Laffe takken bij de politie verzwegen: radicale moslim stichtte brand om Charlie Hebdo-poster

Een terreuraanslag op een flat in Amsterdam in 2015 is onterecht aangemerkt als ‘normale’ brandstichting door het verzwijgen van informatie door de politie.

De Nederlandse politie wordt met de dag politiek correcter. Gisteren bleek al dat agenten die iets te kritisch zijn over de gang van zaken daar zonder pardon als “psychisch ziek” worden aangemerkt om van ze af te komen, en de onthulling van vandaag maakt het er niet beter op.

Volgens de Telegraaf heeft de politie essentiële informatie achtergehouden over het onderzoek naar jihadist Abderrazak A.O., die in 2015 brandt stichtte in een flat te Amsterdam. We gaan even terug naar het begin van dat jaar: in januari bestormen moslimextremisten de redactie van het satirische tijdschrift Charlie Hebdo in Parijs, waarbij nagenoeg de hele redactie wordt uitgemoord. De reden? Het tijdschrift had het zowaar gewaagd om een niet al te charmante spotprent over de Islam te maken, en dat betekent daar: koppen laten rollen!

Twee weken later brak er brand uit in een flat in Amsterdam. Hiervoor werd al snel Abderrazak A.O. voor aangehouden, wat niet lastig was aangezien hij zijn daad nou niet echt slim had verhuld: hij was duidelijk te zien op bewakingscamera’s bij het tankstation waar hij de gebruikte benzine haalde, en bleef ook nog eens een halve eeuwigheid staan kijken naar de brand aan de overkant van de straat.

Destijds is deze gek veroordeeld voor brandstichting: hij liet zelf niets los over zijn motief, dus kon men – bij gebrek aan verder bewijs – hem niet veroordelen voor bijvoorbeeld poging tot moord of een terreuraanslag. Naar nu echter blijkt, was dat tweede het geval. In het desbetreffende gebouw hing namelijk een Charlie Hebdo-poster achter het raam, iets wat natuurlijk – zeker twee weken na de aanslag in Parijs – niet goed viel bij moslimextremisten. Tel daar bij op dat hij al meerdere malen geprobeerd heeft om af te reizen naar Syrië en onder bescherming stond van de inmiddels veroordeelde jihadronselaar Bilal L., en die rechtzaak had waarschijnlijk een heel ander einde gekregen. Helaas hebben we daar nu niets meer aan: meneer werd slechts tot drie jaar veroordeeld en is inmiddels alweer vervroegd vrijgelaten.

De politie heeft die allesbepalende informatie, die wel gewoon in het onderzoek bekend was, dus al die tijd verzwegen. ‘Waarom’ is hier de juiste vraag. Ik denk dat we het antwoord daar allemaal wel op kennen: politieke correctheid. Zó snel na de aanslag op Charlie Hebdo toegeven dat terreur ook ons land in haar greep heeft, is natuurlijk not done: het wegkijken heeft het gewonnen van de realiteit.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

23 reacties

 1. Punt50

  Abderrazak A.O. heeft gewoon een beetje last van diabetes. Hebben veel mensen in 020…

  1. Guus Geluk

   Het is inderdaad verdrietig dat er een groot aantal diabetici zijn en uiterst onverstandig dat zij de ramadan vieren. Dan kunnen er immers ongelukken gebeuren. Misschien moeten we gelovigen, in het belang van de samenleving, van overheidswege verzoeken een hapje te eten. Ongelukken als op CS willen we niet meer.

 2. Ritter

  Weer een deuk die de politie (leiding) oploopt.

  Maar echt verrast ben ik niet. Als de leiding van de Amsterdamse politie word geadviseerd door een “hoofddoek” moslima die adviseert de neutraliteit van de politie op te heffen door agenten hoofddoeken te laten dragen dan kan men alles verwachtten.

  Het gaat hier wel om de leiding van de politie………niet om de “gewone” agent.

  1. trampoline

   En dat geldt niet alleen voor de politie maar voor onze gehele overheid. Wie neemt dat zooitje nou nog serieus? Ze laten je barsten als je ze nodig hebt; nou dan vraag je om ingrijpen door burgers zelf. Eigenrichting heet dat.

 3. corfo

  Zoals al vaker opgemerkt : vele criminele zaken, gepleegd door de parasiterende kanspareltjes, worden in de doofpot gestopt. In het onderhavige geval kon de politie daar niet onderuit omdat de brand óók door omwonenden was opgemerkt en gemeld.
  Maar ach, wat dondert dát : de politie verandert gewoon ff het motief van de brandstichting op last van het O.M.; voor de rest krijgt de politie een spreekverbod opgelegd door het O.M. Geweldige “democratie, transparantie en openheid” in dit trieste landje.

 4. Tinneke

  Ik kan me voorstellen dat er drieduizend agenten ziek thuis zitten!Politiemensen die zich kritisch uitlaten worden niet altijd serieus genomen, gepest of hun wordt het leven op een andere manier zuur gemaakt. Omdat ze zoveel onder het tapijt moeten vegen/doofpot? en ze het daar niet allemaal mee eens zijn? corruptie heet zo iets!

  1. Ni28

   De huidige establishment vereist geen kritische mensen maar alleen nuttige idioten.

 5. poldi

  En wat te denken over het indicent op 10 juni 2017 voor het Centraal Station van Amsterdam.

  Fien Ekelschot, conductrice bij de Nederlandse Spoorwegen, was ooggetuige van het incident, waarbij een automobilist een achttal mensen aanreed op het plein voor het Centraal Station van Amsterdam.
  Na thuis gekalmeerd te zijn en zich te hebben afgevraagd wat ze nu precies had gezien, een ongeluk of iets wat met bewuste motieven was gedaan, belde ze de politie om zich als getuige aan te bieden.
  De vrouw die ze aan de lijn kreeg probeerde haar af te wimpelen met slachtofferhulp en de verzekering: “Mevrouw, maakt u zich niet ongerust, alles is op camera vastgelegd.”

  Later zou de politie verklaren dat geen enkele van de meer dan 24 bewakingscamera’s op het stationsplein het incident had gefilmd.

  De automobilist zou niet met opzet op mensen zijn ingereden, maar verward zijn geweest door een te lage bloedsuikerspiegel.

  Hahahaha….ik kom niet bij van deze politiek correcte doofpot smoes.

  Toen Fien vertelde wat ze had gezien, moest de mevrouw van de politie toegeven dat ze toch wel als getuige in aanmerking kwam en noteerde haar naam en telefoonnummer.
  Ze is nooit teruggebeld

  1. Guus Geluk

   De verklaring van Fien Ekelschot op TPO kwam in feite overeen met hetgeen de politie in haar persbericht schreef. De auto maakte vaart en reed in op enkele voetgangers. Het is goed dat Ekelschot deze verklaring nog eens even bevestigt.

   De politie-medewerkster aan de lijn was kennelijk in de veronderstelling dat het ongeluk op beeld stond. Later bleek het systeem op pre-set te staan, het ongeluk was niet opgenomen. Daar was zij niet van op de hoogte en in de heisa is Ekelschot niet meer bericht.

   1. corfo

    @ poldi.
    Het feit dat de politie én het O.M. zo ontzettend veel moeite doet om het als een “normaal” ongeval te laten doorgaan, geeft aan dat hier wat anders speelt, iets geheel anders.
    Dit was 100 % zeker een aanslag, gepleegd door een kanspareltje op toeristen in Amsterdam. Dat er nú nog steeds over gerept wordt geeft aan “dat er wat a.d. hand” is/was. De politie-medewerkster die die mevr. Ekelschot sprak had natuurlijk “gewoon” een getuigenverklaring moeten opnemen, dat daarna was verdwenen zonder dat mevr. Ekelschot van de verdwijning wist en dus niet zou reclameren ! Politie + een totaal verziekte doofpot ! (3000 politieambtenaren zitten ziek thuis ! Hoezo : verziekt ?

   2. DolleDries

    Het is schuld van slachtoffers zelf .Als een auto op je afkomt spring je op zij.
    Of je moet slap zijn door een verlaagde suikerspiegel dan lukt dat niet natuurlijk.

    1. Guus Geluk

     Het is een tragisch ongeval waarvan we kunnen leren. Diabetespatiënten kunnen niet meedoen aan de Ramadan. En als je dat wel doet, moet je niet in een auto stappen.

 6. Ni28

  De categorie verwardheid en diabetes of de combinatie ervan zal op deze wijze binnenkort oververtegenwoordigd zijn.

 7. fusilier

  En die slachtoffers dan , hebben die inmiddels al een excuus gehad of een grote bos bloemen , dat is toch wel het minst van deze coureur die er plank gas van tussen wou.

 8. Kodi

  Hier nog wat vuile was over die smeerlap Akerboom:

  Zo omzeilde het kabinet voor korpschef Akerboom het salarisplafond

  https://t.co/OvZb2AyntX

 9. Blue monday

  Vorige week zou ik een andere kop bedacht hebben.

  “Laffe dagelijkse standaard heeft aanval Charlie Hebdo op extreem rechts verzwegen”

  Jullie zijn geen haar beter.

  http://nypost.com/2017/08/30/charlie-hebdo-cover-casts-harvey-victims-as-neo-nazis/

  1. Punt50

   Blue monday komt ook uit het dopper-stalletje. Beetje bijverdienen voor Joop! ?

   1. Blue monday

    Nee joh, Ik werk voor de nederlandse overheid, aangestuurd door de EU in Brussel.

    Als PvdA-politicus ben ik mijn baan kwijt en laat me inhuren voor 50.000 euro in de week.

    1. IJscoman

     Dit soort antwoorden komen bekend voor. Dopper, Beuk en Guus hebben ze meermalen in dezelfde vorm gebruikt. Uiteraard is Blue een Joop-trolletje die hier een beetje komt lopen stangen. Bij voorbaat staat al vast dat hij verliest.

 10. HaZ

  Het is natuurlijk niet zo ongewoon dat er bij de politie gezocht moet gaat worden naar allochtone collega’s; De bestaande (blanke) agenten haken op deze manier vanzelf wel
  af, gezien het gelieg en gedraai en doofpotten volstoppen van hun leidinggevenden.
  Meest vremde hierin is wel dat de meestverantwoordelijke minister ( Blok) van V & J
  weer schittert door afwezigheid. Wat betreft is hij goed ingewerkt door zijn voorganger(s)
  van de VVD.

 11. Ecoshaarlem

  Dit is geen politieke correctheid, maar misleiding van de Nederlandse burgers, in 40/45 deed men dat ook, in een woord ” Gewoonweg schandalig deze misleiding van die linkse kliek”

 12. Nasrani

  Tja, typisch links politieke correct gedrag.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.