Trouw gaat los op conservatieve Buma: “Hij ontpopt zich als een Trump-light!”

Ah. Wat links betreft de ultieme belediging.

Bij Trouw hebben ze het momenteel helemaal gehad met Sybrand Buma. De CDA-leider heeft namelijk de moed om af en toe conservatief uit de hoek te komen. En dat mag niet. Christenen en christelijke partijen moeten van Trouw namelijk keihard links en progressief zijn. Niks geen ‘normen en waarden,’ alles mag, alles moet kunnen, en opkomen voor de eigen cultuur is uit den boze!

En dus krijg je dit soort volstrekt idiote stukken. 

Twee citaten:

De christelijke stroom wordt kleiner en Buma trekt daaruit een verstrekkende conclusie: het CDA moet niet langer een partij zijn die in het midden de openheid en verscheidenheid belichaamt, maar een exclusief conservatieve club op basis van een cultuurchristendom en nationale sentimenten.

En dan de, wat links betreft, ultieme belediging:

Buma kiest, zijn Schoo-lezing tussen de regels door lezend en lettend op de half verstolen bijzinnen, positie op de rechtervleugel als een Trump-light, die de ‘boze Nederlander’ tot normale Nederlander verklaart, de islam als onverlicht buiten de deur wil houden en met een sterk cultureel maakbaarheidsideaal de publieke ruimte betreedt. Ik vermoed dat Groen en Kuyper deze dagen knarsetandend in hun graf liggen.

Nou, dat vermoed ik niet. Ik vermoed daarentegen juist dat met name Kuyper kotsmisselijk zou worden als hij hoort dat een man als Goslinga voor een quasi-christelijke krant schrijft.

Natuurlijk is het al vreselijk genoeg dat Trouw zo’n wanstaltige column van Goslinga heeft afgedrukt, maar tot overmaat van ramp doet de fopkrant er nog een schepje bovenop met deze onzinnige bijdrage van ene Stijn Fens (wie kent hem niet?). In dat stuk doet Fens net alsof hij een gesprek heeft gehad over Buma met de paus. En de paus, nou, die is volgens Fens hartstikke boos op de CDA-leider. Die is namelijk helegaar niet christelijk!

Hoort bij een christelijk land dat een moeder wordt uitgezet terwijl haar kinderen hier blijven? Hoort bij een christelijk land dat, als je het niet meer ziet zitten, je lid kan worden van een vereniging die jou de weg wijst naar een conserveringsmiddel waarmee je gemakkelijk een einde aan je leven kan maken? Hoort het bij de regering van een christelijk land om niet voor schone lucht te zorgen? Ooit heb ik Europa een moeder genoemd die ‘vermoeid’ is en ‘in zichzelf gekeerd’. Misschien is Nederland dan wel de verweesde dochter. Europese politici moeten oppassen met het spreken over hun christelijke wortels. Dat kan snel omslaan in een gevoel van superioriteit. Ik zou zeggen: begin gewoon eens met het tonen van barmhartigheid naar vluchtelingen. Dat is al heel wat.”

Ah ja, natuurlijk! We mogen niet barmhartig zijn naar onze eigen cultuur toe, naar ons eigen volk toe, naar onze eigen geschiedenis toe. Welnee. Dat is zelfs slecht. We mogen, nee moeten, alleen ‘barmhartig’ zijn naar nepvluchtelingen. Want dát is in de ogen van Trouw alleen nog maar christelijk: je eigen cultuur wegvagen, je eigen volk negeren en zelfs besodemieteren, en anderen — die juist een pishekel hebben aan jouw cultuur en religie — met trompetgeschal binnenhalen en vervolgens net zolang vertroetelen tot ze onze cultuur vernietigd hebben.

En ik maar denken dat het christendom tégen zelfmoord is. Blijkbaar denken ze daar bij het quasi-christelijke Trouw héél anders over.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

12 reacties

 1. Ben Zine

  De “journalisten” van Trouw zijn helemaal geen Christenen. Overigens maak ik graag een uitzondering voor Sylvain Ephimenco, die onlangs de moed had zich uit te spreken tegen de haatzaaierij van links ten opzichte van Baudet. Maar verder zijn het farizeeërs, huichelaars, schijnheiligen met de mond vol over “barmhartigheid”. Wie herinnert zich nog de giftige pennenvruchten van Matty Verkamman over Pim ? Hoe hij zijn kale schedel met een biljartkeu wilde doorboren en hem vergeleek met zowel Hitler als Himmler ? Was dat Christelijk ? Dacht het niet. Waarschijnlijk hebben ze bij de redactie van Trouw op de tafel staan dansen toen ze hoorden dat Pim was omgelegd. Dat zijn geen Christenen, dat zijn heidenen. Goddeloze psychopaten. En dat lult over barmhartigheid… Jezus zou over ze heen kotsen.

  1. Floris

   De meest giftige cocktail die je maar kan bedenken is links en christendom. Ik heb nog liever een communist dan zo’n zweverige prevelende dominee. Bij de eerste weet je tenminste wat je er aan hebt.

 2. K.Dopper

  De analyse van Trouw lijkt me feitelijk correct. Het CDA schuift al enige jaren onder leiding van Buma gestaag op naar rechts. Dat is overigens hun goed recht maar ze verspelen er wel hun tradionele middenpositie en brugfuntie mee. Het CDA is conservatief envolksnationalistisch rechts geworden. We zullen er maar aan moeten wennen.

 3. Floris

  De nepchristenen van Trouw en consorten zouden, vanuit hun comfortabele leunstoelen, eens beter moeten luisteren naar hun geloofsgenoten in het Midden-Oosten die al eeuwen worden getreiterd, gediscrimineerd en zelfs vermoord.

  “Vorige week reisde EO-manager Tineke van der Velde-Zijlstra met Open Doors naar Noord-Irak. Daar bezocht ze vluchtelingenkampen, kinderdagverblijven en traumacentra. Ze sprak allerlei christenen, onder wie voorgangers en hulpverleners. “Iedere christen, zonder uitzondering, zegt: ‘Wees niet naïef. In elke moslim zit de mentaliteit van Islamitische Staat.’”

  https://visie.eo.nl/2017/02/elke-iraakse-christen-waarschuwde-ons-de-islam-kent-geen-genade/

  Herhaling: Elke Iraakse christen waarschuwde ons: de islam kent geen genade.

 4. Nasrani

  Hey doppertje, jij leest toch dit blaadje? Sta je ff mooi te kijk. Ha ha, tijd voor wat andere lectuur zou ik zo zeggen. Trouw is door de mand gevallen als een soort ‘parrool light’.

 5. Ritter

  “Trouw namelijk keihard links en progressief zijn.”

  Behalve dan als het om de islam gaat. Daar moeten we begrip en sympathie voor hebben en word zelfs ontkend dat islamitische terreur iets met de islam heeft te maken.

 6. Ritter

  Door personen als Goslinga islamiseert Europa steeds sneller. Daarvoor word keer op keer voor gewaarschuwd. Maar personen als Goslinga blijven ziende blind en horende doof.
  ——————

  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’

  “17 jaar geleden vluchtte mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran voor de onderdrukking van het islamisme. Na al die jaren in België is ze bang voor hetzelfde in Europa. En daarom doet ze een oproep aan Europeanen op zich daar tegen te verzetten.”

  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 7. Guus Geluk

  In de essentie heeft Trouw een punt. Het CDA positioneert zich steeds meer rechts van de liberale VVD. Onder Buma werd het CDA conservatiever, zoals de ChristenUnie onder Segers dat eveneens werd.

  Ver is dat gezeur over Trump allemaal gezever. Buma is geen waardeloze populist, Trump wel.

 8. J.C.

  Als Buma een echte christen wil zijn, dan kan Rutte III onmogelijk in deze samenstelling (d.w.z. met het CDA) tot stand komen. Alleen al niet om de ethische vraagstukken (waarbij wetenschappers op de stoel van God willen plaatsnemen), die D66 er koste wat het kost doorheen wil drukken…………..

 9. Ni28

  Jammer dat Nederland geen echte goede neutrale krant kent. De laatste bolwerk , de Telegraaf wordt na de overname ook snel tot pulp veranderd.

 10. henkie

  De Trouw en de VPRO (= Vrijzinnig protestantse radio omroep)
  Nederland is naar de klote, komt het nog goed?

  https://www.youtube.com/watch?v=ZLu6WRPPmTE

 11. sjun

  Blijkbaar heeft Trouw slecht in de gaten wie er tegenwoordig nog die krant betaalt. Zo’n domme column kost weer wat abonnees die anders met geen stok weg te krijgen zouden zijn geweest omdat Trouw jarenlang hun krant was.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.