Komediant Trump maakt in VN-speech Kim Jong Un belachelijk: “Rocket Man is op een zelfmoordmissie!”

Donald Trump spreekt in New York de Algemene Vergadering van de VN toe (2017).
Foto: Donald Trump spreekt in New York de Algemene Vergadering van de VN toe (2017). Bron: screenshot toespraak VN

Het leek bij tijd en wijlen meer een cabaretshow dan een toespraak van een Amerikaanse president. Maar tussen de grappen zaten ook eindelijke dreigementen verborgen. Noord-Korea, Venezuela en Iran kregen er allemaal van langs van Trump.

In Nederland is het Prinsjesdag en mocht de Koning een leuke toespraak houden, maar in New York houden staatshoofden bij de Algemene Vergadering van de Verenigde Naties hun openingsrede. Onder hen natuurlijk ook Donald Trump, de Amerikaanse president. Hij gebruikte zijn reden voornamelijk om indringende boodschappen te sturen aan Amerika-vijandige leiders over de hele wereld.

Onder hen ook Kim Jong Un. Of, zoals Trump hem noemde, “Rocket Man”. Omdat de Noord-Koreaanse leider maar raketten blijft afschieten richting Zuid-Korea en Japan. Trump waarschuwt dat de communistische dictator bezig is met een zelfmoordmissie:

“”We will have no choice but to totally destroy North Korea,” he said. “Rocket Man is on a suicide mission for himself and for his regime. The United States is ready, willing and able, but hopefully this will not be necessary.”

Trump painted a dark portrait of the state of the world in his speech, but argued that self-interested international cooperation could still triumph. He argued that terrorism, illegal drugs, human trafficking, rogue regimes and authoritarian governments are all threats to international peace.”

Maar behalve Noord-Korea kreeg ook Venezuela een veeg uit de pan. Trump zei dat het land precies is wat je krijgt als je socialisme in z’n meest pure vorm doorvoert. Ook had hij een opmerking voor het nabijgelegen Cuba. Obama had de diplomatieke betrekkingen met het land genormaliseerd, maar Trump zet daar nu de rem op. Hij wil er pas verder mee gaan als Havana meer gaat “hervormen.”

Een ander land dat er zwaar van langs kreeg was Iran. Trump noemde de sjiïtische ayatollah-republiek een gevaar voor de wereldvrede en dreigde de nucleaire deal met land op te zeggen. Waarom hij dat nog niet gedaan had in de afgelopen acht maanden, dat vertelde hij niet.

Al met al was het weer een goed middagje gniffelen en fronsen met Trump. Ik vermoed dat met name de opmerking “Rocket Man” zal blijven hangen, maar ik kan me ook niet aan de indruk onttrekken dat de toon van de Amerikaanse president wellicht wat… overdreven is. Je stelt je de vraag: zijn er nog mensen die de bewoner van het Witte Huis uiterst serieus kunnen nemen? Ze zullen er vast nog wel zijn, maar het worden er wel steeds minder. Een VN-speech vol oorlogsretoriek en grappig bedoelde bijnaampjes zullen het imago van Trump dan ook beslist niet geholpen hebben. Maar – eerlijk is eerlijk – hilarisch was het wel.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

60 reacties

 1.   

  Sterke speech van Trump die niets aan duidelijkheid te wensen overlaat.

  Bolton: Trump’s UN Speech Showed He’s Not Going to Tolerate ‘Half-Measures & Compromises’
  http://insider.foxnews.com/2017/09/19/john-bolton-president-trumps-speech-united-nations-un-general-assembly

 2.   

  “aan Amerika-vijandige leiders over de hele wereld.”

  Noord-Korea is vijandig tegenover veel landen in de wereld; vooral landen als Zuid-Korea en Japan. Door het zwakke beleid van Obama heeft NK zijn atoomwapens rustig kunnen ontwikkelen.

  Dat geld ook voor Iran die ook bezig is met zijn atoomwapens en die bezig is de regio te destabiliseren via proxy.

  Trump heeft in zijn speech ook het islamitische terrorisme benoemt. De eerste keer dat een wereldleider dat heeft gedaan. Obama kon de woorden “islamitisch terrorisme” niet over zijn lippen krijgen.

  Obama was een zeer zwakke president. Trump zal dat niet zijn. En dat is even wennen.
  ——————–

  In over 30 years in my experience with the UN, I never heard a bolder or more courageous speech……………..Benjamin Netanyahu
  https://twitter.com/netanyahu/status/910165098567802881

 3.   

  Triest dat zo’n incompetente clown het tot president van het machtigste land van de wereld wist te schoppen, maar elk volk krijgt de president die het verdient.

  1.   

   K.Dopper

   Onder Obama is het Midden-Oosten in brand gevlogen. Obama en Clinton hebben zelfs Libië kapot gemaakt. Zij waren de motor achter de val van Kaddafi waardoor het land in een chaos veranderde en Europa met illegale massa immigratie via Libië te maken kreeg. (Kaddafi hield de illegale immigranten tegen)

   Het is Trump gelukt om met Rusland in Syrië een overeenkomst te sluiten die nog steeds werkt. Dat is Obama niet gelukt.

   Ik zou zeggen dat Trump een meer kundig president is dan Obama en meer voor elkaar krijgt dan Obama.

   President Trump: Syria cease-fire brokered with Russia ‘saved a lot of lives’
   http://www.washingtonexaminer.com/president-trump-syria-cease-fire-brokered-with-russia-saved-a-lot-of-lives/article/2628570

  2.   

   Had u het beter gekund her Dopper

   1.   

    Ik vermoed van wel, herr Blum.

    1.   

     Wellicht is het dan een idee om in de Nederlandse politiek te gaan voor u.

     1.   

      De Tijger is moedig, hartstochtelijk, onderhoudend en charismatisch. Hij heeft vaste overtuigingen, is wilskrachtig en vastberaden, alert en intelligent.
      Ook heeft de Tijger een actieve geest, en zit hij vaak boordevol ideeën. Hij houdt van uitdagingen en kan moeilijk stilzitten. Onafhankelijk en bereid risico’s te nemen.
      Hij is rusteloos en soms vrij impulsief, maar van binnen vaak gevoeliger dan anderen in de gaten hebben. De Tijger is vaak succesvol.

  3.   

   Het is duidelijk, Dopper is uitgepraat over Trump en weet niets anders dan herhalingen van herhalingen op te dissen en huilie-huilie te doen.

   Nog een jaar Dopper en jij gaat Trump ook waarderen om zijn krachtig leiderschap.

   1.   

    Ijscoman , dopper en andere zijn volgens mij Tim en andere
    van DDS het gaat om de klicks the trolls feeding you .

  4.   

   Mee eens.

  5.   

   Met een president van een fraudepartij als de Democraten waren we nog veel verder van huis geweest.
   Persoonlijk vind ik het prima wat Trump doet. En ik heb er geen enkel bezwaar tegen als ie Noord Koreaanse raketten uit de lucht schiet. En vervolgens de hele kliek rond Kim Jung Un uitschakelt. Dan sta ik te juichen.

  6.   

   Ja en wij krijgen die trut van een rutte door slappe happen zoals jij!!
   Rutte het schoothondje van angelina merkelina hitlerina!!!

  7.   

   Tja ouwe Dopper…..voor èèn keer geef ik je gelijk.Met je 2e zinnetje dan”elk volk enz…..”Kijk ff naar nederigland en zijn fantastische leider.

 4.   

  “Je stelt je de vraag: zijn er nog mensen die de bewoner van het Witte Huis uiterst serieus kunnen nemen?”

  Hetzelfde werd gezegd tijdens de verkiezingen door Trump’s politieke tegenstanders. En zie………hij is nu president.

  Trump’s speech is overigens goed ontvangen………

  A strong speech criticizing UN members but also praising- strongest against NK. Bold on Iran-calling them out. One word to sum up- Direct
  https://twitter.com/BretBaier/status/910154421794992129

  1.   

   Ritter wist zijn mosterd weer bij een zeer betrouwbare bron te betrekken.

   :)

 5.   

  Fantastisch!

  Go Trump! Honderden miljoenen mensen zijn ontzettend trots op je!

  We all love You!

 6.   

  Wat een tijger is die vent.

  1.   

   Ik stel voor om hem nu al applaus te geven voor zijn woning.

 7.   

  Obama ; de meest hypocriete president.

  Obama had altijd kritiek op Wallstreet en vond dat politici zich niet moesten verbinden met Wallstreet is nu zijn zakken aan het vullen met datzelfde Wallstreet.

  Natuurlijk komt Obama weg met dit hypocriete gedrag omdat de grootste supporters van Obama in de media en Hollywood zitten. Dus zullen ze hem hierover niet bekritiseren.

  Obama cashes in on Wall Street appearances, report says
  http://www.foxnews.com/politics/2017/09/19/obama-cashes-in-on-wall-street-appearances-report-says.html

  1.   

   zo is het maar net.

  2.   

   Ik heb het foxnews stukje gelezen. Lijkt erop alsof Obama het geld dat hij verdient met zijn speeches gebruikt om programma’s voor het helpen van kansarme jongeren te ondersteunen. Lijkt me niks mis mee. Waarom zo’n zure reactie?

   Trump heeft ook al voldoende “hypocriete” beslissingen genomen hoor! Neem nou de wapendeal met Saoudi Arabië. Daar heeft de gewone man helemaal niets aan. Dat is een deal puur om de elite van het military-industrial complex te paaien, die gaan daar bakken met geld mee verdienen.

   De eerste volledig niet-hypocriete Amerikaanse president moet nog komen.

 8.   

  Het maakt blijkbaar niets uit wie er in het Witte huis zit. Ik had de hoop dat de enige goede uitkomst van Trump als president zou zijn dat er niet meer wordt gestrooid met bommen over de hele wereld. Noem maar een land waar de VS moest “ingrijpen” en het enige wat gebeurde was bommen en meer chaos. Clinton, Bush, Obama, etc. Allemaal deden ze het. Trump gaat dezelfde kant op. War is money

 9.   

  Komediant Trump? Is Dopper redacteur geworden soms?

 10.   

  Hoe je het ook bekijkt een heldere boodschap voor Noord-Korea.

 11.   

  Hoe een nul als Dopper zich heer en meester waant op DDS is een VARA cabaret voorstelling waard. Alles bij elkaar niet veel maar de leden van de club zullen om lachen na de cue van de studiomeester zoals zij al gewend zijn.

  1.   

   Heer en meester is een groot woord, Ni28, maar het valt me wel op dat op veel van mijn argumenten geen weerwoord volgt en wellicht komt dat omdat er wel instemming met maar geen zinnige tegenspraak op mogelijk is.

   1.   

    Je loopt echt met molentjes!

   2.   

    Laat die Kim Jong Un maar zitten, we hebben op DDS onze eigen Kim-jong Dopper.
    Jezus mina vent, wat ben jij een dorpsidioot. Geen wonder dat je behandelaars er de brui aan hebben gegeven.

 12.   

  Een hele verademing na het voorlezen van het door zijn moeder zalvend geschreven briefje door ons vakantie koning. Eens benieuwd hoe onze grachtengordel stumpers gaan reageren.

  1.   

   Dat vind ik niet. ZM de koning heeft helder uiteengezet welke koers het kabinet vaart. Heel wat beter dan een clown die roept dat hij Turboman gaat vernietigen.

   Willem-Alexander en Rutte zijn een verademing vergeleken bij Trump.

   1.   

    Dat is ook makkelijk praten, wij doen niets want er is altijd iemand die het voor ons uitvecht. En die noemen wij dan gek. Linkse logica. Links is natuurlijk gek.

    1.   

     Er is geen touw aan vast te knopen, Ni28.

   2.   

    Tja Guusje….die twee houden hun bekkie dicht over zulke gevaarlijke onderwerpen.Stel je voor dat die halve zool een rakketje op Den Haag gaat richten.

    1.   

     ZM de koning heeft in de Troonrede duidelijk gemaakt dat er een ongelukkige geopolitieke situatie is. Over Noord-Korea is niet gesproken, maar daar hebben wij – God zij daarvoor dank – voorlopig niets mee te maken.

 13.   

  Mad dock MATTIS en TRUMP maken binnenkort korte metten met N.Korea,en Israel met IRAN.CHINA moet zich grote zorgen maken nu. TRUMP laat niet met zich sollen hij is een man van de oude stempel. En niet zon weekei als odrama

  1.   

   Fusilier bepleit het gooien van kernbommen.
   Met dit soort waanzin hebben we hier te maken.

   1.   

    Dopper is meer van het drinken van een kopje thee met de psycho in Pyongyang. Dat heeft in het verleden ook andere dreigende oorlogen voorkomen.

    1.   

     Die strategie lijkt me inderdaad verstandiger dan een preventieve aanval met kernwapens.

     Ik vrees dat IJscoman dat geheel anders ziet.

 14.   

  Die kernbommen op Nagasaki en Hirosima waren natuurlijk ook waanzin volgens DOPPER . Maar het moest ,Amerika had geen keus . Japan viel Amerika aan zonder oorlogsverklaring. Dus KIM krijgt wat hij verdient.

  1.   

   Waanzin is een milde term, Fusilier, ik beschouw ze als gruwelijke misdaden tegen de menselijkheid. Waanzin suggereert ontoerekeningsvatbaarheid, hier was sprake van genocide met het volle verstand.

   1.   

    Ik vind het fantastisch dat de USA die bommen op Japan gedropt heeft toen. Heeft doperwt enig idee hoeveel US en geallieerde soldaten en burger levens daardoor gespaard zijn? Wat mij betreft hadden ze er 20 geworpen op één nacht.

