Ontspoorde DENK-joker Selçuk Öztürk beschuldigt Dion Graus in Tweede Kamer van het zijn van een nazi

Het gaat weer lekker met de enge mannetjes van DENK. Ze hadden gisteren kennelijk besloten om in volle nazimodus te gaan tijdens een debat over de rituele slacht. Volgens DENK-Kamerlid Öztürk waren er “verbanden” tussen de manier waarop Hitler van start ging, en de wijze waarop de PVV zich profileert.

Terwijl DENK zelf allerlei autocratische engnekken in het buitenland blijft steunen, en dan voornamelijk in het Midden-Oosten, is de partij kennelijk wél begaan met het voorkomen van deze types in Nederland. Althans, zoveel kunnen we opmaken uit een dramatisch Kameroptreden van Selçuk Öztürk, die PVV-collega Dion Graus in de haren vloog. Graus nam namens zijn partij het woord bij een debat over de rituele slacht. Het is iets waar de PVV tegen is – zowel wanneer het op de traditionele joodse als de traditionele islamitische wijze gebeurt.

Öztürk zag in dat standpunt echter aanleiding om parallellen met de Tweede Wereldoorlog te trekken:

“De discussie liep uit de hand toen Öztürk Graus vergeleek met Hitler. “Hitler vaardigde op 1 april 1933 in Duitsland een verbod op ritueel slachten uit, één van de eerste anti-joodse maatregelen. Ik zie verbanden.”

Daarop reageerde Dion Graus – begrijpelijkerwijs – niet bepaald vrolijk. De discussie verzandde in een boze scheldtirade, waarna kamervoorzitter Khadija Arib ingreep. Daarna moest Arib het ook zelf ontgelden (deze Marokkaanse Nederlandse geldt in de DENK-wereld nu eenmaal als “Bounty”):

Na nog een paar beschuldigingen van Öztürk tegen Graus, vond kamervoorzitter Khadija Arib het genoeg. Arib vond dat het debat ‘totaal uit de hand liep’ en zij zich ‘ongemakkelijk voelde bij het inhakken op personen’. Toen Öztürk vervolgens zijn zinnen op de kamervoorzitter zetten, zette zij zijn microfoon uit.”

Die gasten van DENK… Tja. Het zijn en blijven irritante mafklappers. Over het PVV-standpunt over de rituele slacht valt een hoop te zeggen – voor en tegen, maar juist dit thema verdient een serieuzer debat. Triest dat Öztürk daarvoor te kinderachtig blijkt; van een man die inmiddels vijf jaar Kamerlid is, zou je meer verwachten.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

53 reacties

 1. marco1

  Dat sloeg idd nergens op. Zo laat denk continue zien dat ze totaal niet in de 2ekamer horen. Groot schandaal dat zoiets in Nederland kan en mag.

 2. HaZ

  Dat is nu exact wat Denk doet in de 2e kamer, provoceren. Wat dat betreft vertegenwoordigen ze perfect hun aanhang, met dank aan de PvdA voor het orkestreren
  van deze grijze wolvenhorde.

 3. poldi

  Graus is dé man voor dit soort zaken binnen de PVV.
  Was ook de man achter de dierenpolitie. Is altijd tegen iedere vorm van wreedheid tegenover dieren geweest.
  De koosjere Islamitische slachtingen vind ik een achterlijke, wrede en een onnodig stressvolle bende.

  Waar Wilders zijn centen vandaan heeft weet ik niet.
  Er wordt van alles beweerd. Ik vraag me wel eens af waar DENK zijn centjes vandaan heeft, vind ik eigenlijk nog veel interessanter. Valt ook niet zo erg op, DENK heeft commentaar op alles en iedereen en vooral op Israel, niet op de moordenaars van Hamas. maar zodra het over Turkije gaat, maken ze zich uit de voeten of ze worden nijdig. DENK heeft het over rechten en gelijkheid, maar kom niet aan Turkije, waar mensen momenteel geen rechten hebben, want dan zijn ze razend. Onderhand staat met name die Kuzu wel op pro Erdogan,( zoals op die zogenaamde anti terrorisme demo in 010, lees aanhankelijkheidsdemo voor Erdogan) bijeenkomsten vrij prominent vooraan. DENK past mooi in het rijtje Milli Göruz, Grijze Wolven, Diyanet. DENK valt de burgemeester en politie van 010 aan, omdat ze tijdens de AKP Turkenrellen gewoon hun werk deden en ook niet meer dan dat. Alweer: zo raar was die vraag van Bontes aan Öztürk over loyaliteit niet, daarom begon Öztürk ook meteen te schreeuwen.

