Oké doei de groetjes: niqabdraagster wordt geweigerd op Belgisch vliegveld en moet meteen terug naar Tunesië

België doet voor hoe het moet. Direct bij aankomst in Zaventem wordt mevrouw al verzocht zich niet te verschuilen achter haar orthodox-islamitische onderdrukkingsgewaad. Dat weigerde ze. En ja, dan is er maar één consequentie.

Linkse types zullen het wel weer een schending van mensenrechten vinden. Maar ik zeg: als je je niet wil houden aan de wetten van het land waar je te gast bent, dan staat het je vrij direct weer te vertrekken. Neem nu België. Het land ligt zo dichtbij, maar het heeft de afgelopen jaren enkele terroristische aanslagen meegemaakt van, laten we zeggen, richting Mekka biddende types. Lang niet al deze mensen zijn terroristen, maar degenen die het wel waren hielden er niet alleen een gewelddadig wereldbeeld op na, maar bleken ook fan te zijn van kleding die je hele lichaam veranderen in een tweedehands tent van Marktplaats.

Je kan het de Belgen dan ook moeilijk kwalijk nemen dat ze dit soort kledij – waaronder bovendien allerlei wapens en smokkelwaar verstopt kan worden – verbieden. Als je als gast in dat land vervolgens geen respect hebt voor die overweging, dan ga je maar lekker terug naar waar je vandaan komt. Dat overkwam deze week een Tunesische vrouw die het land inwilde, maar weigerde haar respectloze kleding weg te doen. Dat meldde Theo Francken, de Staatssecretaris voor Asiel en Migratie op zijn Facebookpagina:

Een vrouw met Deense nationaliteit komende van Tunis landde woensdag op Zaventem met een niqaab aan. Ze was onderweg…

Geplaatst door Theo Francken op Vrijdag 15 september 2017

Bravo. Gewoon stáán voor onze wetten, gewoonten, en normen en waarden. Heeft de heer Francken toevallig nog een broer met een Nederlands paspoort? Ik hoop het wel, want in Den Haag zijn ze inmiddels begonnen met het verdelen van de portefeuilles. Ik weet wel wie ik graag de post asiel zou zien krijgen…


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

30 reacties

 1. Nasrani

  Goed nieuws op de zaterdagochtend! We worden steeds rechtser, wat in dit geval ook als ‘normaler’ mag worden opgevat!
  Ik kan het commentaar van de twee bekende ‘linkse provocateurs’ al voorspellen…….

  1. van Urk

   Koekje van eigen deeg. In Iran of Saudi Arabie worden westerse vrouwen ook weer terug in het vliegtuig gezet als zij een hoofdbedekking weigeren. Regels zijn regels toch?

  2. swetsnek

   Ja ik ook wel en nog een paar meer laten we afspreken niet op hun te reageren kijken hoe dat gaat hahaha

   1. Tinneke

    ++++++++++++

 2. Two Ravens Black Kettle

  Eindelijk iemand met ruggengraat die weigert W-Europa collectief zelfmoord te laten plegen.
  Het is een astronomisch klein miniscuul begin.
  Maar het is een begin.
  Het is 25 minuten over twaalf.

  1. Top

   1 uur geleden

   Dat dan weer wel

   EU Brussels is hoogverraad aan geheel Europa!
   Resolutie 1743 Raad van Europa!

   Hier in het kort zwart op wit:
   1743-1: Radicalisering en terrorisme zijn het gevolg van uitsluiting, stigmatisering en discriminatie van moslims.
   1743-2: Islamofobie is het gevolg van een verkeerd begrip van de islam. Nationale regeringen pakken islamofobie onvoldoende aan, wat rechts in de kaart speelt.
   1743-3: De islam hoort bij Europa, deelt haar culturele wortels, heeft veel bijgedragen aan de beschaving en erkent de universele rechten van de mens en de vrijheid van meningsuiting.
   1743-9: Moslims moeten een speciale status krijgen en beschermd worden. Zij moeten daarvoor juridisch worden ondersteund om islamofobie te bestrijden.
   1743-11: De islam is een religie van vrede.
   1743-12: Haat zaaiende politieke partijen versterken de angst voor moslims door de islam te verbinden met geweld, waarmee een simplistische en negatieve voorstelling van zaken wordt gegeven. Deze politieke partijen moeten bestreden worden.

