Psychopaat Kim Jong-Un vuurt weer raket af richting Japan

Geen categoriesep 15 2017, 9:00
Ja, hij smeekt echt om oorlog.
Vanmiddag (Amerikaanse tijd) komt de Veiligheidsraad van de Verenigde Naties bij elkaar om een nieuwe raketlancering van Noord-Korea te bespreken. Want ja, dat lees je goed: Kim Jong-Un is wéér losgegaan. Hoe harder de wereld roept dat hij op moet houden met zijn militaristische wanpraktijken, hoe meer hij tekeer gaat.
De Zuid-Koreaanse president Moon Jae-in heeft deze 'test' weer veroordeeld door te stellen dat Kim zich er alleen maar door isoleert. Ook Japan doet daar dapper aan mee. Zo zegt Yoshihide Suga dat zijn land "passende maatregelen" zal nemen. Oh ja, en Amerika heeft de lancering ook veroordeeld. Want daar Kim zo van onder de indruk. Toch?
Deze week besloot de Verenigde Naties al om extra sancties op te leggen. Zo is er een exportverbod op textiel, wat het op één na grootste exportproduct is van het land - na terrorisme natuurlijk.
Oh sorry, dat is geen officieel exportproduct. Daarnaast hebben ze ook nog steenkool. In de tussentijd is er een importverbod opgelegd aan Noord-Korea voor aardgas en een beperkt verbod op de import van olie. Dat laatste is hartstikke leuk, maar Kim laat zijn volk natuurlijk liever verhongeren dan dat hij even geen 'proeven' uitvoert. Kortom, het effect van dat soort sancties is alleen maar dat het Noord-Koreaanse volk nóg meer lijdt terwijl hun dictator lekker blijft doen wat hij wil.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten