Ex-moslima verklaart hoe radicale islamieten naar vrouwen kijken: ‘Zonder hoofddoek ben je loslopend wild!’

Mooi man, die islamitische dogma’s over vrouwen! En dan vooral hoe zich dat dan vertaalt naar vrouwonvriendelijk gedrag van zogenaamde ‘vrome moslims’. Een voormalige moslima uit Iran legt uit dat met haar eigen ogen zag dat mannen van moslimkomaf ineens anders naar haar keken toen ze stopte met het dragen van een hoofddoekje.

Ik weet het, meestal is het driemaal niks bij de publieke omroep maar het VPRO-programma Allah in Europa is geregeld de moeite waard. De vrijzinnige omroep liet Zani Ramadani aan het woord, een Iraanse vrouw die naar Duitsland emigreerde en haar geloof – de islam – kwijtraakte.

Als Ramadani gevraagd wordt naar haar mening over de massa-aanrandingen die plaatsvonden in Keulen op de oudejaarsavond van 2015, legt ze uit dat er in de niet-verlichte segmenten van de islam gewoonweg geen enkel respect is voor vrouwen die het weigeren een hoofddoekje te dragen. Vrouwen die dat wel doen, die zijn vrome moslima’s die zichzelf respecteren, maar vrouwen die dat weigeren te doen zijn gewoon “sletten” met wie je mag doen wat je wil. Naroepen, aanraden, verkrachten, noem het maar op. Zo kan het gebeuren dat een stel ogenschijnlijk gewetenloze immigranten honderden vrouwen seksueel weten te misbruiken binnen één avond, zonder zich schuldig te voelen.

Het toont het beeld van een compleet verdorven seksuele moraal van een religie aan. Of in ieder geval een deel van de religie. Maar ja, als je dát durft te zeggen ben je een islamofoob. Zelfs al herhaal je letterlijk wat ex-moslima’s uit eigen ervaring vertellen op de nationale televisie.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en word lid van onze spiksplinternieuwe Facebookgroep!

Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

73 reacties

 1. Erret67

  Dat hoeft deze mevrouw ons niet te vertellen. We weten namelijk al langer dan vandaag dat het een stelletje bonobo’s zijn…

  https://theedgyveggieweb.wordpress.com/2017/09/22/amsterdams-zet-seksistische-mannen-op-de-foto/

  Erwin

 2. Floris

  Ook dit zal links compleet naast zich neerleggen.

  Man, man, man, wat hebben die hypocrieten hun eigen idealen verraden.

  1. PMG

   Waarom dit betrekken op politiek? Ik ken zat ‘linkse’ mensen die niets met moslims hebben, je moet eens niet zo generaliseren. Het lijkt wel alsof er tegenwoordig maar 2 partijen zijn, links en rechts. Dat past precies in het straatje van al die simpele buitenlanders die hier komen om hun zakken te vullen. Die zijn het gewend om achter 1 man aan te rennen en het maakt hun verder niet uit wat die doet (of juist niet doet). Lekker-makkelijke-studenten-politiek noem ik dit, een methode gevolgd door, nog parasiterend op de samenleving, schreeuwende eisen-stellers die nog nooit 1 cent hebben bijgedragen aan het systeem. Hoe de verhoudingen liggen binnen de islam tussen man en vrouw is verontrustend genoeg om deze Mohammed aanhangers buiten ons NL te houden. Die gaan echt niet veranderen zoals ook dit verhaal van deze ex-moslima laat zien. Dit is geen zaak van links of rechts maar van iedere nederlander met een ‘christelijke opvoedingswijze’.

   1. DolleDries

    Dit is geen zaak van links of rechts maar van iedere Nederlander met een ‘christelijke opvoedingswijze’.

    Even tussendoor wat is een christelijke opvoeding. Ik ben namelijk niet christelijk en hang geen enkel religie aan. Ik krijg nu de indruk als je niet christelijk bent buiten de boot valt met een goede opvoeding gezien jou zienswijze.
    .

    1. PMG

     Met een christelijke opvoedingswijze bedoel ik absoluut niet dat je regelmatig in de kerk zit of zoiets. De hele samenleving op zich bij ons heeft diepe wortels in het christelijk geloof. Noordwest europa is gebaseerd op een christelijk geloof. Wij gaan op een bepaalde manier om met elkaar, dat realiseren we ons niet omdat het voor ons normaal is. Maar moslims gaan heel anders om met elkaar en dat zien wij wel. Andersom uiteraard zien zij dat wij dingen anders doen. Het mixen van deze twee groepen levert vanzelfsprekend, laat ik het netjes houden, wrijving op en dient vermeden te worden, met name omdat moslims het vertikken om zich aan te passen en zelfs vindt dat wij in ons land ons zelf aan hen moeten aanpassen. Ik gebruikte de term Nederlander met christelijke opvoedingswijze omdat er ook Nederlanders zijn met een opvoeding die op de islam is gebaseerd.

   2. Floris

    @ PMG. Onder welke steen leef jij?

    Het is links die met hand en tand het “recht” van moslima’s om dat kopvod te dragen heeft verdedigd. Wie er wat van zei (Fortuyn, Wilders) werd in de extreemrechtse hoek geplaatst.

    Leestip: http://www.carelbrendel.nl/hetverraadvanlinks/

     1. Floris

      Citaat:

      “Als er één politieke strekking de integratie van moslims en de daarbij horende evolutie van de westerse islam heeft tegenwerkt, is het wel de linkse strekking.

      Een cultuur doordrongen van dwang compromisloos accepteren in Europa, is geen mooie vorm van naastenliefde. Het is even dom en gevaarlijk als je hand in een slangenmand steken en hopen dat je niet wordt gebeten, omdat je je hand er vrijwillig instak.

      Door alle kritiek op de islam af te doen als schaamteloos racisme, hebben de linksen de moslims verheven boven de rest. Met medewerking van links en onder het mom van vrijheid van cultuur en religie, heeft de moslimgemeenschap zijn ridicule, sociale controle zo levendig gehouden dat het beest nu ontembaar geworden is.”

      De linkse schuld is ZO ONTZETTEND GROOT. Dat is met geen pen te beschrijven.

      En ze komen er gewoon ongestraft mee weg, de bloedhonden.

     2. Floris

      Nog een citaat:

      “Een ex-moslim strijdt niet alleen tegen de moslimgemeenschap, maar bizar genoeg ook tegen de linkse. Linkse politieke partijen die vechten voor de hoofddoek, die andere politici ervan betichten de moslims onnodig te provoceren wanneer ze een expo houden over Mohammed cartoons…ze maken het beest elke dag sterker.”

      …Ze maken het beest elke dag sterker…

      Een waarheid als een koe. Deze stommelingen verdienen…

      Ja wat verdienen ze eigenlijk?

     3. Roughwood

      Een enkeltje zandbak?

     4. Kodi

      Generatie na generatie is dus gebleken dat de Islam totaal niet integreerbaar is en derhalve ongewenst. Ze zijn achterlijk en ze blijven het.

  2. trampoline

   Het probleem met fundamentalistische Moslims zou nog te overzien zijn, als niet alles werd goed gepraat door de Linkse colonne in ons land en Europa. Die Linkse colonne vormt een veel groter probleem voor ons recht op een vrij bestaan.

 3. DolleDries

  Geen punt, het is religie. We kunnen die mensen toch niet in hun godsdienst vrijheid belemmeren.

 4. Tineke Doldersum

  Hier word net gedaan of alleen moslimmannen vrouwonvriendelijk zijn. Ik weet wel beter. Helaas.

  1. Floris

   Wie doet dat? Of zit dat in je eigen hoofd? Vrouwonvriendelijke mannen vind je overal op de wereld, maar binnen de islam is het stukken erger. Of mag dat niet gezegd worden?

  2. PMG

   Ja ja, alles went behalve een vent!

 5. sjun

  Het is gewoon de leer van islam. Dat velen beschaafder gedrag vertonen zie ik eerder ondanks dan dankzij islam gebeuren. Van de meest ideale moslm Mohammed het voorbeeld ter navolging zijn uit de soenna en hadith verhalen bekend van zijn gedrag. En ook hetgeen Mohammed’s Allah goedkeurt of verordonneert in Mohammed’s koran is bepaald niet vomplementair met Westerse culturele waarden. Maar om een of andere reden mag dat niet belicht worden. Ik vermoed dat dit weer een ideologisch dingetje vanuit de globalistische kerk is. Stel je voor dat teveel mensen kritisch gaan worden op hetgeen maar steeds voor culturele verrijking verkocht wordt…

  1. Zwanet

   Wat een gelul is dit. Er worden in dit land dagelijks vrouwen verkracht door roomblanke mannen. Ik las dat er elke weet 27 keer aangifte van verkrachting wordt gedaan, natuurlijk het topje van een ijsberg.

   Ik geloof er niks van dat moslims op dat punt vaker in de fout gaan en zeker gelovige moslims niet.

   Trouwens, als het om seksueel misbruik gaat kunnen de christenen er ook wat van. Wel eens gehoord van het omvangrijke misbruik in strenge gristelijke gezinnen?

   1. IJscoman

    Heb je hem weer. Andere naam, zelfde stomme gelul.

    1. Zwanet

     Vindt de redactie hier het oké dat hier privé-adressen worden afgedrukt?

     Ik vind het schandalig en een schandvlek op DDS.

    2. Boezaardt

     Je bent een trieste lul, Domela. Heb je die man al opgebeld, trouwens, of durf je dat niet?

     1. Floris

      Dopper alert!

     2. F. Domela Nienhuis

      Wist je dat trollen boosaardig zijn? Wat dat betreft past die nick wel bij jou.

    3. Joris buiten dienst

     buitenbeentje    16 uur ago    Beantwoorden
     Op het internationale forum dat ik beheer hadden mijn collega´s en ik al lang ladingen van jullie bijdragen verwijderd en dat heeft niets met VVMU te maken. Off topic, gescheld etc.. Verder zijn we heel snel met de beheerder te vragen een ban uit te spreken. Dat is het behoud van je site.
     Ik heb hier al meer opgemerkt dat DDS zichzelf tekort doet door niet actief te modereren. Het verwijderen van irrelevante of “abusive” posts, voorkomt irrelevante of “abusive” posts van anderen. Verder een 3 strikes=out systeem. Door het consequent verwijderen van trollen, krijgen zelfs de meest doorgewinterde trollen er snel genoeg van. Kijk bijvoorbeeld maar hoe het bij Geenstijl werkt, om er maar eens 1 te noemen.

    4. Punt50

     Als het om doperwt gaat zijn er uitzonderingen.

   2. Floris

    Dopper alert!!

    1. F. Domela Nienhuis

     Hutten Alert!

   3. DolleDries

    Het gevaar is dat dit toegestaan is door hun of vanuit hun religie.

   4. toetssteen

    @Zwanet
    Ow en omdat anderen het ook doen….. Ksst man!

   5. sjun

    Dit riekt naar een bagatelliserende ja-maar kramp. Ook zo kan islam worden witgewassen door de aandacht van de daarbij meekomende problematiek af te leiden. Meer over witwassen van islam: http://tinyurl.com/yctuvtft

    Ik benadruk maar even dat er ook zeker beschaafde moslims bestaan maar er is maar een Mohammed en één islam opgetekend in koran, hadith en soenna. De leer van islam biedt extremisten het laatste woord omdat hun gedrag ondersteund wordt door het gedrag van de profeet der moslims zèlf en het karakter van zijn Allah. De gespotte beschaving bij die aardige buren, collega’s en vrienden vindt mijns inziens dan ook eerder ondanks dan dankzij islam plaats. Wie denkt dat ik overdrijf grijpt zelf maar eens een koran om daar eens in te gaan grasduinen, Soera’s 8 en 9 biedt toch een fijne blik op Allah’s onveranderlijke woord voor alle tijden. Wie nog graag meer te weten komt over het leven van Mohammed en het daarin voorgeleefde voorbeeld ter navolging van de meest ideale mens der moslims neemt de soenna van Mohammed er even bij.. Hier online te lezen: http://www.risallah.com/profeet/index.php?page_index=27

    Er is natuurlijk een verklaring voor het verknipte gedrag dat te Raqqa kon worden waargenomen en dat sommigen ertoe verleidde om zich bij de kalifaatstaan aan te sluiten.

 6. fusilier

  Wat een stelletje losers allemaal.

 7. Ritter

  Iraanse mensenrechtenactiviste: ‘Vrouwen, pas op voor het islamisme!’

  Vergeet niet: De filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw

  “17 jaar geleden vluchtte mensenrechtenactiviste Darrya Safaj uit Iran voor de onderdrukking van het islamisme. Na al die jaren in België is ze bang voor hetzelfde in Europa. En daarom doet ze een oproep aan Europeanen op zich daar tegen te verzetten.

  Darrya Safai heeft samen met haar man verschillende tandartspraktijken in België. Ze maakt zich zorgen, omdat ze in haar praktijk ziet dat bepaalde tekenen van islamisme en onderdrukking van vrouwen steeds meer toenemen. Dat is volgens haar vooral te zien in de kleding die mensen dragen. “Je ziet dat aan de kledingcode”, vertelt Safai. “Je ziet dat die de gelijkheid tussen man en vrouw niet erkent.”

  Volgens haar is het een mythe dat jonge meisjes zelf bewust voor een hoofddoek kiezen.

  Safai: “Een hoofddoek is iets religieus. In religie spreekt men niet over rechten en keuzes, maar over plichten. Vergeet niet: de filosofie achter de hoofddoek erkent geen vrijheid voor een vrouw. We zeggen altijd dat er een vrijheid van keuze is, maar we vergeten dat de sociale druk ook een heel belangrijke rol speelt. En als je ziet hoe meisjes behandeld worden die geen hoofddoek dragen in bepaalde gemeenschappen, dan weet je hoe moeilijk het voor die meisjes is.’

  https://www.nporadio1.nl/homepage/4604-iraanse-mensenrechtenactiviste-vrouwen-pas-op-voor-het-islamisme

 8. chicamo1

  Voorheen was het juist in Marokko en Turkije veel minder religieus dan de laatste 2 decennia. Dat komt door de invloed en de financiering van Saudi Arabië. In Syrië, Pakistan, e.d. was dat veel sterker aanwezig. Ik spreek uit ervaring.

 9. buitenbeentje

  Dan ben ik toch islamofoob, een woord zonder inhoud voor mensen die kritiek hebben op de uitwassen van een ideologie. Zo heb ik ook een jehovafobie en een scientologyfobie, want ook van die moet ik niets hebben. vreemd genoeg heeft niemand er een probleem mee dat ik relatief ongevaarlijke groeperingen bekritiseer.

  Alsof mij kan schelen wat een paar linkse useful idiots van mij vinden. Idiots zijn idiots en weldenkende mensen hoeven zich daar werkelijk niets van aan te trekken. Mensen die vinden dat kritiek hetzelfde is als een fobie zijn werkelijk de moeite van het beluisteren niet waard.

  Het artikel vertelt me niets nieuws

  1. corfo

   @ buitenbeentje.
   ++++++++ !!!

 10. Jan van Kampen

  Veel mensen gaan aan de waarheid voorbij.
  De wijsheid van de vrouw is haar schoonheid.
  Wie zulk een vrouw vindt is een gelukkig mens.

  Het loflied op de vrouw!
  Wie zal een goede en sterke vrouw vinden? Want haar waarde is ver boven de robijnen.
  Het hart van haar man vertrouwt op haar, zodat hem geen goed zal ontbreken.
  Zij doet hem goed en geen kwaad, al de dagen haars levens.
  Zij is als de schepen de koopman; zij doet haar brood van verre landen komen.
  En zij staat op, als het nog nacht is, en geeft haar gezin te eten, en haar huishulpen het bescheiden deel in tederheid.
  Zij gordt haar heupen met kracht, en zij versterkt haar armen.
  Zij smaakt, dat haar manier van werken goed is; haar lamp gaat des nachts niet uit.
  Zij breidt haar handpalm uit tot den ongelukkige mens in haar omgeving; en zij steekt haar handen uit tot den arme. Zij maakt voor zich sieraden; haar kleding is fijn linnen en purper. Haar man is bekend in het besturen van goede verenigingen, als hij zit met de wijzen van het land. Zij maakt fijne linnen en verkoopt het; en zij levert den koopman gordels.
  Sterkte en heerlijkheid zijn haar kleding; en zij lacht over den nakomende dag.
  Zij doet haar mond open met wijsheid; en op haar tong is leer der goedaardigheid.
  Zij schouwt of haar gezin in wijsheid leeft; en het brood van luiheid eet zij niet.
  Haar kinderen staan op, en roemen haar welgelukzalig; ook haar man, en hij prijst haar, zeggende: Vele dochteren handelen deugdelijk; maar u gaat die allen te boven.