    1.   

     Q.e.d.

     Deze waanzin bedoelde ik dus.

     1.   

      Nee dorpsgek, mijn halve familie heeft in Jappenkampen gezeten in Ned-Indië. Gaat er nu een lampie branden?

   2.   

    Dopper, jij bent zelf een belediging en gevaar voor de mensheid.

 15.   

  Als Amerika in gevaar komt. Hebben zij het RECHT terug te slaan met alle middelen die voor handen zijn. En dat gaan ze doen ook ,gewoon een kwestie van tijd.

  1.   

   Ik vrees dat je gelijk hebt, fusilier, Trump maneuvreert zich in een hoek van waaruit alleen kernwapens zijn geloofwaardigheid overeind kunnen houden.
   Een griezelige escalatie door een incompetente president.

   1.   

    Wat heeft al die tijd van praten en afwachten dan opgeleverd? Alleen dat landen als N. Korea en Iran sterk zijn geworden. Als je een lulletje als president hebt maak je toch lekker misbruik van. Dit zijn de mensen die ons in gevaar brengen. Als men al eerder had ingegrepen kon het nog met een sisser aflopen maar nu zij over zulke wapens beschikken wordt het moeilijker. Ja, Obama was incompetent.

 16.   

  Zoals gewoonlijk is de heer Tim Engelbart anti Trump. Ik wil de reactie van Tim weten als die idioot van N-Korea werkelijk met raketjes met bommetjes op de VS of Europa richt. Zal Tim -als Trump daar een stokje voor steekt – blij zijn of toch maar weer een anti Trump topic schrijven? Ik denk dat Tim erg opgelicht zal zijn als Europa voor Un gespaard blijft, maar toch zal hij anti Trump artikelen blijven schrijven. Als ik de foto van Tim zie, moet ik altijd denken aan de fabel van de kikvors en de schorpioen…

 17.   

  Was een ijzersterke speech van Trump. Niet alleen gaf hij Noord-Korea en Iran er van langs maar kreeg de VN een veeg uit pan. Het socialisme kreeg een draai om zijn oren dat het overal gefaald waar die even heel links mee op de kast jaagt. En nog beter was toen hij de soevereine natiestaten verdedigde. Ik hoop dat Juncker naar zijn speech heeft geluisterd want daar kan die EU sukkel nog iets van leren.

  Trump gaat ooit nog de geschiedenisboeken in als grootste president ooit.

  1.   

   Trump zal de geschiedenisboeken ingaan als een narcistische clown.

   1.   

    Zo dat is nog eens een reactie met inhoud.
    Guus neem even pauze want je maakt je nu belachelijk hier en presenter je eigen hier als een clown.

    1.   

     Even een pauze genomen.

     Correctie: Trump zal de geschiedenis ingaan als een narcistische clown rechts-populistische grappenmaker.

 18.   

  Trump is onze bondgenoot. Ik moet er niet aan denken wat er zou gebeurt zijn moest Clinton. H aan de macht gekomen zijn.

 19.   

  Nigel Farage is zeer tevreden over de speech van Trump.

  In zijn speech sprak Trump zich o.a uit tegen massa migratie en benoemde het “islamitische terrorisme” openlijk. Dit natuurlijk tegen het zere been van de politieke elite die daar niet blij mee is.

  Trump U.N. speech was vintage Trump: Nigel Farage
  https://youtu.be/ovmDfQLjM0c

  1.   

   Precies wat Farage zegt. Hier in Europa zullen we er van walgen juist omdat Trump over de soevereiniteit begon van de natiestaten wat ik overigens het hoogtepunt vond van zijn speech. Ik vraag me of Trump dat nu bedoelde in zijn algemeenheid of dat eigenlijk toch wel een sneer naar de Europese Unie was.

 20.   

  25@ Uw argumenten zijn geen argumenten maar holle propaganda. Zwart is bij u wit en wit zwart. Net een kind in de puberteit. Daar valt moeilijk iets op te brengen. En dat is uw tactiek. Dat is geen debat maar vieze spel. En voordat u iemand weer komediant of clown noemt kijk eerst in de spiegel.

 21.   

  Ben geen fan van Trump, maar deze speech is spot on!

  Noord Korea als kernmacht is onverantwoord!

 22.   

  Trump een komediant? Tim, ga je mondje eens met zeep wassen óf ben je uiteindelijk ook een linkse?

  1.   

   Als een klein, onnozel en irritant jongetje steeds tegen de schenen van een volwassene blijft schoppen, dan is een flinke draai om z’n oren hetgeen waar hij het snelst en meest van leert.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!