PvdA, D66 en VVD laaiend op MH17-criticaster Thierry Baudet die wegblijft bij debat over de vliegramp

D66-Kamerlid Sjoerd Sjoerdsma vraagt zich verbijsterd af: “De enige politicus die het MH17 onderzoek door het slijk haalt, komt niet opdagen bij het debat. Waar is Thierry Baudet?”

De Tweede Kamer debatteert vanmiddag over de mogelijke strafvervolging van de daders van de MH17-vliegramp. Bijna alle partijen hebben een Kamerlid aangemeld als spreker, maar één partij schittert door afwezigheid: het Forum voor Democratie van Thierry Baudet. Han ten Broeke (VVD) en Sjoerd Sjoerdsma (D66) vinden dat vreemd: in de nasleep van de vliegramp in Oost-Oekraïne, heeft Baudet zich meermaals kritisch opgesteld over het Nederlandse onderzoek. De FVD-leider vond dat niet onafhankelijk, en meende dat het vermoedelijk niet de Russen zijn geweest, maar dat het een opzetje was van de CIA en de geheime dienst van Oekraïne. Toen Donald Trump gekozen werd tot President van de Verenigde Staten, heeft hij hem ook een brief geschreven in de poging om het – in zijn ogen rammelende onderzoek naar de vliegramp – te heropenen. Trump heeft niet gereageerd.

Vanmiddag in de Kamer reageerden Sjoerdsma en Ten Broeke dan ook furieus op het wegblijven van Baudet. De man heeft zo’n sterke mening over het MH17-onderzoek, aldus de parlementariërs, maar dan komt hij niet naar het debat. De twee liberale Kamerleden konden er op Twitter met hun pet niet bij.

Behalve uit de hoek van D66 en de VVD klink er ook kritiek vanuit Vak K. Minister Bert Koenders (PvdA) kraakte de brief, dat hij een voorbeeld vond van heulen met Moskou:

“Volgens Koenders raakte de brief ,,zonder enige redengeving het hart van onze instituties, de OVV en het OM”. Het gaat om ,,hetzelfde type desinformatie” als uit Rusland is gehoord over de ramp met vlucht MH17, aldus de minister.

,,Het is een beetje fellow-travellen”, meent Koenders. De benaming fellow-travellers staat voor mensen die in de Sovjet-tijd geen lid waren van de communistische partij maar het communisme wel steunden. “

Thierry Baudet heeft nog niet gereageerd op de aantijgingen van Koenders, of uitgelegd waarom hij afwezig was bij het MH17-debat.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

55 reacties

 1. DolleDries

  Bij ieder kamer debat wordt de steen steeds groter.
  Hoe is het met de rader gegevens van Russen die zo twee weken terug zijn gegeven. Zijn die al door het slijk gehaald

 2. George Knight

  Het tekent de politiek van Baudet om niet op te komen dagen in debat over MH17. Hit and run, en verder niks. Zulke politiek is geen aanwinst voor Nederland. Men kan zeggen wat men wil van Geert Wilders, maar hij ontloopt het debat niet en durft de confrontatie aan. Baudet niet, zo lijkt het.

  Baudet had als Nederlandse politicus die brief aan Donald Trump beter niet ondertekend. Omdat hij hiermee zijn twijfel over de instituties OVV en OM uitspreekt. Dat wringt. Zeker nu Baudet parlementslid is brengt hem dat in een merkwaardige situatie. Wellicht de reden om weg te blijven bij het kamerdebat omdat hij het niet uit kan leggen. Want het roept de vraag op in welke mate Baudet de Nederlandse rechtsstaat onderschrijft.

  Baudet zaait twijfel over Baudet.

 3. K.Dopper

  De FVD-leider vond dat niet onafhankelijk, en meende dat het vermoedelijk niet de Russen zijn geweest, maar dat het een opzetje was van de CIA en de geheime dienst van Oekraïne.”

  Baudet is geen serieuze politicus en babbelt mee met dubieuze complottheorieën. Dit borreltafelniveau bracht me tot de overtuiging dat het nooit wat gaat worden met die charlatan.

  1. IJscoman

   Jouw overtuiging is volstrekt irrelevant, Dopper. Iedereen pist op je.

   1. DolleDries

    Mag het ook poepen zijn.

