VK: ‘Nederland verloor met 4-0 van Frankrijk vanwege ‘pessimisme en zwartgalligheid van Wilders- en Baudetachtigen’

Weer een pareltje van een analyse in De Volkskrant. De werkelijke reden waarom Nederland afgelopen donderdag met 4-0 van het veld getikt werd door Frankrijk? Nou eenvoudig: dat komt allemaal door Geert Wilders en Thierry Baudet.

Onder politiek linkshandigen begint zich een nieuwe drogredenatie af te kenen: de reductio ad Forum. Alles wat in dit land verkeerd gaat is de schuld van onze grote politieke duivel Thierry Baudet. En in het verlengde daarvan: ook van Geert Wilders.

Die drogredenatie wordt tot geheel nieuwe hoogten gedreven in een analyse die Bert Wagendorp vanochtend in de Volkskrant liet verschijnen. Daarin beschrijf hij de tranentrekkende WK-kwalificatiewedstrijd die door Nederland grandioos werd verloren van Frankrijk: aan het einde van de blessuretijd stond er een vernederende 4-0 op het scorebord.

Dat komt allemaal door Geert Wilders en Thierry Baudet, zo houdt Bert Wagendorp vol. De twee hebben in de Tweede Kamer samen 22 zetels, maar toch zijn ze kennelijk in staat om het complete vaderlandse voetbal vol ‘pessimisme’ en ‘zwartgalligheid’ te stampen:

“Met opleiding en kunstgras heeft het allemaal niks te maken, wat ontbreekt in dit Oranje is optimisme en plezier. Het spel is tobberig, zodra we de bal hebben, leveren we hem meteen weer in. Het zijn de tobberigheid en het chagrijn die we ondanks alle voorspoed ook in het land maar niet van ons af weten te schudden. Elftal en land missen zelfvertrouwen. Het pessimisme en de zwartgalligheid die de Wilders- en Baudetachtigen blijven uitsproeien over de delta, zag je terug in de passjes van Sneijder en de passeerbewegingen van Robben: het geloof ontbrak al bij voorbaat.”

Het is ronduit hilarisch de verloren wedstrijd te wijten aan politieke tegenstanders. Je kan namelijk veel zeggen over Wilders en Baudet, maar niet dat zij niet trots zijn op onze nationale symbolen zoals bijvoorbeeld ons voetbalelftal dat in het verleden mooie prestaties geleverd heeft. WK-finales, EK-overwinning, legendarische mannen als Johan Cruyff en Dennis Bergkamp: noem het maar op.

Daarnaast is het ook gewoon waar wat Henk Westbroek al met enig sarcasme opmerkte over dit rare verhaaltje uit de Volkskrant: “Ons nationale voetbalelftal weerspiegelt het chagrijn van Wilders en Baudet schrijft Wagendorp. Het Franse blijkbaar het speelse van Le Pen.

Kortom: deze “analyse” van de door Nederland verloren voetbalpot raakt kant noch wal. Zoek de oorzaken dus in de sportieve sfeer, en niet in de politieke.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

41 reacties

 1. Nasrani

  Ha ha, met een glimlach gelezen. Wanneer je er al zulke argumenten bij moet halen ben je redelijk verknipt hoor! En wat voetbal betreft, we moeten eerlijk zijn. Geen talent op dit moment.

  1. DolleDries

   Je ziet ook bij het Nederlandse elftal dat de oudjes veel te lang door moeten werken. Dat zie je ook in de bouw ,ze worden oud en stram.

 2. DolleDries

  Vreemd, net de dames Hockey en Voetbal Europees kampioen. De heren Hockey Europees kampioen. Volleybal dames heel veel succes
  Als de sportprestaties afhangen van Wilders en Baudet dan mag je best van een enorm succes spreken.
  Maar goed links is de kluts kwijt ,het verval van die club is enorm, de wanhoop ook, want ze gaan nu met stront gooien

  1. van Urk

   Het Franse volkslied dat vurig met volle nationale borst werd gezongen door de tegenstander was de boosdoener. 😉

  2. van Urk

   DolleDries@ De damesploegen bestaat voornamelijk alleen uit fruitig Hollandse dames. De herenploeg voetbal is multicultureel aangelegd. Afspiegeling van de samenleving noemen ze dat.

 3. Ni28

  Het is het gebrek aan nationale trots die hier aan schuldig is, heer Wagendorp. Nederland vergooid eigen cultuur en maakt de deuren wagenwijd open voor culturen die niet met zich laten sollen maar zelfs aan ons opdringen. En het is dus niet Baudet of Wilders maar mensen zoals u waar het vandaag de dag hier van krioelt geleid door idem dito politici die elke spoor van nationalisme in de kiem proberen te smoren. Want nationalisme is slecht, Hitler, weet u? En dus hebben wij geen nationale team, wij hebben alleen een team. Met alle gevolgen van dien.

 4. jowyajax

  Volkskrant linkse idioten organisatie, een journalist die dit schrijft zet zichzelf voor heel Nederland voor lul en dan een krant die dit publiceert een bericht van een dom figuur is nog dommer om dit te publiceren

  1. Ecoshaarlem

   Ik kan het niet beter verwoorden, nimmer deze krant kopen daar zij niet weten wat er werkelijk leeft onder de Nederlandse bevolking!

   1. corfo

    @ Ecoshaarlem.
    Ik heb en zal deze “krant” nooit kopen.
    Ik denk dat ze wel precies weten wat er onder de Nederlandse bevolking leeft, maar ze zijn zó rechtlijnig in “de leer” dat zij niet de power hebben om zich daaraan te ontworstelen. Bovendien weten zij ook wel, dat indien er een ander, rechtser, beleid zou komen zij vele linkse zakkenvullers als aanhangers zullen gaan missen, zoals daar zijn : vele z.g. B.N.’ers, artiesten, sporters, politici enz. enz.

 5. poison

  Als Wilders en Baudet in het veld hadden gestaan dan had Nederland beslist gewonnen.

  1. van Urk

   poison@ Die hadden de buitenlandse tegenstanders verrot getrapt. 🙂

 6. Bertje1234

  Het zal denk ik eerder door linkse politici komen. Geindoctrineerd met het idee dat nationalisme fout is, wil niemand een rascist zijn en het nationalistische vuurtje aanwakkeren door te scoren. De strategie van de coach mogen ze volgens linkse logica ook niet volgens. Een cultuur/een speelwijze is namelijk discriminerend. Ze moesten zich vooral aanpassen aan de cultuur/speelwijze van de tegenstander, dat zoiets niet goed uitpakt voor onze spelers maakt niet uit. Uiteindelijk kunnen ze zichzelf in elk geval op de borst kloppen en zeggen: we zijn tolerant geweest, een paar tegengoals of aanslagen zijn een klein prijsje voor deze morele overwinning.

  1. swetsnek

   Maar we mogen toch heeeeeel hard het Wilhelmus mee zingen ??????

 7. K.Dopper

  Dat Wilders en Baudet, evenals de meeste reaguurders hier, zwartgallig zijn over ons prachtige land en cultuur lijkt me in elk geval wel juist.

  1. IJscoman

   Dat Dopper en Guus waanzinnige, wegkijkende, rozebril-optimisten zijn die geen enkele notie meer hebben van de hen omringende realiteit, lijkt me in elk geval ook juist.

   1. Peter Selie

    Nou beste IJscoman, denk dat je toch erg fout zit met de profielschets van deze twee vol-idioten, in mijn opinie weten ze dondersgoed dat ze fout zitten, het zijn géén “waanzinnige, wegkijkende, rozebril-optimisten”. Het zijn uitgenaste, eloquente agent provocateurs die bewust andere reguurders in hun web van contradictie lokken en daar slagen ze wonderwel bijna altijd in elk nieuw topic.

    1. K.Dopper

     Peter Selie lijkt me ook een echte vrolijke optimist.

     🙂

   2. K.Dopper

    Een optimistisch mens ben ik zeker, en realistisch bovendien. Ik ben hier zo ongeveer de enige die mijn reden tot optimisme met bronnen en cijfers weet te onderbouwen.

    Ik ben ook een vrolijk mens die de zon graag in het water zie schijnen.

    Hoe zit dat met jou?

    1. swetsnek

     IK zou zeggen sluit je aan bij Erdogan die tikt ook niet zuiver duld ook geen tegenspraak en waant zich net als jij een disneyland waar alles mooi roze is

  2. Bertje1234

   De EU heeft een budget van een paar miljoen voor linkse trollen. Dus ook al klinkt het misschien onzinnig, feit is gewoon dat er een betaalde bij zitten ook in Nederland. Die onvoorwaardelijke pro-islam praat pro-eu enz., dag na dag. Dit kost lijkt me teveel tijd voor een normaal persoon.

 8. joost2

  Je bent toch werkelijk alle gevoel voor realiteit kwijt als je zo gefrustreerd bent ( zoals de nep journalist Wagendorp- Volkskrant en de licht dement wordende matige liedjesschrijver Westbroek )stelt dat: Baudet en Wilders verantwoordelijk zijn voor de matige prestaties van het Nederlands elftal.

  Deze lieden denken zich maar alles te kunnen veroorloven door ons hun verwarde hersenspinsels als waarheid voor te schotelen.

  Wat een echte nepkrant is die Volkskrant geworden.

  1. K.Dopper

   Ik geloof niet dat Wagendorp beweert dat Wilders en Baudet verantwoordelijk zijn voor het beroerde Spel van het Nederlands Elftal..
   Hij wijst op de sfeer van zwartgalligheid in het prachtige Nederland dat er in nagenoeg alle opzichten beter voorstaat dan andere landen dat ook het Nederlands Elftal lijkt te beïnvloeden. Die sfeer van somberheid en angst wordt met name door populisten opgeroepen. Dat is ook niet zo vreemd, dat is hun politieke brandstof.

 9. WimSchut4U

  Nou, nou ik vind toch dat Baudet een vrolijke vent is dus hoezo zwartgallig? Lekker alles wat mis gaat op je politieke tegenstanders afschuiven. Net alsof er iemand in het Nederlands elftal ook maar enig idee heeft wat onder het gewone volk leeft. Ik zou ook kunnen zeggen dat het komt omdat het Nederlands elftal té multi culti is waarvan blijkt dat dit nu ook al het voetbal beïnvloed. Maar het is belachelijk en ik zal niet zo flauw zijn. Ze voetballen gewoon kut. Nou en? Lekker belangrijk. En meneer Dopper? Sorry hoor maar je bent een ontwikkeld persoon die zich goed kan uitdrukken. Alleen jammer dat je alles wat absurd is lijkt te moeten verdedigen. Perfect persoon voor de elite. Divede et empera. Nog een paar dezelfde aan de andere kant van het spectrum en de polarisatie van de samenleving is perfect. Moord elkaar uit en zij verdelen de buit.

 10. Ritter

  “Alles wat in dit land verkeerd gaat is de schuld van onze grote politieke duivel Thierry Baudet.”

  Het lijkt wel de VS waar alles wat (vermeend) verkeerd gaat door grote delen van de media in de schoenen van Trump word geschoven. Uiteraard is dit het gevolg van het dagelijks demoniseren van Trump door de media.

  Nu zien we dus hetzelfde in Nederland waar Wilders en Baudet als oorzaken worden genoemd. De demonisering van Baudet zal nog veel erger worden. We weten allemaal waar dit demoniseren van Baudet toe kan leiden. (denk aan Pim Fortuyn die door een linkse activist werd vermoord)

 11. Buiswater

  Ik weet nu eindelijk waarom ik nooit wat win bij de staatsloterij.
  Dat komt door die belachelijke rozebrillenredenatie van mensen zoals Dopper en Geluk. Zij zijn de oorzaak van mijn maandelijkse teleurstelling.

  1. K.Dopper

   Dat ziet Buiswater goed. Guus en ik zijn dag in dag uit bezig om te voorkomen dat achterlijke PVV-tokkies een prijs in de Staatsloterij winnen.

   Een dankbaar werk.

   1. Buiswater

    Ik hoop voor u dat het nimmer zal gaan gebeuren maar als het gebeurd en dit land wordt een islamitische staat dan zullen uw islamitische hoogopgeleide vriendjes op de stoep staan kijken hoe u (of uw nazaten) aan de haren door de straat worden gesleept door de sharia aanhangers als voorbeeld voor de jarenlange onderdrukking van de islam. Deze geweldige aardige lieve mensen kijken niet naar wie of wat u was. Wraak is het enige wat deze gasten willen ongeacht wie of wat. Overal in de wereld gebeurd het. Hoe komt het dat u dit niet wil zien.

    1. K.Dopper

     Bij Buiswater zit de angst voor de Muzelman er flink in.
     Dat leidt tot veel narigheid en verdriet, en dan te bedenken dat het nergens voor nodig is.

     1. Buiswater

      De narigheid en verdriet die u in het verschiet ziet zal niet tot stand komen door mijn angst. Maar door rozebrillenwegkijkers.

     2. K.Dopper

      Het wordt gruwelijk, Buiswater, de wegen zullen veranderen in stromen van bloed.

      Ach!

     3. Buiswater

      Ramblas in Barcelona al weer vergeten zeker?

    2. Buiswater

     Einde discussie over dit off topic Dopper.

     1. K.Dopper

      Goed plan,Buis.

   2. Nasrani

    Guusje is niet in alles aan jou gelijk hoor. Gelukkig maar. Hoewel een linkse Christen die zijn naiviteit nog wat zal moeten verliezen tav de islam, acht ik hem wat hoger als u. Ik zie u als een gestoorde narcist die er genoegen in schept anderen te kleineren en die zijn mening als superieur beschouwt. En dan wordt het gevaarlijk.

    1. K.Dopper

     Niet zo bitter, beste man. Je zet alleen jezelf te kijk.

     Heb je nog iets inhoudelijks te melden.

 12. A3aan

  Het is de schuld van de bal.

  Óf de doelpalen. Heb ooit tijdens een radioverslag van een wedstrijd van het Nederlandse elftal tegen weet ik niet meer de verslaggever Ir. Ad van Emmenes na het missen van een schot op het doel horen zeggen,:”Wat jammer dat er die doelpalen zijn.” Koekoek…

 13. sjun

  Niemand leest natuurlijk de Volkskrant voor de sportanalyses. Die krant lees je alleen omdat je’m in je mik geschoven krijgt of omdat je in de sociale sector op banenjacht bent. Maar ook dan zulllen de meeste lezers zulke quatsch overslaan.

 14. Phoenix

  Een sportverslaggever die gaat psychologiseren, ja daarvoor moet je bij de Volkskrant zijn. Onze geleerde psycholoog Wagendorp heeft het over de zwartgalligheid van Wilders en Baudet, omdat die wat kritiek hebben op het maatschappelijk gebeuren, maar hij had natuurlijk net zo goed het gemekker van Dekker, het gesis van SS of het doemdenken van Denk als voorbeeld kunnen nemen, maar dat past natuurlijk niet zo goed in het politieke profiel van de Volkskrant. En zo zijn er nogal wat meer die hij als voorbeeld had kunnen nemen. Alleen bij de vvd is er natuurlijk altijd gejuich om de beste van alle werelden onder de grote leider Rutte.

  Wim

  1. Floris

   Ik herinner me nog zo’n “sportjournalist”, ene Matty Verkamman:

   https://www.youtube.com/watch?v=2UuqJF_PSz8

   Het stuk stront loopt nog steeds vrij rond.

 15. Bes Tolen

  De regeling, dat topsporters en meer zogeheten kwalitatieve soorten lieden binnen de kortste tijd het Nederlanderschap kunnen krijgen, moet dadelijk worden afgeschaft. Het is een lachertje dat lieden, die vrijwel geen of helemaal geen binding met dit land hebben, het land internationaal vertegenwoordigen.

 16. Ruud562

  Maar één conclusie: die linksen raken steeds meer van ‘het padje af’.
  Hopelijk zal de geestelijke gezondheidszorg in de nabij toekomst voldoende middelen (en geld) hebben om deze gesjeesden op te vangen.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.