  Spreuken 31

  1. IJscoman

   De bijbelse omschrijving van een slavin.

   1. corfo

    @ Jan van Kampen.
    Wat is me dat nou toch weer, Jan ?
    Veel mensen gaan a.d. waarheid voorbij, de wijsheid v.d. vrouw is haar schoonheid en wie zulk een vrouw vindt is een gelukkig mens ! Nu wordt me pas duidelijk waarom bijv. Neeltje Kroes zo “wijs” is : ze bezit n.l. géén schoonheid !
    Maar bij bijv. Hennis gaat deze spreuk niet op, Jan.
    Klopt er toch iets niet, denk ik.
    Mijn echtgenote las uw epistel, zij ligt nog steeds onder de tafel v.h. lachen !
    Lees eens Sprookjes 32.

    1. Jan van Kampen

     Gezien jou ‘’bijzondere’’ inhoudelijke reactie zal er bij jou thuis wel niet veel wijsheid te vinden zijn. Er staat inderdaad ‘’Wie vindt er nu zo’n vrouw’’? Zeer weinigen! Jij hebt er blijkbaar dus geen wijze vrouw. En inderdaad ik doel ook niet op Neeltje en Hennis, die bezitten niet veel wijsheid, wel veel verstand. Al vind ik Hennis verstandiger dan Neeltje.
     Wat ik al bemerk is dat jou vrouw voor jou de norm is. Dat is je meetstok, of drijfstok? Dat je blijkbaar niet verder mag kijken vertel je niet. Er mist een stuk inhoudelijke poesie. Jou reactie zijn zo eenzijdig en vlak. Je hebt een leven als een sprookje, de heks zit op de bank bij jou!

   2. Jan van Kampen

    Binnen wijsheid is past geen slavernij. Je hebt het stuk niet begrepen! De vrouw is totaal vrij in haar doen!

   3. Jan van Kampen

    Binnen wijsheid past er geen slavernij. Je hebt het stuk niet begrepen! De vrouw is totaal vrij in haar doen!

    1. Jan van Dunteren

     Dat is juist, Spreuken 31 heeft niets met slavernij te maken.

  2. Rosasolis

   @Jan van Kampen. Bedankt voor het plaatsen van Spreuken 31, die ik altijd heb
   beschouwd als de mooiste eer-betoog aan vrouwen. Rechtstreeks uit de Oude
   Testament van de Bijbel, en nog steeds heel actueel, na zoveel eeuwen! Volgens mij
   heeft dit prachtige lied geleid tot inspiratie van vrouwen om aan onderwijs en een carriere te denken. Of zorg te bieden waar het nodig is. Vrouwen die geliefd en gewaardeerd door hun mannen. En ook de vrijheid hebben om te ontwikkelen tot
   een fijne, intelligent, en getalenteerde mens. Alhoewel, dit Hooglied, is nu in onze
   tijd wat ouderwets, ( het is wellicht meer dan 3000 jaren oud!), laat het blijk geven
   van het denkbeeld van ons moderne Westerse samenleving, die gebaseerd is op vele
   van die oude Bijbelse geschriften en de psalmen. Laat ons die oude lieve wijsheden
   niet helemaal vergeten.
   Fijn is het dat radio 4 (ons nationale klassiek muziek zender), geeft ieder zaterdag en
   zondag s-morgens een muzikale zending rond de tijd van de jaar, volgens de
   oude en nieuwe testamenten. Er is veel mooie muziek geschreven, door vele eeuwen,
   gebaseerd op deze mooie, liefdevolle, oude bijbel verzen. Ik weet nog veel van
   de Bijbel, maar niet alles, want ik ben musicus, en niet predikant. Maar er is zoveel
   in ons Bijbel geschreven over intelligente en moedige vrouwen! En vele componisten
   hebben deze verhalen op muziek gezet. Vaak omdat de muziek zo mooi is, als wij
   het verhaal hoor, kunnen wij herinneren het deel van de Bijbel over moedige vrouwen:
   Vivaldi schreef Juditha, Handel schreef Esther, en Theodora. Die zijn een paar voorbeelden van grote werken om de moedige vrouwen van vroeger te eren in die
   oratorio’s gebaseerd op Bijbel verhalen. Als laatste wil ik zeggen dat ons Bijbel heeft
   een Rode Draad, die doorgaat door de 2 testamenten: en dat is De Boodschap
   van Liefde!

