Dankzij DDS-artikel krijgt antisemitische pizzabakker boete van €250 voor "Hitler was niks vergeleken met Israël"

Geen categorieokt 31 2017, 19:00
Een antisemitische twitteraar die van het NOS Journaal een groot podium kreeg om te klagen over discriminatie, heeft nu nóg een presentje gekregen van de staat: een boete ter waarde van €250. Voor het aan elkaar gelijkstellen van Hitler en Israël.
Plop! Hier gaat vanavond een goede fles bier open, want het blijkt maar weer eens dat DDS goed werk levert. Dat zit zo: een artikel dat deze website in februari schreef over de antisemitische haattwitteraar Rachid el Hajou heeft geleid tot actie van het Openbaar Ministerie. Een officier van justitie in Zeeland en Brabant heeft El Hajoui namelijk een boete van €250 opgelegd vanwege het twitteren van grievende teksten over Israël en de inwoners van de joodse staat. Dat schrijft het CIDI:

"De Tilburgse pizzabakker Rachid El H. is door de Officier van Justitie een boete opgelegd voor het verspreiden van antisemitische berichten op Twitter, nadat CIDI hiervan aangifte had gedaan.

Zo luidden twee van zijn verzonden tweets uit 2012: ‘Enige antwoord voor israel totale vernietiging, roei de kakkerlakken uit #1945 #wehateisrael,’ en ‘Hitler stelde niets voor in vergelijking met de Israëliërs. Iemand zou Hitlers taak van 60 jaar geleden moeten overnemen.’ Op basis hiervan deed het CIDI gelijk aangifte. De Officier van Justitie Zeeland-West-Brabant legt El H. een boete van 250 euro op. Als hij deze voldoet, gaat hij hiermee verdere rechtsvervolging uit de weg."

De zaak rondom El Hajoui kwam aan het licht doordat de pannenkoek het nodig vond om in het NOS Journaal te klagen over verruwing in de maatschappij ten aanzien van Turken en Marokkanen, met name op social media. Wie echter de moeite nam om op de profielen van ranzige Rachid te kijken, zag dat hij het zélf ook niet al te nauw nam met het door hem bepleite online fatsoen en respect:
Schermafbeelding 2017-02-15 om 09.05.27
Schermafbeelding 2017-02-15 om 09.21.03
Schermafbeelding 2017-02-15 om 09.22.37
Eind goed, al goed. Joden haten doe je echt maar lekker in het Midden-Oosten, maar niet hier. Ga maar lekker betalen, vriend. En mocht je Rachid nu helemaal razend willen maken: geef je dan lekker op voor een symposium van het CIDI over de Balfour-verklaring van 100 jaar geleden.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten