Twitter vernieuwt! Twee keer meer karakters per tweet. Wat gaan Trump en Wilders daarmee doen?

Geen categoriesep 27 2017, 8:00
Twitter wil op die manier de strijd aangaan met andere sociale media.
Eén van de grote krachten van Twitter: je kunt alleen maar korte berichten schrijven. Je hebt 140 tekens om mee te werken. En dat is het dan. Het gevolg: Twitter is snel, scherp, en duidelijk.
Maar er kleven natuurlijk ook nadelen aan die beperking. De belangrijkste is dat mensen zich regelmatig gedwongen voelen om 'serietweets' te publiceren om een bepaald punt uit te leggen. Dat maakt het allemaal nogal overzichtelijk. Daar komt bij dat mensen bepaalde woorden maar weglaten of zelfs hele berichten toch maar niet online zetten. Want onduidelijk. Vergelijk dat met Facebook waar je net zoveel kunt schrijven als je wilt, en Twitters grote kracht is ook diens grote zwakte.
En dus komt Twitter met een innovatie:

Twitter, van oudsher bekend om zijn berichten van 140 tekens, gaat breken met die traditie. De maximale lengte wordt verdubbeld naar 280 tekens. Het begint met een test op kleine schaal, maar het is de bedoeling dat over een tijdje iedereen er gebruik van kan maken.

Om tot deze verandering te komen heeft Twitter onderzoek gedaan naar hoe er getwitterd wordt in verschillende landen. Daaruit blijkt dat er in landen waar één Twitter-teken gelijk staat aan één lettergreep of zelfs aan één heel woord veel meer getweet wordt. Denk daarbij aan landen als Japan, Korea en China.
In landen waar elke letter een teken kost wordt er significant minder getweet.
De 'testfase' lijkt op mij van toepassing te zijn, want ik heb 280 karakters ruimte.
Wat vind jij van deze verandering?
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten