Justitie waarschuwt na explosief rapport: salafisme is in opkomst – groeiend aantal moskeeën predikt strikte leer

assoennah
Foto: Twee vrolijke orthodoxe moslims bij de Haagse salafistische As Soennah-moskee. Bron: Omroep West / YouTube.

Een nieuw rapport van het Ministerie van Veiligheid en Justitie windt er geen doekjes om: de radicale islamitische stroming is in opkomst in Nederland, en dat komt door hun uiterst uitgekookte marketing.

Een vandaag verschenen rapport van het Ministerie van Veiligheid en Justitie doet alle alarmbellen rinkelen. Uit het uitgevoerde onderzoek blijkt namelijk dat het salafisme, één van de meest radicale stromingen binnen de islam, in Nederland steeds meer aanhangt vergaart.

Dat komt niet alleen doordat hun strikte leer niet alleen islamitische jongeren iets extreems geeft om voor te strijden, maar ook door slimme PR-trucs steeds meer zieltjes weet te winnen. Gewezen wordt bijvoorbeeld op het doortrapte gebruik van Twitter en YouTube, om jongeren te enthousiasmeren voor de barbaarse salafistische leer.

In het rapport staat:

“Het salafisme is als fundamentalistische geloofsinvulling binnen de islam zichtbaar en lijkt in omvang te groeien. Een groeiend aantal moskeeën in Nederland lijkt onder invloed van de strikte geloofsleer die het salafisme predikt. Ook in verschil-lende publieke discussies speelt het salafisme een prominente rol en krijgen bestuurders en imams de kans hun visie en overtuigingen met een breed publiek te delen, wat hun zichtbaarheid vergroot. Als relatief nieuwe speler lijkt het salafisme er in geslaagd een klein, maar groeiend aantal moslims en bekeerlingen te inspire-ren en aan zich te binden.”

Minister Blok schrijft in een brief aan de Tweede Kamer dat de uitkomsten van het onderzoek hem “zorgen baren”. Hij vindt dat de overheid niet neutraal moet staan tegenover salafistische uitgangspunten:

“De overheid staat neutraal ten aanzien van wat mensen geloven, maar niet ten aanzien van het behoud van de open samenleving en de positie van de democratische rechtsstaat. De overheid beschouwt alle activiteiten die de rechtsstaat ondermijnen als problematisch zonder onderscheid naar geloof of levensovertuiging of politieke oriëntatie.  Berichten over onder meer intimidatie, het aanzetten tot haat tegen andersdenkenden en ondermijnen van instituties van de democratische rechtsstaat vanuit bepaalde salafistische leerstellingen baren zorgen. Nationale en lokale overheidspartners hebben daarom onverminderd aandacht voor ongewenst gedrag en treden op waar mogelijk en opportuun.”

Met andere woorden: vandaag is nog maar eens vast komen te staan wat we eigenlijk al wisten: de opkomst van de islam in Nederland brengt allerlei ongewenste neveneffecten met zich mee, waaronder de opkomst van het anti-moderne, anti-rechtstatelijke en anti-verdraagzame salafisme. In de Tweede Kamer gingen er daarom stemmen op om de stroming te verbieden, maar de naïeve multiculti-toejuichers hebben die discussie wat betreft het parlement gewonnen – in ieder geval voorlopig. Wellicht dat dit rapport veranderingen kan aanbrengen in die pertinente weigering om op te treden jegens het anti-Westerse en middeleeuwse salafisme. Het wordt namelijk eens hoog tijd om de bodem onder deze kwaadaardige pseudo-jihadisten uit te slaan, aangezien we hier in het vrije Nederland wonen. En dus niet in het salafistisch-islamitische kalifaat Raqqa.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

55 reacties

 1.   

  Daarom is het tegen een buitenmuur van een moskee gooien van een fles met brandende benzine wel een terreurdaad, want intimiderend, en verf en rotzooi tegen de deur en door de brievenbus gooien van Baudet niet.
  Wie de logica daarvan begrijpt hoort thuis in een pyschiatrische inrichting!

  1.   

   @ trampoline.
   Ik ken enkele reaguurders, zoals Dopper, Beuk, Neworder enz., die het wél begrijpen, tenminste dat zéggen die lui.
   Dat zij in een inrichting behoren wist ik reeds geruime tijd, alleen…….af en toe krijgen ze onbegeleid verlof en dan gaan ze los op hun apparaatjes.

   1.   

    @ DD/Floris.
    in “reactie” 39 (plm.) noemt Dwaze Dopper iemand een “vies figuur”.
    De gek praat nu óók al tegen zich zelf ! Totaal de weg kwijt die psychopaat.

 2.   

  Godsdienst maakt meer kapot dan een ander lief is.
  Daarom is godsdienstvrijheid levensgevaarlijk.

  1.   

   trampoline

   Godsdienst is niet het probleem……………islam is het probleem.

   Islam is niet alleen een godsdienst maar ook een ideologie.

   In de islam is geen plaats voor iets anders dan de islam en de sharia.Er is een algemeen idee dat de moslim superieur is aan iedereen die een andere religie of helemaal geen religie aanhangt. Vanuit de islam wordt, geheel onterecht, op enigszins denigrerende wijze gesproken over ‘de ongelovige'(niet-moslims).

   Daardoor trekken bepaalde/gelovige moslims de conclusie, dat een ‘ongelovige’ een minderwaardig mens is en ook zo behandeld dient te worden. Het feit alleen al dat het woord ‘ongelovige’ in de islam gebruikt wordt als scheldwoord, zegt al genoeg… JIHAD-ideologie heeft de nationale identiteit van de veroverde volkeren uitgeroeid.

   1.   

    Ritter,

    In dit land mag je niet discrimineren. (hahahaha)

    1.   

     @ Ritter.
     Zeer goed te begrijpen wat er in Myanmar gebeurt.
     Daar worden -tig duizend bloeddorstige islamieten het land uit gejaagd.

     1.   

      Vies figuur.

     2.   

      Zei de viezerik.

     3.   

      dopper kan veel beter oprotten, dit is gewoon provocerend gedrag en als hij dadelijk echt wordt uitgekotst gaat hij lopen janken

   2.   

    Hieruit mag je toch concluderen dat het een stom en achterlijk volk is dat niet zelf weet na te denken.

    1.   

     Wil blijkbaar alle moslims onder zijn boerka opvangen, zodat ze een dak hebben boven hun hoofd. Ja, dat mag je, het zijn eigenlijk levende braakballen van uilen.

 3.   

  Overal waar de islam komt ontstaan er problemen. Dat is inherent aan de islam.

  De islam is niet compatibel met onze westerse normen/waarden/levenswijze. Daarom ontstaat er een steeds grotere parallelle islamitische wereld in Europa waar moslims op de “islamitische” wijze leven; inclusief Sharia rechtbanken voor burgerlijk recht zoals in Engeland.

  De islam is meer dan een godsdienst. Het is een maatschappelijke ordening, een ideologie, die zich uitstrekt tot alle aspecten van het leven. Vrijheid van meningsuiting, geloofsvrijheid, democratie, gelijkheid van man en vrouw, scheiding van kerk en staat zijn waarden die volkomen vreemd zijn aan de islam.

  Deze ideologie is radicaal, fundamenteel, eenkennig, haatdragend, intolerant en ons als minderwaardig bestempelt. Dat zegt niets over ‘de moslim’, maar des te meer over het gevaar van de islam… Mohammed was vooral een krijgsheer die ontzettend veel tegenstanders genadeloos over de kling heeft gejaagd. Met het kromzwaard in de hand heeft hij het hele Arabische schiereiland gezuiverd van alles wat christelijk was.

  Zowel in het verleden als in het heden word gewaarschuwd voor de toenemende macht en invloed van de islam in Europa…………..meer veel politici en media weigeren te luisteren.
  ——————————-

  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’

  17 jaar geleden vluchtte mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran voor de onderdrukking van het islamisme. Na al die jaren in België is ze bang voor hetzelfde in Europa. En daarom doet ze een oproep aan Europeanen op zich daar tegen te verzetten.

  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

  1.   

   @ Ritter. Er kan niet genoeg gewaarschuwd aan iedereen over de gevaren van de Islam.
   Waarschuwingen moeten komen ook voor jonge mensen, en volwassen mannen, behalve vrouwen.

 4.   

  Justitie waarschuwt na explosief rapport: salafisme is in opkomst – groeiend aantal moskeeën predikt strikte leer. Niets meer tegen te doen, het electoraat heeft het verkeerde hokje rood gekleurd, drink nu maar de sallafistische gifbeker helemaal leeg.

 5.   

  Het lijkt wel of de overheid iets afkoopt Bij de gewone burger was het allang bekend
  Maar de politiek ontkende het altijd en keek de andere kant op Wat gebeurd er in Amsterdam Rotterdam Den haag Utrecht het steeds maar ontkennen Steeds maar aandringen op **** bij de overheid en ga zo maar door Of de leiding geilt op doekjes of is niet geschikt voor zo iets

 6.   

  Salafisten houden er achterlijke ideeen op na maar zolang ze zich binnen de grenzen van de Nederlandse wet begeven blijven we er met onze fikken van af. Zo hebben we dat hier uitstekend geregeld. Als ze zich schuldig maken aan intimidatie en haatzaaien kunnen we ze aanpakken, anders niet. Soms doen ze dat en dan is een helder optreden van Justitie en politie zeer gewenst.

  1.   

   Je bent zelf een vieze moslim, vandaar je antwoord.

   1.   

    Rustig maar, dwaze jongen.

    1.   

     Zegt een kneus die hier al maanden aan het vol spugen is met de meest grote onzin en als hij een feit naar zijn linkse kop krijgt begint het “Trol Alert” te sputteren, hoeveel bewijs willen we hebben voor deze Volkert van der G.

     En ja dat is een compliment dopper jij hebt de zelfde uitzuigers mentaliteit als volkert om maar te zwijgen over de gelijke kronkel in jullie kop.

     Tip als je naar Amsterdam gaat om je “ding” te doen waarschuw mij dan even?

     1.   

      Stel je niet aan, Dropveter.

     2.   

      @ DD

      Doppie is een lafbek. Durft het niet op te nemen tegen echte kerels.

     3.   

      Dus ook niet eens ontkennen ook…
      echt een kwestie van tijd dat ik je NAW gegevens hier neer dump. Het is onderhand genoeg geweest.

   2.   

    Zijn naam is Wim Hutten
    en hij komt hier om te kutten.

 7.   

  In Nederland mag alles en daarom heeft het zo grote aantrekkingskracht. Hier zijn zij gek, je kunt hier alles doen els je maar je bek goed open doet. Velen praten het nog goed ook zo gek zijn zij hier. Je moet weleens buitenlanders over Nederland horen spreken. Je ogen gaan dan wel open.

 8.   

  Het salafisme is de meest zuivere islam. De ware islam.

  “De universiteit van Medina leidt duizenden jonge buitenlanders op in het salafisme, dat streeft naar een ‘zuivere’ islam. Ook in Nederland winnen deze salafistische imams terrein.”

  https://www.nrc.nl/nieuws/2017/04/21/gratis-studeren-in-medina-om-hier-de-ware-islam-te-prediken-8352907-a1555564

  1.   

   In die logica is de zwarte kousenkerk het meest zuivere christendom.

   1.   

    Viezerik, altijd weer 180 graden draaien.

 9.   

  De Islam moet totaal worden uitgeroeid met wortel en tak. Meteen beginnen, want de cultuur clash komt toch wel.

  1.   

   In ons land mag je een godsdienst wel beledigen maar haar aanhangers niet. Als je dat maar voor ogen houd kun je zeggen wat je wil.

  2.   

   Ideeën kun je niet uitroeien maar mensen wel.

   Zou Puntje dat kunnen begrijpen?

   1.   

    Natuurlijk kun je ideeën uitroeien. Wat een rare gedachte van je dat dit niet zou gaan. Bewijst maar weer dat je een simpele psychoot bent.

    1.   

     :)

     1.   

      En het laatste woord willen hebben met een emoticon.. serieus? en dan trol alert roepen? en jezelf geloofwaardig vinden.

      Je moeder zal trots op je zijn! pffff

     2.   

      Lieve schat, welke serieuze reactie is mogelijk op de stompzinnige bewering dat je ideeën prima kunt uitroeien?

     3.   

      niemand hier vraagt om je reactie. Flikker nou eens op dorpsgek. En laat je nakijken.

 10.   

  Wat is het probleem? We hebben toch godsdienst vrijheid? Of begint justitie( lees regering) in te zien dat de islam toch wat anders is als godsdienst? Tja, dat zou fijn zijn, want een ideologie kunnen we aanpakken, evenals zijn aanhangers. Ik heb het idee dat we steeds rechtser worden, dus wijzer.

 11.   

  Iedereen weet dit allang ook de politici en denk je nu werkelijk dat door dit bericht er IETS gaat veranderen?
  Men is als de dood om in deze stinkende pot te roeren wetende wat dan de represailles zullen zijn.
  Dus laten onze laffe politici het maar oogluikend toe totdat de bom barst.
  En dan zich afvragen hoe het zover is gekomen.

