AD-columnist Tommy Wieringa: ‘Martin Bosma en Thierry Baudet zijn de ruiters van de apocalyps!’

Het is weer eens ondergangsdenken troef bij de gevestigde media. Ditmaal zijn in een column in het Algemeen Dagblad de mannen die de ondergang dichterbij zouden willen halen… Kamerleden Martin Bosma (PVV) en Thierry Baudet (FVD). Natuurlijk!

Het is geen geheim dat de meeste media van Nederland niet overmatig bevolkt worden door personeel dat overkookt van het enthousiasme voor rechtse politiek, partijen of politici. Maar op wat slinkse koppen na is het doorgaans lastig om de vinger te leggen op specifieke berichten of journalisten die alleen linkse politici een eerlijke kans geven.

Gelukkig voor ons fijnslijpers werken er bij iedere krant ook nog columnisten. Zij worden juist aangemoedigd om zoveel mogelijk hun mening te geven, zeker als deze haaks staat op dat wat men beschouwt als het rechtse discours. Neem bijvoorbeeld Tommy Wieringa, schrijver en columnist bij het Algemeen Dagblad. Hij gebruikte zijn wekelijkse column om nog even te trappen tegen alles wat volgens hem rechts en stom is.

We zullen maar beginnen met een kleine samenvatting. Met de eerste op zijn lijst kan ik Tommy nog volgen: hij vindt de anti-westerse complotdenker Joost Niemöller namelijk stom. Maar er blijken nog veel meer mensen op z’n foutemensenlijstje te staan. Zo is ook Ybeltje Berckmoes stom, om vervolgens twee Kamerleden op een hele Bijbelse manier nog eens extra stom te noemen. Martin Bosma (PVV) en Thierry Baudet (FVD) zouden namelijk “ruiters van de Apocalyps” zijn:

“Niemöller, Bosma, Baudet: de ruiters van de Apocalyps, zeg maar, voor wie de ondergang van het Avondland niet vlug genoeg kan komen. De angst voor de ondergang is hun politieke verdienmodel: elke dag zonder islamitisch geïnspireerde aanslag of verkrachting door een asielzoeker is een beetje een verloren dag voor ze.”

Eerlijk is eerlijk. Ik moet het de Baudet-tegenstanders nageven: ze worden steeds creatiever. Het Boek van Openbaringen – onderdeel van het Nieuwe Testament – wordt er nu zelfs bijgesleept om aan te tonen dat de FVD-voorman niet zou deugen en – aldus Wieringa – alleen maar uit is op zoveel mogelijk leed om vervolgens zijn electorale aantrekkelijkheid te vergroten. En dus krijg je het frame dat Thierry juichend door zijn werkkamer rent op het moment dat een gek z’n bomgordel tot ontploffing laat brengen in een Europese hoofdstad. Klinkt dat geloofwaardig? Nee, natuurlijk niet.

Maar ja, dat Bijbelse geintje met de ruiters van de Apocalyps is natuurlijk te leuk om niet te gebruiken. Ik vraag me echter ernstig af wat de volgende cultuur-historische noodgreep zal zijn om ons nog één keer te waarschuwen voor het gevaar dat Bosma en Baudet heet. Want het kan natuurlijk veel ouder (en dus indrukwekkender) dan de verhalen uit de eerste eeuwen na Christus. Zullen er Griekse mythes worden geciteerd? Wellicht voordrachten van Egyptische papyrusrollen? Ik wacht in spanning af!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

19 reacties

 1. henk vintage

  Je kan hier toch niet serieus op reageren op dat gezwets.

  1. corfo

   @ henk vintage.
   Hierop moet je niet eens wíllen reageren !

 2. Ben Zine

  Het heeft er alle schijn van dat Wieringa knetterstoned was toen hij die column schreef. Rustig aan Tommy, met al die wiet. Je kunt er psychotisch van worden.

 3. corfo

  Hè hè gelukkig, het regent hier niet meer, kan ik ff een frisse neus gaan halen, buiten !!

  1. Top

   Het is hier nog steeds klotenweer.

   1. corfo

    @ Top.
    Het weer is hier flink opgeknapt.
    Na 14 uur alleen maar zonneschijn, heeft ieder normaal mens ook wel nodig, vind ik, zonneschijn ! Er komen al genoeg donkere wolken vanuit den Haag.

