Ook Abou Jahjah bemoeit zich met Duitse verkiezingen, en zegt over AfD: “Gooi die nazi-klootzakken uit de Bondsdag!”

Het lijkt erop dat een hele batterij aan linkse mensen getriggerd is geraakt door het feit dat de rechts-populistische AfD bijna 13% van de stemmen heeft gehaald bij de Duitse verkiezingen gisteren. Na de FNV en Maarten van Rossem gaat nu ook de Belgische terrorismegoedprater Abou Jahjah er met gestrekt been in. Jahjah stelt dat President Trump zich zou moeten vragen of de “nazi-klootzakken” van het AfD niet uit het parlement bij onze oosterburen gesodemieterd zouden moeten worden.

Wie vandaag linkse tranen wil zien vloeien, moet eens opzoeken wat de linkse usual suspects loslaten over de Duitse verkiezingen. Ze zijn dan niet eens geschokt over het kolossale verlies van de linkse SPD-partij – want niemand houdt van Martin Schulz, ook linkse mensen niet – maar wel over het feit dat voor het eerst het rechts-populistische AfD zetels heeft weten te scoren in de Bondsdag.

Een weinig originele vergelijking die vandaag kennelijk in de mode is, is de aloude Godwin. Het AfD is kennelijk de nieuwe NSDAP, en die boodschap kan er niet vaak genoeg ingestampt worden. Zo doet ook de Belgisch-Libanese antizionist Abou Jahjah een duit in het zakje: hij koppelt de kritiek op het AfD meteen aan de Amerikaanse president Trump en zijn recente fittie met de sportwereld. Zo slaat Jahjah twee vliegen in één klap, zeg maar. Handig!

Abou Jahjah wil voornamelijk van de bewoner van het Witte Huis weten of hij niet alleen Noord-Korea zou vernietigen, maar ook een “herboren Nazi-Duitsland.” Die vraag is niet zomaar hypothetisch, maar borduurt voort op het idee dat het AfD een nazistische partij pur sang zou zijn. Maar Jahjah heeft ook een tweede vraag: “Zou Trump vragen om die nazi-klootzakken de Bondsdag uit te gooien?”

Die weinig originele vergelijking met de Tweede Wereldoorlog nog maar even daargelaten, is dat natuurlijk een volkomen bizarre vraag. Kijk: ik snap dat er in het Libanon waar Jahjah vandaan komt nog wel eens spelletjes worden gespeeld met de democratie, maar we zijn hier in West-Europa. Hier heeft de kiezer altijd gelijk, en als 13% van Duitsland dus zegt dat het AfD een plek moet krijgen in het Duitse parlement, Dan – verdomme! – krijgt het AfD ook 13% van de zetels in het Duitse parlement. De anti-democratische fantasieën van Jahjah over het buitensluiten van hele partijen slaan helemaal nergens op, laat staan zijn hallucinaties over een wederopstanding van het in 1945 terecht gestorven Nazi-Duitsland.

Kortom: laat pannenkoek Abou Jahjah maar weer gewoon boze dingen over Israël schreeuwen. Daar is hij een stuk meer bedreven in dan in het commentaar leveren op de politiek van Duitsland. Met z’n goedkope retorische trucjes en z’n nazi’s.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

35 reacties

 1. Bloem

  13% afgezet tegen de Duitse populatie is omgerekend een kleine 11 miljoen Duitsers

  1. Henk-Jansen

   Een deel van de Duitse bevolking heeft niet gestemd of is minderjarig dus die 11 miljoen kan nog wat naar beneden.

   1. Kodi

    Een deel van de Duitse bevolking heeft niet gestemd of is minderjarig dus die 87 % kan nog wat naar beneden. En daarmee ook die 33 % voor CDU, die 20 % voor SPD en ga zo maar door.

 2. K.Dopper

  Het wordt een beetje vermoeiend om er steeds op te wijzen maar Abu Jahjah bepleit hier helemaal niet om AfD-parlementariërs uit de Bondsdag te gooien.

  1. Ni28

   Hij bedoeld het wel maar speelt het via de Amerikaanse president. Niet zo moeilijk om te begrijpen.

  2. Henk-Jansen

   Hij bedoelt dat wel degelijk maar pakt het slim aan door het via Trump te laten lopen.

 3. Ni28

  Ja, de AfD moet geheel volgens democratische regels uit de Bondsdag gegooid worden. Daar weten de Arabieren alles van. En Maarten van Rossem ook.

 4. DolleDries

  Die linkse en islam gekken zijn helemaal de kluts kwijt.

  1. Neworder

   Zoals ik al eerder aangaf, geef jezelf een harde reset.

  1. marco1

   En de rest zijn proteststemmen? Ik moet u bekennen dat ik het artikel u bijvoegt niet heb gelezen wellicht kom ik daar morgen aan toe. Of niet.

  2. Ali Yas

   Waarschijnlijk wordt er geen onderzoek gedaan naar de vraag waarom mensen nog op de CDU gestemd hebben.

  3. DolleDries

   Tomaatje komt ook met heel betrouwbaar onderzoek.

  4. marco1

   Heb het zojuist even gelezen en idd. had niet gehoeven. Erg voorspelbaar de laagopgeleiden hebben bewust gekozen uit angst maar de meeste stemmen uiteraard uit protest. Dat verhaaltje ken ik nog wel van LPF en de eerste verkiezingen van de PVV. Jammer dat de PVV inmiddels zoveel kiezers heeft dat de zgn proteststem niet meer geloofwaardig overkomt. We gaan het zien hoe het in Duitsland verloopt tot de volgende verkiezingen kan de linksmens iig met die 13% nog rustig slapen de proteststem komt nog enigszins geloofwaardig over.

  1. K.Dopper

   Die geile moslims toch,

   🙂

   1. DolleDries

    Ik begrijp jou wel ,je had ontzettend veel sympathie in het verleden hier voor de verenging Martijn.
    Ik krijg de indruk dat je van het zelfde soort bent.

    1. K.Dopper

     Nee hoor, trieste lasteraar, ik vind het terecht dat de Vereniging Martijn is verboden.

     1. Top

      Blablablabla blaaaah! Blabla.

 5. Nasrani

  Ik begrijp dat niet alleen linkse mensen nerveus worden, ook moslims beginnen te begrijpen dat de meest europeanen hun meer dan zat zijn. Dus, vetrekken maar naar de een of andere zandbak zou ik zo zeggen!

 6. DolleDries

  Het gaat goed.

  PVV nr 2 in The Netherlands
  FN nr 2 in France
  FPÖ nr 2 in Austria
  AfD nr 3 in Germany

  1. Nasrani

   kijk! dat zijn nog eens feiten. En inderdaad, dat gaat goed. Daar komt Oost-Europa nog bij, die al helemaal niets van de islam willen weten. Ondanks het linkse geleuter van de doppertjes en guusjes onder ons gaat Europa de goede kant op. Nu nog hopen dat de moslims ook de goede kant op gaan, zo zuidelijk mogelijk.

   1. toetssteen

    @Nasrani
    Deze partijen waatschuwen voor die olifant. Nee hoor het is slechts een muis…… En dan wordt er een (overdrachtelijk) verbrijzeld.
    Het kermen: wij wisten het niet, zal de lucht vullen.

   2. Guus Geluk

    Nee, dat zijn geen feiten, dat is een uiterst kortzichtige analyse van de verkiezingsuitslag.

    Feit is dat de populisten in heel Europa zijn afgegaan en dat mensen als jij tot een minderheid behoren.

    1. Nasrani

     Ik behoor idd tot een minderheid, maar anders dan jij omschrijft.
     Ik behoor absoluut tot een meerderheid wanneer er eerlijk gevraagd zou worden of er meer of minder islam in Europa moet zijn. Jij en doppertje behoren tot de linkse wegkijkers die steeds meer in de minderheid zullen geraken. En zo hoort het ook. Wat het voor jou nogal triest maakt is het feit dat jij als Christen bij die club wil horen. Dat is iets om je voor te schamen.

     1. Guus Geluk

      Nee, de meerderheid van het Europese volk wil af van religie in het algemeen. Een voorbeeld: Le Pen wil zowel een hoofddoekjesverbod als een keppeltjesverbod.

      Een minderheid wil overgaan tot islamvervolgingen, beroepsverboden voor moslims en/of deportaties van moslims. Dat is gelukkig een kleine minderheid: zelfs Forum voor Democratie gaat niet mee in die onzin.

     2. Kodi

      Niet voor niets: CDA = Christenen Dienen Allah

  2. Kodi

   Wat ook goed gaat:

   PvdA exit in Nederland
   PS exit in Frankrijk
   SPD exit in Duitsland

 7. Roughwood

  Meneer is een in Libanon geboren, door Hezbollah getrainde, stemming makende terrorist die door een schijnhuwelijk Belg is geworden. Wolf in schaapskleren. Dus per definitie af.
  http://joodsactueel.be/wp-content/uploads-pjact001/2017/01/jahjah.jpg

 8. Ni28

  Die geile moslims toch… Inderdaad, hun vrouwen moeten zich in textiel wikkelen van top tot teen om niet op straat verkracht te worden.

  1. Kodi

   Dat zegt dan toch wel alles over dat die Muzelmannen gewoon geschift en niet voor rede vatbaar zijn en totaal niet met emoties en met driften kunnen omgaan. Je moet ze hier in ons eigen land gewoon niet willen hebben.

   1. K.Dopper

    Kodi is helemaal niet geschift hoor en die kan heel goed met zijn emoties en driften omgaan. Hij stelde voor de moslims de keel af te snijden.

    🙁

 9. Ni28

  In ieder geval hebben de Visegrad landen de quota’s regeling van tafel gekregen. Het is nu andersom, wie immigranten toelaat krijgt geld. Laten wij ons dus de borst natmaken als de beste jongetje van de klas die nu nog geld ruikt.

 10. Jantje

  @Abou Jahjah
  Een oude Nederlandse gezegde luidt: “Wat je zegt ben je zelf.”
  Hoepel op naar een land waar ze wel sharia hebben.
  Hier zijn we verder ge-evolueerd.

 11. Domtoren52

  He Abou….terug je zandbak in !

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.