 12.   

  Was daar een rapport voor nodig dan. Als je rondje door de stad loopt en je ziet het aantal mensen wat in klederdracht loopt zegt dat toch wel genoeg lijkt me.

 13.   

  In dit land zeggen de linkse eppen, dat er vrijheid van godsdienst is, maar dit is geen godsdienst meer, dit begint op oorlog te lijken!
  Elke dag hoor je weer over die ellende wat die moslims aanrichten met hun`godsdienst`!!
  En elke dag weer hetzelfde gejank van die ellendelingen dat ze zo gediscrimineerd worden in dat verderfelijke westen, nou rot dan op naar die zandbak van jullie!!
  Maar dat doen ze niet want het westen moet en zal geïslamiseerd worden met medewerking van `onze dames en heren` politici!!!
  Geweldig vind u ook niet, en het aller geweldigste is dat het Nederlandse volk ook nog voor die linkse kneuzen heeft gestemd!!
  We zijn net als dat Duitse volk, te naïef voor woorden en zo stom als een ezel!!!

 14.   

  Hoe heet de motie van die verdraagzame cultuur-verrijkende heldin ook al weer ?
  Je weet wel dat ‘verlichte’ meisje die van mening is dat haar kinderen geen sociaal experiment zijn (want dat laat deze progressieve dame over aan de kids van de door haar zo verafschuwde tokkies, die mogen best de last dragen van Haar Sociaal Experiment, daar is ze heel ruiterlijk in)
  Met die vervuilende automobiel
  Extra rondje om voor een witte schaal
  De Pro islamisme Motie Halsema of iets ?

  En geen journalist die hier haar ooit over de tand heeft gevoeld.
  Nee ben je mal
  Dodo’s Rule ! in Journalistiek NL

 15.   

  Twee vrolijke orthodoxe moslims bij de Haagse salafistische As Soennah-moskee.
  Zeker !!
  De goedlachse baasjes staan voor een rouwwagen met een geloofsgenoot erin.

 16.   

  Salafisme is een verderfelijke stroming binnen de Islam, die letterlijk de klok 700 jaar terugdraait. Echter, ze blijven wel gebruik maken van hedendaagse techniek. Kijk, als je echt een fundamentalist bent, dan leef je ook helemaal zoals in die tijd…. Schijnheilig gedoe dus, dat Salafisme. Wel gezagsondermijnend deze stroming, en dus moet de regering hard ingrijpen.

  Maar ja, u voelt ‘m al aankomen. Die slappelingen in Den Haag, grijpen pas in als het water aan de lippen staat in verkiezingstijd…..

  1.   

   Maak daar maar 1400 jaar van, want zo lang bestaat die Islam ellende al. Goed bekeken is het verschil tussen de normale Europeanen en de Islam ook ongeveer 1400 jaar in evolutie.

 17.   

  Ik bekeek allereerst de foto en dacht dat het twee, kort daarvoor gevangen bewoners van Papua-Nieuw-Guinea waren ! Nadat ik het bijbehorende artikel had gelezen werd mij pas duidelijk dat het twee hoog opgeleide kanspareltjes waren.
  Sorry hoor, kanspareltjes !

 18.   

  Wie ons ooit voorwendde dat de Islam in rap tempo seculariseert had of geen realiteitsbesef of zat gewoon doelbewust te liegen ten behoeve van het witwassen van de Islam.

 19.   

  Zijn deze moskeeën ook de broeihaarden van reeds gesignaleerde Jihadisten en Jihadisten in spe? Dan lijkt me een gedegen monitoring van de bezoekers geen slecht idee. Alsmede het sluiten van dit soort criminele en terroristische clubhuizen en de bezittingen vorderen via de pluk ze wet. Indien dubbel paspoort Nederlands paspoort invorderen en hen naar de uitgang van het land geleiden.

 20.   

  Die troep kom je overal tegen. In Utrecht-Overvecht heb ik het al eens meegemaakt, ook zelf ondervonden dat de Nederlanders worden uitgespuugd. De varkens die op winkelcentrum Overkapel lopen lopen veelal in voorbijgaan naar je te spugen, vlak voor je voeten en ik heb het een keer meegemaakt dat ik mijn fiets neer zette om boodschappen te doen, staat er bij de fietsenrekken zo’n zak Marrokkaanse stront van plm. 6 a 7 jaar oud met priemende ogen en wijzende vinger langs z’n keel te schreeuwen naar mij…Allahu Akbar..Allahu Akbar. Dan begint het toch eigenlijk wel te jeuken om hem zo’n trap tegen z’n couscous-reetje te geven dat ie ondersteboven in het fietsenrek ligt…..vies pleurisvolk

 21.   

