Trump dreigt alwéér Noord-Korea binnen te vallen: 'Kleine raketman zit er niet lang meer!'

Geen categoriesep 24 2017, 12:00
Trump die Noord-Korea gewelddadige dingen toewenst, maar vervolgens weer lekker gaat golfen in New Jersey. Het is nu al de meest vermoeiende meme van 2017.
Grote verrassing: Donald Trump en Kim Jong Un zijn nog altijd geen vriendjes geworden. Dat werd wel weer duidelijk nadat de twee autocratische leiders elkaar wederom bedreigden met oorlog en invallen.
Donald Trump kondigde aan dat de dagen van Kim als leider van Noord-Korea geteld zijn. Via zijn favoriete communicatiekanaal Twitter liet Trump weten dat "de kleine raketman" - zijn nieuwe favoriete bijnaampje voor de dictator - vermoedelijk niet lang meer zal regeren:
https://twitter.com/realDonaldTrump/status/911789314169823232
Kim liet via zijn minister van buitenlandse zaken echter weten dat hij vindt dat hij geen andere keuze heeft dan het ontwikkelen van dodelijk oorlogsmateriaal om het Amerikaanse vasteland te bestoken:

[de Noord-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Ri Yong-ho] sprak bij de VN uit dat „Donald Trump Noord-Korea geen andere keus laat dan raketten te ontwikkelen waarmee het doelen op het Amerikaanse vasteland kan raken”.

Ik zou zeggen: Trump, beste Donald, je wordt een beetje vermoeiend. Dat je dreigt met "fury", en allerlei speelse bijnaampjes voor Kim Jong Un in omloop brengt is natuurlijk goed en aardig, maar je wordt gewoon weggelachen in Pyongyang. Noord-Korea doet wat het altijd al gedaan heeft met Amerikaanse leiders: er op gokken dat de VS uiteindelijk terugdeinzen voor een interventie in het land, omdat er bij een conflict in een paar dagen honderdduizenden Zuid-Koreanen om het leven zullen komen.
Zijn al die doden het waard, als het betekent dat Noord-Korea kan worden vervangen door een pro-Amerikaanse staat die geen nucleaire ambities heeft? Oorlogen zijn natuurlijk nooit fijn, maar soms zijn ze noodzakelijk. Geldt dat ook voor Noord-Korea? Misschien. Misschien niet.
Hoe dan ook: als Trump niet als laffe slapjanus wil eindigen, zal hij toch echt iets moeten doen. Neem een beslissing. Ofwel stoppen met het uiten van dreigementen die hij niet bereid is uit te voeren, ofwel daadwerkelijk Noord-Korea de oorlog verklaren. Want deze "your momma is so fat"-achtige dreigementen richting Noord-Korea zijn nu misschien grappig, maar ze beginnen in hoog tempo erg vermoeiend te worden en roepen steeds meer déjà vu-herinneringen op.
Dus Trump: doe eens iets, wat dan ook, maar houd op met het oefenloze gezeur.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten