Opmerkelijk! Terroristenvriend Abou Jahjah toont zich bewonderaar van Pim Fortuyn: “Hij had menselijkheid!”

In de categorie ‘Goh, dat had ik niet helemaal zien aankomen’ hebben we vandaag de Belgisch-Libanese terroristenondersteunder Abou Jahjah. De man neemt het openlijk op voor Hamas en Hezbollah, maar vandaag toonde hij zich ineens een verdediger van niemand minder dan de Nederlandse islamcriticus Pim Fortuyn. De wonderen zijn de wereld nog niet uit!

Vandaag op Twitter: Abou Jahjah – onlangs nog ontslagen omdat hij terroristische aanvallen in Israël aan het toejuichen was – neemt het op voor Pim Fortuyn. De in 2002 vermoorde Nederlandse politicus stond bekend als een markant criticus van de islam. Tijdens een interview op televisie liet de kale socioloog zich zelfs wel eens ontvallen dat als hij dacht dat het zou werken, hij de islam helemaal zou verbieden. Hij was realistisch genoeg om te weten dat zoiets averechts zou werken, maar toch: duidelijk is dat Fortuyn geen enkele heil in die godsdienst zag.

Dat ligt anders voor Abou Jahjah, die anderhalf decennium geleden stond te juichen voor 11 september en dit jaar nog huilde dat Europese tv-zenders (die hij kenmerkte als “media van westerse regimes”) veel te weinig berichten over de malaise van moslims in Afrika. Ook liet hij zich fêteren bij een Hamas-congres in Rotterdam en zei hij trots te zijn op het radicaliseren van mensen.

Klinken die zaken als dingen die Fortuyn zou hebben gezegd of gedaan? Nee, natuurlijk niet. Het moge duidelijk zijn dat Abou Jahjah niet weet waar hij over praat, ook al praat hij nog zo liefdevol over “Pim”. Zijn tweet is dan eigenlijk ook niet zozeer een postume verering van Fortuyn, als wel een aanval op “Franken”. Oftewel: Theo Francken, de Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie. Francken is verder lid van de N-VA, een VVD-achtige Vlaamse partij die er non-stop van langs krijgt van Jahjah. Zo was Bart De Wever, de burgemeester van Antwerpen, “een fascist, leugenaar en lafaard” en schreef Jahjah over de partijtop: “Kijk naar de foto’s van daders van de Holocaust. Je hoeft maar een kantoor van de N-VA binnen te lopen om 20 van die types tegen te komen.”

Theo Francken is slechts de volgende in de rij die door jihadistische opruier Abou Jahjah wordt uitgemaakt voor het zijn van een soort extreem-rechtse haatprediker. Het zal allemaal wel. In ieder geval zat er aan deze vuilspuiterij vandaag tenminste één gouden randje: Pim Fortuyn werd geprezen vanwege zijn menselijkheid, en is kennelijk nu dus echt “Hollandse Haider” af. Dat is toch weer winst, nietwaar?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

28 reacties

 1. Floris

  “Ik wens iedereen veiligheid en vrijheid toe. Maar dat Franken zichzelf vergelijkt met #Fortuyn? Jij bent veel erger! Pim had menselijkheid.”
  —————————————————————————————-
  Het zinnetje “Jij bent veel erger” impliceert dat hij van mening is dat ook Fortuyn “erg” was.

  Next…

  1. K.Dopper

   “impliceert dat hij van mening is dat ook Fortuyn “erg” was.”

   Dat lijkt me lastig te ontkennen.

   1. Punt50

    Jij spant de kroon hoor engnek!

   2. marco1

    Het enigste erge aan Fortuyn is dat hij doodgeschoten is. Het was een intelligent , warm mens met inhoud en inzicht.

    1. Floris

     Pim Fortuyn doorbrak de taboes van de linkse kerk. Wie zou dat omschrijven als “erg”? De linkse kerkgangers natuurlijk.

     In casu Doperwt en gladdekkers als Abu Jahjah die meeliften met de linkse kerk.

     1. K.Dopper

      Mijn kritiek op Fortuyn is bekend, ik beschouw zijn optreden indertijd als een grote culturele ramp voor ons land. Je kunt daar anders over denken maar niet als je de rechtsstatelijke, humanistische en tolerante traditie van ons land hoogacht.

     2. marco1

      @dopper: We leven toch in een tijd dat er zo nodig tradities verandert zo niet afgeschaft moeten worden. Dan laat ons eens beginnen met de traditie van het tolerant zijn wat bij te schaven dat schijnt namelijk niet zo goed te werken als het maar van 1 kant komt.

     3. Floris

      “dat schijnt namelijk niet zo goed te werken als het maar van 1 kant komt”
      ————————————————————————–
      Precies. Dat staat bekend als Poppers Paradox.

      “Minder bekend is de paradox van de tolerantie: onbeperkte tolerantie moet leiden tot het verdwijnen van tolerantie. Als we ongelimiteerd tolerant zijn, zelfs jegens hen die zelf intolerant zijn, als we niet bereid zijn een tolerante samenleving te verdedigen tegen de aanvallen van de intolerante medemens, dan zal de tolerante mens te gronde gaan, en met hem de tolerantie.”

      https://nl.wikipedia.org/wiki/Paradox_van_tolerantie

      Dit kenschetst de huidige situatie in West-Europa. We zijn tolerant tegenover intoleranten en daarmee zetten we onze beschaving op het spel. De “rechtsstaat-roepers” beseffen dit niet. De rechtsstaat is prachtig maar als het ertoe gaat leiden dat we aan onze rechtsstaat ten onder gaan dan moeten de bakens worden verzet. Dat zijn we aan ons nageslacht VERPLICHT.

     4. K.Dopper

      Ik ben het op dit punt wel met Floris eens, tolerantie jegens intoleranten betekent uiteindelijk een intolerante samenleving. Intolerantie is daarom gif en dient te worden bestreden, zowel jegens intolerante partijen als PVV en FvD als jegens allochtonen die intolerante religies aanhangen.

     5. K.Dopper

      De laatste zin moet ik corrigeren: intolerante religies bestaan niet, intolerante ideeën wel.

     6. Dubbele Komma

      Whahahah dhimmie doppertje zit weer aan de paddos,whahahahah er bestaan geen intolerante religies,whahaahahah ik laat mn zeik weer lopen,knettergek hahahahaha laat me raden,jij denkt ook dat zwarte piet echt bestaat? whahahahahahah. dit kan je toch niet menen. blijf reageren dopper!

     7. marco1

      Intolerante religies bestaan niet ,intolerante ideeen wel.”HMMMM dus het is dus toch voor een groot gedeelte een ideologie , heeft die Wilders toch weer voor groot gedeelte gelijk volgens u waar hij dat volgens u in een ander topic niet had.

   3. Dubbele Komma

    1400 jaar bloedvergieten,270 miloen doden en counting,…. wat was er ze erg aan fortuyn? hoeveel bloed had fortuyn aan zijn handen dan dhimmie doppertje?

 2. Punt50

  Is er nou niemand die deze dat eens opruimt?

  1. Punt50

   Rat ! Spellingcontrole….

  2. K.Dopper

   Hoe had Punt50 zich de opruiming van deze ‘rat’ voorgesteld?

   1. marco1

    Ik kan niet voor Punt50 spreken maar ik denk dan aan rattengif of als je het geld er voor over hebt een rattenverdelger inhuren.Moet ik er wel aan toevoegen dat ik persoonlijk geen last heb van rattendus hoeft er bij mij ook niks opgeruimt te worden wat ratten betreft.

   2. Punt50

    Wat dacht je van over de grenzen van Europa kieperen en nooit meer terug laten komen?

    1. marco1

     Ook een leuk idee maar persoonlijk denk ik dat rattengif of een verdelger beter werkt.

 3. Dubbele Komma

  Dit is nou wat ik bedoel. de moslim spuugt op dhimmies als anne fleur en dopper.
  ze hebben meer respect voor de mensen die het gevaar van hun ideologie zien.en het lef hebben om het aan te kaarten.

  1. swetsnek

   En…….. cut hahahahahahaah mooie scene weer boys

 4. toetssteen

  Elk breed gedragen collectivisme met dwang (religie of bijvoorbeeld Marxisme) lijkt niet eens een beetje op de leer van Ayn Rand. Dus dit soort stromingen zijn verre van rechts.

 5. Ni28

  Dat een terroristenvriend het over menselijkheid heeft zegt genoeg.

 6. Ni28

  Dubbele komma@3@ Het klopt wat u zegt, de taal van Fortuyn maakte hem een waardige tegenstander in de ogen van de moslims in tegenstelling tot de taal van de kruipende goedpraters zoals u enkele genoemd hebt.

 7. Ni28

  Dopper, intolerante ideeën beheersen religies en maken het tot intolerante religies. Laten wij niet het spelletje van de ei en de kip spelen van wat was er eerst? Mensen en dus ook foute mensen brengen religies tot stand en niemand anders. Jammer voor de gelovigen. Waar de gezant van god tussen de mensen komt gaat het zeker fout. Al eeuwen!

 8. Parestado4

  Aboe tja ja!(of niet)

 9. Parestado4

  Ni 28:Ik weet het antwoord:De haan!

 10. Jantje

  Dat kan je van Mohammed, de “profeet”, niet zeggen dat hij menselijk was. Mohammed was een onmens.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.