DENK-baas Kuzu komt met een stelling: “Moskeeën dragen meer bij aan de Nederlandse samenleving dan de PVV!”

Volgens Tunahan Kuzu zorgen moskeeën voor huiswerkbegeleiding, terwijl de PVV ‘goedpresterende’ islamitische scholen wil sluiten.

In de Tweede Kamer heeft DENK-voorman Tunahan Kuzu maar weer eens de retorische wapens opgepakt tegen zijn favoriete boksbal: de PVV. In een bijdrage achter het spreekgestoelte herhaalde Kuzu nog maar eens het mantra van zijn partij: Geert Wilders en de PVV zorgen voor verdeeldheid, worden gefinancierd door het buitenland en zetten de islam onterecht in een kwaad daglicht.

Ditmaal ging Kuzu echter nog een stapje verder door ook te wijzen op de positieve rol die moskeeën wat hem betreft spelen in de Nederlandse samenleving. Hij snijdt bijvoorbeeld onderwijs aan: de DENK-voorman gaat prat op de huiswerkbegeleiding die moskeeën volgens hem aanbieden, en ook prijst hij het volgens hem excellente islamitische onderwijs in ons land.

Hij contrasteert dat met de PVV: een partij die door buitenlandse “haatclubs” wordt ge-bankrolled. Hij maakt ook nog even een uitstapje naar missiewerk dat christelijke organisaties in de derde wereld doen: volgens Kuzu is daar ook onvoldoende openheid van Nederland over. Maar dan weer terug naar de de partij van Wilders, die hij ten overstaande van een gierend PVV-Kamerlid Machiel de Graaf voorhoudt minder bij te hebben bijgedragen aan de Nederlandse samenleving dan moskeeën zouden doen.

Maar Kuzu laat in die vergelijking een hoop onbesproken. Over radicalisering, over moskeeën gebruiken als middel in handen van buitenlandse mogendheden om de integratie te verhinderen, over zelfs vechtpartijen in gebedshuizen… daar rept de DENK-leider met geen woord niet over.

Dus. Kom er maar in mensen, wat zeggen van Kuzu’s stelling “Moskeeën in Nederland dragen meer bij aan de Nederlandse samenleving dan de PVV.” Eens of oneens? Laat je reactie achter.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

26 reacties

 1. Top

  Het is bij ons echt rotweer. zomer is blijkbaar nu echt voorbij.

 2. DolleDries

  Dat klopt wel.

  De moskeeën zijn onze kazernes, de koepels zijn onze helmen, de minaretten onze bajonetten en de gelovigen onze soldaten…

 3. Ni28

  Als je van Nederland een islamitische staat wilt maken dan heeft Kuzu zeker gelijk. En dat weet Wilders en vandaar zijn strijd ook. Niet zo moeilijk.

 4. meanstreak2099

  ik vraag me af of huiswerkbegeleiding in het nederlands is of arabisch

 5. Domtoren52

  Moskeeën dragen bij…jazeker…bij de versnelde afbraak van ons land !!!

 6. Feit

  Islam is alleen maar nemen, nemen, nemen. En ook vaak op een brutale manier.

  Als islam ook wel eens geeft, zou ik dat graag een keer horen. Ik kan het niet vinden op het net of in real life.

  1. sonar

   Feit wat denk je van aanslagen en verdriet aan de nabestaande .

   1. hans-e-pans

    Welke nabestaanden bedoel je, die van de aanslagplegers of de slachtoffers van de aanslagplegers?

 7. Bennie49

  Dat je er dom uitziet,daar kan je niets aan doen.
  Maar dan ook nog dom lullen dat is toch wel heel erg

 8. henk vintage

  Verbieden die ideologische waanzin voordat Europa ten onder gaat.

 9. Horatius

  De moskeeën zijn de kazernes van de Bezettingstroepen van de Islam.

  Hoeveel teruggekeerde IS-strijders zich daar schuil houden mag Joost (of Mohammed) weten om over de haatpredikers maar te zwijgen die in een normaal functionerende Rechtsstaat allang waren uitgezet als Ongewenste Vreemdeling.

  Ze worden vaak gefinancierd vanuit het Midden-Oosten met de bedoeling hier op termijn een Islamitisch Kalifaat te vestigen, inclusief het invoeren van de sharia.

  Hoeveel wapens, munitie, gasflessen etc. verborgen zijn in deze kazernes weet zelfs de AIVD niet. En dat wil heel wat zegen want die houden de vinger strak aan de pols, voor zover de Linkse politieke elite dat toelaat. Dus gaat u maar rustig slapen…

  Wat de PVV betreft de volgende zeer educatieve overwegingen:
  Dan hebben we het over een Verzetsbeweging tegen de alsmaar stijgende invloed van de politieke, dus radicale Islam in de Lage Landen.

  Voorts staan het behoud van de Eigen Cultuur, Nationale Identiteit en de Seculiere Staat hoog op de agenda van de PVV.

