Wilders doet er nog een schepje bovenop: ‘Verbied de islam en diens uitingen!’

Na meer dan 10 jaar PVV is de partijleider nog altijd niet klaar met gezien steeds een retorisch stapje verder zetten over de godsdient uit het Midden-Oosten. Die – aldus Geert Wilders – eigenlijk helemaal geen godsdienst is, maar een extremistische politieke ideologie. En dus “op termijn” wel eens verboden zal moeten worden.

Terwijl zijn politieke concurrent Thierry Baudet links en rechts al zijn (potentiële) zetels aan het overnemen is, voelt PVV-leider Geert Wilders ook de behoefte om de electorale vlucht naar voren te maken. In een nieuw interview met De Telegraaf maakt de politieke voorman met de welbekende blonde kuif dan ook van de gelegenheid gebruik om zijn taalgebruik over de islam nog een keertje te escaleren. Alhoewel we Wilders niet kennen als een liefhebber van de Arabische godsdienst, gooit hij er vandaag in een nieuw interview wel weer een schepje bovenop.

Volgens Wilders gaan we namelijk toe naar een Nederland waarin we niet alleen grondwettelijk hebben vastgelegd dat de islam geen godsdienst is, maar hobbelen we ook langzaam richting het scenario waarin alle islamitische uitingen worden verboden:

Terug naar Nederland. We hebben in dit land ook een grondwet die zaken als vrijheid van onderwijs en godsdienst beschermt. Moet die van u worden aangepast?

„Ik zie nergens in de grondwet het woord islam staan, maar in jurisprudentie wordt islam wel als religie beschouwd.”

Wilt u dan ook in de wet vastleggen dat de islam geen religie is?

„Hoe dat juridisch gaat, zullen we moeten zien. Of het kan, hoe het kan en op welke manier het kan. Maar het is zeker de moeite waard om dat te gaan bestuderen.”

Dus u wil de islam verbieden?

„Ik sluit niet uit dat het op termijn nodig kan zijn. Het gaat dan om de uitingen. Je kunt niet een idee verbieden, dat is onmogelijk. Je kan ook niet het communisme verbieden.”

Er is godsdienstvrijheid in dit land. Maar u wil vastleggen dat islam geen godsdienst is.

„Juist, wat mij betreft valt het niet onder de godsdienstvrijheid. Dat is mijn politieke wens. Hoe je het kunt uitvoeren is wens twee.””

In hetzelfde interview vergelijkt Wilders zijn CDA-collega Buma ook nog met een bankovervaller die twintig jaar later ineens spijt heeft van zijn daden – volgens de PVV’er een perfecte metafoor om Buma’s ineens gearriveerde islamkritiek te categoriseren. Ook pleit Wilders ervoor om alle Syriërs direct terug te sturen naar hun thuisland. “Morgen! Waarom niet? Het land is veilig,” aldus de PVV’er.

Zijn teksten zo een beetje aanschouwen kan ik mezelf niet van de indruk onttrekken dat Geert Wilders een beetje in zijn eigen fuik gelopen is. Hij heeft van de PVV een echte anti-islam one issue-partij gemaakt. En nu hij electoraal bedreigd wordt, kan hij eigenlijk niet anders meer dan dat ene issue tot in den treure uitmelken. Ook is hij nog altijd niet klaar met radicaliseren op dit onderwerp, zo blijkt uit het zinspelen op een verbod op geloofsuitingen.

Ik vraag me met enige zorg dan ook af waar dit gaat eindigen. Hoe lang nog voordat de PVV-leider gaat pleiten voor razzia’s? Een aantal maanden. Misschien een paar jaar nog? Wel weet ik dat er voor de PVV’er geen weg meer terug is, en hij alleen nog maar aandacht kan krijgen door zijn ideeën steeds te blijven bijpunten. Als dat maar goed gaat.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

136 reacties

 1. Ritter

  Door de (vaak illegale) massa immigratie uit de islamitische landen is het nu zover gekomen dat in verschillende landen zelfs militairen moeten helpen om ons te beschermen tegen islamitische aanslagen.

  B.v België en Frankrijk moeten nu militairen worden ingezet om de bevolking te beschermen tegen islamitische terreur.

  Ook nu in Engeland. In Engeland nemen nu legereenheden bewakingstaken van de politie over.

  Ieder jaar verslechterd te de situatie. Hiervoor heeft o.a Geert Wilders jaren geleden voor gewaarschuwd. Toen werd hij weggehoond en belachelijk gemaakt. Het zou immers nooit zover komen in Europa.

  Nu in het dan al zover en het zal ieder jaar erger worden want de instroom van illegale immigranten uit de islamitische landen (onder het mom van “vluchtelingen”) gaat gewoon door. En het aantal salafitische moskeeën neemt ieder jaar toe.

  Kortom, Noord/West Europa islamiseert steeds meer en de gevolgen daarvan zijn ieder jaar meer zichtbaar.

 2. Albert03

  Wilders staat op het laagste punt in de peilingen de laatste 4 jaar. Baudet loopt elke week in en gaat hem bij de gemeenteraads verkiezingen wellicht al kloppen. Geert wordt steeds extremer, maar dat gaat hem niet helpen. De vluchtelingencrisis heeft hem nog wat geholpen, maar verder is het sinds 2009 al steeds downhill. Baudet gaat dat proces zeker versnellen.

  1. Ritter

   Albert03

   Geert Wilders heeft altijd al gewaarschuwd voor de islamisering van onze samenleving. Dat is het centrale thema in zijn programma en hij zet zich daarvoor , met gevaar voor eigen leven, al jaren voor in.

   En ieder jaar weer bevestigd het gelijk van Geert Wilders. De islamisering neemt toe in Noord/West Europa en het probleem word steeds nijpender.

   Helaas werd/word Geert Wilders niet alleen aangevallen en gedemoniseerd door de gevestigde media en politieke elite maar ook door sommige “rechtse” websites. Had

   DDS maakt propaganda voor Baudet en in dat kader word wederom Geert Wilders aangevallen en gedemoniseerd op deze website.

   Wat vaak word vergeten is dat Baudet voortborduurt op de thema’s waar Geert Wilders zich dus al jaren voor inzet; islam, illegale immigratie en integratie.

  2. K.Dopper

   De idiote opvatting dat de islam geen religie is maar een politieke doctrine is door Wilders voortdurend herhaald met als gevolg dat, met name ook op dit blog, velen daarin zijn geloven.

   Een triest staaltje politieke demagogie, vergelijkbaar met de herhaalde nazipropaganda over Joden. Gelukkig vertegenwoordigt Wilders een minderheidsgroep die dit soort gevaarlijke onzin alleen op islamofobe blogs op het internet kan uitventen. In de normale media wordt islamofobe propaganda voldoende gecorrigeerd. Zelf DDS gelooft, blijkens dit artikel, de praatjes van Wilders niet meer.

   1. Ritter

    K.Dopper

    De Islam is meer dan een religie . Het is een drievoudig systeem – een religieuze-politieke-culturele ideologie met een eigen rechtssysteem (Sharia). Nogmaals islam meer is dan een godsdienst, dat het een politieke ideologie is die op den duur een bedreiging kan gaan vormen voor ons land en werelddeel. Waar de islam het voor het zeggen heeft gekregen, is het gedaan met de vrijheid en de democratie.

    Er is geen vreedzame of radicale Islam. Islam is Islam,zoals Erdoğan heeft gezegd!

    Bepaalde wijken in grote steden lijken inmiddels bijna islamitische enclaves en waar de westerse overheid niet meer durft in te grijpen.De segregatie gaat onverminderd door en de verhouding moslim/niet-moslim wordt steeds groter.Geert Wilders maakt zich terecht zorgen over de groei van het aantal moslims in Europa.
    ————————

    Anne-Marie Delcambre zegt daarover het onderstaande in Trouw:

    De gematigde islam bestaat niet
    https://www.trouw.nl/home/de-gematigde-islam-bestaat-niet~ac5e31f4/

   2. J.C.

    @K. Dopper

    “De idiote opvatting dat de islam geen religie is maar een politieke doctrine is door Wilders voortdurend herhaald met als gevolg dat, met name ook op dit blog, velen daarin zijn geloven”.

    Beste K. Dopper, zou jij in een islamitisch land willen wonen, dan?

    1. K.Dopper

     Ik woon met veel plezier in dit prachtige land, J.C.

     1. IJscoman

      Mooi dat de uitingen van Geert zonder voorbehoud worden gepubliceerd in de grootste krant van Nederland. Dit soort informatie is hard nodig. Keer op keer op keer. Wellicht maakt dat andere main stream media ook minder kopschuw om de waarheid omtrent de islam te publiceren.

     2. J.C.

      @K. Dopper

      Je praat dus vanuit een luxe positie en dat is dan ook makkelijk praten. Maar ik denk aan mijn (klein)kinderen, die straks, als we nu geen halt toe roepen aan de islamisering van Nederland, in een geïslamiseerd land zullen wonen. En het is niet denkbeeldig. Ik woon op het platteland en zie ongeveer per maand, als ik mijn kleinkinderen naar school breng, het aantal vrouwen met een hoofddoek en een grote kinderschare toenemen. De islamisering voltrekt zich exponentieel. De politieke partijen, die hier debet aan zijn, zijn zich nu al aan het indekken (vooral CDA en VVD), maar doen vervolgens niets om de islamisering van Nederland een halt toe te roepen.

     3. K.Dopper

      @J.C., ik heb goed nieuws voor je: de islamisering is net zo’n idioot verzinsel van Geert als zijn idiote idee dat de islam een politieke ideologie is. Slaat nergens op en alleen minder snugger volk trapt er in.

   3. sjun

    Islam is vooral een totalitair politiek systeem dat zich als religie presenteert als haar dat zo uitkomt. Geert Wilders ziet dat scherp maar hij vergeet dat Jan Publiek eerst nog door een bewustmakingsproces moet om de geesten deugdelijk te kunnen onderscheiden. Dat forceren heeft geen zin en hoeft ook niet nu de vruchten van islam steeds zichtbaarder worden in West-Europa terwijl we tegenwoordig in de Visegradlanden al de vruchten van Europese cultuurbewaking kunnen smaken. Geen terreurdreiging daar.

    In de gekochte en verpolitiekte massamedia valt vooral het wensdenkelijke soms ronduit misleidende narratief op. Verstandige mensen oriënteren zich dan ook elders om ter zake voorgelicht te worden. Weldra zullen er betere media-organisaties opstaan waarvan de reporters hun maatschappelijke verantwoording serieuzer nemen dan hun persoonlijke carriereperspectief.

  3. Dunu Zithlau

   Laagste punt in de peilingen? Al sinds 2009 bergafwaarts? Van de vijfde partij naar de derde partij maar de tweede partij van Nederland. Hoe anders is het de PvdA vergaan?

 3. Ritter

  Niet alleen Geert Wilders waarschuwt voor de toenemende invloed van de islam.

  “17 jaar geleden vluchtte mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran voor de onderdrukking van het islamisme. Na al die jaren in België is ze bang voor hetzelfde in Europa. En daarom doet ze een oproep aan Europeanen op zich daar tegen te verzetten.”

  http://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 4. Guus Geluk

  Baudet was de afgelopen weken dikwijls in het nieuws en staat op acht virtuele zitjes. Tijd, dacht Wilders, dat ik ook wat ga doen. Nu gooit hij dat bommetje in de Telegraaf.

  Het lijkt mij, zoals Tim terecht aangeeft, een reden tot zorg. Hoelang duurt het voor hij detentiecentra, razzia’s en deportaties gaat bepleiten?

  Waarom roept Bosma zijn baas niet tot de orde?

  1. Ritter

   Guus Geluk

   Kennelijk gaat u alleen af op wat Tim schrijft. (en die schrijft altijd negatief over Wilders)

   Ik raad u aan om het hele interview te lezen.

   Het interview met Geert Wilders is gebaseerd op veel feiten en uitkomsten van onderzoeken die door Geert Wilders worden bevestigd.

   Geert Wilders heeft een punt als hij spreekt over de islam als meer dan een religie. Want de Islam is meer dan een religie. De islam is een drievoudig systeem – een religieuze-politieke-culturele ideologie.

   Vandaar ook dat b.v het aantal Sharia rechtbanken in Europese landen toeneemt. Dat is de aard van de islam. En onderzoeken bevestigen dat.
   ————–

   Achter islamisering zit een plan’

   “De islamisering van Europa gaat volgens een bepaalde strategie, geeft Machteld Zee aan in haar boek Heilige Identiteiten dat vandaag verschijnt. ,,Pas als je de kennis bezit, zie je wat er gaande is.”

   ,Vergelijk Nederland in de jaren 80 met nu”, zegt politicologe en juriste Machteld Zee, die promoveerde op een onderzoek naar shariarechtbanken. ,,Dan zie je de toegenomen invloed van de islam overal. Vanuit Saoedi-Arabië en andere landen is de wereld overspoeld door duizenden imams, lesboeken, moskeeën en enorm veel geld.”

   https://www.ad.nl/nieuws/achter-islamisering-zit-een-plan~a88e1806/

   1. Guus Geluk

    Tim Engelbart schrijft niet altijd negatief over Wilders (in elk geval niet zoals ik het zie) en hij citeert exact de juiste quotes. Wilders dropt zijn nieuwe bom in het VVD-huisblaadje genaamd de Telegraaf: de islam op alle mogelijke manieren verbieden. Als hij het idee kon verbieden, zou hij dat ook willen.

    Geert doet zelden interviews, hij gaat ze zo veel als mogelijk uit de weg. Maar nu Forum voor Democratie groeit in de peilingen, moet hij tijdig ingrijpen. Hij is zo ver als dit nog niet gegaan.

    1. RobertMarsman

     Man alsjeblieft zeg laat me toch niet lachen. De PVV ziet het Forum niet eens als een concurrent maar als een partij waar hij wel eens ooit in de toekomst mee kan regeren aangezien de PVV en het Forum als twee druppels water op elkaar lijken. Het is vooral de media die ons wil laten geloven dat het Forum de PVV leeg vreet maar aan de peilingen is dat al niet eens te zien.De PVV is met 19 a 20 zetels een hele stabiele partij namelijk.

     Het liefst hebben ze dat de PVV en het Forum oppositie tegen elkaar gaan voeren en dat ze elkaar leeg vreten dan wordt de VVD de lachende derde. Maar daar moet weldenkend Nederland niet intrappen hoor. Buiten dat om mocht het echt zover komen dan zie ik het toch somber in voor Baudet aangezien Baudet een eventuele oppositiestrijd tegen Wilders absoluut niet kan winnen. Baudet kan niet op tegen grote Geert.

     Wilders ziet het Forum helemaal niet als concurrent is maar juist blij met diens komst.

     1. Guus Geluk

      De PVV ziet Forum voor Democratie evenzeer als een concurrent, zoals de VVD het CDA als haar concurrent zag. Een recent twitter-bericht van Wilders spreekt boekdelen: “Samen tegen Wilders? De angst slaat toe bij Eerdmans.”. Het betrof een reactie op een artikel in, toevallig genoeg, het VVD-huisblaadje. De komst van Forum voor Democratie en Leefbaar Rotterdam wordt daarin nog eens benadrukt.

      Dixit verschillende peilingen vissen Wilders en Baudet uit dezelfde electorale, troebele, wateren. De laatste tijd was Baudet opvallend veel in de media. Het lijkt erop dat Wilders nu weleens zelf zijn hoofd in de media wil laten zien. Het is een beetje als VVD/CDA: deze rivalen voerden ook strijd tegen elkaar.

    2. Ritter

     Guus Geluk

     Geert Wilders geeft geregeld interviews en geeft daarover ook speeches. Dus u praat onzin. Wilders praat al vele jaren over de issues: islam, immigratie en integratie.

     DDS promoot Baudet en in dat kader word Geert Wilders in een kwaad daglicht geplaatst en tegenover Baudet geplaatst.

     Ik ga er van uit dat de meeste lezers van deze websites daar wel doorheen prikken en begrijpen wat Tim hier aan het doen is.

     1. Guus Geluk

      De Dagelijkse Standaard was aanvankelijk kritisch op Baudet, Ritter. Het is geen propaganda-kanaal voor Forum voor Democratie. Evenzo is het geen propaganda-site voor de PVV. Het zou een mooie boel worden: alleen maar lof voor Geert en Thierry, terwijl iedere vorm van kritiek niet is toegestaan.

      Wilders verschijnt, in tegenstelling tot Baudet, zo weinig mogelijk in de publiciteit. Slechts op bepaalde momenten geeft hij een interview af. De speeches voert hij vooral tegen zijn achterban, niet voor de media.

     2. RobertMarsman

      @Ritter.
      Het is eigenlijk best een misselijk stuk. Tim maakt zelfs een vergelijking met de nazi’s. Hoe lang zou het nog duren totdat Geert gaat pleiten razzia’s?. Eigenlijk vergelijkt de auteur Wilders hier gewoon met een nazi en meer niet. Eigenlijk best misselijk.

     3. Guus Geluk

      Je weet drommels goed dat Tim dat niet doet, RobertMarsman. Is het jullie gewoonte om critici in diskrediet te brengen?

     4. K.Dopper

      Robert, Wilders is nog relatief gematigd vergeleken bij meningen die op dit blog zijn aan te treffen. Floris bepleitte hier moslims op straffe van deportatie te verbieden hun geloof te belijden, Kodi bepleitte moslims de keel af te snijden en Augustinyak wil dat we alle Nederlandse moslims in concentratiekampen opsluiten.

      Je hebt die bijdragen ongetwijfeld gelezen. Waarom nam je er nooit helder afstand van?

     5. IJscoman

      Wat Kodi betreft gaat zijn oplossing me iets te ver. Maar met de twee andere oplossingen ben ik het van harte eens. Prima!

     6. Guus Geluk

      Dat jij hopeloos de ebschaving kwijt bent, IJscoman, was mij al gevoeglijk duidelijk. Wat me van je tegenvalt is het toejuichen van het voorstel Nederlandse burgers met een moslimachtergrond in concentratiekampen op te sluiten. Een beetje zoals Hitler dat in de jaren ’40 deed.

     7. IJscoman

      Zo te zien kwijl je van kwaadheid Guus. Het zijn geen concentratiekampen hoor, het zijn detentiekampen. Zoals Australie al enkele jaren in gebruik heeft. Er wordt niemand gedood of gemarteld. De bewoners krijgen tot het moment van hun uitzetting een uitstekende en humane verzorging op elk gebied. Dus nu niet meer godwinnen hoor, het staat zo zielig.

     8. Guus Geluk

      Australië voert een restrictief immigratiebeleid en brengt mensen onder in tentenkampen. Hoewel de omstandigheden daar allesbehalve humaan zijn (evenals overigens in de kampen die door de EU zijn gebouwd), is dat wat anders dan alle moslims opsluiten in concentratiekampen.

     9. IJscoman

      Guus, je ene hersencel sputtert en lijkt dienst te weigeren. De enige die het woord concentratiekampen in de mond heeft genomen ben jij.

      Anderen, ook ik, hebben het uitsluitend over detentieverblijven. Keurige, nette kampementen waar alle bewoners uitstekend worden verzorgd en geen haar wordt gekrenkt.

     10. Guus Geluk

      Nee, jij leest verkeerd. Augustinyak neemt, aldus Dopper, het woord “concentratiekamp” in de mond. Jij staat langs de kant van de weg te juichen (“eens”). Dus nu wil je alle moslims gaan deporteren, indien ze hun geloof niet afzweren, maar hen eerst opsluiten in detentiekampen?

      Gelukkig dat je tot een kleine minderheid behoort.

  2. Vit

   Ik denk dat het niet zover komt, omdat het volk binnen afzienbare tijd zelf iets gaat ondernemen, waarna een exodus Europees gezien.

 5. K.Dopper

  Waarom besteden we nog aandacht aan deze onzin?

  1. buitenbeentje

   Omdat wij onze prioriteiten niet leggen bij het afscheid nemen van de mensen die mede dit land hebben opgebouwd maar bij het afscheid nemen van de mensen die dit land in snel tempo aan het afbreken zijn.

 6. RobertMarsman

  Lezen is ook een vak. Nergens zegt Wilders dat islam verboden moet worden. Er staat dat op termijn de islam niet gezien moet worden als een religie maar als een ideologie en dat we islam ook al zodanig beschouwen. Wilders zegt nadrukkelijk dat ideeën niet te verbieden zijn zoals ook het communisme niet te verbieden valt. Maar je kan wel de communistische uitingen verbieden. Je kan niet het nazisme verbieden wel maar diens uitingen. Als we de islam nu eens beschouwen voor het daadwerkelijk ;namelijk een ideologie kunnen we eindelijk eens diens uitingen gaan verbieden.

  Goh dat hadden we 50 jaar geleden al moeten doen dan had Nederland er totaal ander uit gezien.

  1. K.Dopper

   Dan had Nederland er inderdaad totaal anders uitgezien, Robert, dan waren we een achterlijke enclave in Europa geweest.

   1. Pfeiltje

    Goh leg eens uit. Ben benieuwd…

    1. Kodi

     Die achterlijke enclaves hebben we nu. Te weten waar al die Moslims geconcentreerd zijn en het voor de Nederlanders al no go area is. Met dank aan de import van achterlijkheid.

   2. RobertMarsman

    Nou nee we worden juist een achterlijke enclave als we islam de ruimte geven. Ja kijk als je ruimte geeft aan een 7e eeuws achterlijke woestijn ideologie. Moet je niet raar opkijken als dit land veranderd in een land met achterlijke 7e eeuws woestijn opvattingen.

    1. Kodi

     Als je achterlijkheid importeert, dan zal je achterlijkheid krijgen.

   3. IJscoman

    K.Dopper voert een achterhoedegevecht. En hij weet het.

    1. K.Dopper

     Meent IJscoman dat Wilders binnenkort een meerderheid bereikt en zijn beleid kan gaan uitvoeren?

     1. IJscoman

      De publieke opinie is duidelijk aan het kantelen als je kijkt alle onderzoeken van de laatste maanden – dat is niet meer tegen te houden. Het grootste deel van de bevolking is nu tegen de groei van verdere invloed van de islam. Precies wat nodig is andere politieke verhoudingen te bewerkstelligen. De rest kun je zelf wel invullen Dopper.

     2. K.Dopper

      IJscoman is mogelijk ontgaan dat het rechtspopulisme de afgelopen maanden zeper op zeper haalt.
      De politieke beweging van de komende jaren zal eerder naar links dan naar rechts gaan.

     3. IJscoman

      Dopper kletst uit zijn nek. Nieuw rechts heeft geen zeperds gehaald, maar is nipt verslagen bij alle verkiezingen. Het aantal spijtoptanten dat toen nog niet op nieuw rechts durfde te stemmen maar nu wel, groeit enorm zoals vele peilingen en onderzoeken aantonen. Bijna iedereen is klaar met de islam. De politieke beweging van de komende jaren zal dus eerder naar nieuw rechts dan naar links gaan.

     4. K.Dopper

      IJscoman houdt de moed er in. Ik stel slechts feitelijk vast dat in de recente verkiezingen het FN, de PVV, AfD en het VB geen schijn van kans op regeringsinvloed maakten.

      Hij mag blijven hopen op een ‘nieuw rechtse’ doorbraak maar hij zal in elk geval nog een paar jaar geduld moeten oefenen.

 7. DolleDries

  Het gevaarlijke van de islam is dat men zich verschuilt achter een religie.
  Hun boek laat geen twijfel over bestaan wat ze echt zijn.
  Wilders heeft gewoon gelijk. Dat hier leeghoofden reageren als je maar zegt dat het religie is dan is goed en de weg vrij voor waanzin. De nazi’s hadden zich beter een religie kunnen noemen en hun leider een god dan was het prima geweest.
  Het is eigenlijk te gek dat je vogelvrij wordt als mens aan de waanzin van zich noemende religies die in gedachten van Guus kunnen doen en laten wat ze willen met zijn z,g. vrede gezeik.

  1. K.Dopper

   Wilders heeft met zijn krankzinnige stelling heel veel mensen kunnen overtuigen. Velen op dit blog zijn er met beide benen ingetrapt.

   1. poldi

    Doppertje, voordat Wilders met zijn strijd tegen de islamisering begon was ik al overtuigd van de gevaren van de islam. Toen was de islam in Nederland nog een kleine minderheid en zag je geen boerka’s, kopvodden, moskeeën en waren er nog geen aanslagen.
    Wat een intens verschil met nu.

    Dan ben ik maar “krankzinnig” en dan mag jij met blote voeten in de voortetterende moslimdrol trappen.

 8. DolleDries

  Dat er nog mensen zijn die in de islam trappen als vrede en vrijheid maakt ze tot idioten.

 9. fusilier

  Welke vrijheid heb ik dan in een islamitisch land, als ik morgen daar een kerk wil bouwen, waar ik mijn geloof belijden kan. En welke vrijheid heb ik als vrouw daar als ik geen moslima wil zijn.

 10. poldi

  Ik heb het gehele artikel in de Telegraaf gelezen.
  Geert Wilders ziet de islamisering en de gevolgen haarscherp.
  En zijn maatregelen om de voortetterende islamisering tot stand te brengen zijn de enige mogelijkheden.
  Zelfs leken zien dat maar durven er om politiek correcte redenen er niet voor uit te komen.

  Nederland gaat als er niks gebeurt kapot.

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/29268997/___Islam_is_geen_religie___.html

  PVV-voorman Geert Wilders wil Nederland zo onaantrekkelijk mogelijk maken voor moslims.

 11. sonar

  Tim Engelbart kan het beter bij zijn poezen houden ,en onder de douche blijven zingen,en aardappelen bakken dan zijn collums op DDS.
  Als hij wat neutraler gaat schrijven komt het nog wel goed met hem.
  In zijn collums laat hij zijn anti PVV zien ,voorkeur is privé ,maar jij moet niet jou eigen draai aangeven.
  En wat Gekke Gerrit en K.Dropveter ervan vinden kunnen we ons achterste mee afvegen,doe toch maar niet er blijft dan altijd wat achter.

 12. DolleDries

  De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten… Er bestaat geen gematigde of niet-gematigde islam. Islam is islam en dat is het.” (Recep Tayyip Erdoğan).
  Islam als een veroveringsideologie is verworden tot de belangrijkste bedreiging voor de geciviliseerde wereld. Overal waar de islam werd verspreid, werden de andere toen bestaande godsdiensten vrijwel volledig uitgeroeid. Vandaag de dag heeft de islam met z’n universele Jihad over meer dan 50 landen in de wereld de controle gekregen. De islam is weer in opmars in Europa. Nederland islamiseert in rap tempo. Moskeeën, hoofddoekjes en minaretten domineren in steeds meer wijken het straatbeeld. De moskee is niet alleen ontworpen om er te bidden, maar kan ook gezien worden als het sociale en culturele epicentrum van een islamitische samenleving.

  Plagiaat

 13. poldi

  Plagiaat
  ———
  Wanneer iemand namens de PVV in de Tweede Kamer zit, dan negeren de gutmenschen die PVV-ers.
  Het liefst zouden ze de PVV verbieden.
  Uit naam van de islam vinden dagelijks aanslagen op onschuldige burgers plaats en vallen dagelijks doden en gewoden. DAGELIJKS!!!!
  Maar Gutmenschen piekeren er niet over om de islam te bekritiseren negeren, laat staan te verbieden!
  Wat is dat toch met die linkse landverradende lui?

  En daarom moeten per direct de uit het buitenland gefinancierde moskeeën verboden en gesloopt worden.
  Dat zijn gewoon de Trojaanse paarden van deze tijd die via hersenspoeling propaganda vanuit buitenlandse sferen verspreid over een volk die dingen erg snel aanneemt voor waarheid als deze gepaard gaan met de “religie”.

 14. RobertMarsman

  @K.Dopper.
  Ik ben niet verantwoordelijk voor andermans woorden. Ik reageer op de stukjes die ik hier lees en daar ventileer ik mijn eigen mening op. We leven in een vrij land waar we onze opvattingen (nog) vrijuit mogen schrijven en als de auteur Wilders in de zelfde hoek wil plaatsen als de nazi’s dan doet hij dat. Maar daar komt dan ook kritiek op. Zo werkt het nu eenmaal toch?

  De auteur probeert niets anders dan Wilders in een negatief daglicht te plaatsen ten gunste van Baudet. Dat ga je uiteraard krijgen als je je bedenkt dat de DDS geworden is tot een promotieblogje voor het Forum voor democratie. Want niets anders dan goeds over Baudet. De nieuwe redder des vaderlands.

 15. Jetske

  RobertMarsman

  Ben het zoals gewoonlijk weer helemaal met u eens, vooral de zin dat Baudet
  niet tegen de grote Geert op kan klopt!
  Als eerdaags de grote debatten beginnen gaat Baudet de mist in, hij loopt
  er nu al voor weg, dat geld ook voor Hiddema, prima jurist, maar beide heren
  horen niet in de politiek thuis. Ze willen de subsidieslurpers aanpakken, wél
  zelf hun zakken vullen van ons belastinggeld, de PVV moet het op eigen kracht
  doen. In hun verkiezingsprogramma willen ze ook voor alle partijen af van subsidie.
  Peilingen moeten ze verbieden, dat is alleen maar manipulatie, zwakkelingen zijn
  daar gevoelig voor en hobbelen weer achter de meute aan.
  Heb jaren in Saudie gewoond en weet exact hoe het er daar aan toe gaat.
  Er zijn daar geen Nederlandse scholen en kerken, mocht daar geen auto rijden,
  moest me aan hun regels aanpassen, deed je dat niet dan werd je opgepakt.
  Geert heeft gewoon gelijk!!!

  1. RobertMarsman

   Helemaal waar. Vooral die subsidie. In de kamer pleiten om clubjes geen subsidie meer te geven maar dan zelf wel oproepen om lid te worden van het Forum zodat ze nog even subsidie konden krijgen wat Baudet vlak na de verkiezingen deed.

   Maar er zijn meer dingen waar ik zo mijn vraagtekens bij zet. Zoals bv pleiten om iets aan de massa immigratie maar als een partij dan een motie indient om immigratie uit islamitische landen te stoppen stemmen ze tegen omdat ze een immigratiebeleid volgens Australisch model zouden willen hebben.

   Pleiten voor zwaardere straffen maar als de PVV dan een motie indient om enkelbandjes af te schaffen en zwaarder te straffen stemmen ze tegen.

   Mooie harde woorden voor de buhne en meer is het niet. En wat betreft de islam daarvoor moet je niet bij het forum zijn hoor. Want die zullen kiezen om het grootste gevaar van de westerse samenleving te benaderen met een fluwelen handschoen.

 16. corfo

  Jémie-de-pémie !! Hr. Wilders, hoe kunt u dát nou zeggen ?
  U heeft de afgrijselijke toorn van Dopje, Beukje enz. over u afgeroepen !

 17. corfo

  En wéér staat het gehele blog vól met klinkklare onzin, verspreid door Dopje, Beukje, Guusje en nog een paar van die malloten.
  Als mensen op de PVV willen stemmen omdat ze ’t eens zijn met zijn programma én ideeën, moeten zij dat doen. Dat heet “DEMOCRATIE”, Dopje, Beukje en Guusje. Uit jullie “reacties” kan zelfs een doofstom mens opmaken dat jullie dáár tégen zijn, en dat nu is uiterst dom van jullie ! “Jullie soort” loopt als een stelletje blinde vinken achter iedereen aan die tégen dhr. Wilders of dhr. Baudet is, hoe kinderlijk kun je zijn om zó duidelijk je tekortkomingen te etaleren ?

  1. K.Dopper

   Daar heeft corfo gelijk in: als mensen op achterlijke dan wel gevaarlijke populisten willen stemmen dan moet dat kunnen.

   1. corfo

    @ Dopper.
    Troll alert !!!!!!

    1. K.Dopper

     Nee, ik meen dat serieus: ik bepleit geen verbod op populistische en racistische partijen. Zolang ze zich binnen de grenzen van de wet bewegen zijn ze waardevol in een democratie omdat ze ook zichtbaar maken dat er mensen met rare ideeen rondlopen. Het is belangrijk dat die ook een stem krijgen in het Parlement.

   2. corfo

    @ Dopper.
    Mensen, mensen ziet en glimlacht : Dopper geeft iemand gelijk !!!!
    En ik ben óm beste Dopper !! Jij hebt me weerhouden van één v,d, grootste misstappen in mijn leven.
    Ik ben plots vóór ongebreidelde immigratie van álle islamieten die naar dit armetierig landje willen komen; óók a.s. terroristen zijn, mede namens mij, van harte welkom, wél graag allemaal aan een uitkering helpen natuurlijk. Oók ben ik plots vóór Yasser Feras, alias Klavertje Vier, in de “regering”, krijgen we eindelijk schone lucht. De heren Wilders en Baudet moeten geïnterneerd worden, helemaal mee eens hoor Dopje.
    Je hebt me de schellen van de ogen doen vallen Dop. Hartelijk dank daarvoor.
    Maar nú moet je weer snel terug naar je inrichting hoor, pilletje slikken en slapen gaan, doei Dopje !!

    1. K.Dopper

     Corfo, ik ben bepaald geen voorstander van ongebreidelde immigratie, integendeel, ik bepleit een streng immigratiebeleid, bij voorkeur in Europees verband.
     Het opsluiten van Wilders en Baudet is een belachelijk en ook kwalijk idee. Hoe haal je dat in je hoofd?

     1. corfo

      @Dopper.
      Het idee om de Heer Wilders (“Heer”, Dopje, zie je dat ?) en dhr. Baudet te interneren is jouw droombeeld, nietwaar Dopje ? Het is één van die vieze voorstellen die jij ooit deed op dit forum. Dat je nú doet alsof je het vreselijk zou vinden indien het wérkelijk zou gebeuren, geeft duidelijk aan welk één minne figuur jij bent. Op deze manier verdien jij, ná Rubberen Rutte, de Nobelprijs als Liegebeest.

  2. Guus Geluk

   Ja, corfo, per slot van rekening is deheer Wilders democratisch gekozen en daar moet ik me bij neerleggen. Dat betekent niet dat ik het met hem eens hoef te wezen. Want waar eindigt dit? Marokkanen verbieden, islam verbieden, islamitische burgemeesters verbieden, Syriërs verbieden, inzetten op re-immigratie. Het loopt gigantisch uit de klauwen.

   1. corfo

    @ Guus G.
    Je draait de hele zaak om, Guusje.
    Door die hele rotzooi NIET te verbieden is ´t uit de klauwen gelopen.
    Bron = ik zelf !

    1. Guus Geluk

     Nee, corfo, het is andersom: de PVV is volledig geradicaliseerd.

     1. corfo

      @ Guus G.
      Je liegt en verdraait álles weer eens, Guusje.
      Waar heb ik verklaard dat ik vind dat de PVV NIET zou zijn geradicaliseerd zou zijn; daar heb ik nóóit iets over gezegd, JIJ komt nu ineens met de PVV op de proppen, je bent een vieze, gore, enge linkse populist Guusje.
      Je valt nu wéér door de mand als leugenaar zoals al dat linkse gajes !

   2. Punt50

    @ GG

    De islam totaal verbieden. Dat is het hele punt, daar draait het om. Die islam brengt alle ellende met zich mee.

    1. Guus Geluk

     Ja, Punt, dat heb ik inmiddels begrepen.

 18. Marija

  Nou Tim Engelbart, je moet niet gaan overdrijven.
  Ik wilde dat het kon om die vreselijke gehate ideologie te verbieden.
  Ik sta er vierkant achter.
  Wat denk je dat er in de toekomst gaat gebeuren?
  Heb je kinderen, ik wens je veel sterkte voor hun toekomst.
  En zoals altijd WILDERS ZIET HET SCHERP EN HEEFT GELIJK.

  1. Marija

   en kijk je in mijn hart, dan kan ik alleen nog maar zeggen: godverdegodver.
   Wat zijn we met zijn allen in de zeik genomen zeg.

 19. Burgermans

  Ik ben het eigenlijk wel eens met de sympathieke Limburgse staatsman. We kunnen niet verdraagzaam blijven naar een onverdraagzame en gewelddadige ideologie. De ultieme consequentie van de Islam is Jihaad en gewelddadige onderdrukking van andersdenkenden.

 20. marco1

  Sommige mensen vinden het een logisch gevolg dat de moslims door de bomaanslagen in de Arabische wereld steeds verder gaan radicaliseren. Als je daar dan vanuit gaat is het toch ook logisch dat sommige westerlingen na elke aanslag steeds verder gaan radicaliseren. Of is dat nu weer appels met peren vergelijken?

  1. Ritter

   marco1

   De bomaanslagen in de Arabische wereld zijn een gevolg van de de islamitische ideologie; het Jihadisme.

   Nu moslims in grote getale naar Europa komen nemen ze hun islam en bijbehorend gedrag met zich mee; inclusief aanslagen. We krijgen dus als gevolg van de massa immigratie steeds meer ‘islamitische toestanden” in Europa.

   1. marco1

    ik behoor ook niet tot de mensen die de bombardementen de schuld van aanslagen geven . ik denk gewoon dat het geweld en haat ze vanaf geboorte meegegeven wordt in de opvoeding.

 21. poldi

  Geert Wilders heeft een punt als hij stelt dat politici met heel veel meel bv Buma in de mond praten als het over de Islam gaat.
  Ook heeft de NPO er schijnbaar een groot probleem mee. Daarnaast zijn er nogal wat prime time programma’s die de burger vertellen wat correct is en wat niet.
  En gooi daar nog wat anti-zwarte-piet en gender neutrale sausjes overheen.

  Het is alsof de doorsnee burger in een andere wereld leeft.
  Deze burger heeft echter een heel ander beeld van wat er zo leeft en ze zijn echt niet laaggeschoold en/of ongeletterd wat de Doppertjes, Beukmannetjes en Guus Gelukjes ons willen doen geloven..

 22. poldi

  Plagiaat
  ———–
  De fundamentele fout zit daar waar Thorbecke verzuimd heeft in onze Grondwet vast te leggen wat onder een godsdienst verstaan kan en mag worden.

  Volslagen onbegrijpelijk dat we toelaten dat met een zgn. godsdienst, maar verder ongedefinieerd, het gehele fundament van een democratische samenleving mag worden ondergraven.

  Volslagen onbegrijpelijk ook dat we met al onze staatsrechtelijke geleerden, al of niet verbonden aan een helaas veelal rode ‘universiteit’, door hen niet op dit manco werden noch worden gewezen.

  Iedere verzekeringspolis begint met een definitie van de gehanteerde begrippen.
  Is onze Grondwet dan ook niet minimaal een verzekering, een bundeling van afspraken, waarmee we elkaar de grootst mogelijke zekerheid bieden op een vredige en evenwichtige samenleving?

  Wel Doppertje begin maar met je voorspelbare anti-Wilders Pavlov reactie.

 23. Kodi

  We zullen de Islam moeten elimineren, want anders roeien de Moslims ons uit.

 24. Kodi

  IALAMOPHOBIA: THE WORD THAT WAS INVENTED TO MAKE YOU SHUT UP ABOUT ISLAM. IT IS NOT A PHOBIA IF THEY ARE REALLY OUT TO CONVERT, CONQUER OR KILL YOU!
  http://antivenin.blogspot.nl/2008/03/de-islam-als-veroveringsideologie.html

  1. Kodi

   De islam als veroveringsideologie
   Islam is geen religie, en ook geen cultus. Het is een compleet systeem.

   De islam heeft religieuze, juridische, economische en militaire componenten. De religieuze component is een weerhaak voor alle andere componenten.

   Islamisering doet zich voor wanneer er genoeg moslims in een land zijn om actie te voeren voor hun zogenoemde “recht om hun geloof te mogen belijden”.

   Wanneer een politiek correcte maatschappij met een verscheidenheid aan culturen instemt met de “redelijke eisen” van moslims om hun “geloof te mogen belijden” krijgen ze de andere componenten er onder de tafel bij. Dat werkt zo:
   http://antivenin.blogspot.nl/2008/03/de-islam-als-veroveringsideologie.html

 25. Kodi

  Vladimir Poetin over moslims 57

  BY KRAVEN ON SEP 29, 2014 BUITENLAND

  Geen wonder dat hij door Forbes werd gekozen als de machtigste persoon in de wereld !! Dit is zoals het hoort. Politici maak aantekeningen!

  Dit is een van die momenten, dat onze verkozen leiders aandacht zouden moeten besteden aan het advies van Vladimir Poetin. Ik stel voor dat niet alleen onze leiders maar elke burger aandacht besteed aan dit advies. Hoe eng is dat? Het is een trieste dag wanneer een communist zinvollere uitspraken doet dan onze leiders, maar hier is het !!!! Vladimir Poetin’s speech – De kortte speech ooit!!!

  Op 4 augustus 2013, Sprak de Russische president Vladimir Poetin de Doema (Russisch parlement) toe, en gaf een toespraak over de spanningen met minderheden in Rusland:

  “In Rusland leven we als Russen. Elke minderheid, van overal, die wil leven in Rusland, om te werken en te eten in Rusland, spreekt Russisch, en moet de Russische wetten respecteren.

  Als ze de sharia prefereren, en het leven leiden van een moslim, dan adviseren wij hen om naar die plaatsen te gaan waar dat is de staatswet. Rusland heeft geen islamitische minderheden nodig. Minderheden hebben Rusland nodig, en we zullen ze geen speciale privileges toekennen, of proberen om onze wetten te veranderen om beter bij hun wensen te passen.

  Het maakt niet uit hoe hard ze roepen ‘discriminatie’. We tolereren geen gebrek aan respect voor onze Russische cultuur. We kunnen beter leren van de zelfmoord van Amerika, Engeland, Nederland en Frankrijk, als we willen overleven als natie. De moslims zijn die landen aan het overnemen en dat zal ze niet lukken met Rusland.

  De Russische gewoontes en tradities zijn niet compatibel met het gebrek aan cultuur of de primitieve manier van sharia wetgeving en moslims. Wanneer dit eervolle wetgevend lichaam denkt aan het maken van nieuwe wetten, moet het in gedachten hebben de Russische nationale belangen voorop te stellen, in acht nemend dat de moslims minderheden zijn en geen Russen.”

  De politici in de Doema gaf Poetin een vijf minuten durende staande ovatie.

  http://worldunity.me/vladimir-poetin-over-moslims/

  1. van Urk

   Inderdaad Kodi. Geef Putin nou eens ongelijk. Hier in ons land wordt ook langzamerhand alles voor onze minderheden aangepast en verbouwt. Maar zo werkt dat eigenlijk niet. Nederland is Nederland en moet niet een soort kameleonland gaan worden dat voor ieder vreemd cultuur telkens weer in een ander kleur gaan verspringen door onze eigen cultuur, tradities of wetten hiervoor aan te gaan passen.

 26. Jetske

  RobertMarsman

  Ze stemmen liever met Denk mee om goede vriendjes te blijven met Erdogan!

  Toen Beau van Erven Dorens in Late Night aan Baudet vroeg wat hij eigenlijk
  gepresteerd had, was zijn antwoord dat hij 5 moties had ingediend. Ze werden
  alle 5 verworpen, zal hij aan moeten wennen, wat voor hem heel moeilijk zal zijn.

  1. RobertMarsman

   Oja dat klopt ja was ik alweer vergeten. Wel voor die motie van DENK stemmen om vooral zaakjes te blijven doen met die Ottomaanse Sultan die heel west Europa loopt te chanteren en te beschuldigen. Die drie relmoslims waar Hiddema zich zo op zijn gemak bij voelt. Die Nederlanders zo ongeveer wegzetten als racisten en fascisten. Het is maar waar je jezelf bij op je gemak voelt.

   Maar dan wel tegen een immigratiestop uit islamitische landen stemmen want ze willen een immigratiebeleid volgens Australisch model en ook zou het contrair zijn aan de Nederlandse waardes en belangen. Ja vast. Het zijn moslims die contrair zijn aan Nederlandse waardes en belangen. Als je de Nederlandse waardes en belangen wil beschermen wat men pleit bij het Forum dan zou een immigratiestop van moslims noodzakelijk zijn. In de toekomst hebben we geen andere optie. Daar zal het het uiteindelijk heen moeten willen we niet nog verder overspoeld worden door lieden van een westersvreemde cultuur.

   Zoals ze in Amerika tenminste nog we durven. Grote overwinning voor Trump. Daar durven ze het tenminste wel aan om een immigratiestop in te voeren voor bepaalde islamitische landen wat ook noodzakelijk is als je je westerse waardes en natuurlijk je eigen burgers wil beschermen.

   Dus de opvatting van het Forum is dus zolang er geen immigratiestop uit islamitische landen komt, hoelang dat nog mag duren en als die er al ooit komt. Kunnen de grenzen dus blijkbaar lekker op blijven staan en mogen potentiële terroristen lekker het land binnen wandelen.

   Nou met die slappe hap schieten we ook geen ruk mee op.

 27. Ruud562

  Wilders is een roepende in de woestijn, net zoals de degenen die in de jaren dertig waarschuwde voor die toen opkomende ideologie: het nazisme! Ook toen werd de roepers verbannen, uitgekotst en kreeg het volk uiteindelijk het advies “om rustig te gaan slapen”. Jaren later en na vele miljoenen doden wist men even beter. Even maar, ja!

  De geschiedenis herhaald zich en velen draaien wederom hun domme hoofd weg in volkomen naieve roze wolken. En zien de realiteit pas als het ook voor hun en hun families te laat is, veelst te laat!

  Want waar de islam verblijft, is het de vrede, vrijheid én veiligheid die verdwijnt!
  Als je dat n u nog niet doorhebt … tja ….

  Kortom Wilders heeft gelijk, zoals a l die andere keren dat zijn gelijk (helaas) bevestigd werd!

 28. poldi

  Er zijn genoeg Islamitische landen die de politieke islam hebben verboden. En met goede redenen, want zij is staatsgevaarlijk naar elke bestuursvorm die niet is gebaseerd op de Sharia.

  Op dit moment weet de (politieke)Islam zich nog beschermd door onze wetten als religie. Als wij hier de politieke Islam willen bestrijden via de wet, dan moeten de wetten veranderen, en dus eerst ons denken.

  Van PvdA / GL / D66 / SP verwacht ik helemaal niets.
  Zij blijven hangen in hun eigen religie: “Alle mensen zijn gelijkwaardig, dus zijn ook alle ideologieën gelijkwaardig”.

  1. van Urk

   “Alle mensen zijn gelijkwaardig, dus zijn ook alle ideologieen gelijkwaardig” Alleen met dat laatste regeltje hebben onze Linkse vrienden ook nog veel moeite mee omdat te accepteren. 😉

   1. K.Dopper

    Alle ideologieën en religies zijn helemaal niet gelijkwaardig. Wat is dat voor onzin?

    1. Nasrani

     Klopt! De ene is wat meer gelijk dan de ander.

    2. van Urk

     Inderdaad zijn ideologieen en religies allebei niet gelijkwaardig. Dus komen we weer op dat punt terecht of de islam wel gelijkwaardig is met andere godsdiensten.

     1. Kodi

      Nee, dat is de Islam niet. Want de Islamitische doctrine kent geen wederkerigheid en is dus in strijd met onze Europese kernwaarden. Daarom moet de Islam Europa verlaten.

 29. Nasrani

  Kijk! Zijn politieke wens om de islam niet meer (alleen) als godsdienst te zien is ook de mijne! En dat is volgens mij ook de oplossing in het tegengaan van de islamisering. Hopelijk zullen er oplossingen gevonden kunnen worden (juridisch) om dit op termijn voor elkaar te krijgen.

 30. Kodi

  Islam verbieden. Hoe? Wel, net zoals het christendom in de woestijn verboden is.

  1. K.Dopper

   Kodi stelde voor moslims de keel af te snijden. Is dat zijn aanpak bij het verbieden van de islam? Het zal wel moeten, ideeën kun je niet de keel afsnijden, mensen wel.

   1. Kodi

    De Moslims dienen of de Islam te verlaten of anders Europa. Omdat de Islamitische doctrine geen wederkerigheid kent, maar onderwerping van ons aan hen opeist, is deze strijdig met onze Europese kernwaarden en moeten hun instituties worden bezien als broeinesten van overlast, criminaliteit of terrorisme en alzo ook worden ontmanteld. En wat let ze om in Gaza bij hun Pallezwijntjes te gaan wonen. Ze passen daar prima thuis. Een en al Middeleeuwse Islamitische achterlijkheid daar. Nog nooit iets gepresteerd voor de mensheid.

 31. Kodi

  Een vereniging die hier in hun statuten zou hebben opgenomen dat op het opzeggen van het lidmaatschap de doodstraf staat zou hier terecht verboden worden. Wel, dergelijke statuten heeft de Islam dus. Op afvalligheid staat de doodstraf. We kunnen dus wel degelijk een verbod instellen op Islamitische instituties.

 32. Kodi

  Wie weigert politiek en ideologisch de strijd met een vijandig gedachtengoed aan te gaan verhoogt de kans op een (burger)oorlog.

 33. George Knight

  Wat Geert Wilders er allemaal aan vastknoopt is een onderwerp op zichzelf. Maar zijn standpunt dat de islam ‘een extremistische politieke ideologie’ is wijkt in de kern niet principieel af van wat de onlangs overleden protestante theoloog Harry Kuitert zei: ‘religie is een potentieel gevaarlijke ideologie’. Kuitert had het overigens over alle religies.

  Wat Nederland nodig heeft is een breed maatschappelijk debat over de rol van religie. Met vragen als ‘wat is religie?’, ‘wat wil religie bereiken?’, ‘wat is de rol van religie in het onderwijs?’ en ‘wat is het maatschappelijk nut van religie?’.

  Zo’n debat zou twee vliegen in één klap slaan. Het geeft antwoord op de vraag die Wilders over de islam stelt, maar die hij door het naar zich toe te trekken zo geïsoleerd en gepolitiseerd heeft dat hij feitelijk het debat erover mee blokkeert. En het doet aan achterstallig onderhoud dat door de sleutelpositie van de drie christelijke partijen SGP, CU en CDA en de maatschappelijke positie van het christelijk middenveld jaar op jaar uitgesteld wordt.

  Het falen van de Nederlands partijpolitiek is dat vrijzinnige partijen als de VVD, D66, PvdA, GroenLinks, SP en PVV met een grote meerderheid in de Tweede Kamer van 109 van de 150 zetels zich laten verdelen. En elkaar niet weten te vinden. Maar de patstelling zoals die tussen confessionelen en ‘links’ (liberalen en socialisten) in de jaren ’20 van de vorige eeuw bestond en uitmondde in de gelijkstelling van openbaar en bijzonder (dus: religieus) onderwijs is allang voorbij. De christelijke politiek heeft nauwelijks nog een machtsbasis. Het lijkt alsof dat besef nog nauwelijks tot het Binnenhof is doorgedrongen.

  Hoewel christelijke politieke partijen en organisaties niet als doelstelling hebben om de islam of islamitische organisaties te verdedigen doen ze dat wel omdat de islam hun uiterste verdedigingswal is. Door op te komen voor de islam komen christelijke organisaties op voor zichzelf. Of liever gezegd, hopen ze ermee de afbraak van hun traditionele voorkeurspositie te vertragen. Dat die pragmatische opstelling van de confessionelen soms zelfs samengaat met een afkeer van de islam maakt het er extra schijnheilig op. Dat is het duidelijkst in de SGP.

  Nederland is qua bevolkingssamenstelling een land met een kleine meerderheid van iets meer dan 50% die zich niet laat inspireren door religie. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS. De verschillende religies vormen minderheden. Bijvoorbeeld, rooms-katholieken 23% en islam 4-5%. De verwachting is overigens dat de groei van de islam stabiliseert en rond genoemd percentage zal schommelen. Een en ander rechtvaardigt in de politiek noch in de samenleving een sleutelpositie voor religie en religieuze organisaties.

  Nederland zou tot beter besef moeten komen over haar zelfbeeld. Merkwaardigerwijze zouden twee ontwikkelingen ermee samengebracht kunnen worden en elkaar versterken. Als onderdeel van de blauwdruk voor de toekomst van Nederland waar zo’n behoefte aan is.
  1. Nederland is een seculiere samenleving wat inhoudt dat alle religies en levensovertuigingen volgens de wet en met de garantie van de overheid op gelijke mate worden behandeld. In praktijk betekent dit dat de nu bestaande voorkeurspositie van christelijke organisaties en instellingen niet langer wordt gesteund en gefaciliteerd door de overheid. Niet formeel en niet informeel.
  2. Nederland is een immigratieland dat migranten opneemt. Dat betekent dat het een immigratiepolitiek moet ontwikkelen die inhoudt dat het enkel en alleen zelf bepaalt welke soort migranten het opneemt en welke eisen aan hen gesteld worden. Daarnaast kunnen om humanitaire redenen vluchtelingen uit oorlogsgebieden binnengelaten worden volgens de kenmerken van het Vluchtelingengedrag van 1951. Dat houdt overigens in dat vluchtelingen niet zelf bepalen naar welk land ze reizen. Het zijn enkel en alleen de opnemende landen die daarover beslissen.

  Geert Wilders is een gevangene van zijn eigen opstelling geworden. Door druk te zetten op het onderwerp islam duwt hij het in de praktische politiek een andere kant uit dan hij bedoelt. De paradox is dat als Wilders en de PVV de politiek zouden verlaten dit onderwerp naar verwachting hoger op de agenda zou komen te staan. De PVV blokkeert het overleg tussen de vrijzinnige partijen om de voorkeurspositie van het christendom terug te brengen tot een eerlijk deel waar het recht op heeft. En omdat via de genoemde omweg christelijke organisaties de islam in bescherming nemen om zichzelf te dienen neemt Geert Wilders via een omweg de islam in bescherming.

  1. Rosasolis

   @George Knight. Ik ben met veel wat je heb geschreven eens. Nederland is inderdaad
   een seculiere samenleving, maar dit is gebaseerd op de oude bijbels wetten. Die de basis
   is van on westerse samenleving. De PVV en zijn leider Geert, hebben sinds hun begin, een grote probleem: zij zijn niet geregistreerd als een politieke partij maat als een sociëteit. Dit is de reden dat de PVV kan doorgaan op een zeer geheimzinnige manier!
   Zonder al die reclame in Amerika en op Twitter, zal Geert Wilders en zijn handjevol
   medewerkers spoedig verdwijnen. Want de PVV accepteert geen leden, beantwoord
   geen brieven, en heeft alleen een prive telefoon nummer. Sinds het oprichting van dit
   prive, geheimzinnig PVV sociëteit, zijn vele toenmalige vriendjes van Geert uitgestapt.
   Een van hen was Thierry Baudet, die zijn partij FVD vormde bijna 3 jaar geleden. Sinds die tijd gaat dit rechtse partij door heel Nederland en heeft volle zalen. Hoewel alle
   nieuwe leden zijn welkom, heeft de FVD verklaard dat alleen mannen dit partij moeten
   vertegenwoordigen en de belangrijkste functies krijgen! Belachelijk en zeer vrouwen onvriendelijk, in deze gelichte tijd! Is Baudet soms een toegewijde Trump bewonderaar,
   of houdt hij alleen van mannen?
   Jammer, is het dat Geert Wilders zo vreselijk eigenwijs is! Jammer dat de PVV jaren geleden mijn brief over informatie nooit hadden beantwoord. En ook niet een 2de brief.
   En ook niemand kan de PVV bellen voor gewone info. De PVV site op internet is zeer
   verouderd…Ik vrees dat als G. Wilders nu, naar al die jaren van stiekem gedrag niet
   binnenkort beslist ZIJN PVV tot een normale open partij zou gaan registreren, met
   normale leden, dat T. Bandit alles van de PVV zou gaan veroveren.

   1. Floris

    “Hoewel alle
    nieuwe leden zijn welkom, heeft de FVD verklaard dat alleen mannen dit partij moeten
    vertegenwoordigen en de belangrijkste functies krijgen!”
    ————————————————————————
    Bron?

 34. Kodi

  3 ISIS militanten in Sinai omgelegd door Egypte. Grote som geld gevonden.
  https://pbs.twimg.com/media/DJ177uUW0AA0dP7.jpg

 35. Chauvinist

  Wanneer ik oproep tot het doden van moslims, in woord en/of geschrift, ben ik strafbaar. Wanneer moslims oproepen tot het doden van ongelovigen, in woord en/of geschrift, noemt men dit vrijheid van godsdienst. De koran is het handboek voor iedere moslim, de koran IS islam! De koran staat vol met haat jegens ongelovigen, zelfs oproepen tot het vermoorden van ongelovigen staat er letterlijk (meermaals) in beschreven. Wanneer ik een boek uitgeef dat zou moeten dienen als handleiding voor mijn volgers en waarin ik deze meermaals oproep tot het vermoorden van moslims, dan zou dit boek worden verboden! Zie bijv. Mein Kampf van ene meneer A. Hitler welke jaren niet verkocht mocht worden vanwege de inhoud, een inhoud die zelfs in het niet valt bij de haatzaaiende en tot moord oproepende koran. Verschil: de koran mag verkocht worden en in moskees wordt er naar hartelust uit diezelfde haatzaaiende en tot moord oproepende koran gepredict. Vreemd toch? De islam in een onderdrukkende, haatzaaiende, gewelddadige, totalitaire en tot moord oproepende ideologie. Kijk naar een willekeurig moslimland en dan is duidelijk wat de islam is en wat de islam wilt: totale heerschappij! De islam verbieden is een noodzaak! Ook zouden moslims die een leven willen leiden (of in dit geval lijden?) zoals de koran hen dat voorschrijft, gedeporteerd moeten worden! Zij zullen altijd een gevaar voor ons vrije ‘ongelovige’ Westen zijn. Gezien de inhoud van de koran, waarop de gehele islam is gebasseerd, is de islam zelfs wettelijk niet eens toegestaan in ons land, immers, het zaaien van haat en oproepen tot het vermoorden van mensen is volgens onze grondwet verboden! Klaarblijkelijk niet als het islam betreft… we moeten de godsdienstvrijheid hoognodig moderniseren en voor eens en altijd de ideologie islam niet meer als godsdienst maar als totalitaire ideologie of sekte gaan behandelen.

 36. Punt50

  Prima hoor. Roep ik al jaren. Totaal verbod op islam.

 37. Rosasolis

  Ik ben voor een verbod op potentiele gevaarlijke sekten in Nederland. Maar eerst moet er een duidelijke definitie komen van het verschil tussen een echte religie en een
  sekte. Wanneer wordt een zogenaamd “religie” tot sekte verklaard? En dus, verbannen.
  Wat is echt gevaarlijk, en wanneer is het niet gevaarlijk? Moeten wij alleen de Islam
  verbannen omdat vele moslims de wrede primitief leer in de koran studeren en volgen?
  Moeten wij de Ramadan verbieden, omdat ieder jaar de ziekenhuizen vol komen met
  duizenden zieke moslims gedurende die 30 dagen beproeving. Dit zijn niet-radicale moslims, en dan zij er ook degenen die radicaliseren…Dan is er de Scientology Church,
  en de Jehova’s. Ik weet niet hoe het gaat met de Scientologen, maar ik ken een dame die vroeger behoorde tot de Jehova’s. Voor 2 jaar ging zij trouw naar bijbel lessen
  (vanuit de Jehova bijbel), en heeft zij gezien dat alleen de mannen beheerden de kerkelijke gemeenschap, maar dat de vrouwen en meisjes werden gestuurd om huis-aan-huis nieuwe leden te lokken. Gedurende haar “training”, kreeg haar man een ongeluk en had een bloedtransfusie nodig. Toen zij de ziekenhuis toestemming had gegeven, werd zij meteen uit de Jehova gemeenschap gegooid. Want volgens de Jehova’s is een
  bloedtransfusie de allergrootste zonde die een mens kan doen. Maar…bij de Jehova’s
  zijn alle vrouwen 2de ranks, en worden hun mannen die kinderen misbruiken niet gestraft. Dus hoe ver moeten onze regering gaan met religieuze zakken? Of: als de
  ene slechte sekte wordt verbannen, waarom zou al die andere mogen doorgaan?
  Hoe kan een regering een hele groep mensen dwingen hun geloof op te geven? Dit is
  een deel van de “Einddoel” van de Islam, zoals geschreven in de koran. Spanje heeft
  de moslims (en Joden) de keus gegeven om te bekeren tot de Katholiek geloof in de
  15de eeuw, of het land te verlaten. En nu, eeuwen later zijn de Marokanen en hun Islamitisch geloof door heel Spanje aanwezig. Zij vormen een groot deel van de ontevreden burgers in Catalonie, die onafhankelijk willen worden van Spanje.

  1. buitenbeentje

   Ik denk dat je moet kijken hoe ontwrichtend een sekte / religie voor de gemeenschap is. Scientology, Jehova en Christelijke stromingen zijn niet ontwrichtend voor de gemeenschap, hooguit voor zichzelf. Dat de islam ontwrichtend is zal, op een enkele trol na, hier niemand ontkennen. Dat komt ook omdat betreffende uitingen niet (meer) ideologisch zijn. Islam werkt als ideologie ontwrichtend omdat het, net als communisme, de ideologie kostte wat het kost door wil drukken.

   1. Rosasolis

    @buitenbeentje. Inderdaad willen de Islamieten onze hele samenleving ontwrichten.
    Hun ideologie komt direct uit de koran. Het gaat om het hoofddoel van de Islam:
    1. Wereld dominantie. Er is alleen een geloof: de Islam.
    2. Alle “ongelovigen” moeten bekeren tot de Islam of worden vernield.
    3. Wanneer alle landen en hun bevolking Islamieten zijn, dan zal er kalifaten door
    de hele wereld opgericht worden. En de Sharia wet is de enige die alle mensen
    zullen volgen.
    Dit ideologie omvat hun zeer wrede, primitief geloof, hun politieke doelstelling,
    en hun manier van leven, die gedwongen moet op de hele mensheid! Natuurlijk
    gaan wij dit nooit accepteren, maar hoe kan een westerse regering…met ook
    moslim leden!…dit religie verbieden? Ik verwacht dat er meer moslim regeringsleden zullen komen, en ook meer burgemeesters. Een ding kan onze regering doen: dubbele passporten van moslim landen niet meer erkennen.
    Jihadisten moeten niet meer toegelaten worden om naar dit land terug te komen.

 38. Floris

  “Dus u wil de islam verbieden?
  „Ik sluit niet uit dat het op termijn nodig kan zijn. Het gaat dan om de uitingen. Je kunt niet een idee verbieden, dat is onmogelijk. Je kan ook niet het communisme verbieden.”
  ——————————————————————————–
  Dit is toch wel anders dan de titel doet vermoeden. Engelbart overdrijft schromelijk.

  Dat het op termijn nodig kan zijn is zelfs een understatement. Het ZAL nodig zijn anders zakken we steeds verder in het moeras. Heel West-Europa zal steeds onveiliger worden, verarmen, verdommen, met overal parallelle samenlevingen vol middeleeuwse achterlijkheid en haat jegens het westen.

  Godsdienstvrijheid is op zich prima maar niet voor de islam, de zelfverklaarde vijand van het westen. Is godsdienstvrijheid het waard om Europa te laten verpauperen? Hebben wij het recht om ons nageslacht op te schepen met een onleefbaar continent?

  NEE, NEE en nog eens NEE!

  1. K.Dopper

   Floris gaat ook verder dan Wilders. Hij bepleitte hier alle moslims die hun geloof belijden gedwongen te deporteren. Zo bont maakt Wilders het nog niet.

   Floris is het contact met Grondwet en rechtsstaat allang kwijt maar ik twijfel er niet aan dat als Wilders het voor het zeggen krijgt we in dezelfde totalitaire staat terecht komen.

   1. Floris

    “Hij bepleitte hier alle moslims die hun geloof belijden gedwongen te deporteren.”
    ———————————————————————-
    Je liegt.

    1. K.Dopper

     Nu breekt mij klomp, Floris, ik weet honderd procent zeker dat je dit beweerde.

     Je bent als leugenaar door de mand gevallen.

     Wat een afgang.

     1. IJscoman

      Machteloos gepiep van een autistische borderliner.

     2. K.Dopper

      Je wordt met de dag zieliger, IJscoman. Ik heb werkelijk met je te doen.

     3. IJscoman

      Q.e.d.

     4. Floris

      Hij weet het honderd procent zeker…

      Laat maar zien dan.

     5. K.Dopper

      Floris hoopt weg te komen omdat ik zijn uitspraken niet meer kan terugvinden.

      Voor mij viel hij echter pijnlijk door de mand en hij weet het.

     6. Beukman

      @Dopper
      Wie weet heeft Floris in emotionele bui wel eens zoiets gesuggereerd.
      Het kan natuurlijk ook dat jij je vergist.
      Ik zou zeggen: pin hem er niet op vast. Als Floris nu beweert dat moslims *niet* moeten worden gedeporteerd, dan is dat toch het enige wat telt?

     7. Floris

      Ik heb gepleit voor een verbod op de islam in de openbare ruimte (wetende dat dat op dit moment niet realiseerbaar is) en daarbij sprak ik de hoop uit dat veel moslims om die reden zouden remigreren. Thats it.

      Augustinyak kwam toen met z’n interneringskampen in afwachting van deportaties. Ik heb dat zelf nooit voorgesteld. Maar ik hou het wél voor mogelijk dat de boel hier dusdanig uit de hand gaat lopen dat zoiets noodzakelijk wordt.

     8. K.Dopper

      Floris bepleite voor een verbod op de islam in openbare ruimte en gaf aan dat moslims die zich daar niet aan houden dienen te worden gedeporteerd.

      Floris weet dat dit een correcte weergave van zijn standpunt is.

      Ik vind dat een staaltje van bot racisme en fascisme maar dat linkt hij niet te beseffen.

     9. Floris

      “en gaf aan dat moslims die zich daar niet aan houden dienen te worden gedeporteerd.”
      ————————————————————
      De trol blijft maar doorgaan met z’n lasterlijke leugens.

     10. K.Dopper

      @Beukman, kun je de tip om te kunnen zoeken in DDS bestanden nog een keer herhalen?
      Floris volhardt in zijn leugens behoeft dus een letterlijk citaat.

     11. IJscoman

      Dopper waant zich een missionaris, een evangelist die vanuit zijn vermeende morele superioriteit de dwangmatige behoefte voelt om alle ‘ontspoorden’ terecht te wijzen, op te voeden en de juiste weg -zijn juiste weg- te wijzen.

      De volgende stap is een Jezus-complex. God behoede ons daarvoor.

    2. DolleDries

     Dopper is in war met beweringen door een oud commissaris van linkse politie kliek dat men PVV’ers moet deporteren.
     Verwardheid ,kan hij niets aan doen ,zolang hij nog niet met messen loopt te zaaien is er niets aan de hand. Beste dat je de behandeling van Dopper aan GGZ overlaat.

    3. IJscoman

     Na al die jaren dwangmatig reageren weet Droppert nog steeds niet wat Booleaans zoeken inhoudt. Wanneer leer je het nou eens, sukkel.

     1. K.Dopper

      Licht me eens bij, IJsco.

     2. IJscoman

      Zoek het maar uit.

     3. K.Dopper

      Ach, IJsco heeft ook geen idee.

      🙂

     4. IJscoman

      Jawel hoor, ik weet precies hoe het gaat. Maar digibeten als jij niet. En die moet je niet wijzer maken.

 39. Tinneke

  Heeeeeeeeeeeey Robert Dopper, Kodi stelt voor om moslims de keel af te snijden……deze heb je al diverse keren gereplyd en ik ben het helemaal met hem eens…..of optie 2 Koppensnellen ligt ook wel goed bij dit tokkie tuig☺

 40. marco1

  @kodi 22; Idd er zijn wel modernere middelen dan kelen doorsnijden.

  1. HaZ

   Klopt ! dat heet munten : Gelijke munten !

 41. Ritter

  Interview Geert Wilders

  PVV-voorman Geert Wilders maakt zich onverminderd grote zorgen over integratie van moslims. In onze reeks “Islam in Nederland” waarschuwt hij voor het ’afsterven’ van onze cultuur. „Het is niet vijf voor twaalf of twee voor twaalf; het is bijna ochtend!” De leider van de tweede partij van het land zint op zeer ingrijpende maatregelen.

  Geert Wilders (54) is niet verbaasd over de ontluisterende enquêtecijfers die De Telegraaf onlangs naar buiten bracht. Dat slechts 13% van de Nederlanders denkt dat het vanzelf goed komt met integratie is volgens hem een teken aan de wand. En dat 11% van de
  Nederlanders de islam als een verrijking ziet, bewijst volgens hem wat hij al jaren roept. „Als ik dat drie jaar geleden had gezegd, had ik tienduizenden aangiftes aan mijn broek gehad. Maar mensen hebben er schoon genoeg van.”

   Hoe verklaart u de cijfers?

  „Tientallen jaren geleden zou er een paar duizend mensen uit islamitische landen tijdelijk komen. Maar tijdelijk bleek definitief. Die duizenden gastarbeiders werden honderdduizenden. En dat werden er in Europa inmiddels miljoenen. Toen riep men dat die mensen moesten integreren en assimileren. Maar de islam, het woord zegt het al, wil domineren. Professor Koopmans onderzocht nog niet zo lang geleden dat 70% van de moslims islamitische regels belangrijker vindt dan seculiere wetten. Bijna wekelijks worden er in Europa onschuldige mensen in de naam van Allah en de islam om zeep geholpen. Met trots. Ons is de oorlog verklaard en we verdedigen ons niet.”

   Wie is daarvoor verantwoordelijk?

  „Ik vind het misschien nog wel het ergste dat al die West-Europese politici dit hebben toegelaten. Sybrand Buma van het CDA was vorige week ineens kritisch over de islam. Het is net als een bankovervaller die twintig jaar na de overval het geld heeft uitgegeven en zegt dat hij spijt heeft dat hij het heeft gedaan. Hij heeft het zélf gedaan. Het CDA heeft 50 jaar geregeerd in Nederland.”

   Is het niet wat kort door de bocht om te zeggen…

  „Nee!”

   …dat moslims niet integreren?

  „Ik heb het over de islam. Maar ook uit onderzoek blijkt dat 11% van de Nederlandse moslims in Nederland bereid is voor hun religie geweld te gebruiken. Dat zijn 110.000 mensen, twee keer de omvang van het Nederlandse leger!”

  Maar misschien nemen veel moslims in feite de islam wat minder serieus en belijden ze hun geloof achter de voordeur, in vrede. Minister Asscher van Integratie zei vorige week in deze krant dat die mensen niet medeverantwoordelijk moeten worden gehouden voor terroristische aanslagen.

  „Weet u, Asscher en premier Rutte zijn twee kanten van dezelfde munt. Na de zoveelste aanslag zei Rutte in juni dat moslims dubbel slachtoffer zijn, omdat ze niet alleen vaak slachtoffer zijn van aanslagen, maar er ook nog als groep op worden aangekeken. Van mij mag iedereen tranen in zijn ogen krijgen, maar we zijn aan het sterven als we zo doorgaan. Het doet me denken aan wat er na de moord op Theo van Gogh gebeurde. Toen gingen mensen, zelfs leden van Koninklijk Huis, in eerste reactie naar een moskee. Het is een totale lafheid. Wíj zijn het slachtoffer.”

  Wie is nou wij? Zijn dat niet ook die moslims die zich niet met fanatisme bezighouden? Mensen worden zo tot een groep verklaard waar ze zich totaal niet thuis bij voelen.

  „Neem dan afstand van de groep. Natuurlijk zeg ik niet dat alle moslims staan te juichen bij een aanslag. Maar ik kan het bijna niet meer aanhoren, die herdenkingen in de Tweede Kamer voor terreuraanslagen. Ik denk dat we er tien tot twaalf hebben gehad dit jaar. Ik sta daar uit respect voor de nabestaanden en de slachtoffers en zal dat ook blijven doen. Maar Rutte leest elke keer hetzelfde A4’tje voor met alleen een andere naam van de stad en het land waar de aanslag plaatshad. De man doet niets.”

   Hoe bevrijd je jezelf van een islamitisch juk volgens u?

  „Verlaat de islam.”

   Dus mensen moeten dan hun geloof opzeggen?

  „Ze moeten niks. Maar ik zou zeggen: vrijheid is zoiets moois. In de islam heeft u dat niet. Ik kan mensen niet dwingen om de islam te verlaten. Ze moeten vooral zelf weten wat er in hun hoofden omgaat. Maar het gaat wel om wat er in de openbare ruimte gebeurt. Wat er in mijn land gebeurt en of we daar meer of minder van moeten hebben.”

   Er zijn ook moslims die in Nederland geboren zijn; het land is net zo goed hun land als dat van u.

  „Voor die mensen zou dat kunnen gelden, maar voor de islam niet.”

  Maar volgens de grondwet wel. Een moslim die hier geboren is, is Nederlander. Die heeft volgens de grondwet evenveel recht om te zeggen hoe Nederland er uit moet zien.

  „We leven in een vrij land. Maar de islam is wat mij betreft geen religie. Hij is een totalitaire, gevaarlijke en gewelddadige ideologie, verkleed als een religie. Mensen mogen van alles vinden, maar ik mag ook zeggen dat de islam niet onder de grondwettelijke vrijheden zou moeten vallen.”

   Kan een moslim niet gewoon gematigd zijn?

  „Volgens de Koran kan dat niet. Zelf geloof ik wel in extreme mensen en gematigde mensen. Maar ik geloof niet in twee soorten islam. Er is er maar één. Die is niet te hervormen. En zelfs als dat zo is, kunnen we ons niet permitteren om er nog 150 of 300 jaar op te wachten. Ik denk dat het nooit gebeurt. Je kop gaat eraf als je de islam wil interpreteren.”

   Wat vindt u dat er moet gebeuren?

  „Erken het probleem. Durf te zeggen dat de islam niet integreert. Definieer islam als een gewelddadig totalitair ondemocratisch iets. En stop de immigratie uit islamitische landen. Onder Rutte II zijn er 100.000 moslims bijgekomen. Dat zijn niet allemaal terroristen of foute mensen, maar het is wel 100.000 keer islam wat Nederland binnenkomt.”

   Er was oorlog. Mensen waren op de vlucht, hadden geen huis meer.

  „Dat was dus niet zo. Als het vluchtelingen waren, waren ze in het eerste veilige land na Syrië gestopt. Dat is trouwens ook een deel van de oplossing: alle Syriërs terug! Morgen! Waarom niet? Het land is veilig. Dit is óns land. Waarom kan een Syriër vanuit de vluchtelingenkampen in Jordanië of Libanon wel terug en niet eentje die hier in een AZC zit?”

  Omdat het land in puin ligt en dictator Assad gifgas gebruikt tegen zijn eigen bevolking bijvoorbeeld.

  „Er zijn heel veel landen in de wereld waar geen fijne regimes zijn.”

  Terug naar Nederland. We hebben in dit land ook een grondwet die zaken als vrijheid van onderwijs en godsdienst beschermt. Moet die van u worden aangepast?

  „Ik zie nergens in de grondwet het woord islam staan, maar in jurisprudentie wordt islam wel als religie beschouwd.”

   Wilt u dan ook in de wet vastleggen dat de islam geen religie is?

  „Hoe dat juridisch gaat, zullen we moeten zien. Of het kan, hoe het kan en op welke manier het kan. Maar het is zeker de moeite waard om dat te gaan bestuderen.”

   Dus u wilt de islam verbieden?

  „Ik sluit niet uit dat het op termijn nodig kan zijn. Het gaat dan om de uitingen. Je kunt niet een idee verbieden, dat is onmogelijk. Je kan ook niet het communisme verbieden.”

  Er is godsdienstvrijheid in dit land. Maar u wil vastleggen dat islam geen godsdienst is.

  „Juist, wat mij betreft valt hij niet onder de godsdienstvrijheid. Dat is mijn politieke wens. Hoe je het kunt uitvoeren is wens twee.”

   Dat is voor een politicus wel handig als hij wat roept. Waar moeten we aan denken?

  „Daar moet je dus naar kijken. Ik heb nu een tipje van de sluier gelicht.”

   Veel mensen zullen schrikken als ze dit lezen.

  „We gaan geen korans ophalen bij mensen thuis. Wat er achter hun voordeur gebeurt, moeten ze zelf weten. Het gaat om de openbare ruimte, maar het is te vroeg om daar nu iets over te zeggen.”

   Is het daarmee niet ook nogal vrijblijvend?

  „Nee. Ik roep dit al tien jaar.”

  Sommige dingen die u noemt wel. Maar het verbieden van de islam is wel wat anders.

  „Als het in een wet kan, doen we het in een wet. Maar dan gaat het om uitingen. We hebben onlangs ook een wetsvoorstel voor administratieve detentie voor Jihadisten ontworpen. Ik snap wel dat je per se niet alle problemen morgen oplost door een moskee te sluiten. Je moet het in dit land onaantrekkelijk maken om de islam te belijden. Mensen die van islamitische landen naar Nederland willen komen, moeten denken: maar dáár gaan we niet heen! En dat doen we niet om moslims te pesten, maar om Nederland in de toekomst een vrij Nederland te houden.”

 42. Dunu Zithlau

  De Polen hebben het door.
  http://paper.li/f-1493228566#/

  1. marco1

   die zagen het zelfs vooruit.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.