Een schokkende #MeToo: journaliste vertelt hoe ze als jong meisje imams moest bevredigen

Even voor iedereen die denkt dat #MeToo een soort roomblanke welvaartsziekte is: mispoes. Vrouwonterend gedrag komt voor in elk land en elke cultuur. Zo ook in het islamitische Pakistan, waar het misbruik nog vele malen groter is dan in Nederland.

Nog even over de hashtag #MeToo: het blijft namelijk niet stil rond de verhalen omtrent vrouwenmishandeling en -misbruik aan de hand van mannen. De schaamtelap wordt er ruw vanafgetrokken, en wat we met z’n allen aantreffen ruikt niet bijzonder prettig.

Laten we hopen dat de actie ook ver buiten de grenzen van de Westerse wereld z’n invloed heeft, want meer nog dan in de Westerse cultuur heeft ook de islamitische cultuur zo te maken met naargeestige patriarchale trekjes. Neem bijvoorbeeld Pakistan, waar imams kennelijk elkaar tippen over kleine meisjes die wel door hen misbruikt kunnen worden. Journaliste Kiran Nazish vertelt over opgroeien in het Aziatische moslimland:

“The first time it happened, I was seven. An imam in our neighbourhood mosque held me, taking my hand, wrapping my fingers (they were still tiny) around his genitals, then massaging it. I was so small I did not know what it was that was in my hand. I had never seen it before and I certainly did not know what it felt like. “Do you like it?” he asked again and again, until someone came to the room, and he quickly let go of me.

Later, I told my mom about this peculiar incident, and she wept for weeks and months over it but told me not to tell anyone. I was so small that I asked my mother why and what exactly was the imam asking me to do. And why would I like it? I asked my mother if I could tell my grandfather who I was really close to, she said, “No, not even grandpa.”

The next time, not long after, it was another imam (it seemed as though the word was going around that I was an easy target–I was mostly a shy and quiet child). My mother could not leave me alone anywhere after that, I wasn’t allowed to play outside, or be out of sight. “

Kiran vertelt hoe haar hele jeugd is gemarkeerd door viespeuken die hun handen niet thuis kunnen houden: leraren, buschauffeurs, collega’s, vrienden, dokters en zelfs familieleden. Allemaal deden ze mee aan het grijpen, graaien en aanraken. Als ze ertegen in verzet komt, staat op een kwade dag zelfs de politie voor de deur van haar vader. Of de man zijn “slecht gedragende” dochter even in bedwang wil houden. Kiran had namelijk de euvele moed gehad een vrouwenlastigvallende zoon van een politie-agent op z’n plaats gezet, en de jongen was naar z’n papa gerend.

Een heftige #MeToo dus. Laten we hopen dat deze digitale actie niet alleen in het seculiere Nederland, maar ook in het islamitische Pakistan wat ogen kan openen. Het is namelijk broodnodig.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Florissa

  Het zou ze een stuk sterker maken zouden zij massaal die hoofddoek afdoen ,maar zolang dat niet gebeurt geven ze toe aan dat tuig wat zich zo almachtig voelt verheven boven de rest.
  Zonder uitkering zijn die mannen al helemaal niks ,en jammeren ze als kleine kinderen die d’r speeltje is afgepakt ,voor mij zijn het allemaal waardeloze klootzakken .

 2. Becker

  Gelukkig, de moslims doen het ook. Het zijn net mensen.

  1. Two Ravens Black Kettle

   Sterker nog; hun spirituele baas deed het ook.
   Voorbeeld doet volgen.

   De islamisten zijn inmiddels zo succesvol dat ex-christelijke partijen zoals de Islam Unie van Gertjan Seegers W-Europa binnen 25 jaar willen omvolken.
   De spirituele geneugtes kan hen niet snel genoeg gaan.
   En dus hebben we nu een minister van hoofddoekjes uit de republiek A’dam
   En een palestijnensjaaltje-activiste op buitenlandse zaken.
   En Rutte, het lederen knechtje van Frau Merkel- maar grijnzen.

   Racistische verkrachtingen, industriële verkrachtingen op ongelovige witte meisjes is al decennialang aan de gang in West-Europa
   Maar de MSM weigert erover te berichten
   Journalisten in NL worden niet voor niets beschouwd als mededaders.

  2. Feit

   Waarmee de schizofrene Dopper aangeeft dat het gelukkig is als er vrouwen verkracht worden.

   Het is niet te hopen dat er een cultuur ergens is die geen vrouwen verkrachten want dan zijn het volgens Dopper geen mensen, maar beesten of zoiets.

   Ik raad u zwaar aan hulp te gaan zoeken voor u levensbedreigende kwaal.

   1. Becker

    Het is een trieste zaak dat er in alle culturen vrouwen worden verkracht, Feit. Culturen waar dat niet gebeurt zijn me helaas niet bekend, we zouden er dan een voorbeeld aan kunnen nemen.

    1. Feit

     Ja, je kan nu weer het tegenovergestelde zeggen…

     Wat maakt het ook allemaal uit voor een troll.

     1. Becker

      Nee, ik verduidelijkte mijn standpunt.

  3. meijer61200

   Hebben ze geleerd uit het boekje van de pedo-profeet. Was die niet getrouwd met een kind van 7??? (Aisha)

  4. Vit

   Yep, jij ook trouwens.

 3. PMG

  Zijn we ‘onze katholieke kerk´vergeten? De meest gore leugenachtige club van schijnheilige gefustreerde elkaar de hand boven het hoofd houdende viespeuken die met de bijbel in de hand ongestoord hun gang gaan? Waarom is die tent niet al lang gesloten eigenlijk?

  1. Nasrani

   Wat wil je doen met ongelovigen die kinderen misbruiken?

   1. PMG

    Hetzelfde als met gelovigen, er zijn passende maatregelen voor, geschapen in een ver verleden, helaas blijken die tegenwoordig erg verwatert door allerhande slapjanussen die menen deze gestoorde gekken van hun natuurlijke drang te kunnen verlossen door op ze in te praten.

  2. meijer61200

   Zeker! Net zo erg PMG. Ik leerde van mijn oma al dat je geen enkele kerel in een jurkje op straat of in de kerk c.q. moskeet kunt vertrouwen. En zo is het.

 4. Rosasolis

  Vrouwen en meisjes hebben helemaal niets te vertellen in Pakistan. Ik herinner het vreselijk gebeurtenis van Malala van enkele jaren geleden: Op een ochtend stond
  een schoolbus klaar om meisjes naar hun middelbare school te brengen. Omdat er nog
  een paar meisjes moesten nog komen, stond die bus te wachten. Opeens stapten een
  maar mannen binnen en vroegen waar was Malala? Nadat zij haar hebben gevonden,
  schoot een van die terroristen Malala in haar hoofd. Bijna dood, werd zij met ambulance naar de spoedhulp afdeling van een ziekenhuis gebracht, waar spoedig een ingewikkelde operatie haar leven redde. Zij woont nu ergens in de UK met haar familie, waar zij haar studie voort zet. Maar lang voordat Malala uit Pakistan moet vluchten, was er ook Salman Rushdie, die de bestseller “Satanic Verses” schreef. Rushdie moest vluchten uit Pakistan, omdat hij durfde te schrijven over de corruptie rond de Hadj. Over deals rond gedwongen huwelijken van kinderbruidjes, erfenissen, sieraarden, en vele
  andere corrupte zakken die afgehandeld worden tijdens de Hadj. Kort nadat dit boek
  werd bestseller, werd Rushie bedreigd , en hij moest vluchten uit Pakistan. Hij woont
  ergens in de UK, en schrijft nog steeds over de ellende rondom islamietische feesten.

