Sterkte, Enschede… Linkse en rechtse fascisten maken zich op voor massale matpartij in de Twentse stad

Pegida en Antifa – politieke hooliganorganisaties van respectievelijk extreem-rechts en extreem-links – hebben plannen gemaakt om vanmiddag op de vuist te gaan in Enschede. De politie verwacht er – naar eigen zeggen – ‘een drukke dag’.

Wie dacht dat alle vuiligheid zich voornamelijk afspeelt in steden als Rotterdam of Amsterdam komt bedrogen uit: de boeven van zowel linkse als rechtse radicale organisaties zijn prima bereid om ook af te reizen naar de provincie om vervolgens dáár de boel op stelten te zetten. En met ‘op stelten zetten’ bedoel ik natuurlijk elkaar fysiek bewerken en een stad kort en klein slaan. Wat er bij de G20-top in Hamburg is gebeurd (overigens niet eens zo gek ver weg van Enschede), geldt daarbij uiteraard als lichtend voorbeeld. Een halve stad in puin, dus doel bereikt voor de gemaskerde terroristen: eindelijk hebben deze gekken aangetoond dat Marx en Hitler veel cooler zijn dan Markel en Macron. Yes!

De politie neemt in ieder geval geen risico, en rukt in groten getale uit naar de stad in Overijssel. Want deze engbekken van nazistische of communistische komaf hebben natuurlijk wel zin om hun politieke mening te uiten door hun vuisten tegen andermans kop aan te slaan:

“De politie in Enschede staat zondag een drukke dag te wachten. De extreemrechtse samenwerkingsorganisatie Fortress Europe, waar ook Pegida Nederland onder valt valt, demonstreert in de stad. De antifascisten van No-Hogesa en AFA Fryslân hebben tegendemonstraties aangekondigd.

Enschede is zondag een veiligheidsrisicogebied. Dat betekent onder meer dat er preventief gefouilleerd mag worden, gezichtsbedekkende kleding verboden is en dat er mag worden gecontroleerd met camera’s.”

De Pegida-jodenhaters hebben daarbij ook nog een concert ingepland van een neonazi-band uit Duitsland. Antifascisten zouden liever zien dat Erik van Muiswinkel een optreden zou weggeven, maar de man die Hans Janmaat tot tien jaar na zijn dood blééf persifleren heeft kennelijk wat beters te doen vanmiddag (z’n benen harsen ofzo). En dus schakelen ze dan maar over op de aloude evergreen van de antifascistische actievoerders: rammen, rammen, rammen, trappen en een Molotov-cocktail gooien.

Enschede, sterkte met al dit gespuis binnen jullie stadsgrenzen vanmiddag. Als jullie al dit gespuis een pleintje weten op te drijven, en ze daar gevangen zetten achter een groot hek beloof ik plechtig dat ik even de andere kant opkijk.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. Ni28

  Het gebied hermetisch afsluiten en de laatste overgeblevene berechten. Misschien een idee? Politiek en economisch verantwoord.

 2. Kodi

  Even een vraagje: Wie hebben er een vergunning voor mogen demonstreren en wie hebben er geen vergunning voor een andermans demonstratie waarvoor een vergunning is afgegeven menen te mogen verstoren? Dat werpt dan weer licht op van wie het geweld vandaan komt.

 3. SlimK1nd

  Ik las hier gisteren reeds over. Pascal Vanenburg van Joop liep hierover (en natuurlijk over racisme) te janken. https://twitter.com/SlimK1nd/status/908946524033437697

 4. Ritter

  Even de feiten op een rijtje.

  Pegida is geen “hooliganorganisatie”. Pedigda is zelden betrokken bij geweld.

  Als er geweld is bij een demonstratie van Pedigda is het vanwege het feit dat extreem links de demonstranten van Pedigda aanvalt.

  Pegida heeft een vergunning om te demonstreren; de extreem linkse organisaties niet. Want die komen om te rellen.

  1. K.Dopper

   Zou kunnen, het is wel een nazistische organisatie, of bestrijdt Ritter dat ook?

   1. Ritter

    K.Dopper

    Pegida is geen nazistische organisatie. Pegida heeft niets met de Nazi ideologie te maken en streeft dat dus niet na.

    Hieronder het programma van Pegida.

    PEGIDA NEDERLAND STANDPUNTEN:

    Samen voor Nederland!

    PEGIDA is een beweging, die vrij van elke ideologie de huidige politieke en sociale problemen van onze tijd wil aanpakken en samen met de bevolking oplossingen wil vinden.
    De middenklasse en de werkende klasse verarmen steeds meer door het huidige economisch beleid.
    Lonen en pensioenen verslechteren relatief snel tegenover de kosten van levensonderhoud.
    De criminaliteit stijgt, sociale hotspots en gestaag groeiende parallelle samenlevingen zorgen voor onrust bij de mensen.
    Het veiligheidsrisico wordt steeds groter.
    En de wereldwijde conflicten als gevolg van onverantwoordelijk binnenlands en buitenlands beleid verergeren met de dag.
    Een vreedzame samenwerking en samenleven van alle soevereine landen over de hele wereld is de basis voor een veilige toekomst voor ons allemaal.
    Daarom zien we de volgende standpunten als onvermijdbaar:

    1.Bescherming, behoud en een respectvolle manier van omgaan met onze cultuur en taal.
    Stop het politieke en religieuse fanatisme, radicalisme, de islamisering, en laten we onze seksuele zelfbeschikking behouden.

    2.Toezicht en strikt uitvoeren van de Vreemdelingenwet met oog voor de demografische, economische en culturele aspecten.
    Kwalitatieve immigratie (in plaats van momenteel gemeenschappelijke kwantitatieve massa-immigratie) naar voorbeeld van het Zwitserse en Canadese model.
    Criminele asielzoekers worden direct het land uitgewezen met een inreisverbod, en asielzoekers hebben geen voorrang bij het verkrijgen woningen.

    3.Decentrale onderbrenging van oorlogsvluchtelingen en politiek of religieus vervolgden, indien opvang in de regio (die prioriteit geniet) niet mogelijk is, met zoveel mogelijk inachtneming van de gemeentelijke mogelijkheden en de langere sociale visie van de asielzoeker wordt dan naar mogelijkheden gezocht.
    Kortere doorlooptijden van aanvragen en onmiddellijke uitzetting van afgewezen asielzoekers. Illegaliteit strafbaar stellen, verhuurders die woningen aanbieden, werkgevers die werk geven en een ieder ander die probeert de illegale te helpen een langer verblijf mogelijk te maken in Nederland, wordt daarvoor hard bestraft.
    Opname in de grondwet van een recht en de plicht om te integreren.

    4.Hervorming van het gezinsbeleid, onderwijs, pensioen en het belastingstelsel.
    In het bijzonder moet de bevordering van duurzaam familie beleid een prioriteit zijn om een halt toe te roepen of zelfs een ommekeer om de demografische verandering te bewerkstelligen.
    De wens om kinderen te krijgen mag niet worden onderdrukt door economische angsten.

    5.Invoering van bindende referenda op landelijk niveau naar Zwitsers model. Een tweede pijler van de democratie parallel aan het partij-systeem installeren.
    Gekozen burgemeester en minder bestuurslagen.

    6.Samenhangende toepassing van de wet, ongeacht de politieke, etnische, culturele of religieuze aspecten van de betrokkene.

    7.Meer financiële middelen voor de politie en het creëeren van meer banen bij de Politie (meer blauw op straat).

    8. Afschaffen van dubbele nationaliteit, indien (zoals bij Marokkaanse) het niet mogelijk is deze te weigeren bestaat er geen mogelijkheid de Nederlandse te verkrijgen.

    9.Gaan voor een vreedzame, Europese groepering van sterke soevereine naties met politieke en economische zelfbeschikking.
    Verdrag van Schengen wordt opgezegd en grenscontroles worden weer ingevoerd.

    10.Afwijzing van TTIP, CETA en TISA en soortgelijke vrijhandelsakkoorden die de Europese zelfbeschikking en de Europese economie duurzaam zullen gaan schaden.

    11.Strikte scheiding van kerk en staat. Dit betekent dat religieuze uittingen zoals hoofddoek en keppeltjes in overheidsgebouwen (scholen, gemeentehuizen ….) verboden moeten worden.
    Ook moet er een algeheel verbod van boerka’s in het openbaar komen.

    12.Wij zijn tegen de islamisering, dat betekent dat alle islamitische scholen moeten worden gesloten en geen nieuwe moskee meer in Nederland geopend wordt.
    Moskeeën waar haatimams prediken moeten worden gesloten.
    Er moet een immigratiestop voor mensen uit islamitische landen komen. Ook een compleet verbod op onverdoofd ritueel slachten en ook de invoer van deze producten verboden moet worden.

    1. K.Dopper

     Pegida probeert zich nadrukkelijk van een neo-nazistisch imago te ontdoen dat het lukt maar niet. Hoe zou dat toch komen?

     https://www.nrc.nl/nieuws/2015/01/21/pech-voor-pegida-voorman-lutz-bachmann-poseerde-als-hitler-a1419332

 5. Ritter

  Paris 2017.

  Zover is het al gekomen. Laat staan de situatie over 20 of 30 jaar.
  https://vimeo.com/234178541

 6. K.Dopper

  “De Pegida-jodenhaters hebben daarbij ook nog een concert ingepland van een neonazi-band uit Duitsland.”

  Uiteraard hebben ze niets met het nazisme te maken.

  🙁

 7. swetsnek

  sta hier te kijken zal mij benieuwen wie als eerste begint met meppen hahaha

 8. swetsnek

  Even voor alle duidelijkheid Tim enschede is geen provincie stadje he controle op de gemeente is nog moeilijk genoeg tis niet 1 of ander boerendorp

 9. swetsnek

  er zijn er niet zoveel denk dat de plicie alles al wel onder controle heeft
  Kan de rest van de plicie mooi naar Twente Utrecht

 10. marco1

  Dat gaat de belasting weer geld kosten een gezellig dagje uit voor de extremisten.

  1. swetsnek

   tja er lopen er meer los dan dat er vast zitten he marco1 behalve ons doppertje die zit hier hahahahaahah

   1. marco1

    Idd had op een dagje geen ergernis gehoopt.

  1. Hetzalwelweer

   Tegendemonstratie van de linkse sneuneuzen komt niet op gang door arrestatie van leiders antifa. Zo kan het dus ook.

 11. Parestado4

  Linkse goddelozen vechten tegen rechtse goddelozen;wat moet ik mij daarbij voorstellen?

 12. Domtoren52

  Invalide slaan die Antifa gasten

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.