Aanstellers van D66 Rotterdam janken om commentaar Eerdmans en eisen méér halalslagerijen

snapshot
Foto: Said Kasmi in Rotterdam. Bron: Screenshot D66 Rotterdam / YouTube.

De gemeenteraadsverkiezingen komen er weer aan, onder meer in Rotterdam. D66 heeft daar één van de startschoten van de campagne afgevuurd door uitgebreid te zeuren om meer halalslagerijen. Volgens de beoogd lijsttrekker van Leefbaar Rotterdam zijn er inmiddels wel genoeg islamitische winkeltjes, maar D66 denkt daar kennelijk anders over.

Nou, het demoniseren van Leefbaar Rotterdam als een soort tweede PVV is begonnen. Dat kunnen we althans opmaken uit de woorden van D66-lijsttrekker Said Kasmi, die bij de aankomende Gemeenteraadsverkiezingen in de havenstad de lijst van zijn partij zal aanvoeren. De in Marokko geboren politicus vindt het namelijk geen porem hebben dat Joost Eerdmans van Leefbaar Rotterdam een pleidooi hield voor minder halalslagerijen in Rotterdam. Uit het AD:

“Joost Eerdmans, wethouder en lijsstrekker van Leefbaar Rotterdam, heeft zich de woede van D66 op de hals gehaald, coalitiegenoot van Leefbaar. Eerdmans twitterde ‘Rotterdammers in oude wijken willen geen halal-slagerijen, maar een Nederlandse groenteboer. Tijd voor een nieuwe vestigingswet!’

D66-lijsttrekker Said Kasmi zegt op deze manier uit te sluiten opnieuw in een college met Leefbaar te stappen na de verkiezingen in maart. Kasmi: ,,D66 gaat niet meewerken aan een stadsbestuur dat ervoor zorgt dat Rotterdammers met een Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse achtergrond, of wat voor achtergrond dan ook, geen bedrijf of winkel mogen beginnen. Ondernemerschap is juist erg nodig in Rotterdam en dat moet uit alle Rotterdammers voortkomen. Ik snap dat Eerdmans zenuwachtig wordt nu Wilders mee gaat doen in Rotterdam, maar dit soort uitspraken gaan alle perken te buiten”, aldus Kasmi.”

Kasmi maakt nu nog onderdeel uit van de Zuid-Hollandse Statenfractie namens – jawel – D66, dus wellicht heeft de man nog niet helemaal begrepen op welk niveau gemeentes opereren. Het lijkt misschien micro-management dat gemeentes zich bezighouden met welke winkel waar hoort, maar het is wel precies het soort maatwerk dat gemeentes in Nederland proberen te leveren. Het komt namelijk geregeld voor dat winkels zich op ongunstige locaties vestigen, of er vanwege het aanzien van de stad winkels worden gesloten op centrale plekken. Berucht is ook het zogenaamde ‘uitsterfbeleid’ dat menig gemeente voert om diens stadsbeeld langzaam een bepaalde kant op te duwen.

Staat de gemeente Rotterdam dus in z’n recht als ze iets willen doen aan een kennelijke overdaad van islamitische slagerijen? Maar natúúrlijk staan ze dat. Dit soort beleid wordt aan de lopende band gemaakt, maar omdat het nu ineens gaat om moslims die het zogenaamd toch al zo zwaar hebben in Nederland liggen de zaken zogenaamd ineens totaal anders en is Joost Eerdmans een racist die Geert “omvolking” Wilders probeert te imiteren. Het is een beetje sneu van D66. Maar goed, D66 zou inderdaad D66 niet zijn als ze niet een beetje sneu en een beetje islamofiel waren.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

46 reacties

 1.   

  Ik denk dat er in Rotterdam en elders net zoveel halal-slagerijen zullen zijn als de consument vraagt. De suggestie dat je dat aantal via een vestigingswet zou kunnen terugdringen is islamofobe retoriek voor Bühne en bovendien onrechtsstatelijk.

  1.   

   Ach we hebben er weer een, een mafkees die meteen overal islamofoob loopt te tanken.
   Islamofobie bestaat niet! Het is een woord bedacht om terechte kritiek op de islam te censureren. En Islamofielen zoals jij gaan daar als makke schapen in mee.

   1.   

    Bart niet op reageren dat is wimpie hutten met heeeeeeeeel veeeeeeeeel aliassen hier lekker laten kletsen die man is een gespleten persoon wat eigenlijk niet los rond mag lopen maar ach laat hem maar de ziel

  2.   

   Ja, Dopper, met steeds meer moslim consumenten gaat de vraag omhoog. He he! Moeten wij in Nederland moslimsteden hebben is een betere vraag.

   1.   

    Hier krijg ik geen antwoord op van Dopper T.

   2.   

    Moslimsteden lijkt me geen goed idee, Ni28, maar als moslims bij elkaar willen wonen kunnen ze dat doen, zoals christenen in Staphorst en Garderen.

    1.   

     Als Moslims bij elkaar willen wonen, dan moeten ze dat in een van hun 57 OIC-strontlanden, in hun eigen quarantaine gaan doen. Niet hier in Nederland of elders in Europa, want Europa is niet hun habitat.

     1.   

      Amen. Ik had het niet beter kunnen verwoorden!

   3.   

    We moeten hier in Nederland helemaal geen Moslims willen hebben, want hun haatdoctrine de Islam is strijdig met onze waarden die zij niet willen delen. De Islam kent namelijk geen wederkerigheid.

    En wat heeft de Islam eigenlijk ooit bijgedragen aan de mensheid, behalve terreur, achterlijkheid etc.?

 2.   

  Algemeen bekend is het feit, dat neringdoenden van allochtone afkomst zónder veel moeite de diverse benodigde vergunningen/papieren kunnen krijgen als zij waar dan ook in NL een zaak willen openen. Dit in tegenstelling tot échte Nederlanders die “iets” willen beginnen, die worden aan zware eisen onderworpen en veelal worden vestigingspapieren geweigerd door gemeente of andere instanties.
  Een voor IEDEREEN geldende Vestigingswet is zeker nodig, met daarin eisen die óók voor IEDEREEN gelden !
  Dat de lijsttrekker van D66, een Marokkaan, de bestaande ongelijkheid wil handhaven is duidelijk ten faveure van zijn landgenoten. Op dit soort manieren krijgen de buitenlanders steeds meer invloed op ons dagelijks leven, dat al redelijk ontmanteld is geraakt.

  1.   

   Dat aan autochtone ondernemers zwaardere eisen worden gesteld dan aan allochtone ondernemers is me niet bekend en lijkt aan de islamofobe duim van corfo te zijn ontsproten.

   1.   

    Je bent duidelijk weer niet geinformeert,dhimmie dopper. Verdiep je eens. Dit is allang bekend

    1.   

     @ Dubbele Komma.
     De figuur die zich Tumtum noemt, weet nergens van en blèrt maar wat !
     Indien hij de Wetboeken + Aanhangels van bijv. “Stapel & de Koning” (uitgegeven te Zutphen) had gelezen/bestudeerd, wist hij wel beter.
     Hij begrijpt zelfs niet, dat een Vestigingswet NÓÓIT een uitzondering voor allochtonen zal opnemen, de uitzonderingen worden mondeling verleend zodat niemand een “bewijs” heeft. Dat heet “democratie” in dít Nederland.
     Voor de rest : TumTum is een minstens zo stom figuur als de ons allen ontvallen Dopper.

     1.   

      @ Punt50.
      Iedereen weet dat de figuur TumTum een randdebiel is. Dit soort “mensjes” roept bij alles en iedereen om bronnen, inhoudelijke argumenten en meer van die onzin. Omdat ik e.e.a. persoonlijk heb meegemaakt, gezien en zelfs uitgevoerd, probeer ik hem te overtuigen dát hij idd. debiel is. Ik maak me verder niet druk om deze minkukel(dank voor uw medeleven !). Ik zal hem, indien ik in de gelegenheid ben, BLIJVEN wijzen op z’n geestelijke beperking.

     2.   

      Waar staat dan in die wetboeken van Stapel & de Koning dat allochtonen makkelijker aan een vestigingsvergunning komen dan autochtonen, corfo?

      Volgens mij zwets je maar wat en weet je nergens van.

   2.   

    Als u dat “niet bekend is”, vraag ik mij af waarom u dan reageert op de wijze waarop u als eerste reageerde.
    In de jaren 1980/90/2000, was het een vuistregel, dat bijv. de inspectie van de warenwet, zelden tot nooit een daghandel bedrijf controleerde, ondanks het verkoop van vlees en andere dag producten. Ook het controlesysteem op zwart personeel, precario en veiligheid, werd in die jaren terzijde geschoven. De autochtone ondernemer, werd zo veel mogelijk het leven zuur gemaakt, terwijl de allochtone ondernemer vrij baan kreeg. Bron? Mijn vader, die voorzitter is geweest, van een van de grootste onderneming vereniging van NL.

