Linkse fittie! GroenLinks-Kamerlid Buitenweg vindt dat PvdA-leider Asscher geen ‘doei’ tegen jihadisten mag zeggen

Lodewijk Asscher is er totaal niet rouwig om dat minister Blok het paspoort intrekt van maar liefst vier jihadisten die in het Midden-Oosten hebben meegevochten voor ISIS en aanverwante nare organisaties. “Doei”, aldus het afgemeten antwoord van de vice-premier. Dat komt hem op een boze reactie van GroenLinks te staan. Want we kunnen natuurlijk niet zomaar even bot gaan doen tegen een stel jihadisten. Je moet die jongens wel respecteren, natuurlijk!

Ja, dit kabinet doet te weinig om polderjihadisten hun Nederlandse paspoort af te pakken. En ja, dat komt mede door de PvdA die momenteel geleid wordt door Lodewijk Asscher. Allemaal waar. Maar dat laat onverlet dat de vice-premier wel gewoon een terechte reactie geeft als NOS.nl meldt dat minister Blok in zijn oneindigde wijsheid besloten heeft dat het einde oefening is voor de Nederlandse nationaliteit van maar liefst vier jihadisten. Blok trekt hun paspoort in én verklaart ze direct tot ongewenst vreemdeling.

PvdA-leider Lodewijk Asscher laat geen traan om het “verlies” van dit kwartet van jongens. “Doei”, aldus de vierletterige reactie van de vice-premier op Twitter.

Niks mis mee met zo’n tweet, zegt u? Nou, niet als je redeneert zoals 80% van de Nederlandse bevolking. Vrijwel niemand zal er rouwig om zijn dat de desbetreffende jihadisten het land niet meer in mogen. Zelfs de koning van de Amsterdamse grachtengordel – Lodewijk Asscher – kan zich erbij aansluiten.

Maar enter GroenLinks, die het natuurlijk allemaal heel erg verschrikkelijk vinden dat de PvdA zo ‘bot’ doet tegen anderen. Kersvers GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg vond het namelijk nogal kil en guur hoe Lodewijk Asscher over zijn medemensen sprak. Het lijkt de VVD wel, aldus Buitenweg, waar men van mening is mensen die zich meer thuisvoelen in een land in het Midden-Oosten ook hun biezen zouden moeten pakken en dienen te vertrekken naar dat Midden-Oosten.

“Lekker dan.” Met die reactie op Asscher van Buitenweg zijn twee dingen mis. Ten eerste sprak VVD-leider Mark Rutte over “oppleuren” en niet “oprotten”. Een subtiel verschil, maar toch.

Maar ten tweede slaat het natuurlijk helemaal nergens op dat Asscher kennelijk barmhartiger moet spreken over moordlustige jihadisten die zijn gaan vechten in het leger van de vijand. Ofwel Buitenweg extrapoleert Asschers opmerking naar alle Nederlanders van buitenlandse afkomst, wat natuurlijk bizar is, ofwel Buitenweg vindt dus écht dat Lodewijk Asscher wat vriendelijker moet zijn tegen extremistische moslims die hebben bewezen geweld te gebruiken tegen andersdenkenden. Ik weet niet welke uitleg verbijsterender is.

Wat ik in ieder geval wel weet, is dat het buitengewoon hilarisch is als linkse partijen weer eens een ruzie hebben met als inzet ‘wie deugt er het meeste van allemaal?’. Want hoe meer GroenLinks en de PvdA zich met dat spelletje bezighouden, des te minder komen ze toe aan het omkatten van Nederland tot een socialistische heilstaat. Zo, en dan gaan we nu nog weer eens even een paar paspoorten van ISIS-strijders afpakken. Doei dan maar, hè?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. DolleDries

  Ik vind doei ook niet juist. Schop onder de kont en er uit trappen.

  1. trampoline

   Het liefst zou ik die trap zelf geven en nog wat meer maar dat mag helaas niet.

 2. Floris

  En zoiets zit dan in het parlement. GL, de landverraderspartij van de 21e eeuw.

  1. K.Dopper

   Arme kerel, je krijgt er geen inhoudelijk argument meer uitgeperst, is het niet?

   Ach!

   1. Floris

    Is dat nog nodig dan?

    Pas je wel een beetje op? Je obsessie met mijn persoon valt zo wel heel erg op.

    1. K.Dopper

     🙂

    2. sonar

     Floris niet op reageren op Kindje.Dopje hij is te dom om jou te beledigen,hij bezit geen realiteitszin in de samenleving hij leeft in zijn eigen tunnelvisie.

     1. brabantguy

      haha over tunnelvisie gesproken! De gemiddelde reageerder hier heeft niet anders.. Dus waarom de ander wat verwijten zou ik zeggen…..

      Daarnaast uit welk land moeten ze geschopt worden? De goed op de hoogte zijnde reageerder had geweten dat men zich nog in syrie bevindt…! En dus gewoon niet meer toegelaten wordt!