   Dat dan weer wel

   1743-13: Anti-islam partijen willen de vrijheid van godsdienst voor moslims inperken, wat onaanvaardbaar is. Zo heeft Zwitserland een minarettenverbod ingevoerd wat ongedaan gemaakt moet worden.
   1743-14: Islamofobie moet uitgeroeid worden.
   1743-16: Boerka’s mogen niet verboden worden.
   1743-20: Stereotypen, misverstanden en angst m.b.t. de islam zijn typische symptomen van een wijdverbreid gebrek aan kennis van de islam onder niet-moslims, wat mensen vatbaar maakt voor islamofobie.
   1743-21: Het onderwijs moet daarom meer én structurele aandacht geven aan de islam en de gemeenschappelijke waarden die hij deelt met het judaïsme en het christendom. Universiteiten en hogescholen moeten islamitische studies aanbieden die onderschrijven dat de islam onze democratische waarden, mensenrechten en wetten respecteert.
   1743-24: De EU moet meer samenwerken met islamitische organisaties uit moslimlanden om islamofobie te bestrijden en de islam te promoten.
   Deze punten komen rechtstreeks uit resolutie 1743.

   Fijn he!??

   Priority number one!
   NEXIT as soon as possible!

   Gepikt van Lse4

 3. K.Dopper

  Het betreft hier niet het verbod op het dragen van een niqaab, zoals in het artikel wordt verondersteld, maar het niet voldoen aan de eisen van de grenscontrole.
  Overigens zou ik een niqaabverbod toejuichen.

  1. Punt50

   Taqiyya! Ga je mondje spelen doperwt en neem meteen een pilletje in.

   1. K.Dopper

    Troll alert!

    1. buitenbeentje

     Ga jij nou maar afscheid nemen van babyboomers, dat wil je zo graag.

    2. Punt50

     O mensen, hij is weer helemaal van het padje.. Zielig mannetje.

  2. Top

   Blablabla bahblabla!

  3. Steve Van der Vekens

   Wat is dat voor linkse praat? Ga anders zelf het goede voorbeeld geven, alleen lelijke mensen dragen zulk iets.

   1. Steve Van der Vekens

    Excuses K.Dopper, ik had het laatste gelezen of je een boerka toejuicht, maar het was een boerkaverbod. Dat is goed, houden zo. Nederlanders eerst!

    1. K.Dopper

     @Steve, ik ben zowel voor een boerka- als een niqaabverbod. Het onderscheid tussen deze twee vormen van gezichtsbedekkende kleding vind ik niet wezenlijk.

     Ik vind de kwestie van niqaab en boerka klein bier, je komt vrouwen met die kleding hoogstzelden tegen dus het komt heel weinig voor, maar zeker op zo’n vliegveld moet je dat niet toestaan. Uit oogpunt van veiligheid is het net zo ongewenst als een bivakmuts.

 4. Ruud562

  Belgie Bravo! Maar wellicht is ze via Schiphol wel binnengekomen (hier in Nederland zijn we zo tolerant en zeker tegenover lopende vloerkleden) dat ze, opgehaald door familie met de auto alsnog Belgie heeft kunnen betreden. Ideaal die open grenzen!

  1. van Urk

   Tolerant of wat wijsgemaakt? Er kwamen een paar mensen langs die een bestelde parasol uit Tunesie gingen afhalen op Schiphol.

 5. Punt50

  Goed voorbeeld in België. Hulde!

 6. Rosasolis

  Nederland was eerder aan de buurt om identiteit belemmering kleding te verbieden.
  Niemand mag in het openbaar nu verschijnen met een gezicht bedekkende kleed.
  Iedere vrouw die in het openbaar in een niqab or chador verschijnt kan een bekeuring
  van 250 euro verwachten, als zij wordt door de politie betrapt. Iedere man die zijn
  vrouw or meisje dwingt om haar gezicht te verbergen, kan een gevangenis straf verwachten. Sommige terroristen die zo gekleed zijn, in andere landen, zijn mannen,
  en onder hun gewaad hebben zijn wapen of bom gordel.

 7. buitenbeentje

  Wat ik niet begrijp is dat de vliegmaatschappij dit pakket meegenomen heeft vanuit Tunis.

  1. Steve Van der Vekens

   Klopt, ze zullen gezegd hebben: “he, het is 2017, laat ze maar door, dan kunnen wij zeggen dat we het eerste land waren dat de revolutie heeft gestart.

 8. nienke

  Goed zo, zo hoort het ook.
  Deze mensen zijn zo glashard die hebben schijt aan alles wat NIET tot de islam behoort.
  Elke burka geklede vrouw onmiddellijk terug sturen, wie niet luisteren wil moet voelen.

  1. Rosasolis

   @ Nienke. Er moet een nieuwe wet komen voor ons land, (en voor alle EU landen):
   Wij laten geen mensen, vrouw of man, in Islamietische kleding door onze grens control.
   Geen lange gewaden toelaten. Onder deze lagen stof kunnen zij wapenen verbergen. De controle signaleert altijd metaal objecten. Maar hoe zit het met plastiek messen? Of
   andere rare dingen die door de controle kunnen? Sommige mannelijke terroristen kleden zich als vrouwen met de hoop dat zij door de grenzen komen. Als deze mensen een sluier voor hun gezicht hebben, kan het moeilijk zijn voor de douane medewerkers, om te zien dat het een terrorist kan zijn. Sommige terroristen hebben geen scrupules.

 9. HaZ

  “Nadat ze in Tunis al weigerde haar gelaat zichtbaar te maken, weigerde ze dit in Zaventem opnieuw.”
  Dan weet u dat ! Mochten er plannen zijn voor een vakantie naar Tunesie, kunt u op eenvoudige wijze het gewicht van uw bagage reduceren, door het meeste om uw hoofd
  te plakken. Jezus mina, wat een fucking derde wereld land zeg.

 10. Steve Van der Vekens

  En zo probeert de kutslam altijd een stapje verder te geraken in het verder islamiseren binnen Europa. Het zijn peilingen, peilingen om te zien wanneer ze zonder protest in niqaab Europa binnen mogen. Heeft dat mens nog geen advocaat genomen?

 11. Steve Van der Vekens

  Haar schoonheid zou ons zonder boerka verblinden.

 12. Arnoniemuss

  De DDS redaktie slaat weer eens op hol. ” Linkse types zullen dit een schending van de mensen rechten vinden”, zegt Engelbart. Dit naar aanleiding van het terugsturen van een boerka draagster, die identificatie weigerde. Pure onzin. Geen enkele linkse zou dit beleid afkeuren. Wat denkt Engelbart eigenlijk dat linksen zijn? Gekke Harry? Mooi niet, wen er maar aan, Engelbart

  1. K.Dopper

   Correct, Anoniemus. De retorische vorm die hier vaak wordt gebezigd is dat men eerst ‘links’ een absurd standpunt toeschrijft om er vervolgens hysterische tegen te keer te gaan.

   1. IJscoman

    Exact de stijlvorm die Dopper zelf zo vaak hanteert. Het werkt altijd. Alleen moet je dan voor ‘links’ ‘populistisch rechts’ lezen.

  2. Bertje1234

   Anne-Fleur is toch links en heeft pas nog uit zogenaamd feministische redenen zo’n gewaad aangetrokken.

   Gekke Harry? Zo kunnen we dus wel over links denken, jouw eigen woorden. En Dopper die altijd voor dit soort types een virtuele schildwacht speelt, die erkent (Correct, Anoniemus) blijkbaar ook wel dat zijn politieke geestverwanten zo wel genoemd kunnen worden.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.