…En blijf daar maar! België pakt ‘vluchtelingen’ aan die op vakantie gaan naar land van herkomst

Langzaam maar zeker beginnen onze zuiderburen te snappen dat je asielzoekers die de gastvrijheid van West-Europa misbruiken kan missen als kiespijn.

Nu de vluchtelingencrisis langzaam maar zeker aan het voorbijwaaien is, hebben regeringen in West-Europa hun handen vrij om de uitwassen van die menselijke migratiestroom aan te pakken. Zoals bijvoorbeeld het fenomeen waarbij mensen die gevlucht zijn uit een bepaald land, later weer een vakantie boeken naar datzelfde land van herkomst. Natuurlijk mag dat, maar het werpt wel een interessant licht op de vraag of iemand wel helemaal gevaar liep in die oorspronkelijke staat. Als je er gewoon zorgeloos op vakantie kon, dan had je toch nooit hoeven vluchten?

Iemand die die logica onderschrijft, is de Belgische staatssecretaris voor migratie – Theo Francken – en hij zorgt er dan ook voor dat zijn land korte metten maakt met dit soort asieloplichters. Uit De Telegraaf:

“België pakt het probleem van in hun eigen land vakantie vierende asielzoekers voortvarend aan. Afgelopen anderhalf jaar zijn 44 van hen betrapt.

In de meeste gevallen gaat het om Irakezen en Afghanen. Ze zijn gesnapt toen ze vanaf een luchthaven uit een ander land dan België naar hun thuisland vertrokken. Schiphol is in trek bij mensen die zo willen verdoezelen dat ze gewoon naar hun eigen familie gaan.”

Het enige probleem? Het zijn letterlijk minder dan vijftig mensen. De Telegraaf noemt het betrappen van die 44 “voortvarend”, maar ik kan me niet van de indruk onttrekken dat het probleem vele malen groter is dan die veertig betrapte vakantievierders. Het lijkt erop dat dit slechts het topje van de ijsberg is, en daarom roept Francken de Europese landen dan ook op om beter samen te werken. Nederland krijgt daarbij een compliment – kennelijk geven wij al heel trouw informatie door aan onze zuiderburen wanneer dat van belang kan zijn om marchanderende vluchtelingen in de kraag te vatten.

Overigens heeft ons land ook een probleem met asielzoekers die graag een paar lange weken weggaan naar het land van herkomst. Bij ons gaat het daarmee niet om Irakezen of Afghanen, maar Eritreeërs.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

20 reacties

 1. Punt50

  Qp vakantie gaan naar het land waarvoor iemand is gevlucht slaat idd nergens op. Dan is het er blijkbaar weer veilig genoeg. Aanpakken die hap.

 2. HW

  Deze zogenaamde vluchtelingen zijn hier gekomen om te genieten van de geneugten van het Westen en kunnen zich daarmee ook nog een vakantie naar dat levensgevaarlijke thuisland permitteren.
  Ik heb wel eens gehoord, dat onze overheid een deel van ons vakantiegeld opeist, maar nog nooit meegemaakt, dat mijn vakantie, al was het maar in eigen land, betaalde!!!

 3. Peter Selie

  Wie had dat nou van de Belgische politiek verwacht, wat een vooruitstrevend idee, daar had Rutte 1 2 en 3 allang aan moeten voldoen. Alle politici weten donders goed wat voor een groot gevaar van moslim extremisten die tussen grote groepen van moslimgemeenschappen wonen inhoudt. Denk aan het extremistische Brusselse broeinest Molenbeek. Enfin ze bekijken het maar mij maken ze de pis niet meer lauw, uw kinderen en kleinkinderen krijgen met grote scheppen de islamofascistische monocultuur opgediend.

 4. Kiliaan Noppen

  Lijkt me een juiste maatregel.

 5. Ritter

  Verreweg de meeste z.g “vluchtelingen” zijn geen echte vluchtelingen die veiligheid zoeken maar illegale immigranten die om economische/financiële redenen (lees uitkeringen en gratis huizen) naar Noord/West Europa reizen.

  Daarvoor reizen ze door meer dan 6 veilige landen en misbruiken ze de asielprocedure op kosten van de belastingbetaler.

  Volgens Karskens is maar hooguit 10% van de asielzoekers echte vluchteling……….de rest zijn economische illegale migranten.
  ————————–

  Vluchtelingenpolitiek is ‘het grootste bedrog van de 21e eeuw’
  https://wnl.tv/2017/04/02/vluchtelingenpolitiek-is-grootste-oplichterij-21e-eeuw/

  1. Kiliaan Noppen

   Karsten gaat dezelfde weg op als Micha Kat en Joost Niemöller, ze redden het niet als professionele journalist en radicaliseren met de dag.
   Deze uitspraak slaat nergens op maar doet het wel lekker bij mensen als Ritter die volledig buiten de realiteit staat.

   1. Stanly2000

    Karsten gaat dezelfde weg op als Micha Kat en Joost Niemöller, ze redden het niet als professionele journalist en radicaliseren met de dag.
    Deze uitspraak slaat nergens op!

   2. Ritter

    Kiliaan Noppen

    Wat heeft het benoemen van de feiten met “radicaliseren” te maken?

