste wellicht.

 3. Guus Geluk

  Dit is pas het begin, Dekker. Er staat weer vier jaar confessioneel bestuur op het programma.

  https://www.telegraaf.nl/nieuws/347754/geest-sgp-zit-ook-aan-formatietafel

  Woehahahaha.

  1. Kiliaan Noppen

   Van der Staaij heeft weinig in te brengen, dus de wereldberoemde Nederlandse prostitutie zal welig blijven tieren.

   1. Guus Geluk

    H9oogstwaarschijnlijk.

   2. Ni28

    Rot op, Dopper!

  2. Bloem

   Beste heer Geluk weet u wat er met dhr. Dopper is? Mis zijn reacties.

   1. Guus Geluk

    Kweenie.

    1. Bloem

     Meestal was ik het grondig met hem oneens doch was altijd benieuwd naar de visie vanuit zijn oogpunt

     1. Jan van Dunteren

      Ik vermoed dat hij is geband omdat een aantal forumleden bij de redactie zeurden om een ban. Ik merk dat hier nogal wat trollen participeren die mensen met andere opvattingen persoonlijk aanvallen en proberen mensen met andere opinies de mond gesnoerd te krijgen.

 4. Bloem

  Meestal reageren mensen als door een wesp gestoken wanneer iets hen persoonlijk raakt. Uiteraard kan een persoon die bijvoorbeeld op die manier haar opleiding heeft betaald ernstig geraakt worden door dit soort uitspraken. Mogelijk vanuit spijt of schaamte of een combinatie. Waarmee ik niet zeg dat dit hier het geval is, doch er is vast een verklaring voor deze vinnig defensieve reacties van de dames. Opgekropte gevoelens van spijt of schaamte zouden bovendien een verklaring kunnen geven voor de excessieve haatdragende houding jegens de maatschappij waarin ze leven. Eigenlijk is medelijden nog de meest passende houding richting dit soort slachtoffers van het eigen handelen.

  1. Kiliaan Noppen

   Ik zag geen vinnige en defensieve reacties, Bloem, maar slechts een retweet naar een genuanceerd artikel in HPdeTijd.

   1. Bloem

    Nog maar een keer goed de tweets lezen beste heer Noppen

   2. Punt50

    Wim Hutten is terug?

 5. Ritter

  Dat is dezelfde AFD (en de andere z.g feministen) die hoofddoekjes en vrouwonderdrukkunde kleding steunen.

  Deze z.g “feministen” hebben alleen recht van spreken als ze de vrouwonderdrukkunde islam bekritiseren………..maar daar hoor je ze natuurlijk niet over.

  Ze kunnen beter luisteren naar een echte feministe die weet uit welke hoek het gevaar komt voor vrouwen.
  ———-

  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’

  “17 jaar geleden vluchtte mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran voor de onderdrukking van het islamisme. Na al die jaren in België is ze bang voor hetzelfde in Europa. En daarom doet ze een oproep aan Europeanen op zich daar tegen te verzetten.

  Darrya Safai heeft samen met haar man verschillende tandartspraktijken in België. Ze maakt zich zorgen, omdat ze in haar praktijk ziet dat bepaalde tekenen van islamisme en onderdrukking van vrouwen steeds meer toenemen. Dat is volgens haar vooral te zien in de kleding die mensen dragen. “Je ziet dat aan de kledingcode”, vertelt Safai. “Je ziet dat die de gelijkheid tussen man en vrouw niet erkent.”

  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 6. corfo

  Ik zag iets over AFD, dus ik ga maar even de hond uitlaten, ’t regent hier een beetje, dus deze keer niet de bossen in.

   1. corfo

    @ D.D.
    Vanwaar uw bezorgdheid ?

    1. DolleDries

     Nou islamieten zijn niet gek op hondjes. Je zou er zomaar één tegen kunnen komen in het bos of in het vliegtuig. Deze islam dame had er nogal moete mee.

 7. trampoline

  Die links anarchistische criminelen zoals AFD hebben hun mond vol van vrijheid van meningsuiting, behalve als ze het niet met je eens zijn.
  Dan wordt je beledigd en voor van alles en nog wat uitgemaakt.

  Gewoon niet serieus nemen dat tuig.

 8. DolleDries

  Dit keer begrijp ik die Annne wel. Ze is onzeker wat ze moet gaan doen als die onzin van haar niet meer aanslaat. Ik betwijfel toch of een scheel kijkende prostituee veel klanten zou hebben.