  En dan hebben we het nog geen eens over de religieuze extremiteiten die inherent zijn aan de Islam zoals: veelwijverij, vrouwenbesnijdenis, kindhuwelijken en de onderlinge geschillen tussen de Sjiieten en de Soennieten die de oorzaak zijn van de huidige vluchtelingenproblematiek. Een strijd die zich overigens ook in West-Europa zal manifesteren als de moslimpopulatie een bepaald niveau heeft bereikt.

  Kortom: hoe meer moslims in Europa, hoe meer problemen op ieder denkbaar gebied in onze Westerse samenleving.

  1. Ecoshaarlem

   Denk zoekt zijn aanhang grotendeels bij ouderen, die bijna of geen onderwijs hebben genoten, de Nederlandse taal niet machtig zijn, en niet ten volle weet hoe hier in het westen geleefd wordt!
   Deze mensen zouden en dat wens ik hen wel gemeend toe, beter af zijn in hun oude dorp waar zij geboren en getogen zijn, waar zij ook ter aarde willen gaan!

 10. corfo

  “Baasje” Kuzu is hoofd-provocateur en spreekt namens dictator Erdogan.

 11. DennisEijs

  Dragen meer ellende bij? Wat is de bijdrage van moskeeën dan voor de Nederlandse maatschappij?

  1. Zwarte band

   Wat heeft sowiezo de Islam ooit bijgedragen aan de mensheid?

 12. Kees

  Wat mij betreft heeft de islam te veel weg van het nazisme. En de voorouders van de denk-jongens hadden toch beter op moeten letten, je kunt wel met familie trouwen, maar dan krijg je dit.

  1. F. Domela Nienhuis

   Soort zoekt soort, nietwaar?

 13. Zwarte band

  Met de jaren die verstreken zijn zal dat bedrag helaas alleen maar hoger zijn geworden.

  Nyfferrapport 2009:
  Niet-Westerse allochtonen kosten onze samenleving jaar in, jaar uit, € 7.200.000.000 meer dan wat ze opbrengen.

  Waarom de minister deze uitkomst onder de pet wilde houden laat zich raden. Het paste niet in zijn linkse straatje.

  1. Ecoshaarlem

   Daarom moet de btw omhoog, moeten de moslimse gelukzoekers van betaald worden, ten koste van de gewone door snee Nederlanden, die nu nog nauwelijks rond kunnen komen, ik kots van dit soort mensen, er komen nu nog meer voedselbanken bij!!!
   Geld uit Griekenland krijgen wij nooit meer terug, en de volgende Macon staat ook aan de Brusselse ruif, en die glibberige Rutte praat hier anders dan in Brussel!

 14. A3aan

  Wat is er aan de hand Kuzu, knul, heeft ome Erdogan een scheet gelaten?

 15. Stanly2000

  Kuzu stelt dat zij, Denk transparant zijn. Laat maar horen waar komt het geld van de al-fitrahmoskee in Utrecht dan vandaan?

 16. Nasrani

  Hoe groter de leugen, hoe meer men geneigd is hem te geloven. A.Hitler.

 17. Ecoshaarlem

  Ik zie geen Hollandse vlag achter Denk, dat geeft veel weer, o.a. men krijgt briefing van de dictator van uit Turkije, wij zijn toch niet al die Turkse vlaggen in Rotterdam vergeten?
  De moslims en het westen, is gelijk als water en olie, niet te vermengen!
  Sticht moslimse scholen in Turkije, Saoedi Arabië en zo zijn er vele landen, niemand in het westen zitten te wachten op moslimse gelukzoekers of aanslagen!
  Echte oorlog slachtoffers, hier tijdelijk opvangen, zonder rechten van onze overheid, en na de oorlog terug naar het land van herkomst!
  De geschiedenis heeft ons veel geleerd, en daar dient het westen acht op te slaan!

 18. nienke

  Zeker, kijk maar eens hoeveel HAAT-IMAMS in de moskeeen prediken.
  De jongeren leren hoe ze homo’s, christenen, joden moeten haten en vrouwen moeten onderdrukken.
  De meest radicale imams mogen hier hun woordje doen, Kuzu komt zeker nooit in de moskee anders had hij het wel gehoord hoe er over het westen wordt gedacht door moslims.
  Moslims zullen zich altijd op de borst blijven slaan hoe goed en vredelievend ze wel zijn al is er op deze hele wereld niets van te merken.
  Oorlog, haat, moorden, waar zij zich ook vestigen altijd hetzelfde liedje.
  Hoeveel onschuldige burgers hebben zij al vermoord in Europa Kuzu?
  De islam is verre van vredelievendheid, steek je hand eens in eigen boezem.

 19. Carolina

  Gefinancierd door midden oosten en zo. Uit filantropie?
  Nu trek in thee

 20. Ruud562

  Moskeeën dragen bij aan geweld, onveiligheid, respectloosheid ten aanzien van de westers (en nog) in vrijheid levende niet-islamitische mens. Want de islam is een dominante, intolerante en daardoor voor samenlevingen zéér gevaarlijke alles ondermijnende achterbakse ideologie waarvan verspreiding moet tegengegaan! (Temeer de overgrote aanhang zonder meer als labiel is te bestempelen of ontzettend beïnvloedbaar is!) Dus, ja, moskeeën zijn haatpaleizen die je hier niet moet willen of hebben!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.