  1. trampoline

   Waar DENK zijn centjes vandaan heeft? Wat dacht je van de Turkse overheid, via de omweg van allerlei Turkse organisaties in Nederland?

   In ons land mag je onder het mom van godsdienstvrijheid, de vreselijkste dingen zeggen en oproepen tot haat. Maar als je laat weten dat je het daar niet mee eens bent, word je meteen uitgemaakt voor racist, xenofoob, nazi, etc.

   Ik ben onze slappe wegkijkende k*t-overheid zo spuugzat!

   1. corfo

    @ trampoline.
    Het rapaille dat u én mij uitmaakt voor “nazi, racist, fascist enz.” is door gebrekkige ontwikkeling van hun geestvermogen niet in staat om mij te beledigen, wát ze ook krijsen. Zij doen dat omdat zij voelen dat ze steun verliezen, de steun van medestanders wiens ogen werden geopend en eindelijk zijn gaan inzien dat de door hen gekozen weg een heilloze weg is. Zie hoe de EU een ruk naar rechts heeft gemaakt, mede veroorzaakt door hun dictatoriaal gedrag; met Merkel en Macron; Macron die de wens heeft geuit om de eerste president van Europa te worden ! Hoe dwaas moet je zijn om zulke onzin uit te kramen; deze necrofiel die nog niet in staat is om z’n eigen land te besturen. Hoe stom zijn de onderkruipers, die werkelijk álles slikken wat genoemde Merkel, Macron, Korsakov Juncker, van Baalen, Verhofstadt, Timmermans en meer van dat fraais uitkramen ?
    @ Trampoline, zoals een prachtig NL-gezegde luidt : “mij maken ze de pies niet lauw !”. Óók de linkse riool-ratten kunnen dat niet.

 4. Ritter

  De beschuldiging van Öztürk slaat werkelijk nergens op. Het is puur provoceren ,door middel van een valse beschuldiging, wat Öztürk doet.

 5. trampoline

  DENK is het propagandakanaal van Erdogan in ons parlement.

  U weet wel, die misdadiger Erdogan, die mensen zonder enig bewijs beschuldigt van deelname aan, of steunen van een staatsgreep tegen hem.

  Die zijn aartsvijand Gülen wil opruimen en daar een Amerikaanse dominee van een Christelijke kerk in Izmir voor oppakt en beschuldigt van steun aan Gülen; en die deze dominee wil vrijlaten als Gülen wordt uitgeleverd. Pure chantage!

  Zo deed Hitler dat ook: als de NAZI’s iemand wilden hebben, pakten ze een aantal mensen op en beloofden ze die vrij te laten als de persoon die ze wilden zich aangaf.
  Erdogan lijkt veel van Hitler’s methodes te hebben opgestoken.
  En dit stuk tuig heeft een eigen spreekbuis in ons parlement in de vorm van DENK.

  1. corfo

   @ trampoline.
   Denk is idd. het propagandakanaal van dictator Erdogan.
   Dit clubje, Denk, wordt gefaciliteerd én betaald door de NL-overheid (dat is de belastingbetaler dus). Nederland heeft óók met het binnenhalen van deze nep-politici, zelf meegewerkt aan de teloorgang van dit `rijke` landje.

 6. Obiwokekenobie

  Wat hier gebeurt is dat een islamist de aandacht af trekt van het debat om zo zijn eigen ziekelijke religie in de schaduw te houden.
  Niemand heeft het nog over het onverdoofd slachten…
  https://m.youtube.com/watch?v=wSDEhYB8vMg

 7. Guus Geluk

  Ozturk is een zwak debater. Aangezien hij deheer Grauss niet kan bestrijden met argumenten, gooit hij er een ad hominem tegenaan. En passant moet de voorzitter het ook even ontgelden. Want ja, geïntegreerd en vrouw. Daar hebben sommige (allochtone) mannen moeite mee.

  Ozturk wordt eigenlijk door niemand meer serieus te nemen, wat is het toch een dombo!

  1. corfo

   @ Guus G.
   De parasiet Öztürk begint met het gooien van “Ad Hominem”, maar hij gaat straks verder met het gooien van stenen; om ons landje te redden van dit soort minkukels is er maar één remedie : Öztürk eruit gooien ! Wat een vies Turks mannetje !

   1. Guus Geluk

    Ozturk is in feite niet in overtreding. Naar ik meende (maar ik kan het mis hebben) mag je binnen het parlement alles zeggen.

    De remedie tegen Ozturk: boycotten en negeren. Verder geen aandacht aan besteden.

    1. corfo

     @ Guus G.
     Dacht ik ook : binnen het parlement is (bijna) álles toegestaan.
     Buiten het parlement de laatste jaren trouwens ook (bijna) álles, behalve het roepen van “minder, minder” !

     1. Guus Geluk

      Had Geert toch maar in de Kamer moeten roepen dat hij afwil van Marokkanen, dan zat hij nu niet in de problemen.

     2. brabantguy

      Ligt er aan wat en in welke context…corfo.. maar zaken volledig benoemen en weergeven is de PVV aanhanger niet gegeven. Kenmerk.. Volgzaam en nablaterig…

     3. marco1

      @brabantguy: maar wat vond je nu eigenlijk van het belachelijke vergelijk dan de denk politicus deed ten opzichte van het afschaffen van het ritueel slachten. Wat betreft het minder,minder,minder marrokanen van Geert Wilders vond ik het volstrekt geen aanzetten tot haat maar enkel het uitspreken van een wens die vele Nederlanders ook hebben en dat zijn niet alleen maar PVV-stemmers van wie het wel wat minder mag.

  2. J.C.

   @Guus Geluk

   “Ozturk wordt eigenlijk door niemand meer serieus te nemen, wat is het toch een dombo!”

   Net als die Marokkaanse Turk, met dat Nederlandse paspoort. Waar ligt in Godsnaam (ik bedoel natuurlijk God van Israël) hun loyaliteit? De PVV had destijds volkomen gelijk: geen politici, van wie de loyaliteit niet duidelijk is vast te stellen ofwel alleen houders van slechts 1 paspoort in de politieke arena).

   1. Guus Geluk

    Arib heeft ook een dubbel paspoort en zij zette de microfoon van Ozturk af.

   2. marco1

    Was die eerste zin die u herhaald wel in correct Nederlands geformuleerd door Guus Geluk?

    1. Guus Geluk

     Nee.

 8. corfo

  De betiteling “DENK-joker” is véél te mild voor deze gore parasiet met twee paspoorten.
  Dir soort ex-geitenhoeders met hun verdorven geesten moet worden uitgezet en terugkeren naar hun geliefde dictatuur; deze psychiatrisch patiënten hebben inmiddels genoeg schade aangericht in dit, door hen zélf, verketterd landje.
  En dan te bedenken dat de EU-dwazen nóg meer van deze gekken in de EU wil binnenjuichen ! Hartelijk dank aan de partijen die dit mogelijk hebben gemaakt en nog zúllen maken.

 9. Marius Feenstra

  Het wordt tijd deze partij te verbieden het draagt aan democratie niets bij.

  1. DolleDries

   Ze kunnen er zelf ook niet zoveel aan doen.