  De gewone burger van hoog tot laag, weten al lang dat de invasie van geluk zoekende moslims, een gevaar zijn voor ons land en de westerse cultuur.
  Maar de dik betaalde baantjes in Brussel maakt hen ziende blind, en horend doof!

 22.   

  Ik herinner nog steeds de vreselijke marsen, met een aantal aanvallen, in de Schilders wijk en Transwaal kwartier in Den Haag van 3 jaar geleden. Terwijl ik een student was
  woonde ik in de Transwaal voor 2 jaar. Gedurende die jaren waren er geen moslims,
  alleen arme Nederlanders in de kleine huur woningen. Maar sinds de komst van de grote
  moskee, zijn de problemen gegroeid. En nu heb ik begrijpen dat alleen moslims wonen
  in die 2 oude Haagse wijken. Na de dreigingen van 3 jaar geleden, zijn praktisch alle
  Nederlanders verhuisd. Ik heb een schokkende artikel in mijn krant gelezen, over de eisen van de fanatieke Salafist-moslims, Afkomstig van een document die zij eerder hadden gestuurd aan de regering. Zij eisen een “no-go” Islamitisch woongebied rond
  de moskee in Den Haag, met Islamitische scholen en alleen Islamitische winkels.
  Arabisch wordt de hoofdtaal i.p.v. Nederlands. De ongelofelijke document was ook
  versierd met tekeningen van hoe manen, vrouwen, meisjes en jongens moeten gaan
  kleden! En verder dat hun woongebied zou uitgroeien tot de eerste Kalifaat in Nederland! Geloof het or niet, dit oorspronkelijke document werd getekend door een
  moslim advocaat! Jammer is het, dat ik de krant artikel van 3 jaar geleden niet had bewaard. Ik denk dat de regeringsleden waren niet zo geschrokken als ik toen ik las
  de eisen van die primitieve salafisten. Maar de kostuum tekeningen van die fanatieke
  moslims zijn uit de film van Laurence of Arabia, of de helden films van Harrison Ford!

 23.   

  Ik heb een gisteren een artikel in Trouw gelezen dat er tot nu toe meer dan 9500 familie leden van vluchteling manen zijn aangekomen gedurende dit jaar. De meeste zijn
  moslims, met moeders en een groot aantal jonge kinderen, die helemaal niets van Nederland weten. En nu dat deze vrouwen geaccepteerd zijn, zullen zij ongetwijfeld
  nog meer kinderen moeten baren. Want volgens de koran is dit de enige waardevolle taak van iedere vrouw: “ZONEN voor de Islam baren”! Om vele zonen te krijgen,
  mag ook, volgens de koran, ieder man 4 vrouwen hebben (inclusief jonge meisjes die
  vroeg zijn uitgehuwelijkt en rijp zijn voor jarenlang kinderen baren)! En wanneer die
  moslim landen oorlogen met elkaar krijgen, zijn wij goed genoeg om eerst de manen op te vangen en de beste zorg geven in de vluchtelingen gebouwen, en dan een jaar later moeten hun families komen: vrouwen met vele jonge kinderen. En dan na een
  jaar later, zullen onze medische zorg instellingen, en zorg werkers, help moeten geven
  aan alweer de zoveelste bevalling en de verdere zorg van de zoveelste moslim kinderen. Terwijl de ouders van die grote gezinnen niets over Nederland weten, en ook niet interesseren , en alleen willen profiteren van ons zorg, terwijl zij doorgaan met babies produceren. en ons uitlachen!

 24.   

  Imagine a world without Islam
  https://pbs.twimg.com/media/DJguCQkWsAAMubv.jpg

 25.   

  Eerder heb ik een reactie geschreven die niet geplaatst is, is daar een reden voor?

 26.   

  Eerst noemt ieder het probleem de kosten (die eigenlijk geen probleem zijn http://www.provincieinwonersbelangen.nl/is-er-genoeg-geld-voor-de-overgedragen-zorgtaken/) die verbonden zitten aan de vluchtelingen. Nu is het ineens verkeerd om een ander geloof aan te hangen. Kan men nooit leven en laten leven. Waarom stoort een hoofddoek? Waarom stoort een andere geloofsovertuiging u zo erg? Belachelijk.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!