    1. corfo

     @ DolleDries.
     Ik doe ook mee !!
     Die psychopaat zal niet weten wat hem overkomt.

     1. K.Dopper

      Dat Dolle Dries en Corfo bijzonder bedreven zijn in het poepen zal ik niet durven te betwisten.

  2. Ni28

   Kunt je jouw haatknop weer indrukken op exit stand?

  3. Guus Geluk

   Spijker op de kop, K.Dopper. Baudet loopt in allerijl achter complottheoristen aan en duikt als het moeilijk wordt. Vergeleken bij zijn wijze van politiek bedrijven, is Geert een verademing.

   1. Feit

    En ja hoor… daar is ie weer. Dopper zet voor en Guus (Dopper) komt weer met een spijker op de kop verhaal. Dit is al de 10de keer in korte tijd.

    Alleen maar om te treiteren en te irriteren.

    Je bent schizofreen en het zegt mij dat je doodongelukkig bent en alleen maar anderen wilt kwetsen omdat je een kut leven hebt. Ga een keer dood man.

    1. K.Dopper

     Aan alles is te merken dat Feit een gelukkig en tevreden mens is.

     🙂

     1. Feit

      Dat ben ik idd. Waarom verstoor je dat elke keer met je onzinnigheid?

      Blijf je ook zitten in een cafe aan een tafeltje met mensen die je uitkotsten of ga je dan wel weg? Wat wil je met je pesterijen bereiken?

     2. K.Dopper

      Dat is fijn voor je, Feit.

     3. Feit

      Het is natuurlijk niet erg als je een totaal andere mening hebt Dopper, maar met meerdere accounts kloten hier en iedereen uit de tent proberen te lokken met vaak domme opmerkingen terwijl je niet dom bent is gewoon gallen, etteren, treiteren, dag in dag uit.

      Het is ziekelijk en dat kan je alleen volhouden uit diepe haat en schizofrenie.

 4. HaZ

  Mij is altijd uitgelegd dat als er een of meerdere personen iets tegen je hebben, heb je hoogstwaarschijnlijk een gevoelige snaar geraakt. 😉

  1. trampoline

   Vermoedelijk heeft Baudet het bij het rechte eind, getuige de reacties van VVD en D66. Zo reageer je als je je bedreigd voelt en bang bent dat de waarheid boven water komt.

   Zulen we eerst eens afwachten waarom Baudet er niet was?
   Misschien wilde hij niet met een zwijgplicht worden opgezadeld over de inhoud van vertrouwelijke informatie die tijdens dit debat aan de orde kwam. Want zo doet politiek Den Haag dat gewoonlijk.

 5. Two Ravens Black Kettle

  Democratie begraveningsondernemer Sjoerd van de Armeense genocide club ’66 is boos ? De lederen knielslaaf van FrauMerkel ‘democratie is niet voor mensen’ ? te Broeke is boos ?
  Te Broeke is al jaren aan de macht !
  En doet geen *uk
  Maar is wel voor de bühne boos
  Klap, klap, klap
  Boze te Broeke
  Een kwispedoor gevuld met fake, nog meer fake en modder.
  Want een held, wat een vent, klap, klap, klap klap

  Jij bent aan de macht te Broeke
  Al jaren
  Pathetische antidemocratische treur-robot
  Te Broeke zou de eerste zijn die Plato de gifbeker onder de snuffel zou schuiven.
  “drinken, drinken !” zou ie miezerig met een erectie krijsen en gillen

  Jij
  Bent
  Aan
  De
  Macht
  Enorme
  L.ul !

  Maar vooral niks doen.
  Mocht binnenkort een teruggekeerde jihadist dood en verderf zaaien ben jij voor de volle 100% verantwoordelijk
  Voor de volle 100% !

  En nu maar potsierlijk en voor de bühne mopperen op Baudet
  Klap, klap, klap, klap
  Bewust
  Wegkijkende
  L.ul !

  Han te Broeke
  En maar ruiven over 1,5 miljoen ‘wij willen geen partij kiezen’ dode Ameniërs
  Wat een ongelofelijke bak stront moet je dan wel niet zijn

  Han te Broeke en de Armeense genocide omarmers van de kroonjuwelenbegravers’66 (van de beroepslafbek Boris van der Ham die ‘dapper’ blijft zwijgen)
  Zoek exact de nul verschillen.

  1. BiggusDickus

   Wauw. Wat een eloquentie. Jammer dat er geen argumenten bij staan. Verder interessante reactie!

 6. Guus Geluk

  Baudet schreeuwde maar wat en nu het erop aan komt, geeft hij niet thuis. Hij is keihard door de mand gevallen.

  1. DolleDries

   Valt wel mee. Het is hoofzakelijk geschreeuw van PVDA,VVD e D66 betrokken om de steen diep te laten weg zinken.

   1. Guus Geluk

    Neen, DolleDries. De conservatieve Ten Broeke en progressieve Sjoerdsma leggen de vinger op de zere plek. Baudet heeft aangegeven dat het onderzoek niet deugde en zelfs, tot verbijstering van de nabestaanden, een brief verstuurd naar president Trump. Nu Baudet zijn bewijzen eens op tafel kan leggen, geeft hij niet thuis.

    Blijkbaar was dat gebrul over Oekraïne gewoon een ongefundeerd, los schot.

    1. DolleDries

     Het gewoon een afleidingsmanoeuvre van die partijen hoop geschreeuw om niets om de doofpot verder toe te dekken

     1. Guus Geluk

      Dolledries, de parlementariërs stippen een wezenlijk punt aan.

     2. DolleDries

      Het is helemaal geen wezenlijk punt. Een wezenlijk punt is wie stuurde dit vliegtuig over oorlogsgebied wie was daar schuldig aan.
      Als je niet in het water gedouwd wordt ,kun je niet verdrinken.

     3. Guus Geluk

      DolleDries, de kernvraag in deze is: wie haalde MH17 op die noodlottige dag neer? Baudet meent het beter te weten dan de Onderzoeksraad voor Veiligheid en het Joint Investigation Team. Dan moet hij niet duiken als er een debat plaatsvind daaromtrent. De parlementariërs wijzen hier terecht op.

     4. DolleDries

      Dat is de kernvraag niet je kunt zelfs die gene die hem neerhaalt misschien niets kwalijk nemen het was oorlog daar en er werden vliegtuigen naar beneden geschoten en wat zou de winst zijn om zo vliegtuig neer te schieten
      Als je jij je kind bewust(en het was bewust) een front in stuurt en het komt om ben jij schuldig Guus.
      De Oekraïne en Nederland wisten verdomd goed hoe toestand daar was.

     5. Guus Geluk

      DolleDries, het gaat Baudet niet om de verkeerssituatie in de lucht. Het gaat Baudet om de toedracht van de MH17-ramp. Hij deelt immers een artikel met de bewering dat de CIA danwel Oekraïne MH17 zou hebben neergehaald. In dit debat heeft hij deze stelling niet kunnen onderbouwen. Daar is hij ernstig in gebreke gebleven en tast zijn gekoofwaardigheid aan.

  2. Janna47

   Heel sneu voor je gg dat je er zo tegen aan kijkt….
   geeft wel je beperkte vermogens aan om naar de politiek te kijken…
   geeft niet hoor…maar je snapt het niet helemaal…
   Baudet is veel slimmer dan de rest daarom schreeuwen ze ook zo….
   tja…jaloezie?

 7. Ni28

  Baudet geeft de rest kans om hem af te vallen. Maar waar is die hele debat nog voor nodig? Voor de bühne? Of wordt de dikke tapijt van Rutte waar de onderste steen ligt daar opgelicht?

 8. gimmeMystack

  Baudet komt heel dicht bij de waarheid, en zie wat er gebeurt, ze slaan de teugels aan. Dit bewijst maar weer eens hoe ver die onderste steen nog onder ligt.

  Baudet is slim, heel slim, vergeet dat niet.
  Door weg te blijven bij dit debat, wordt er nog meer aandacht gevestigd op de theorie die aangeeft dat het niet de russen zijn geweest, die MH17 hebben neergehaald.

  De kranten stinken er mooi in.
  De theorie wordt gedeeld in de mainstream, de mensen zijn wakker genoeg om op basis hiervan eigen conclusies te trekken.

  De zogenaamde verontwaardigde VVD en D66’ers spelen Baudet mooi in de kaart.