    1.   

     En dit gaat over Rotterdam, een stad waar ik, als ik op familie bezoek ben, met afgrijzen moet ervaren. Met name Zuid. Dat is compleet verkracht!

     1.   

      @ Top.
      U heeft volkomen gelijk !
      De figuur die reageerde onder de naam Thjum, klets totale onzin !
      In de jaren, voorafgaand aan de door u genoemde jaren, werden vroeg in de ochtend bijv. Chinese restaurants gecontroleerd op zwartwerkers.
      Toen Nederland werd overspoeld met allochtonen uit Marokko, Turkije een meer van dat soort moslimlanden, werd álle bestaande regelgeving aangepast aan de “wensen” van die gasten, mogelijk uit angst voor het islamisme. De allochtonen werden in hun doen en laten gesteund door o.a. NL-advocaten en bepaalde politie partijen. Waarvoor de NL-bevolking momenteel de rekening betaalt.

   3.   

    Je geeft blijk van weinig kennis waardoor een en ander is ontstaan en toegestaan.
    Lees eens verder in Resolutie van Straatsburg.

    1.   

     Wat staat er in de Resolutie van Straatsburg dat relevant is voor deze discussie?

  2.   

   Het is wel weer duidelijk wie er hier in Nederland worden gediscrimineerd. Dat zijn de Nederlanders. Het wordt tijd voor Nederlands verzet.

   1.   

    @Kodi

    Helemaal mee eens, maar ik ben bang dat we feitelijk al te laat zijn, omdat de wet van de grote aantallen z’n werk doet en maakt dat de dames en heren van de islamofiele (zeg het partijkartel) en of de islamitische partijen inmiddels kunnen rekenen op heel veel stemmen. Maar het partijkartel laat de grenzen wagenwijd open staan, luid zingend “kom maar binnen bij je knecht, want die zitten allemaal even recht” (de multiculturele Nederlanders moeten financieel geholpen worden, dus moeten de autochtone middenklassewerkers na vijftig jaar werken nog even een paar jaar doorwerken van het partijkartel, een soort moderne slavernij voor blanke slaven, de slavenhouders en slavendrijvers zijn overigens oud gedienden, maar je hoort de mensen die hun mond vol hebben over opgerakelde slavernij in het geheel niet over deze moderne slavernij, vreemd).

    1.   

     HOE DE EUROPESE BESCHAVING IN 4 STADIA WORDT ONDERGRAVEN DOOR MASSAMIGRATIE
     https://t.co/xmo41YJ5Po

  3.   

   De eisen voor allochtone ondernemers zijn minder zwaar als voor de autochtone. Tegelijkertijd met het aanpassen van de eisen aan a.s. politieagenten van allochtone afkomst : bijv. NL-taal werd minder belangrijk, exameneisen worden aangepast a.d. allochtonen. In diezelfde tijd mochten vele allochtonen zich zónder enige kennis of kunde vestigen in vele dorpen en steden. Vanwege m’n werk heb/had ik veel kontakten met politieambtenaren van de afd. “Bijzondere Wetten” in een vrij grote stad en werden mij vele “bijzonderheden” verstrekt i.v.m. de vestigingseisen betr. allochtone ondernemers. Dus de molsimknuffelaars onder ons, zoals bijv. TumTum, lult uit z’n nek omdat de werkelijkheid hem niet past !

   1.   

    Kan corfo deze boude bewering onderbouwen met een verwijzing naar toepasselijke regelgeving?

    1.   

     Het is natuurlijk niet gek dat corfo nu het hazenpad koos. Zijn bewering sloeg nergens op.

     1.   

      @ TumTum.
      Nietsnutten, leugenaars, bedriegers enz. zoals jij er één bent maken mij niet gek T. Ik heb daarvoor teveel meegemaakt en gezien in de wereld, vooral in NL m.b.t. het knuffelen van allochtonen, door figuren als jij. Bovendien zijn “mensjes” als jij niet eens in staat om mij te doen “vluchten”; daar ben je tè miezerig voor T.
      Dat hetgeen ik als reactie plaatste juist is, lijdt geen twijfel, ik was er zelf bij; dat jij zónder enige kennis van zaken hier maar een beetje rondlummelt met onzinnige verzinseltjes, maakt je steeds lachwekkender ! Jouw uiterst beperkt denkvermogen blijkt ook uit jouw opmerking over een “hazenpad”, omdat mijn bewering jouw niet aanstaat. Kruip maar weer onder je steen, min figuurtje.