   2. Roughwood

    Dus u vindt dat mevrouw Buitenweg wel een punt heeft? Geeft u mij dan eens een legitieme reden om die terroristen wel weer toegang tot NL te verlenen en waarom de reactie van Asscher niet zou deugen….

  2. trampoline

   De meeste politici hebben een paar ding gemeen: ultieme domheid, luiheid om zich ergens in te verdiepen, duikgedrag als het fout gaat en wegkijken bij alles wat er niet klopt in onze maatschappij.
   Dan kun je ook niet anders verwachten van deze mevrouw.

 3. marco1

  Hopelijk gaan voor de GroenLinks stemmers de ogen ook open op wat voor clubje ze hun stem hebben gegeven. Rot op vind ik overigens ook een wat betere opmerking voor terugkerende jihadisten.(zou tegen GroenLinks ook een opmerking zijn die niet zou misstaan.)

 4. Beukman

  “Doei” zal goed zijn voor 1 à 2 zeteltjes erbij in de peilingen. Makkelijker verdiend hebben we nimmer gezien.

  1. Blue monday

   De PvdA moet dan ook veel strenger zijn op immigratie en Islam. Ze hebben goud in handen, volledig passend bij de sociaal democratie.
   De halve aanhang van de PVV zou zo over willen stappen denk ik,

   Helaas zijn er teveel kaderleden die geen sociaal democraat zijn, maar bomenknuffelaars van GL of links-elitair lullen om zich beter te voelen die bij D66 horen.

 5. IJscoman

  Doei mag. Val dood is beter.

 6. Feit

  Mooi. Opkankeren!

  1. Blue monday

   Klotewoord, mijn kinderen kunnen naar boven als ik ze dat hoor roepen.

 7. Nasrani

  Wat zou zij willen zeggen dan? Doei is toch gewoon Nederlands?

 8. Christina

  Die slaapoog heeft het nog netjes gezegd ik heb hele andere bewoordingen voor dat
  vullis, en het enigste wat Nederlands is aan dat gajes is hun Nederlandse paspoort, dus weg ermee en het liefste met die hele gore familie`s van ze!!

  1. marco1

   Aangezien een hoop trouwt met neef en nicht zou dat idd wel lekker opruimen.

 9. nienke

  Nee, je moet ze binnen halen lekker knuffelen en tot hun dood toe een uitkering geven.
  Dat is wat deze groen linkse dame wilt.
  Eindelijk heeft Blok wat goeds gedaan en laat er velen volgen om geen stap meer in Nederland te doen.
  Weg met dit tuig die hier alleen komen parasiteren en onze samenleving komen verzieken.

 10. Blue monday

  Ongemerkt geeft dit flinterdunne stukje wel het probleem op links aan.

  1. Met groen Links en D66 wordt het integratie/immigratie en cultuurvraagstuk nooit
  opgelost.
  2. De SP en PvdA moeten terug naar hun zienswijze van de jaren ’70 en begin jaren ’80
  “de immigrant is bij voorbaat een bedreiging voor de verzorgingsstaat en de
  autochtone arbeider”

  Vooral het kader van de Pvda zit vol met types die beter bij GL en D66 passen. Ze moeten zich richten op welzijn van de autochtone arbeider, een hard doch humaan uitzettingsbeleid, zeer streng en altijd kritisch op immigratie. (de werkgever wil goedkope arbeid!) en veel minder op milieu, daar vreet je geen brood van.

  Met D66 en GL op de leuke linkse hobbies, de VVD voor de werkgever (vertrouw ze nooit op immigratie!) kan de rest, zowel links als rechts zich richten op de belangen van de eigen mensen.

  Kortom, ik ga niet meer links-rechts denken….ik houd in de gaten wie in het belang van Nederland denkt…..en dat kan best nog wel eens links zijn.

 11. van Urk

  Vroeger zou Kathalijne kaal geschoren worden. Ik zie weinig verschil tussen IS of de SS waar ook Nederlanders waren aangesloten.

 12. Bloem

  Het is buitengewoon inconsequent en abject om slechts 4 van deze moordzuchtige halsafsnijders de toegang tot Nederland te ontzeggen. Wat hebben ze in vredesnaam extra gedaan waardoor ze een afwijkende behandeling verdienen? Hebben die andere 150 te weinig gemoord? hebben ze sorry gezegd? Hebben ze informatie over bewindslieden (net als Demmink) waarmee ze clementie hebben gekocht?

 13. Parestado4

  Misschien had ze beter een binneweggetje kunnen nemen,of een sluiproute.

 14. lanex

  Ach, GL en hun activistjes zijn gewoon de bruinhemden van nu. Het zijn agitators en treiteraars zonder enige realiteitsbesef, alles wat uit een niet extreem linkse mond komt wordt verdraaid en geridiculiseerd, de meest achterlijke lieden lopen voorop rotzooi te schoppen, de achterban meestal afkomstig van de sociale wetenschappen wanen zich heer en meester in Nederland met hun valse deug mantra’s!
  Doei GL, weg ermee.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.