Leefbaar Rotterdam en FVD verstevigen de banden nogmaals: FVD-leden komen op kieslijst LR in maart 2018

Het gaat rap met de warme contacten die de politieke partijen Leefbaar Rotterdam en Forum voor Democratie onderhouden. De partijen slaan de handen verder ineen en gaan kandidaten leveren voor elkaars lijsten – te beginnen met de Gemeenteraadsverkiezingen die aanstaande maart gehouden worden.

Dé gemeente waar de verkiezingen van aankomend voorjaar straks zeker de moeite van het volgen waard zijn, is Rotterdam. Het belooft een spannende strijd te worden: Leefbaar Rotterdam leek er onaantastbaar nu de PvdA is ineengestort, maar dankzij de onverwachtse entree van de PVV ligt alles in de havenstedelijke politiek weer open. Leefbaar laat zich echter niet zomaar van de troon stoten en ging een alliantie aan met de landelijke partij Forum voor Democratie. FVD beloofde niet uit eigen hoofde mee te zullen doen met de Rotterdamse verkiezingen, maar Leefbaar waar het maar kon zou ondersteunen.

Die samenwerking krijgt nu verder vorm, zo vertellen partijleiders Joost Eerdmans en Thierry Baudet aan het Algemeen Dagblad:

“Vandaag doet Baudet, samen met Leefbaar, Rotterdam aan. De bijeenkomst was in korte tijd uitverkocht. De samenwerking behelst meer dan publiekelijke steunbetuigingen, zo blijkt. Eerdmans zegt dat de kans groot is dat Rotterdamse leden van het FvD een plek krijgen op de kandidatenlijst van Leefbaar. ,,Ik heb al gesproken met enkele kandidaten en die maakten een zeer goede indruk.””

Ondertussen zet ook Eerdmans enkele Leefbaar-leefbaar nadrukkelijk klaar voor benoemingen van het Forum voor Democratie. Hij benoemt prominente partijleden Marco Pastors en Marianne van den Anker tot “ministerskandidaten” en lijkt er vanuit te gaan dat het FVD op midellange termijn mee zal mogen doen met de formatie van een nieuw kabinet. Rutte IV of Baudet I? Who knows. De twee ruiken in ieder geval succes en zijn dan ook van plan dat gezamenlijk zoveel als mogelijk te grijpen.

Ik ben benieuwd waar het schip gaat stranden voor de twee. De eerste test komt met de Gemeenteraadsverkiezingen in maart. Kan Leefbaar Rotterdam groter blijven dan de PVV, en eventueel óók nog de grootste van de stad blijven? Zo ja, dan is de eerste stap gezet in opmars naar de provinciale en landelijke politiek en kunnen we de heren als politieke grootmeesters noteren. Zover is het nog niet, maar Baudet en Eerdmans durven in ieder geval alvast hardop te dromen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. HaZ

  Dopper is niet meer ! Het fenomeen is geexplodeerd en is herrezen tot (voorlopig) 7 nieuwe personen :
  Albert Egberts, Thjum, Boezaardt, Brabantguy, Nico Dorlas, Telemachus en Ernst Quispel (i.o.)
  En toch maar blijven volhouden dat er geen sprake is van een gespleten persoonlijkheid.

  1. swetsnek

   hahahahahaahahahahaahah en ons doppertje maar denken dat we niks door hebben zielig ventje DDS is een obsessie voor hem geworden .Ik denk dat doppertje er niet meer van slaapt HaZ lol lol

 2. Peter Loosduinen

  Een gezonde richting naar rechts in de politiek is op komst !!!

  Gaarne hoop ik dat de reacties op deze site inhoudelijk zullen blijven en dat “spelletjes” tussen mensen die reacties geven zullen verdwijnen.
  Ik doel hiermee op een bericht zoals: Dopper is niet meer etc.

  1. HaZ

   Peter,
   De spelletjes waar jij het over hebt, zijn helemaal en alleen te danken aan één en dezelfde persoon, die op dit blog de ene provocatie na de andere noteert. Vind jij het normaal dat die persoon, die nu dus 7 accounts heeft uitstaan, hier al tig malen een ban heeft gekregen vanwege zijn provocerende optredens, zich als een recidivist blijft gedragen? Los van het feit of dit ziekelijk is, weet je als reaguurder dus nooit tegen welke van die gespleten persoonlijkheid je reageert. Daar zijn dit soort berichten dus voor, om medereaguurders hier voor te waarschuwen. De persoon in kwestie is al niet meer te helpen, gezien zijn recidive gedrag. En zolang DDS geen fatsoenlijk beleid hiervoor wil of kan regelen, zullen we deze persoon blijven aanpakken.

  2. swetsnek

   Peter kijk een aantal berichten gewoon terug ,dan zie je de arrogantie van elk bericht van hem er af druipen Ben het volkomen met HaZ eens dat het een gespleten persoonlijkheid is

  3. RobertMarsman

   Nee hoor er is geen gezonde richting naar rechts in de politiek op komst. Er is alleen maar versplintering op komst. Die Eerdmans is gewoon een angsthaas en bang voor zijn pluche. En voor het Forum is het een test om te zien in hoeverre ze zouden kunnen concurreren met de PVV.

   Dit hele verbond of alliantie zoals ze het zelf noemen tussen beide partijen is alleen maar om de PVV tegen te werken en ze zo klein mogelijk te houden.

   1. marco1

    Die Eerdmans is een sympathieke vent die goed en duidelijk kan verwoorden wat hij voor ogen heeft. Ik hoop voor Rotterdam hij in de lokale politiek blijft maar voor Nederland zou het een aanwinst zijn als hij de overstap naar FvD zou maken. Wederom slechts mijn mening waar niet al te veel waarde aan gehecht moet worden en een ieder staat vrij er een andere mening op na te houden.

    1. RobertMarsman

     En wat heeft die voor elkaar gekregen dan? Wat heeft die gedaan tegen de islamisering? Niets. Ze hebben een islamitische burgemeester, een islamitische partij. Er wonen denk ik meer moslims in Rotterdam tegenwoordig dan Nederlanders.

     1. Becker

      Eerdmans lijkt me een competente bestuurder die met de LPF een bestuurlijke vernieuwing wist door te voeren. De samenwerking met het FvD lijkt vooral tot doel te hebben de PVV de wind uit de zeilen te nemen. Ik denk dat de komende maanden er een politieke strijd op de uiterste rechtervleugel zal losbarsten met het risico dat alle betrokkenen daar schade van gaan ondervinden.

     2. marco1

      Ik zal niet zeggen dat de problemen met moslims ook bij mij de grootste “zorg” zijn maar er zijn wel meer zaken waar een gemeente mee te kampen heeft. Ik denk dat hij een aanwinst is voor de politiek en u niet.Dat kan

  4. Zwanet

   Veel mensen zijn hier meer met elkaar bezig dan met de inhoud.
   Dat verziekt dit blog.

 3. Ecoshaarlem

  Eerdmans is voor mij van zijn troon gevallen, had hem hoger en intelligenter ingeschat!
  Er is een oud spreekwoord ” twee geloven op een kussen daar slaapt de duivel tussen ”
  Ga een fusie aan dat heeft misschien een kans van slagen, deze oplossing niet, Baudet is een klasse te zwaar voor Eerdmans en politiek is smerig!
  De mensen vergeten de PVV niet, Wilders is niet uit op eigenbelang, maar vecht tegen de afbraak van Nederland, door van Nederland geen Moslim kalivaat te maken, en dat spreekt al die jaren en al die tegenwerking nog heel veel gewone Nederlandse burgers aan!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.