   Het Deense dagblad Jyllands-Posten onthulde in 2009 informatie over het verbazingwekkende aantal sterfgevallen, lichamelijke misvormingen en diverse psychische aandoeningen, veroorzaakt door het altijd bedreigende en incest-rijke habitat in de moslimwereld, en concludeert dat Turkse en Somalische vrouwen tijdens de bevalling twee keer zoveel complicaties ervaren. Bijna 70% van de Pakistani’s zijn het product van inteelt in de islam, vooral door de moslimse traditie om door middel van onderhandse akkoorden met neven of nichten te trouwen. De BBC heeft ook een studie gepubliceerd, waaruit bleek dat ongeveer 55% van de Pakistaanse immigranten in Groot-Brittannië met een eerste graad (volle) nicht of neef zijn getrouwd en dat Pakistaanse-Britten “minstens 13 keer grotere kans hebben dan de algemene bevolking om kinderen met recessieve genetische aandoeningen te krijgen.”

   Dus, met deze koude harde statistieken voor onze ogen en de enigszins schokkende informatie over de prominentie van inteelt in de islam, moeten we vragen, waarom? Waarom is incest zo’n geïntegreerd kenmerk van de islam?

   1. corfo

    @ D.D.
    Ik lees iets over psychische aandoening t.g.v. incest en/of inteelt.
    De foto’s van enkele “politici” bekijkend en hun gezwets aanhorend, vraag ik me af : “hij, zij zal toch niet óók ………..?”

 10. DolleDries

  Vreemd dat islam het toen wel goed met Hitler kon vinden. Maar goed het is ook wel te begrijpen hun gezamenlijke hoofddoel was toen het vernietigen van het Jodendom.
  Wat die doelstelling betreft staat de islam nog fier overeind.

 11. Ngatimoto

  Mensen die vaker naar dit soort debatten kijken weten dat Denk zo opereert.
  Die lachen zich een hoedje.
  Ondertussen heeft deze Öztürk nog niet geleerd zijn baby brabbeltaaltje om te zetten naar normaal Nederlands.
  Ik ken buitenlanders, Oost-blokkers, die na 10 jaar hier, beter Nederlands spreken dan menig Tweede kamerlid.
  Andere kamerleden moeten leren op interrupties en vragen van Denk mensen helemaal niet in te gaan. Gewoon ja of nee en ik ga door met mijn verhaal.
  Laat ze toch barsten.

 12. RobertMarsman

  En in de media is het stil. Dat was met oud PVV’er Cor Bosman wel even anders die iets had geschreven over Ozturk. Daar viel de media gelijk overheen waardoor Bosman zelfs uit de partij werd gezet.

 13. Yato

  Denk hoort niet eens in de kamer, hun achterban bestaat vrijwel alleen maar uit mensen die geen onverdeelde loyaliteit hebben aan Nederland. Vervolgens krijg je belangenverstrengeling en dit soort gedonder. Het zou het land goed doen ervoor te zorgen dat men alleen stemrecht heeft als ze 100% loyaliteit aan dit land en ons volk hebben.

 14. Nasrani

  Ik erger me dood. Die Turken horen niet in in de kamer! Schaf de dubbele nationaliteit af en zie waar hun loyaliteit ligt. We zijn de ‘ gekke henkie’ van europa geworden. Bah! En het gevolg is dat je je gaat ergeren aan al die turken hier.

 15. buitenbeentje

  Özturk is het standaard voorbeeld van een trol. Zitten er hier bij DDS ook een aantal. De voorzitter had deze man meteen op zijn plaats moeten zetten, maar net als hier mag het allemaal gebeuren.

  Vrijheid van meningsuiting is een groot goed en je mag alles zeggen, maar in de tweede kamer zit iemand die het verbinden van kamerleden met Nazi Duitsland kan verhinderen, Ze hoeft maar de microfoon uit te zetten

 16. J.C.

  Het ware beter geweest als Dion Graus van de PVV aan Ozturk de bal teruggekaatst had met de vraag:

  wie stelt deze vraag aan mij, de Turk Ozturk, de Turkse Nederlander Ozturk of de Nederlandse Turk Ozturk?

  De Turk Ozturk blijft immers doorlopend te pas en te onpas Godwins richting de PVV uiten. (Overigens kunnen we ook de vraag stellen aan DENK: wie de dikke vriendjes van Adolf Hitler waren).

