Opruiende DENK-droefsnoeten noemen fascistische scholenbezetters “de knokploegen van Wilders”

Volgens een nieuw filmpje dat de Nederturkse partij DENK uitbracht zijn bruinhemdenclubs als het Identitair Verzet en Pegida eigenlijk een soort Stormabteilung van niemand minder dan PVV-leider Geert Wilders.

“Geïnspireerd door Geert Wilders?” Aldus de suggestieve vraag die DENK stelt bij een nieuw filmpje die de partij vandaag uitbracht op hun social media-profielen. In het filmpje brengen ze de PVV-fractievoorzitter nadrukkelijk in verband met twee incidenten bij islamitische scholen.

Zo sloten op 21 augustus actievoerders van de white supremacy-groepering Pegida een islamitische basisschool in Leiden af, en lieten er A4’tjes met doodshoofden achter. Gisteren deden hun collega’s van het eveneens fascistoïde Identitair Verzet dat nog even dunnetjes over bij een islamitische middelbare school in Amsterdam: daar beklommen actievoerders het dak, hingen spandoeken met anti-islamitische leuzen van het dak, en als ware boeven deden ze dat uiteraard met bivakmutsen over hun koppen. Eerder deze week deed Identitair Verzet hetzelfde bij een moskee in Venlo.

Nog meer suggestieve vragen van DENK.
Nog meer suggestieve vragen van DENK.

Geert Wilders en de PVV hebben niks te maken gehad met die acties, maar toch acht DENK het opportuun om hun politieke tegenstander in verband te brengen met de actie. Ze slepen Wilders aan z’n blonde haren bij acties die niets met hem of zijn partij te maken hebben.

Het is natuurlijk een beetje hypocriet van DENK: zelf hameren ze er constant op dat men niet mag generaliseren, alle moslims op één (pseudo-)terroristische hoop gooien of klagen dat er constant karikaturen worden gemaakt van alles wat DENK zegt of doet.

Ik vraag me bij dit filmpje dus vooral af: hoe is wat DENK hier doet beter dan wat ze juist anderen verwijten?


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

16 reacties

 1. DolleDries

  Ik zag alleen maar vredelievende protesterende. Er hoefde niemand aan het gas.

 2. Guus Geluk

  Het lettertype op het spandoek komt overeen met die van de PVV, de quote komt rechtstreeks van Wilders’ twitteraccountje en men gaat op het dak van een school zitten. Genoeg voor de linkspopulisten om direct het station uit te denderen.

  1. Tinneke

   L.O.L.

   1. Guus Geluk

    DENK kan er niet om lachen. De moslims overigens ook niet.

    1. Michel69

     @gg ja en wat kan mij het nu rotten dat die moslims en barbaren van denk er niet om kunnen lachen alsof wij autochtonen ook maar om iets kunnen lachen met de moslims! ze kunnen de …….. krijgen net als jij en de rest van de ontkenners! met je ik ben een Ajacied! AFCACBS of ben je niet bekend met deze uitspraak? heb je onder je vorige account al gevraagd welk vak zit je?

 3. Bart

  Het waren geen facistische bezetters! Het waren actievoerders.

 4. corfo

  Vergeleken met de vrachtauto chauffeurs in Nice, Barcelona, Berlijn enz. waren deze actievoerders : vredes-engelen !
  Die Turken in ónze Kamer, dus de Denk-dictator-aanhangers, moeten eens proberen om normaal te gaan denken, stelletje islamitische dwazen.

 5. Chauvinist

  “Zo sloten op 21 augustus actievoerders van de white supremacy-groepering Pegida een islamitische basisschool in Leiden af” en “Gisteren deden hun collega’s van het eveneens fascistoïde Identitair Verzet dat nog even dunnetjes over bij een islamitische middelbare school in Amsterdam”

  1: Pegida is GEEN white supremacy-groepering
  2: Het Identitair Verzet is NIET fascistisch

  Beide groeperingen zijn tegen islamisering, dat heeft niets te maken met witte suprematie of fascisme.

  De schrijver van dit artikel vindt klaarblijkelijk dat groeperingen die VREEDZAAM protesteren tegen de islamisering van Nederland in de fascistische extreem-rechtse Nazi-hoek gedrukt moeten worden.

  De Dagelijkse Standaard begint mainstream-trekjes te vertonen…

  1. Fiji

   Dat dacht ik nu ook, laatste tijd ben ik ook wel beetje klaar met DDS. Ik ken niemand die lid is van Pegida maar wel 1 van ID-verzet en hij maar ook het hele verzet zijn zeker geen racisten maar komen wel op voor hun vaderland en zijn bang voor het Nederland waar hun kinderen en kleinkinderen in op moeten groeien.

 6. Fred Schuit

  Fascisten zijn in hun ideologie tegen christenen, homo’s en joden, tegen anders denkende en dulden geen tegenspraak, zien hun vrouwen als broedmachines voor het voort brengen van soldaten van eigen ras, verheerlijken oorlog en het afslachten van anders denkende. Heb ik het nou over de islam of anti islam? U mag kiezen wie/wat fascistisch is. Ik zie deze mannen op dat schooldak niet als fascisten maar als realisten.

 7. J.C.

  Een typisch Nederlandse uitdrukking is: zo de waard is vertrouwt hij zijn gasten. In dit geval zijn het echter de gasten, die vooruitlopen op de gedachte dat zij de waard zijn. Alsof zij al overheersend zijn in Nederland. Is nog niet het geval en zal ook nooit gaan gebeuren………….

 8. Two Ravens Black Kettle

  Lieden die Hamburg brandschatten = activisten
  Lieden die Syrische kinderen verbranden = rebellen
  Lieden die ervoor zorg droegen dat de Brent Spar niet afgezonken konden worden (een artificieel reef); natuurbeschermers
  Kinderen vol gespoten met religieus gif = progressief

  Dali had gelijk.

 9. Tinneke

  Maar ff roestig aan hoor….hier in het Limburgse Swalmen waar deze kwibus een Hotel/restaurant runt speelt zich heel veel af toch Selçuk Öztürk

  https://www.rvdj.nl/2017/16

 10. Ni28

  Kuzu weet dat het geen knokploegen van Wilders zijn maar poogt hem zwart te maken met iets wat niet van hem komt. Het zijn boze mensen die zich niet gehoord voelen en tot deze maatregelen overgaan om de overheid wakker te maken. Niemand wilde deze school daar hebben, een bron van slechtheid, maar Raad van State hield zich aan de Grondwet. Weer een bewijs dat de Grondwet in vele niet meer deugt omdat ie niet voorzien is van nieuwe feiten. Hoogste tijd on deze over te schrijven. Zo blijft het een ongelijke strijd.

 11. Nederlandse_Patriot

  ”Fascistische bezetters”. Onzin, het Identitair Verzet is geen fascistische groepering. Het Identitair Verzet pleit voor meer democratie en ze zijn over het algemeen erg pro-FVD. Fascisten geloven dat de democratie gefaald heeft, zij willen (meestal) een totalitaire overheid geregeerd door een enkele partij.

 12. Arie B

  Ik zoek eigenlijk dat DENK-filmpje over die protesterende Turken op de Erasmusbrug toen die Turkse dame hier niet op de koffie mocht komen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.