En dat is kartelbaantje nummer twee voor Henk Kamp (VVD): voorzitter Raad van Toezicht ZGT

Henk Kamp is een man zonder enige ervaring in de gezondheidszorg. Toch is hij nu mooie functies aan het stapelen in de medische sector: gisteren werd hij al voorzitter van een club van zorgondernemers, vandaag komt daar ook nog eens een baantje als de voorzitter van de Raad van Toezicht bij het Hengelose ziekenhuis ZGT.

Je zal maar bij het ziekenhuis ZGT in Hengelo werken. Vandaag kondigde de directie aan dat er maar liefst 150 banen zullen verdwijnen. Máár, aldus de triomfantelijke leiding, daar komt wel weer één baan voor terug: die van de voorzitter van de raad van toezicht. En de gegadigde voor die functie is niemand minder dan… Henk Kamp! Jawel hoor:

“Henk Kamp (65) wordt per 1 november de nieuwe voorzitter van de Raad van Toezicht van het ZGT. “Wat is er mooier dan in je eigen regio een bijdrage leveren aan de toekomst van de zorg?”, zegt Henk Kamp in een reactie. ZGT zegt ‘blij te zijn’ met de nieuwe voorzitter. “Juist in deze roerige tijd is het belangrijk dat de Raad van Toezicht weer op volle sterkte is”, aldus Ton Ruikes, voorzitter van de Raad van Bestuur.”

Het is al de tweede functie in de zorg die Henk Kamp in één week tijd weet op te strijken: gisteren werd bekend dat Kamp ook aan de slag mag als voorzitter van een vereniging voor zorgondernemers. Op die tweede functie kwam kritiek uit de Tweede Kamer: 50PLUS-Kamerlid Corrie van Brenk noemde de voormalige Minister van Economische Zaken een “bobo zonder enige vakinhoudelijke kennis.”

Ook op de benoeming van Henk Kamp tot toezichthouder bij ZGT wekt de toorn van parlementariërs. SP-Kamerlid Lilian Marijnissen drukt de werknemers van het ziekenhuis in Hengelo dan ook onmiddellijk op het hart om op hun tellen te passen: “Zorg wees op uw hoede! Kamp op jacht. Wordt ook voorzitter Raad van Toezicht van ZGT dat direct massaontslag aankondigt.”

Van Brenk en Marijnissen hebben natuurlijk gelijk: Henk Kamp is een man die nog geen dag van zijn leven in de zorg heeft gewerkt. Maar wél krijgt hij ineens twee uitstekend betaalde functies in de schoot geworpen omdat hij na z’n ministerschap namens de VVD wel voldoende beloond moet worden. Het is niet te filmen, en meer koren op de molen van partijen in de Tweede Kamer die nu eindelijk eens willen afrekenen met die baantjesfabriek voor insiders. Ik zeg: hoog tijd.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

10 reacties

 1. Ni28

  En er zullen nog meer banen volgen. Tijden zijn zwaar, je trekt het niet met maar een baan.

 2. meijer61200

  Kent u dat tv spotje van de VVV uit de Achterhoek? “( De Achterhoek levert u mooie streken”)?Nou, met een type als Henk Kamp binnen je grenzen (Borculo) klopt dat zeker!

 3. Two Ravens Black Kettle

  Het leger ontmantelen
  Met het porseleinen gezicht.
  Verwantschap veinzen met diegenen die hun leven offeren
  Het legt deze tandeloze knager geen windeieren
  Meneer was mateloos populair bij de militairen
  Even was er hoop
  En hij scheet negen ton stront over ze heen
  En ontvangt als dank myriade kartelbaantjes.

  De eeuwig rokende schoorstenen van de Inteelt-Fabriek
  Zou Januskop spiegels in (zijn ongetwijfeld gemeubileerd) hersenhuis hebben ?
  Enige schaamte ?
  Militairen die ‘Pang Pang !’ moeten roepen
  (En Januskop zweeg, pootjes gevende aan monsieur Rutte)
  Zou Januskop
  Enige schaamte kennen ?

  En nu de grote Beloning
  Graaien en graaien en graaien en graaien en gra…..

  Henk
  Is dit nou echt de reden waarom je * ucking politicus bent geworden!?

 4. waakhond

  het grootse probleem is naar mijn mening dat geen enkele volksvertegenwoordiger
  kennis heeft in waar ze over beslissen zoals mevrouw Hennis bijvoorbeeld.
  je moet enig werk ervaring hebben om over een vakgebied te kunnen oordelen.
  met meneer kamp een onwetende man van De Haag gaat toezicht houden over iets waar hij niets van snapt. waarschijnlijk om na een flut werk in den Haag flut werk in het ziekenhuis te verzekeren.

 5. waakhond

  beste Ben Zine heeft u het gelezen?

 6. denk eens na

  Volgens sommige bestaat het carrousel niet.Waar zijn de open sollicitaties ?

 7. PMG

  Dat Dijsselbloem stopt als parlementariër, lijkt niet te stroken met de Erecode die alle PvdA’ers moeten ondertekenen als ze voor hun partij op de kieslijst willen. „Kiezers geven voor een vastgestelde termijn het vertrouwen aan een volksvertegenwoordiger”, staat in het document. „We gaan daar niet luchthartig mee om.”

  Voor de verkiezingen stelde Dijsselbloem nog dat hij zich ’met volle overtuiging’ voor zijn partij kandidaat had gesteld. „Je tekent bij om de komende jaren beschikbaar te zijn voor de Nederlandse politiek.” De PvdA’er kreeg meer dan 51.000 voorkeurstemmen.

 8. Baaz

  De oude politieke carrousel draait inmiddels op halve toeren. De slijtage aan de antieke molen is onherstelbaar, de scheuren niet meer te repareren. De bejaarde politieke eeuweling zal weldra piepend en krakend aan haar einde komen. De orgelman heeft z’n ontslag al aangeboden en hij rookt z’n laatste sigaartje. Het is voorbij, het is over. De nieuwe politiek is onomkeerbaar.

 9. Christina

  Het is allemaal vullis daar in Den haag, de een zorgt voor de ander en de burgerkan stikken!

 10. h_keur

  Zal ook wel voorzitter worden van MST, het ziekenhuis in Enschede, dat ook zo ongeveer failliet is gegaan vanwege de nieuwbouw.
  In Hengelo is alleen de welkomsthal al zo groot als het halve oude ziekenhuis. Zijn stafkamer zal wel een splinternieuwe operatiekamer zijn, die toch nooit in gebruik is genomen. Men wil eigenlijk het hele ziekenhuis sluiten en het nieuw gebouwde gezondheids park compleet met nieuw treinstation kan dan ook ook weer gesloopt worden.
  Hoezo de zorgkosten stijgen??? Mag ik misschien een paracetamol, of is dat te duur??

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.