  1. marco1

   Als politica zich verlagen tot debateren op forum-niveau zouden ze eigenlijk ook gewoon sancties moeten kunnen krijgen in de vorm van een ban. De eerste een maand, de 2e 3 maanden bij 3 keer laten blijken het debat niveau niet aan te kunnen voor het leven.

   1. J.C.

    @marco1

    “Als politica zich verlagen tot debateren op forum-niveau”

    U bedoelt waarschijnlijk “politici” en “debatteren”. En waarschijnlijk bedoelt u zelfs dat sommige mensen, die reageren op fora, een ban zouden moeten krijgen (maar dat komt niet helemaal goed uit de verf in de door u geschreven onzin zin).

    Bent u autochtone Nederlander?

    1. J.C.

     @marco1

     Misschien heb ik u niet goed begrepen en bedoelt u inderdaad dat politici, die zich schuldig maken aan louter provoceren, door gebruik te maken van bijvoorbeeld Godwins, een ban zouden moeten krijgen. Is in Nederland niet goed mogelijk, want vrijheid van meningsuiting (binnen bepaalde grenzen). Als ik u verkeerd begrepen heb, bied ik u mijn excuses aan.

     Waar ligt in Godsnaam (ik bedoel natuurlijk God van Israël) de loyaliteit bij de Turkse en Marokkaans/Turkse Denkleden met een Nederlands paspoort? En wij Nederlandse belastingbetalers betalen hen nog fors ook, voor hun verwende bakvisjesgedrag.

     Mijn stelling komt op het volgende neer:

     De PVV had destijds volkomen gelijk: geen politici, van wie de loyaliteit niet duidelijk is vast te stellen ofwel alleen houders van slechts 1 paspoort in de politieke arena).

     1. marco1

      Ik bedoel het idd zoals u in correct nederlands stelt. Tevens weet ik dat ,dat in Nederland niet gaat i.v.m. vrijheid van meningsuiting vandaar dat ik ook “het zou eigenlijk” typte. Hopende mijn spelling niet al te veel fouten bevat zodat het iets beter te begrijpen is dan mijn voorgaande berichten. Nogmaals mijn excuses ik zal in een volgend leven u niveau wat betreft opleiding proberen te evenaren.

    2. marco1

     Bedankt voor de spellingscontrole aangezien desondanks ik een autochtone boze witte man ben zult u vaker mij op het verkeerde gebruik van de nederlandse taal kunnen gaan wijzen.Bij voorbaat dank.

     1. J.C.

      @marco1

      “zult u vaker mij op het verkeerde gebruik van de nederlandse taal kunnen gaan wijzen”

      Dat zal ik zeker niet gaan doen, om verscheiden redenen:

      1. ik maak zelf ook doorlopend taalfouten, en
      2. ik vind het onaardig om mensen op taalfouten te corrigeren (behalve als de taalfout tot verkeerde conclusies kan leiden…..).

      Nogmaals excuses, dat ik uw reactie in eerste instantie verkeerd begreep en daar wellicht enigszins fel op reageerde.

 17. buitenbeentje

  Hiddema vindt dit leuke jongens. Daarmee is Baudet ook onverkiesbaar.

  1. RobertMarsman

   Ja dat was een natte scheet van Hiddema. Maar hij heeft al vaker een ruft gelaten zoals dat hij integratie onder de lakens zo prachtig vind.

   Totaal niet serieus te nemen zo’n man.

 18. Punt50

  Deze is heel simpel. Als er één nazi is, dan Erdogan die de Koerden onderdrukt!

 19. nienke

  Ik vind toch niet dat je zulke scheldwoorden in de kamer mag gebruiken, dit gaat echt te ver en de kamer voorzitter had hem de deur moeten wijzen.
  Als Wilders deze woorden gebruikt had weet ik zeker dat hem gevraagd werd de kamer te verlaten.
  Deze mafketels kunnen maar alles doen en laten wat zij willen.