 5. Zweedse kok

  Wat moet ik erger vinden:
  Nonnen die in Nederland aan kleine jongens/meisjes zitten
  RK broeders in Nederland die aan kleine jongens zitten
  Pastoors die in Nederland aan kleine jongens zitten
  Imans die in Pakistan aan klein meisjes zitten
  .
  Natuurlijk wat in Pakistan gebeurt, want dat zijn moslims.

  1. DolleDries

   Natuurlijk wat in Pakistan gebeurt, want dat zijn moslims

   Ja dat lijkt mij ook niet zo erg. Het zijn maar islam meisjes. Het benoemen is dan ook overdreven

  2. HaZ

   De zweedse kok (nieuw alias van dopper) geeft een opsomming van de verschillen tussen de Nederlandse wetgeving en de geldende sharia wetten in Pakistan. Je kan het proberen natuurlijk, maar de vergelijking gaat wederom mank op basis van 2017 in het westen en
   617 bij de islammies. Gezakt voor het examen, dopper.

 6. F. Domela Nienhuis

  We weten toch ook dat op de slavenmarkten van IS in Iraq meisjes van onder de 10 jaar oud een hogere marktwaarde hadden dan meisjes van boven de 10 jaar oud. Voor wat voor kinderarbeid deze slavinnen van onder de 10 jaar oud werden ingezet laat zich raden.

 7. DolleDries

  Religies brengen veel kwaad van de mens naar boven.

 8. DolleDries

  Moslim vraagt drie huilende kinderen wie van hen het eerst moet worden onthoofd
  Posted on oktober 22, 2017 door rommel in Artikelen // 1 Comment

  Jihadisten worden niet geboren, die worden gekweekt. Hoe ze ontwikkelen hangt af van hoe vroeg hun indoctrinatie begint.
  Gehersenspoeld en geestelijk zwaar beschadigd door de islam worden jonge kinderen ook nog vaak mishandeld door hun moslimouders om er emotieloze islamitische terroristen van te maken.
  In tegenstelling tot het pamperen van westerse ouders stellen de aanhangers van de gewelddadige islam hun kinderen vaak bloot aan gevaar en verschrikking, in de hoop dat ze dehumaniseren. Om hen beter voor te bereiden op hun terroristische toekomst.
  Video:
  https://www.liveleak.com/ll_embed?f=397b0ce86675

 9. Christina

  Hun eigen `lichtende voorbeeld` die ze zo op een voetstuk hebben geplaatst en die ze blindelings volgen,was een pedo,en dus doen die moslim debiele mannetjes hem na!!
  Doe die kopvod af en wurg zo`n creep ermee, misschien dat die losers het dan eens gaan leren!!

 10. Ritter

  In de islam heeft het een ideologische basis.

  Immers Mohammed, die door moslims als de perfecte mens word gezien, ging naar bed met kleine meisjes en deed aan kinderhuwelijken.

  Vandaar ook dat in de islamitische wereld kinderhuwelijken en dat soort dingen gewone zaak is. Veel moslims volgen dus het gedrag van Mohammed.

  1. Seneca

   @Ritter
   Kindhuwelijken bestaan niet! Er zijn alleen kindmisbruikers.

 11. fusilier

  De islam is een manier van leven. Wat tegen het ieder denkvermogen van een normaal mens ingaat. In zijn totaliteit is de bijbel en boek wat liefde en saamhorigheid uitstraalt.De draai wat de tegenwoordige mens aan de bijbel geeft , is zijn eigen verantwoordelijkheid. En beslist niet de mijne.

 12. nienke

  Niets mag van allah maaaaar kinderen verkrachten is de normaalste zaak van de wereld bij de islam.
  Vieze oude kerels die met een jong meisje trouwen soms zijn ze pas 13 jaar oud, afschuwelijk.
  Mohammed deed het ook met een meisje van 9 die smeerlap.
  Hij gaf het goede voorbeeld die kinderverkrachter.

 13. Kodi

  Aanrandingen hype in media, maar stilte over massale seks-jihad migranten in Essen
  https://t.co/KNMasVFvwR

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.