  1. corfo

   @ D.D.
   Ik vermoed dat zij haar werkzaamheden uitoefent gekleed in een nikab, zodat je haar enge kop niet hoeft te zien. Verder denk ik, dat zij toch wel een “ruim inkomen” zal hebben.

  2. Jan van Dunteren

   Deze reactie doet inzicht in het prostitutiebedrijf vermoeden.

   1. corfo

    @ Jan van D,
    Dus u kent dat bedrijf, zie ik.

 9. Dam

  Oh, haha, ik dacht al hoe komen die wichten aan hun geld. Maar daar verdienen Justine en Dekker dus hun geld mee. Dat weten we dan ook weer nietwaar?

 10. Ni28

  Anne Fleur Dekkers oom moet in de bak zitten maar nette mensen moeten het ontgelden.

 11. Nasrani

  Heb veel respect voor deze man! Hij gunt ieder zijn mening maar komt ondubbelzinnig op voor zijn principes! Daar kan de CU nog wat van leren. Hoop ik.

 12. trampoline

  Als er ergens wel prostitutie is gillen AFD en haar trawanten dat vrouwen worden uitgebuit en gebruikt.
  Wil men prostitutie verbieden dan gillen diezelfde AFD en haar mallote partners in crime dat dat conservatief is.

  Weet je nou eigenlijk zelf wel wat je wil, dom wicht?

 13. Chauvinist

  Waarom worden deze mokkels eigenlijk ‘feminsten’ genoemd? ECHTE feminsten zijn juist fel tegenstander van prostitutie! Of zijn deze dames bang hun weekendbaantje kwijt te raken?

  Beste DDS, zou u deze dames aub geen feministen meer willen noemen, dat is namelijk een belediging voor de ECHTE feministen die WEL met de beste bedoelingen al jaren opkomen voor belangen van onderdrukte vrouwen… De AFD’tjes van deze tijd zijn een schande voor het feminisme.

 14. chicamo1

  Ik begrijp dat aandacht geven niet goed. Ze heeft niets nuttigs te melden en daarbij minder verstand en sociale vaardigheden dan een muskiet.

 15. sjun

  Van der Staaij lijkt me een verstandig mens die anderen voor persoonlijke beschadiging wil behoeden. Holle vaten zonder noemenswaardig referentiekader als AFD moeten dat vanuit hun natuur overschreeuwen. Stel je voor dat meer mensen zèlf gaan nadenken, wat er zoal op hun afkomt op merites beoordelen en tot verstandige deductie komen. Dan doen SJW’s hun uitdossing, door hen opgedrongen meninkjes en het lawaai waarmee dat gepaard gaat er helemaal niet meer toe.

  1. meanstreak2099

   zo is extreem links helaas, eentje begint met schreeuwen en de rest roept het half na

 16. Carolina

  Mutsen

 17. Jan van Kampen

  Afgelopen zaterdag hoorde ik in het programma ”Hotel Sophie” de feministe van het eerste uur. Ze had een bijzondere, niet te verwachten mededeling : de seksuele revolutie is mislukt. De vrouw is er alleen maar slechter van geworden. Door de losbandigheid is de vrouw een lustobject geworden. De vrouw wordt minder eervol behandeld als 60 jaar geleden. Overal zie je de negatieve uitingen in de samenleving. Er was weer zoiets als een vernieuwing nodig. Dat was de bedoeling niet geweest!
  Anne Fleur en al die andere nep feministen zijn een type als van ”pereat mundus”. Feminisme moet zijn beloop hebben ook al gaat al het echte vrouwelijk ten onder.
  De feministen zouden tegen prostitutie moeten zijn, het is mens onterend. In Van der Staaij vinden ze eerder een partner dan een vijand. Typisch de tijdgeest dat zelfs het feminisme twijfelt aan zijn eigen grondbeginselen. Alles leegte! Het drijft de basis waarden de grond in. Feminisme in haar huidige vorm is niets dan verraad aan het echte vrouwelijke!

 18. Babaji538

  Zowel het hoogbegaafd volk van “De Telegraaf”
  als door “RTL Late Night” gekoesterd, heeft besloten zichzelf
  trouw te blijven, zonder ooit, ook maar één zinnig
  besluit te hebben genomen.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.