 4. Peter Selie

  Aha, de linkse lügenpresse AD doet een wanhopige poging voor hun, steeds in aantal afnemende lezers een aanval in te zetten tegen steeds groter wordende reële kritiek van de heren Baudet en Bosman. De vier ruiters van de Apocalyps zijn mijns inziens Buma, Pechtold, Rutte en Segers. Joh de profetie rondom de vier ruiters zal pas uitkomen nadat de opname van Nederland als provincie en wingewest van de totalitaire, dystopische staat Eurabia heeft plaatsgevonden en de antichrist en Fürherin Frau Merkel de totale macht in handen heeft.

 5. buitenbeentje

  hm. apocalyps of te wel openbaring, onthulling. Bijvoorbeeld de verdere onthulling van het mediakartel en het partijenkartel. Het bijbelboek apocalyps beschrijft de ultieme overwinning van het goede over het slechte.

  Nou , daar kan tommy Wieringa dus best eens gelijk in hebben. Links brokkelt al behoorlijk af en de realisten krijgen steeds meer aanhang. De Apocalyps van de PvdA is al in volle gang, nu de rest nog. De ultieme overwinning van het goede, de realiteitszin, over het kwade, de linkse religie van onverdraagzaamheid tegen het vrije woord.

  1. corfo

   @ buitenbeentje.
   ’t Is ook niet voor niks dat het links denkende gedeelte van Nederland steeds meer lawaai maakt en de trom roert ! Wat dacht je wat ? Die uitkeringstrekkers zien hun “roze” toekomst langzamerhand verdwijnen en vrezen dat zij over niet al te lange tijd, al dan niet gedwongen, zullen moeten gaan werken, nadat de “gevluchte parasieten” zijn terug gestuurd naar hun landen van herkomst teneinde hun land op te bouwen. Het is de hoogste tijd !!

   1. Ngatimoto

    Uw hebt een optimistische kijk op dingen merk ik.

 6. Guus Geluk

  Het zesde hoofdstuk van Openbaringen omschrijft niet drie, maar vier ruiters. Het witte paard (Christus volgens sommige uitleggers, de antichrist volgens andere uitleggers); het rode paard (oorlog en slachting); het zwarte paard (ernstig voedseltekort) en het vale paard (ziekte en dood).

  Ik denk niet dat de columnist Baudet en Bosma met de vier ruiters vergelijk, maar meent dat “de angst voor de ondergang hun politieke verdienmodel” is.

 7. h_keur

  Wil je daadwerkelijk over de eindtijd berichten noem dan bijvoorbeeld de bijbelse voorzeggingen over wetteloosheid, kinderen die ongehoorzaam aan hun ouders zijn, wie vuil is, worde nog vuiler, oorlogen en geruchten ervan, hongersnoden, aardbevingen en andere rampen die zullen toenemen… Helaas geloofd de meerderheid liever de leugen.

  1. h_keur

   geloofd=gelooft

 8. jowyajax

  Wat een zielige LINKSE IDIOTEN zijn het toch dat is 1 van de negatieve zijde van Links, ze accepteren niet dat een ander ook een mening heeft, en heeft de ander wel een mening die niet overeenkomt met links dan ben je of en racist of een NAZI of en ruiter naar het einden van de wereld . Zo ZIELIG zijn deze dwazen.

 9. Ngatimoto

  “Wees niet bang mevrouw, het zijn slechts bedelaars” zou Charles de Berlaymont, adviseur van Margaretha van Parma, in 1566 de lage edelen hebben aangeduid die het Smeekschrift der Edelen aan boden. Drie dagen later hief een van die edelen, Hendrik van Brederode, tijdens een feestmaal de volgende woorden aan: J’ai bu à la santé des Gueux! Vive le Gueux!, “Ik heb op de gezondheid van de bedelaars gedronken! Leve de bedelaar!”. Het gewone volk vernederlandste dit woord tot geus.

  Zo moet u het gedram van tegenstanders ook zien, zij gaan schelden, hebben geen repliek. Baudet prikt hun balon vakkundig door.

 10. Ni28

  Nu even geen Hitler-vergelijkingen meer maar Bijbelse toestanden. Tja, je moet ergens over schrijven maar ik vrees dat de oplage hiermee niet groter wordt.

 11. Burgermans

  Toch een stap in de goede richting links eindelijk toegeeft dat islamitisch geïnspireerde aanslagen of verkrachtingen door asielzoekers feiten zijn. Tommy komt er wel!

 12. Phoenix

  Ach, Daniel Dennett, Richard Dawkins, Christopher Hitchens† en Sam Harris worden ook wel de vier ruiters van de Apocalyps genoemd, dus het lijkt me een hele eer om die benaming te krijgen.

  Wim

 13. Blank en niet Wit

  Tommy van Sesamstraat zegt meer zinnige dingen: Poeh hé.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.