     2.   

      @ corfo

      Maak je niet druk je weet wie het zegt. Hij/zij/het is nou eenmaal een randdebiel.

     3.   

      Thjum heeft gelijk en corfo kan zijn bewering inderdaad niet waarmaken.

      Zo lijken me de feiten te liggen. De scheldpartijen illustreren slechts het ongelijk.

     4.   

      allo wim zei het net ook al ga 45km wagentje wassen hop hop

 3.   

  Het fundamentele probleem is de “omvolking” van de grote steden in Noord/West Europa.

  In steeds meer wijken van grote steden zie je dat de autochtone bevolking word “vervangen” door immigranten (veelal uit islamitische landen)

  In die wijken zal er steeds minder behoefte zijn aan autochtone winkeliers. (er is geen klandizie mee) en komen er steeds meer winkeltjes/horeca van allochtonen.

  De sterke toename van allochtone winkels/horeca is een reflectie van deze veranderde bevolkingssamenstelling waar allochtonen (en dan vooral allochtonen met een islamitische achtergrond) de meerderheid gaan vormen.

  Ik zie het gebeuren in mijn wijk.

  Vroeger een wijk waar de autochtone bevolking de meerderheid vormde met veel Nederlandse winkels; nu een wijk waar de autochtone bevolking de minderheid vormt en dus Nederlandse winkeliers zijn vertrokken en vaak zijn vervangen door allochtone winkeliers met een islamistische achtergrond.

  In de toekomst zal dit alleen maar toenemen omdat het aantal allochtonen zal toenemen in Rotterdam. Hetzelfde beeld zie je in veel steden in Nederland en in het algemeen in Noord/West Europa.

  Kortom, dingen als een vestigingswet is een achterhoede gevecht. Het enige wat echt helpt is de (vaak illegale) massa immigratie sterk inperken.

  Maar daar willen de meeste partijen niet aan (en ook niet de EU leiders.die willen zelfs z.g “vluchtelingen invliegen)

 4.   

  Het is nu toch wel duidelijk dat D’66 voor landverraad staat? En alzo dienen D’66-ers ook vervolgd te worden. D’66-ers moeten voor het volksgericht gesleept worden.

 5.   

  De lijsttrekker van D’66 een Marokkaan? Het zal ook niet.

  Willen we meer of willen we minder Marokkanen?
  http://www.dagelijksestandaard.nl/2017/10/politie-pakt-gouds-pedo-raadslid-khalid-tatou-op-man-zou-ontucht-plegen-met-13-jarig-meisje/

  1.   

   @ Kodi.
   Wát denkt u zélf Kodi ?!
   Iedere weldenkende échte Nederlander heeft al járen zijn/haar buik vol van dat allochtone rapaille dat hier parasiteert op ónze kosten, terwijl échte NL’ers naar een Voedselbank worden gestuurd om in leven te blijven, worden de parasieten in de watten gelegd en bewierookt door een stel idioten die van toeten noch blazen weten. Vanachter hun kogelvrije glas roepen ze ons dagelijks toe dat we een “rijk” landje zijn, als dat de werkelijkheid zou zijn, hoeven die gekken dat toch niet dagelijks -tig keer te herhalen ? Kodi, als u me niet begrepen heeft (kan ik me niet voorstellen !!): ik wil minder Marokkanen en ander buitenlands gespuis.

 6.   

  Stem nooit op D66 die geven heel Nederland weg voor eigen ik leugens bedrog hoogmoed van die partij willen de bevolking onder drukken zijn media geil

 7.   

  In dit geval geef ik die D66 aansteller gelijk. Leefbaar Rotterdam die daar al 15 jaar zit en nooit een reet gedaan heeft om de islamisering tegen te gaan moeten nu ineens harde woorden spreken. De verkiezingen komen eraan denk ik dan maar.

  Het is natuurlijk wel een gegeven dat na 15 jaar Leefbaar Rotterdam, een partij die zegt in de geest van Fortuijn te handelen zo ongeveer veranderd is in een islamitische enclave. Als 15 jaar zitten ze daar en ze hebben werkelijk niets gedaan om de islamisering tegen te gaan. Terwijl ze zich druk maakte om hun pluche ging de islamisering vrolijk door en werd het strobreedte in de weg gelegd.

  Nu komen de verkiezingen eraan en moet Eerdmans even zijn tandjes laten zien. Iedere weldenkende Rotterdammer zal kiezen voor de PVV en niet voor het gefaalde Leefbaar met of zonder hulp van het Forum.

  Ik begrijp überhaupt niets van de samenwerking. Maar goed dat moeten ze dan zelf weten.

  Eerdmans en Baudet zeggen dat beide partijen de zelfde missie hebben. Als dat inderdaad waar is dan weten ze in Rotterdam in ieder geval wel dat ze ook niet op het Forum hoeven rekenen om de islamisering tegen te gaan waar daar heeft Leefbaar al 15 jaar lang niet tegen opgetreden.

 8.   

  Het ergste is nog dat wij ‘autochtonen’ er zelf aan mee werken om de islamiet ruimte te geven voor uitbreiding van hun winkelketens. ‘Best wel goede en goedkope spullen’.
  Boycotten die buitenlandse handel zeg ik! Hoe meer men koopt bij de autochtoon, hoe goedkoper deze (onze) winkels worden.

 9.   

  “D66 gaat niet meewerken aan een stadsbestuur dat ervoor zorgt dat Rotterdammers met een Turkse, Marokkaanse, Antilliaanse achtergrond, of wat voor achtergrond dan ook, geen bedrijf of winkel mogen beginnen.”

  D66 houdt wel van de stropop. Niemand heeft er bezwaar tegen als iemand van allochtone afkomst een bedrijf of winkel begint, integendeel zelfs: dat trekt de statistieken van de Bijstand weer een beetje recht.

 10.   

  D66 wilt liever dat Rotterdam in Instanbul veranderd in hun waanzin voor globalisering. Zij wilden ooit ook Nederland in een stad te veranderen. D66 is een partij van gekke ideen waar de normale burger niets aan heeft alleen maar tegen.

 11.   

  God’s creaties laten lijden uit liefde voor die zelfde god… compleet bezopen.

  Dat soort religies moet je dus verbieden.

  Claimen dat god perfect is en hij ons in zijn evenbeeld heeft geschapen. En toch een stuk van je kind afsnijden omdat je het je van je god houd. Ook compleet bezopen.

  Het laten lijden van een dier is een bloedoffer aan Lucifer.
  Een besnijdenis is een bloedoffer aan Lucifer.
  Dit soort religies gaan tegen de creatie in en zijn dus satanistisch.

 12.   

  Allochtone bedrijfjes of winkels zijn meestal dekmantels voor andere doeleinden. Op Urk wordt een Marokkaans visbedrijf draaiend gehouden met criminele activiteiten. En bij sommige Turkse en Marokkaanse zaken zie je gewoon Marokkaanse of Turkse jongeren heen en weer pendelen. Het enige wat zij doen is in hun dure auto,s de hele dag door dezelfde straat rijden en de winkels kort bezoeken. In het begin lijkt het normaal maar op een gegeven moment ga je er een patroon in zien. Sprake van afpersing, handel in verdovende middelen of witwasserij? Wie zal het zeggen.

 13.   

  Is D66 ook al besmet met het Islam virus? De 5de colonne binnenhalen is niet slim.

  1.   

   D’66 is een collaborateurspartij. Net zoals ooit eerder de NSB heulde met de ons vijandig gezinde invasie- en bezettingsmacht. Goed bekeken dienen D’66-ers dus ook rekenschap af te leggen voor hun collaboratie.

 14.   

  @Punt50.
  Is D66 ook al besmet met het islam virus?

  D66 is altijd al besmet met het islam virus, Pechtold de grootste moslim knuffelaar die ons land al voor een dubbeltje wilt verkopen aan Brussel en aan de islam.
  Niet voor niets bestaat zijn werk alleen Wilders dwars te zitten en hem dag in dag uit te demoniseren.
  Een partij die met alle winden meewaait en zelf niets presteert maar ons kereltje zichzelf altijd op de borst slaat hoe geweldig deze partij het wel doet, hypocriet.

 15.   

  Dr. Dooley adviseert een ander label voor d66
  D66=> A(llochtoon)16

 16.   

  ” Punt50: Is D66 ook al besmet met het Islam virus? De 5de colonne binnenhalen is niet slim”

  Dr. Dooley zoekt donateurs voor leden van D66.
  Iedere hersencel is welkom, zelfs die van uw goudvis.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!