CDA en ChristenUnie draaien christendom de rug toe: Rutte III wordt verplicht ‘genderneutraal’

Formatiedebat van links naar rechts: Sybrand Buma (CDA), Kees van der Staaij (SGP), Joël Voordewind (CU), en Gert Jan Segers (CU). Maurits Oussoren/De Dagelijkse Standaard.
Foto: Formatiedebat van links naar rechts: Sybrand Buma (CDA), Kees van der Staaij (SGP), Joël Voordewind (CU), en Gert Jan Segers (CU). Maurits Oussoren/De Dagelijkse Standaard.

Komt er dan nooit een einde aan deze waanzin?

Het was bekend dat zowel VVD als D66 wilden dat de ChristenUnie én het CDA akkoord zouden gaan met een zogenaamde ‘genderneutrale’ aanpak vanuit Vadertje Moedertje Watdanook Staat. Aangezien dat totaal waanzinnig is én ook nog eens haaks staat op de christelijke grondslag van die twee partijen — in het christendom wordt dat onderscheid wel degelijk benoemd, sterker nog, dat begint al bij het verhaal over de Schepping van de Mens — ging iedereen ervan uit dat die partijen dat spelletje niet mee zouden spelen. Ja, ze wilden regeren, maar ze waren niet he-le-maal gestoord.

Nou, slecht nieuws, dat zijn ze dus wel:

De overheid gaat niet langer onnodig opschrijven of iemand man of vrouw is. De vier partijen die de nieuwe coalitie gaan vormen, willen dat alle overheden zoveel mogelijk genderneutraal te werk gaan, bevestigen Haagse bronnen aan de NOS. De maatregel is een van de manieren waarop de nieuwe coalitie de rechten van LHBTI-mensen versterkt.

Dit is echt totaal onzinnig. Er zijn alleen paar gekken in Amsterdam die voor genderneutraliteit zijn. De rest van het Nederlandse volk vindt dat volstrekt achterlijk. Maar hé, blijkbaar heeft de open inrichting die wij onze hoofdstad noemen bijzonder veel invloed in Den Haag. Wat wij daar met z’n allen van vinden doet er niet toe.

En dus gaat de overheid onder Rutte III zoveel mogelijk “genderneutraal” te werk. Nou begrijpt helemaal niemand hoe dat homoseksuelen, lesbo’s en biseksuelen helpt — homo’s vallen op iemand van hetzelfde geslacht, lesbo’s ook, en biseksuelen vallen op allebei; in alle gevallen maken ze het onderscheid tussen genders wel degelijk — maar blijkbaar is dat tegenwoordig hét grote talking point. Want ja, er zijn ook een paar transseksuelen in Nederland én een handjevol ‘I’s’ (mensen met een Interseksconditie). En die moeten we ten koste van alles tevreden stellen.

Ja, ook ten koste van onze psychologische gezondheid als volk.

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reageer

38 reacties

 1.   

  Dat Adam en Eva verhaal was altijd een sprookje.

 2.   

  “Nou begrijpt helemaal niemand hoe dat homoseksuelen, lesbo’s en biseksuelen helpt — homo’s vallen op iemand van hetzelfde geslacht, lesbo’s ook, en biseksuelen vallen op allebei; in alle gevallen maken ze het onderscheid tussen genders wel degelijk”
  —————————————————————————
  Inderdaad.

  Dat het “kabinet” meegaat in deze bizarre SJW flauwekul is veelzeggend. Wat een stelletje zachtgekookte eieren, zeg.

  1.   

   over afzienbare tijd kunnen transgenders de straat niet meer op:
   https://www.volkskrant.nl/politiek/donner-blijft-bij-omstreden-uitspraak-over-sharia~a2446559/

  2.   

   En een transgender heeft toch ook de keuze gemaakt voor zich laten transformeren tot het geslacht welke deze zich voelt, ookal geboren onder een ander geslacht. Je zal maar na een hele worsteling met jezelf eindelijk omgebouwd van man naar vrouw zijn geweest of andersom; Mag je geen vrouw of man meer zijn, want genderneutraal… Volgt iemand deze logica nog?

 3.   

  Het is maar goed dat we weten waar de kinderen vandaan komen…. ;-)

  1.   

   Ooievaar???

   1.   

    Reageerbuisje toch?

 4.   

  Misschien goed om eerst te leren wat het verschil tussen geslacht en gender is en dan dit stukje nog eens opnieuw te schrijven.

  1.   

   @Van Wijk
   https://nl.wikipedia.org/wiki/Gender_(identiteitsaspect)

   Zelfs de meest simpele google had u al in kunnen lichten.

   1.   

    Ik hoef het niet meer te leren. Helaas de mensen die het hardst roepen anti-genderneutraal te zijn wel. Ze weten niet eens waar ze tegen zijn.

    1.   

     @Van Wijk
     Toch maar goed dat mijn vrouw geen mannen hielp om te bevallen en nog wat vrouwgerelateerde probleempjes. Man ga richting Mars met uw dwaze evangelie! Wellicht dat u daar een kolonie totaal gekken kunt stichten.

 5.   

  Regeringsg@ilheid kent geen grenzen.

 6.   

  Onlangs aan de Rijksoverheid de vraag gesteld of er in het nieuwe regeringsvliegtuig genderneutrale toiletten zouden worden ingebouwd.
  Dit blijkt niet het geval te zijn.

 7.   

  Zo groeit langzaam het klimaat voor een opgeschud huis. Volkomen andere partijen met andere politici zullen het uiteindelijk moeten gaan doen om het land leefbaar en het systeem betaalbaar te krijgen en daarnaast iets van een oikos voor de burgers overeind te houden. Een lange mars door de instituties lijkt daarbij niet uitgesloten. Nu al kunnen voor deze ommekeer de voorbereidingen worden getroffen door zèlf de voorlichting aan vrienden, verwanten, buren en kennissen te verzorgen die zij bij de mainstream media en in het verpolitiekte onderwijs missen. Nu al kan invloed worden uitgeoefend op het soort van samenleving waarin we over zo’n tien tot vijftien jaar zullen leven.

  1.   

   het soort van samenleving over 20 jaar? dan hebben we elke dag een aanslag. jij denkt dat de moslims die genderneutrale onzin toepassen als ze hier de sharia gaan invoeren?

   ken uw geschiedenis,wat een waanzin,..

 8.   

  Prima toch? Niet langer gaan we kijken of er wel genoeg vrouwelijke ministers zijn, of er genoeg vrouwen zijn in de top van het bedrijfsleven en of vrouwen wel evenveel verdienen. Afgelopen al die onzin.

  1.   

   Juist! vanaf nu!

 9.   

  Wie accepteert dat hij geen identiteit meer heeft, laat zich makkelijk tot slaaf maken. D66 en VVD zijn voor genderneutaliteit (= het afnemen van uw identiteit), en de szogenaamde christenen in de politiek vinden het wel goed (hoewel het haaks staat op wat God wil).

  1.   

   Genderneutraal is juist een verzamelnaam waarbinnen plek is voor iedere identiteit. Iemand die niet verder komt dan “ik heb een piemel, dus ben ik een man” is pas zonder identiteit.

   1.   

    Vertel dat iemand die zich heeft laten opereren.

    1.   

     Laten opereren en op wiens kosten? En maar bleren dat de zorgkosten de pan uitrijzen. Ophouden met deze mutilatie, je bent man of vrouw en als je je seksueel anders voelt is dat jouw probleem.

   2.   

    @Van Wijk
    Ga afkoelen ergens in Apenheul oid.

   3.   

    Gender is een Engels woord en vertaal je met geslacht. Genderneutral vertaal je dus met geslachtsneutraal. What´s in a name, geslachtsneutraal blijft stinken ongeacht welke naam je er aan geeft.

    Ik heb een piemel, dus ben ik een man !!! Iedereen mag van mij elke seksuele voorkeur hebben (behalve pedo), zal mij niet jeuken, maar ik heb recht aangesproken te worden als man.

    1.   

     Het Engelse woord Gender wordt gebruikt om het geslacht van woorden aan te geven. Iets wat de gemiddelde Nederlander nog leert bij Frans en Duits.
     Het woord is “gestolen” door een of andere sociologe in de wilde jaren 60/70.
     Net zo als het woord “gay”, vrolijk/blij, is “gestolen” omdat homoseksueel een (te) harde klank had.

   4.   

    nou dan heb ik geen identiteit,… ik laat wel een scheet onder het plassen wat ik staand doe. ben ik nou een man? please?…

 10.   

  Daar gaan we Guusje…….en dit is het begin. De CU zou haar eigen moeder nog verkopen voor het pluche.

  1.   

   Lees jij weleens de krant?

   Nee, dat dacht ik al.

 11.   

  Howick en Lily moeten ons land uit !!!
  In augustus van dit jaar verloor Armina haar laatste procedure: de rechter besloot dat ze nu echt het land uit moest. Op 14 augustus om 08.00 uur ‘s ochtends werd ze door de marechaussee uitgezet, zonder haar twee kinderen die ze had verstopt. Naar schatting heeft het verblijf van Armina en haar kinderen de Nederlandse staat zeker 750.000 euro gekost.

  De kinderen zitten momenteel bij een pleeggezin, ergens in Nederland. Voogdijinstelling Nidos onderzoekt nu wat er moet gebeuren met de kinderen en waar ze het beste af zijn. Wanneer daar meer duidelijkheid over komt, kan Nidos nog niet zeggen.

 12.   

  Het bestuderen van genderverschillen (cultureel aangebrachte verschillen) is niet het punt. Het punt is dat die studies nog helemaal niet voldoende klaarheid hebben gebracht om daar verstrekkende politieke gevolgen aan te verbinden. Bovendien is het dan altijd nog de vraag hoever men met politieke maatregelen wil, mag gaan. Hedendaags is m.i. ongezond radicalisme.

 13.   

  Wat een gedoe en discussie allemaal vanwege een paar nichten die ernstig in de war zijn. De meerderheid moet zich wel aan de debiele minderheid aanpassen natuurlijk, en het mag wat kosten.

 14.   

  Begrijp ik het goed dat de Christenunie nu ook voor het homohuwelijk is.

 15.   

  Laten we mensen dan aanspreken op hun lichaamskenmerken; ik stel voor:

  Hé Lul, voor mensen van het mannelijk geslacht;
  Hé Kut, voor mensen van het vrouwelijk geslacht.
  In sommige steden zijn deze benamingen al heel normaal.

 16.   

  De mensheid in Nederland is gek aan het worden. Net of er niet problemen genoeg zijn halen wij een nieuwe probleem bij want dit gaat niet iedereen leuk vinden. In ieder geval een normaal denkende man of vrouw. Krijg per email een verzoek van ene Rutte om hem terug te bellen. Ha, die Rutte!…..spreek ik nu met een man of vrouw? Maakt het uit! Goed naar het stem luisteren tenzij het een transgender is die van … naar …..omgebouwd wilt worden. Maar ombouwen heeft geen zin meer toch?
  Wat een gek verhaal, he? Ongeveer net als de nieuwe wet.

 17.   

  Van Wijk doet een Doppertje na.

 18.   

  Die lachende hyena trutte is het toonbeeld van genderneutraliteit. geboren zonder ballen.

  1.   

   Marx Trutte is doorlopend manisch. Die plastic etalagepop-lach is absoluut abnormaal. Wel begrijpelijk, want de politieke top in elk land is gebouwd op psychopatische grondslag.

 19.   

  Ach Gerben, (financiele) gelijkstelling van de vrouw hadden de ‘linksen’ altijd de mond vol over, zijn er in het verleden tientallen miljoenen besteed aan emancipatie van de vrouw (PvdA was hierin leidend). Maar toen was er nog mosliminvloed hier.

 20.   

  “De maatregel is een van de manieren waarop de nieuwe coalitie de rechten van LHBTI-mensen versterkt.”

  Waarom moeten die mensen “sterkere” rechten hebben dan anderen?

Dagelijksestandaard.nl gebruikt cookies en vergelijkbare technologieën (cookies) onder andere om u een optimale gebruikerservaring te bieden. Ook kunnen we hierdoor het gedrag van bezoekers vastleggen en analyseren en daardoor onze website verbeteren. Cookies van onszelf en van derden kunnen worden gebruikt om advertenties te tonen en artikelen aan te bevelen op dagelijksestandaard.nl die aansluiten op uw interesses. Ook derden kunnen uw internetgedrag volgen. Cookies kunnen gebruikt worden om op sites van derden relevante advertenties te tonen. Cookies van derde partijen maken daarnaast mogelijk dat u informatie kunt delen via social media zoals Twitter en Facebook.

Like nu onze nieuwe pagina voor nieuws en opinie!