Interview met treitervlogger Ismail Ilgun wordt de hemel in geprezen door Sonja Barend-jury: ‘Onthullend en open!’

Binnenkort worden de Sonja Barend Awards weer uitgereikt, voor tv-journalisten die de beste interviews van het jaar hielden. Naast de usual suspects (Eva Jinek, Jeroen Pauw, Tijs van den Brink en Mariëlle Tweebeeke) dit jaar ook een eervolle vermelding voor een interview met niemand minder dan… treitervlogger Ismail Ilgun. De vakjury was vol lof over zijn optreden.

Nou, dat is dan erg mooi voor de VPRO en hun presentator Tim den Besten: een vraaggesprek dat de omroep en de interviewer hadden met treitervlogger Ismail Ilgun is net buiten de prijzen gevallen bij de jaarlijks uitgereikte televisiejournalistiekprijzen genaamd de Sonja Barend Awards. Maar niet omdat het gesprek ondermaats zou zijn geweest. Nee, integendeel. De jury (bestaande uit journalisten van NRC Handelsblad, TrouwHet Parool en de VARA-gids) was juist vol lof over het interview, en kon het alleen niet nomineren voor de eindzege omdat het content was die alleen voor YouTube was geproduceerd:

“De Sonja Barend Award is een tv-interviewprijs, en dus vallen interviews die alleen op het web te zien zijn af – óók als ze door een omroep zijn geproduceerd. En zo dus geen nominatie voor het voortreffelijke interview van Tim den Besten met Ismail Ilgun. Onthullend, open, een clash van culturen. Maar vooral zagen we een kant van de treitervlogger die we voorheen nog niet zagen: onzeker met meisjes bijvoorbeeld. Kan Tims Tent (waar dit uit voortkomt) niet gewoon bij NPO 3 worden uitgezonden?!”

DDS heeft het interview ook gezien, en heeft toen het uitkwam er zelfs een artikel aan gewijd. Voor wie een snelle samenvatting wil: gedurende het hele interview heeft Ismail geprobeerd om zijn straatje schoon te vegen: hij klaagde over zijn behandeling in de gevangenis, over het feit dat er zoveel mensen kritiek op hem hadden en dat hij nooit de kansen zou hebben gehad die hem al eerder in staat hadden moeten stellen om succesvol te worden.

Echte kritiek op dat slachtoffercomplex kwam er in ieder geval niet van presentator Tim den Besten; hij liet Ismail lekker uitrazen, en bood nauwelijks tegenspraak. In plaats daarvan wilde hij van Ismail weten wat hij dan zoal kocht tijdens het boodschappen doen, of waarom hij nog maagd was – en met name dat laatste onderwerp werd helemaal uitgemolken. Voortdurend probeerde Den Besten het over koetjes en kalfjes te hebben.

Was het dan een slecht interview? Nee hoor, er zaten wel degelijk een paar interessante onthullingen in. Maar Tim den Besten is uiteindelijk meer een soort grappenmaker dan een dijk van een interviewer – zoals we ook al zagen in een vraaggesprek met Anne Fleur Dekker – en dat betekent dat het gesprek met Ismail Ilgun een stuk scherper had gekund, als men het interview maar door een wat serieuzere journalist had laten doen.

Ik kan me dan ook niet helemaal van de indruk onttrekken dat dit interview met de treitervlogger voornamelijk een eervolle vermelding krijgt vanwege Ismail Ilgun zelf. De jongen heeft na zijn criminele handelingen in Zaandam vorig jaar een soort persoonscultus in Hilversum weten te scheppen, die met name op de linkse media een onweerstaanbare aantrekkingskracht uitoefent. Ismail is immers de vleesgeworden multiculturele samenleving, dus dat is wel zo spannend! Het resultaat? Een gesprekje op de camping met Ismail Ilgun won daardoor bijna de belangrijkste journalistieke prijs van het land.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Two Ravens Black Kettle

  Inteelt producten geven aan inteelt producten prijzen
  Daarom kon iemand als Frau Merkel die de sluizen openzetten voor Isis en honderden mensen de dood injoeg daarvoor diverse prijzen vergaren bij ’t mede inteelt(jury)volk.

  Vroeger keek ik nog wel eens naar die inteeltprogramma’s (bij hoge uitzondering -en wanneer ik er op geattendeerd wordt- dorst ik nog wel eens terug te kijken en constateer dat er exact nul procent veranderd is).
  Wat ik me nog herinner is de ergernis die zich opstapelde binnen de schedeldak;
  “*domme vraag toch eens door ? Kom aan stel die vraag nou eens ! Tjezus het is een interview geen PC-orgie ! Hou toch eens op met likken ! Open Doel Open Doel stel die vraag nou !!”
  De TV en Radio journalistiek in NL is morsdood.
  De dode boom journalistiek is feitelijk zo goed als dood
  De Internet journalistiek leeft en bruist (maar de Inquisitie waart er al weer rond, zie alleen al het onzalig verbond tussen Frau ‘Bathory’ Merkel en Mark ‘Hillary’ Zuckerberg of de censuur bij Youtube)
  Virtue Signalling is everything since the nineties and it’s getting worse each year !

  En aldus krijgt nu een tuigvluiger een potige veer in zijn reet.

  De mensheid is in verval.

 2. Ni28

  En al die pracht straks in de Rode hoed zeker?

 3. marco1

  Helaas dat interview niet gelezen en verwacht dat ook niet te gaan doen.

 4. Ritter

  Hij word door de media gepromoot omdat de media graag een allochtone/islamitische “held” nodig hebben.

  Hetzelfde gebeurde na de moord op Theo van Gogh. Toen werd Ali.B gepromoot door de media. Ali.B was toen een kruimeldief en onbekend.

  Maar door de massale promotie door de media en aanverwanten werd hij binnen een jaar een ster. Hij kreeg kansen die anderen niet kregen; alleen maar omdat hij een allochtoon was met islamitische achtergrond.

  Achter de schermen hebben veel media en aanverwante informele contacten en zo word het bedje voor hem gespreid.

 5. Frulen

  “Je ziet het pas, als je het begrijpt”

 6. Parestado4

  Leeft ze nog? S.B.

 7. henkie

  Deze jongen mag best eens in het zonnetje worden gezet.
  Hij is immers het slachtoffer van extremistische discriminatie en daardoor gedoemd een kansarme bestaan te leiden en door de samenleving als “crimineeltje” te worden gestigmatiseerd. Daar moet wat aan gedaan worden!

  Weer een vorm van positieve discriminatie en stoute allochtone jongetje over het bolletje aaien,
  Ze zijn al aardig op weg de 3 W’s toe te passen op deze ontspoorde jongetje om zijn criminele inborst en image te fatsoeneren. (Allen dat “wijf” moet nog geregeld worden)

  Eenmalig heeft een woordvoerder van de AIVD op de NOS in een interview de 3W’s genoemd als aanpak voor terugkerende ISIS strijders. (over verzorgingsstaat gesproken).

  https://www.fiatjustitia.nl/artikel/woning-werk-wijf-en-de-crimineel/

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.