Prachtig verhaal: feestjes van GroenLinks zijn nog ‘witter’ dan welke PVV- of FVD-bijeenkomst dan ook

Wellicht wordt het tijd dat partijleden even dimmen met hun obsessie over diversiteit, en de hand eens in eigen boezem steken.

Arthur van Amerongen. Nog niet iedereen kent de Nederportugeze chroniqueur van de kroegpraatpoliticologie, maar hopelijk komt daar snel een verandering in. Eén van de redenen waarom dat snel moet veranderen is een uiterst hilarische column die de levensgenieter neerpende voor HP/De Tijd. Hij bracht namelijk de vreemde GroenLinks-obsessie met het aanschuren tegen de islam nog maar eens ter sprake. Want ook Van Amerongen was het opgevallen dat Lodewijk Asscher geen ‘doei’ meer mocht zeggen tegen jihadisten van Kathalijne Buitenweg – Kamerlid en onderknuppel van Jesse Klaver. Foei, je moet jezelf wel inclusief blijven tonen. Ook richting ISIS-strijders! Het is onbegrijpelijk, behalve als je in de GroenLinks-bubbel zit.

Dan grijpt Van Amerongen terug op de jaren ’90, toen GroenLinks onder leiding van Mohammed Rabbae ook al een poging deed om stemmen te winnen door in bed te kruipen met de minder prettige onderdelen van het islamitische geloof. Dat werd vervolgens op een volledig ongeloofwaardige wijze gekoppeld aan een eigentijdse benadering van de autochtone jeugd, door middel van de op dat moment razend populaire rave party’s waar de harddrugs rijkelijk vloeiden.

De HP-columnist schrijft:

“Destijds probeerde het sneue vogeltje Ina Brouwer met huis-Marokkaan Mohammed Rabbae (van wiens erbarmelijke gebrabbel en Koeterwaals niemand ook maar één woord begrepen heeft terwijl de beste man al veertig jaar in Nederland woont) het stemvee te lokken maar dat liep desastreus af omdat komisch duo Peppie en Kokkie bij GroenLinks-houseparty’s gratis drugstesten wilde regelen voor de dartele jonge, roomblanke snotneuzen (potentieel stemvee dus). Ik moet nog steeds roflollen als ik aan dat drama terugdenk.

Lees dit schitterende verhaal van Ravage-sterverslaggever Rob Tuinstra, getiteld Kaalkoppen En Voetbalmatjes Op Apocalyptische GroenLinks-Houseparty, over dat bespottelijke experiment dat GroenLinks flink wat zetels heeft gekost.”

En ja, dat is inderdaad een schitterend verhaal:

“Af en toe lijkt het alsof ik op een districtsbijeenkomst van de CP ’86 ben. Groepen jongens met kaalgeschoren hoofden, glimmende trainingspakken met het ‘juiste’ merk sportschoenen kijken me met ogen zo groot als schoteltjes glazig en verwilderd aan. Eén van hem vraagt me, nadat hij een half glas bier over me heen gooit, verhit om een vuurtje. Na mijn ontkennende antwoord schreeuwt hij me toe: “Mafkees!”

Zwolle, de nacht van zaterdag op zondag. In de IJsselhallen heeft het bureau ISP/Cosmos Government in opdracht van GroenLinks een gigantische houseparty georganiseerd. Volgens Maarten van Poelgeest, campagnemedewerker van de partij, is het feest niet bedoeld om stemmen te trekken. Enige dagen voor het feest, telefonisch: “We willen de jongeren laten zien dat we hen serieus nemen. Veel jongeren hebben het gevoel dat de politiek hen links laat liggen. Ze stemmen niet eens meer. Omdat houseparty’s heel populair zijn binnen de jongerencultuur leek het ons goed om er eentje te laten organiseren.”

Op de vraag of GL niet bang is dat eventueel druggebruik negatieve gevolgen voor de partij zal opleveren, antwoordt de campaigner ontkennend: “Dit bureau waarmee wij in zee gaan heeft al eerder party’s georganiseerd. Die zijn probleemloos verlopen. Wij willen met deze house party juist tegen dat negatieve imago ingaan. Wij willen laten zien dat het wel degelijk mogelijk is om zo’n feest te organiseren binnen de grenzen van wat maatschappelijk aanvaardbaar is. Er zal aan de deur strikt op drugs gecontroleerd worden. Bovendien kan men, eventuele meegesmokkelde pillen laten testen.””

