Gezellig! AZC's houden zaterdag open dag om te laten zien hoe geweldig vluchtelingen zijn

Geen categoriesep 22 2017, 18:00
Nog geen plannen voor deze zaterdag? Misschien is het wel een idee om eens op langs te gaan bij het lokale asielzoekerscentrum, waar met een beetje 'geluk' dan open dag plaatsvindt.
Nederland heeft een probleem. Nee, ik heb het niet over het feit dat hier allerlei vluchtelingen naartoe zijn gekomen die meer steun van de overheid krijgen dan onze eigen ouderen of alleenstaande moeders, en óók niet over de nare waarheid dat de meeste vluchtelingen helemaal geen vluchteling zijn. Nee, ik heb het zélfs niet over het enorme veiligheidsrisico dat het toelaten van massa's vreemdelingen zonder enig navolgbaar verleden met zich meebrengt. Dat zou allemaal hartstikke racistisch, discriminerend en zelfs fascistisch zijn. Het idee alleen al!
Nee, problematisch is dat Henk, Ingrid en al die andere Nederlanders met oogkleppen totaal geen benul hebben van hoe deze mensen nou écht zijn. Om nu voor eens en voor altijd een objectief en realistisch beeld bij deze racisten PVV'ers fascisten mensen neer te zetten, organiseren tientallen asielzoekerscentra deze zaterdag een open dag. Lees maar mee hoe leuk het gaat worden:

Johnny Dkdan (23) uit Aleppo, Syrië, is sinds 2015 in Nederland. Zaterdag is hij een van de tientallen vluchtelingen die op de Open Dag van de azc’s in Nederland rondloopt met een rugtas vol koffie om een bakkie te doen met de Hollanders die langskomen. Het is een initiatief van VluchtelingenWerk om asielzoekers en Nederlanders met elkaar in gesprek te krijgen. Over wat ze van elkaar vinden én over elkaars toekomstdromen.

Nou, is dat gezellig of niet? Van de vele 15.000 vluchtelingen die ons land alleen al vorig jaar opnam zijn er maar liefst enkele tientallen bereid om in contact te komen met de inheemse bevolking. Wat sympathiek!
Tsja.
Laten we wel wezen: het is natuurlijk hartstikke lovenswaardig dat asielzoekers zoals Johnny zich openstellen voor ons en zoiets organiseren. Ik heb weinig twijfels: met zijn integratie zal het hoogstwaarschijnlijk wel goed gaan komen. Probleem is natuurlijk dat hij deel is van een piepkleine groep die - in tegenstelling tot de overgrote meerderheid - wél degelijk integreert. Dat is hem natuurlijk niet kwalijk te nemen, maar dat laat wel zien hoe nutteloos dit hele evenement eigenlijk is. Want laten we wel wezen: de mensen die je als bezoeker zult spreken zullen vanzelfsprekend de échte kansenparels - zonder sarcasme - zijn. Hoe gezellig die dag waarschijnlijk ook gaat worden, het zal dus verre van een afspiegeling van asielzoekers in het algemeen zijn. Tel daarbij op dat mensen die daarheen gaan sowieso al positiever over migranten zullen zijn dan de gemiddelde Nederlander, en je kunt je haast niet anders voorstellen dan dat er na afloop wordt geschreven dat 'ze eigenlijk net zoals wij zijn'.
En zo dendert de linkse propagandamachine onverminderd door.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten