Wonderlijk: Ismail Ilgun verdiende al honderden euro’s met zijn door het OM geëiste excuusvlog

Treitervlogger Ismail Ilgun is vermoedelijk de eerste persoon die daadwerkelijk geld weet te verdienen aan een straf die hem werd opgelegd door het Openbaar Ministerie.

Ismail Ilgun is in zijn nopjes. Op Facebook viert de treitervlogger dat zijn zogeheten ‘excuusvlog’ in slechts één weekend tijd al meer dan 120.000 keer bekeken is op zijn YouTube-kanaal. Hij noemt zijn eigen prestatie “netjes” en spoort zijn volgers en vrienden aan om dat getal nog wat hoger te maken: “Delen!” Die oproep lijkt effect te sorteren: vanmiddag waren er reeds 10.000 nieuwe views bijgekomen.

Dat alles legt Ilgun – die onlangs president Erdogan van Turkije nog de liefde verklaarde – geen windeieren. De Dagelijkse Standaard berekende dat Ilgun aan de excuusvlog inmiddels meer dan €150 verdiend heeft. Dat geld hengelde hij binnen dankzij advertenties die YouTube toont bij de video. Iets meer dan de helft van dat geld gaat direct naar de ontwikkelaar van de video – Ismail Ilgun zelf. De door de briljante CGP Grey uiteengezette formule is als volgt: voor iedere 1 miljoen views die een video genereert, houdt de maker ongeveer zo’n €1175 over. Als we die formule toepassen op de excuusvlog van Ismail, dan komen we uit op zo’n €153.

Dat is dus geld dat Ismail Ilgun verdiend heeft met zijn video, dankzij de straf die het Openbaar Ministerie hem oplegde: de zogenaamde excuusvlog was namelijk geen initatief van de Zaanse treitervlogger zelf, maar van de autoriteiten. Het komt vaker voor dat het OM creatieve straffen verzint om een daadwerkelijke vervolging bij de strafrechter te voorkomen: vaak worden mensen gesommeerd om op de ene of andere wijze de schade die ze hebben aangericht op de één of andere wijze te herstellen – financieel of anderszins. Maar daar slaan ze geen slaatje uit: het enige wat zij ermee verdienen, is dat ze een strafrechtelijke vervolging ermee weten af te keren.

Zoniet Ismail Ilgun. De enige jongen in Nederland die geld weet te verdienen doordat hem bevolen werd om excuses te maken.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Marija

  Laat die engerd toch s.v.p. links liggen.

 2. Augustinyak

  Mooi, hopen dat hij er chemo voor moet gaan kopen….

  1. Neworder

   De haat moet groot zijn wil je zoiets ziekelijks neer plempen.
   Kan deze zak ook mee…..

   1. Punt50

    Kijk naar je eigen.

   2. K.Dopper

    @Neworder,

    Augustinyak is een tragische oudere man met een agressiestoornis. Hij doet verder geen vlieg kwaad dus neem het niet al te serieus.

    1. K.Dopper

     Nee, Rob de Haan, daar woont een brave ziekenhuisdirecteur die niets te maken heeft met discussies op internet.
     Met dit soort onzin breng je Zwetsnek slechts in de problemen.

    2. K.Dopper

     Je blijft het stug volhouden, is het niet, Rob?

     Het heeft iets ontroerends. Je bent namelijk in je hart een echte lieverd.

     🙂

    3. K.Dopper

     By the way, Rob, heb jij ook een eigen website met ronkende teksten over jezelf en je bedrijf?

     🙂

    4. Augustinyak

     Voila Wim. je moet maar zo denken in jouw geval kan je er slechts van opknappen, nietwaar?

     1. K.Dopper

      Geen website, beste kerel? Dan tel je toch niet meer mee?

 3. Ni28

  Deze moslimvlogger maakt de rechterlijke macht compleet belachelijk, je kunt zelfs aan hun eis verdienen. Het laat zien de ongelijke strijd tussen beschaafden en onbeschaafden. Wordt vast goedgepraat.

 4. K.Dopper

  Ondernemend kereltje, dat is toch de integratie zoals we dat graag zien?

  🙂

  1. Punt50

   Ziek Koppie Doppie zoekt ook weer aandacht. Neem ff een pilletje man.

   1. K.Dopper

    Het was maar een grapje, boze puntmuts.

  2. Marija

   nu weet ik het: jij bent een turk of marokkaan.

  3. Nasrani

   Als een rasechte narcist heb je vast heel hard gelachen om je eigen grapje. De rest van de ‘aanwezigen’ ziet het als de mening van jou hoor.

 5. Guus Geluk

  Ilgun lijkt te zijn begonnen met een schone lei en ik geef hem graag een tweede kans. Het is enkel jammer dat het verleden hem lijkt te achtervolgen.

  En wat die vlogs betreft? Ach.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.