Dat was dus 1994, en mede door dat kaalkopjesfestijn eindigden de ambities van GroenLinks een tragedie bij de stembusgang van later dat jaar. Dat is dus 23 jaar geleden. Oh GroenLinks, wat ben je in de tijd toch ook weinig veranderd!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Nasrani

  Ha ha, mooi verhaal.

 2. nogmaals

  De valse Halsema was ook zo’n voorstander van alles en overal multiculturele . Dus ook en vooral gemengde scholen. Maar haar eigen kinderen werden al snel naar een witte school verplaatst, want op haar kinderen mochten geen sociale experimenten plaatsvinden; dat moest iedereen toch begrijpen. En als ze daarvoor met de auto moesten worden gebracht en gehaald, was dat geen probleem, want daar had ze een oude mercedes stinkdiesel voor. Vreselijk mens !!

 3. Kodi

  Waar de elites van VVD, D’66 en Groen Links jubelen over de multikul en zo, daar vinden ze dat hun eigen woonbuurt ervan verschoond moet blijven. Zo kennen we ze weer.

  https://pbs.twimg.com/media/CRvovWdWEAAnWm6.jpg

  ’Ze passen hier gewoon minder goed’

  Alexander Bakker. Telegraaf.
  Vluchtelingenopvang in het Benoordenhout? Daar willen bewoners van de deftige Haagse wijk best iets over kwijt. Anoniem uiteraard, want de medewijkbewoners van minister-president Rutte, diplomaten én vele toppolitici willen het ook graag deftig houden.

  „Een ruime meerderheid van ons ziet de komst van vluchtelingen niet zitten”, zegt een gepensioneerde heer van stand. „Iedereen op de wereld heeft zijn eigen plek gekregen. Die mensen passen hier gewoon minder goed. Dat klinkt elitair; het is wel zo.”

  De man geeft toe dat veel buurtgenoten de samenstelling van hun buurt willen laten zoals het is: „Asielzoekers zijn echt niet allemaal neanderthalers; er zitten best hoger opgeleiden tussen. Maar mensen hebben nu eenmaal de perceptie dat Den Haag vol is.”

  Een overbuurman van de voormalige Prinses Julianakazerne, de locatie waar de lokale VVD geen vluchtelingen wil, is boos dat uitgerekend dit deel van de wijk in beeld is. „Hier wonen juist de mensen met lagere inkomens in een portiekflat, er zijn zelfs een paar werklozen”, zegt hij.

  Het winkelend publiek in de Van Hoytemastraat houdt zich liever op de vlakte. Hier treffen we nog échte Haagse dames met hoedjes en heren in ribfluweelbroeken. Een van de ’groentejuweliers’ is voorstander van vluchtelingenopvang, maar laat weten dat vooral niet aan de grote klok te willen hangen.

  Verderop stapt expat John uit zijn klassieke Jaguar. In keurig Nederlands geeft hij zijn mening: „Het hangt heel erg af van het aantal. Als ik meerdere mensen uitnodig om te blijven slapen, moeten er wel genoeg bedden zijn. Zo werkt het met vluchtelingen ook.”

  Er zijn veel mensen blij met het verzet van de VVD, weet voorzitter jhr. Pieter de Savornin Lohman van Wijkvereniging Benoordenhout. „Het is een gevoelig onderwerp, zoals het overal in Nederland een gevoelig onderwerp is.”

 4. Two Ravens Black Kettle

  Brussel – Eurabië
  Verplicht leesvoer !
  Molenbeek toe het nog niet bekend was

  Sterker nog
  Zouden PC-robotten en journalisten dit werk lezen ipv. alles maar te boycotten wat niet in hun incest-koker past dan zouden we al een paar evolutie stappen verder zijn in het debat over de teloorgang van W-Europa.

  1. Dunu Zithlau

   Socialisme brengt dus zelfs een land dat drijft in de olie in no time aan de bedelstaf.

 5. Ria Helmes

  Halsema rookte in die tijd ook heel veel….past er toch ook niet bij

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.