    Karskens benoemt de feiten. Hij heeft veel rond gereisd in die landen en weet goed wat zich daar afspeelt.
    ———–
    Asielzoekers bedreigen medewerkers Zweedse immigratiedienst op grote schaal
    http://www.nieuwreligieuspeil.net/node/6885

    1. Peter Selie

     Beste Ritter zie het zelf niet in? Dat de Troll een kat en muis spelletje met je speeld waarin je keer op keer als een basisschool leerling weer opnieuw intrapt, overigens ben je niet de enige die in deze vermaledijde spelletjes van hem trapt. Je zou je reguurders emotie moeten uitschakelen bij dit soort figuren, die de discussie keer op keer frustreren. Het benoemen van feiten, websites ect heeft totaal geen effect op deze geestelijk gestoorde klootzakken, het mooiste van Twitter is dat je deze Trollen kan blokkeren.

     1. Tinneke

      Ik probeer dit nu al maanden duidelijk te maken. Niet reageren op deze schizofreen, het heeft geen zin! zijn reacties gewoon overslaan/overheen lezen, totaal negeren dit wangedrocht!

    2. DolleDries

     Het nieuwe spannende Zweden – Na een week van gewapende bedreigingen en mislukte chantagepogingen werd de levensmiddelwinkel van het echtpaar gekaapt. De bende gooide het personeel eruit en hield de winkel twee dagen in bezit, voordat de politie er een eind aan maakte.
     – Ik werk al heel mijn leven in Malmö, maar dit heb ik nog nooit eerder meegemaakt, zegt Mats Attin, stationsbevel van de Malmö politie tegen Sydsvenskan.
     De bende had al gedurende weken de eigenaars van een winkel in het centrum van Malmö belaagd, met gewapende bedreigingen probeerde ze het echtpaar geld af te persen, zonder resultaat. Maar nadat de bende hun thuis had opgezocht vluchtte het echtpaar naar vrienden in Gotenburg en lieten bekenden de winkel runnen.
     – Op woensdag kwam de bende terug naar de winkel. Ze gingen de winkel binnen en namen het over. Met andere woorden, ze gooiden iedereen eruit die daar werkten en verkochten de goederen zelf. Ze hebben een winkel gekaapt, zegt politiebevelhebber Mats Attin.
     Aangezien ze niet bij de kassa konden komen lieten ze zich contant betalen of via de betaalapp Swish. Pas op donderdag maakte de politie een halt aan de nieuwe carrière van de bende.
     De mensen die uit de winkel werden gegooid durfden het niet bij de politie te melden en het was pas toen de informatie de eigenaars op donderdag bereikten dat de politie werd ingeschakeld
     – We kregen het te horen en zijn met een groot aantal politieagenten naar binnen gegaan, en warempel, daar waren vier vreemden binnen. Je reinste Daltonbende. Ze waren net bezig de vakken weer met nieuwe goederen uit het magazijn te vullen, en we hebben alles op film. Dit heeft zich bijna twee volle dagen afgespeeld, zegt Attin.
     Vier personen zijn in de winkel gearresteerd. Het zijn jonge mannen die bij de politie zeer bekendstaan.
     Bron:
     https://www.sydsvenskan.se/2017-10-13/gang-kapade-livsmedelsbutik-och-drev-den-i-over-ett-dygn

   3. Jantje

    Je noemt nu juist 3 voorbeelden van professionele journalisten, die hun zaken onderzoeken en onderbouwd hun stukkies schrijven. Dit i.t.t. de meeste journalisten die afhankelijk zijn van een broodheer.

 6. DolleDries

  De Deense regering heeft via de Deense Minister van buitenlandse zaken Inger Stöberg laten weten dat zij haar grens met Duitsland vanwege een verhoogde dreiging voor moslim terreur gevaar met onmiddellijke ingang zal sluiten en weer de ouderwetse grenscontroles voor alle overgangen op land en in de havenplaatsen die toegang geven naar Duitsland invoert.

 7. Tinneke

  En uiteraad met behoud van uitkering!

 8. Ni28

  Aanpak van deze oplichters is broodnodig. En niet tientallen maar vele duizenden zijn geen echte vluchtelingen die in hun land gevaar lopen. Deze asielaanpak moet onmiddellijk stoppen. Ik geloof niet dat het nieuwe kabinet hierin een afdoende rol in gaat spelen. Je laten belazeren en belastingen verhogen is veel makkelijker.

 9. Blue monday

  Fin om te lezen dat de vluchtelingencrisis voorbij is….hebben we ons toch weer 4 jaar
  druk gemaakt om niks?

  1. A3aan

   De Eritreeërs nodigen u uit voor een lange vakantie in Eritrea.

   Gaan, neem Dopper en alter ego’s mee en niet meer terug komen.

 10. Ruud562

  Die Noppen mag wat mij betreft geheel naar de knoppen!

 11. Carolina

  Voor sommigen is de term vluchteling heel rekbaar en breed. Betere samenwerking lijkt gewenst.

 12. Syntha

  “Filippijnse vluchtelingen gaan aan boord van een vliegtuig. Overigens niet voor een vakantie.”

  Vertel eens, Tim Engelbart, waarvoor dan wel? Heeft deze foto met vluchtelingen te maken, waarvoor deze conversatie is opgezet?

  Philipino’s en Philipina’s zijn over het algemeen zeer hard werkende mensen, die “over de border” gaan, zoals zij dat noemen, om hun portemonnee met eerlijk verdiend geld bij te vullen.

  Mijn schoondochter is Philipina, wij kennen een boel Philipijnse mensen en wij volgen de zaken die daar gebeuren net zoveel als hier in Europa.

  Evenals in ieder ander land, zit er kaf onder het koren.
  Maar ik heb gerede twijfel over de conversatie….

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.