 20. Blue monday

  Grauss en DENK….allebei niet te vertrouwen.

  1. marco1

   Maar wat vond u eigenlijk van het vergelijk die turk maakte ten opzichte van het afschaffen van het ritueel slachten waar Dion Grauss zich sterk voor maakt?

   1. Blue monday

    Te idioot voor woorden….hier kies ik nadrukkelijk partij voor Grauss.

    Sinds 1960 nooit hoeven aanpassen en dan nu pas gedwongen integreren…dat is wel even slikken.

    Vind ik mooi.

 21. CheikhRedo

  Hê HAZ, altijd weer de PVDA plaat opzetten. Verzin eens iets nieuws AUB.

 22. Domtoren52

  Ik heb dat debat gevolgd en me rot zitten ergen aan die pleuris turk

 23. CheikhRedo

  Ngatimoto is van mening dat hij mensen uit Oost Europa kent die na 10 jaar in Nederland gewoond te hebben, beter Nederlands spreken dan Ozzie? Daar heb ik één antwoord op! Zwam niet zo uit je nek. En weet hij ook dat Kuzu en Rutte het beste ABN spreken van de hele tweede kamer? Nu weet ik het niet zo zeker meer omdat er na de verkiezingen veel nieuwe gezichten in de tweede kamer zijn gekomen. Maar vergeleken met de vorige kamerleden was dit zeker het geval. google het maar! BESTE ABN TWEEDE KAMER. erg voor Ngatimoto maar helaas waar.

 24. Chauvinist

  “Over het PVV-standpunt over de rituele slacht valt een hoop te zeggen – voor en tegen, maar juist dit thema verdient een serieuzer debat.”

  Voor en tegen? Een fatsoenlijk mens kan toch alleen maar VOOR een verbod op ritueel slachten zijn?

  Opvallend is dat toen Geert Wilders geheel terecht tegen Rutte zei: ‘Doe eens normaal man’ er vanuit de kamer volop geluiden kwamen van afkeuring. Wanneer de DENK-pipo’s daarentegen Wilders, Graus en eigenlijk alle PVV’ers en PVV-stemmers uitmaken voor SS’ers of nazi’s, blijft het verdomd stil in de kamer… waar blijft dan die massale afkeuring?

  Misschien moeten we de DENK-gedrochten hun zin geven, dat PVV’ers en PVV-stemmers zich maar eens moeten gaan gedragen als nazi’s… en dan speciaal voor de DENK-untermenschen een paar doucheruimtes inrichten…

  Zoals Graus al zei tegen de Toerk: ‘Ik zou gaan douchen als ik u was’ XD

  1. RobertMarsman

   Ach die Ozturk bekommerd zich helemaal niet om het Joods slachten hoor hij gebruikt dat gewoon om Graus in het nazi hoekje te drukken. Het gaat hem alleen maar op het ritueel slachten binnen de islam omdat daarmee zijn eigen religie in het geding komt.

 25. A3aan

  Öztürk is een rat. Een rat mag je onverdoofd doden, doet onze kater óók.

 26. Joop Sigaar

  Ik weet niet of ik iets gemist heb in dit debat maar waar was het FvD in deze toch erg belangrijke discussie.
  Zij hadden ook het verschil kunnen maken door die halal moordenaars eens erg flink aan te pakken.

 27. chicamo1

  De echte Nazi in deze is Erdogan een geslaagd kopie van Hitler. Ik maak me dan ook zorgen over het lot van de Koerden en een aankomend genocide. Waarschijnlijk zullen ze ook verraden worden door de VS. De Koerden waren de originele bewoners van het huidige Turkije en de zich Turken noemende bewoners stammen af van de Hunnen, die zich na de bouw van de Chinese muur westwaarts trokken, ook naar Finland, delen van de Balkan en waarschijnlijk stammen de Basken daar ook van af.

 28. Burgermans

  Toch jammer dat Sylvaandacht net op tijd doorkreeg met wat voor clowns ze in zee was gegaan. Wat hadden we dan kunnen lachen in de Kamer!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.