 9. Beukman

  Zeer genant. Baudet zal met een verdomd goeie smoes moeten komen waarom ie er niet bij is, óf publiekelijk zijn kritiek op het onderzoek moeten inslikken.

  1. IJscoman

   Asymetrische politiek: Baudet is er verdomd goed in. Iedereen steeds op het verkeerde been gezet met niet-voorspelbare acties. Door ontregeling komt alles verder.

   1. K.Dopper

    Wat IJscoman ‘asymmetrische’ politiek noemt is in werkelijkheid politiek van een kip zonder kop. IJsco hoopt dat Baudet hierover nadenkt, nee, hij doet maar wat in associatieve verwarring.

    1. Beukman

     Onze ijscobeer zakt hier wel heel erg door het ijs. Baudet had zich notabene niet eens aangemeld voor het debat, en nu zeggen dat zijn afspraak (hij wil niet zeggen wat voor afspraak) uitliep?

     Normale mensen noemen dit “laf”. In het parallelle universum van het IJsje spreekt men van “asymetrische (sic) politiek”.
     Ik zal deze opmerking van hem niet licht vergeten.

  2. K.Dopper

   Het heeft er alle schijn van dat Baudet zich drukte voor het debat vanwege zijn idiote steun aan een idiote complottheorie. Hij vermoedde mogelijk dat hij daarover zou worden gefileerd.

 10. Ni28

  Het is wel een zwakke punt van Baudet dat hij de Russen niet als vijand beschouwt. Ook in zijn programma is hij veel te mild voor Poetin. Poetin is een sluwe vos en hij trapt er in. Dat heb ik hem ook laten weten.

  1. DolleDries

   Geef eens argument waarom we de Russen als vijand moeten beschouwen.

 11. fusilier

  G.G. Ben je op de een of andere manier ook niet met een complot bezig , om die Thierry het zwijgen op te leggen? Man gebruik je verstand. Straks overkomt hem het zelfde als P. Fortuin. Gekken genoeg hier die dat klusje wel willen klaren. Laat die man toch eerst uitleggen waarom hij daar niet was.

  1. Guus Geluk

   Deze suggestie is zeer onkies en ik zie derhalve geen aanleiding om daar verder op in te gaan.

   1. Neworder

    Juist..

    1. DolleDries

     Ik denk ook dat Guus dit niet wil .Wel jij van de SP want die linkse staan iedereen naar het leven die niet in hun straatje passen.
     Jij hebt dat zelf in het verleden onder de naam Sarko gepropagandeerd hier.

   2. K.Dopper

    Juist, Guus, deze opmerking is te idioot voor woorden.

  2. BiggusDickus

   Het zwijgen opleggen? Hij zit in de 2e kamer! Daar mag hij zeggen wat hij wil en waar hij voor staat. Tekenend dat hij dat niet doet als het erop aan komt…

 12. Two Ravens Black Kettle

  298 doden en de ‘verschillige’ zakkenwassers geven de schuld aan een partij die toen nog eens niet bestond.
  ‘Onderste steen komt boven’ masturbeerde Maar Rutte onder luid applaus van de onafhankelijke Staatsmedia
  Ook ‘democratie is niet voor de mensen’ Han en de democratie hater Sjoerd zaten daar met een strakke pantalon
  ‘De onderste steen komt boven !’ ejaculeerde onze grote meester
  (Han buigt naar Sjoerd en fluistert in oor: liegt die natuurlijk. Vadsige grijns verschijnt rondom lippen Sjoerd)
  Hoe onpeilbaar verbijsterend goor moet je dan wel niet zijn ?
  Het vunzige is dat je weet dat zo’n Han te Broeke ‘ s avonds prinsheerlijk gaat slapen.
  Vette tevreden grijns op dat zelfingenomen gelaat
  Politiek handwerk
  Pissen over slachtoffers en nabestaanden
  ‘a job well done’
  En als tien-cherubijntjes snurken.

  Deze mensen zijn zum kotsen.
  Totalitaire Sjoerd de juwelenbegraver en HannemaHan het glimmend en blozend schandknaapje van Slagroomrug.

  298 doden
  En ze nagelen Baudet aan het kruis.
  Gelukkig voor glimworm Han en de van Mierlo-onderpisser Sjoerd is de journalistiek net zo dood als de democratie en komen ze met alles weg.

 13. Punt50

  Wat valt er nog aan MH-17 toe te voegen dan, behalve de grote doofpot?

 14. Duckday

  DE VVD en D66 PVDA zijn gewoon ?? zij weten het zogenaamd al wie de schuldige is
  De Oekraïne weet het ook maar moet zich stil houden van de EU want koste wat het kost die andere krijgt de schuld want die laat zich niet door de EU inpakken En de Oekraïne daar kunnen ze mooie raketten neer zetten

 15. john1952

  Verbijsterend om te zien met welk dedain Baudet werd veroordeeld voor diens absentie bij het MH-17-debat. Baudet was immers een van degene die twijfelde aan oprechtheid van Oekraïne en de rol van de CIA en had schriftelijk om nieuw onderzoek gevraagd. ‘Juist nu hij de kans had hierover in debat te gaan liet hij het afweten’, zo stelden de pionnen van D’66, VVD en Koenders, op hoge toon.
  Vraag of het wel gepast is om Baudet op deze wijze te bejegen, zolang noch de onderzoeksraad noch de regering, er nog steeds niet in geslaagd zijn alle bewijzen in hun bezit te krijgen. Kamerleden worden met een kluitje in het riet gestuurd en het Oekraïne-verdrag wordt ondanks haar stroperige ‘medewerking’ zonder slag of stoot ondertekend.
  En de rol van de USA was toch best wel bijzonder in conflict tussen Rusland en Oekraïne. En zo zuiver op de graat is die ex-UVW-directeur die nu de onderzoeksraad leidt in het verleden niet gebleken met zijn super luxueuze directieverblijf die de gehele bovenverdieping besloeg.
  Ik denk dat de ‘heren’ nog maar even een toontje lager moeten zingen, zolang niet alle stront boven is gekomen in dit dossier.

  1. BiggusDickus

   Interessant hoor. Maar Baudet had beter van de gelegenheid gebruik kunnen maken om zijn visie op de zaak te geven en bewijzen aan te dragen. Daarvoor zit hij in de kamer ten slotte.

 16. Kees

  Hij moet gewoon boven die kritiek staan, eens komt de waarheid nog wel aan het licht en dan zijn de rapen gaar. Laat die landverraders maar in hun sop gaar koken.

 17. Parestado4

  Laten we eerlijk zijn:MH17 is aangezien voor het privé vliegtuig van Putin;de sierstrippen van MH17 hadden ongelukkigerwijs de kleuren van de Russische vlag en is uit de lucht geschoten.Als Nederland zich niet herroept,zal Nederland kunnen worden bedreigt met nucleaire aanval door Rusland.

  1. Hetzalwelweer

   Euhm nee … de MH17 is dmv de Oekraïne naar beneden gehaald, maar de belangen van de EU liggen hoger dan de relatie met de Russen. Veel gas en olie en zo voor het grijpen in dat land. De Russen weten dit ook. Maar de US willen niet dat de Russen dichterbij de EU komen…Er moet een border gemaakt worden. Rutte weet precies wat er gebeurt is maar lacht alles weg met z’n smerige glimlach. Een mooie show opgevoerd met al die wagens….met al die lijken….geloof er niets van….. was allemaal nep. De EU is voor Rutte zo belangrijk. Vooral de inkomsten. Mark heeft niet voor niets geen kinderen, geen enkele vrouw kan met hem samenwonen. Hij is de beste vreemdganger die er is. Ja zeggen tegen Poetin en tegelijkertijd Merkeltje klaar beffen….tja…je moet er niet aan denken, maar ons lieve Markje zou het wel kunnen. Rutte heeft nooit geen kinderen gebaart…is ie homo? Nee dat mag niet…Nederland is homo vriendelijk….toch? Er worden wel homo’s en lesbo’s in elkaar geslagen door “hoofddoekjes bedekkende medemensen”. Markje…..hoe lang ga je nog de hand boven het hoofd houden van deze bevolkingsgroep?”. Slaap lekker Rutte……

   1. BiggusDickus

    Bewijs….????

 18. Babaji538

  Bewonderenswaardig, Baudet!
  Petra Hermans

 19. toetssteen

  En Pieter Omtzigt?

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.