  3. Jan van Dunteren

   “Veel mensen gaan aan de waarheid voorbij.
   De wijsheid van de vrouw is haar schoonheid.
   Wie zulk een vrouw vindt is een gelukkig mens.”

   Deze tekst is in het Bijbelboek Spreuken niet terug te vinden en gaat ook in tegen de strekking van Spreuken 31.

   1. Jan van Kampen

    Dat is inderdaad waar, het was ook iets van mezelf. Het staat ook los geschreven. Daarmee is het nog geen onwaarheid. Anderen hebben de strekking wel begrepen, anderen ergeren zich. Steun je me?

    1. Jan van Dunteren

     Het is wel een onwaarheid en het is ook zeker niet de strekking van deze Bijbeltekst: de wijsheid van de vrouw zit niet in haar fysieke schoonheid, dat is eigenlijk een seksistische uitspraak.

     Gaat uw mond spoelen en misbruik niet het woord van God.

     1. Jan van Kampen

      Spoel zelf je mond! Je begrijpt één ding niet: liefde! Je valt mij aan, echter dit stuk heeft de meeste inhoud. Vind je deze site geschikt om spitsvondige discussies te voeren onderling? Of wil je mensen nog iets tonen wat bijna niet meer zichtbaar is. Je kunt een kind in het donker niet in één keer in het licht plaatsen. Of ben je wel zo rouw, blijkbaar?! Zullen wij dan nu maar beginnen om de allegorische inhoud van de Spreuken geheel los te gaan behandelen? Kort: Immers de vrouw die omschreven staat zal binnen 14 dagen overbelast zijn, erg drukke omschrijving. Of is het niet zo bedoelt? Is het de vrucht van haar wijsheid die haar leven doet?
      Wat is werkelijk bedoelt en wat heeft een dubbele inhoud, gaarne opgave? Ben jij zo’n helder om bij elke zin waarin je spreekt over schoonheid en leven ook zijn Oorsprong te benoemen? Of wordt het daarmee juist overtrokken. De echte wijsheid heeft maar één echte Oorsprong, eens! Maar je zult de mensen eerst moeten laten zien wat deze wijsheid in normale omgang betekend, voordat de mensen er door overtuigd worden. En dat is zeker wat de Spreuken bedoelt. Jou harde woorden laten zien, dat je die wijsheid en inzicht niet bezit. Je breekt af, bah! Je valt me af terwijl je zou moeten steunen en sturen!

     2. Jan van Dunteren

      Beste Jan,

      Ik maak duidelijk en toon aan dat u dwaalt in de exegese van een Bijbeltekst. Daarin kan ik u dus niet steunen.

      Gods Woord spreekt in de regel voor zichzelf en het zelden een goed idee daar teksten van eigen makelij en verduistering aan toe te voegen. Ik vermag niet in te zien waarom ik u daarop niet mag aanspreken.

     3. Jan van Kampen

      U heeft gelijk, tweeledig u en ik: parels voor de zwijnen. Ik zie graag uw voorbeeld binnenkort.

   2. IJscoman

    Een tamelijk achterlijke tekst. De waarheid bestaat sowieso niet: alles bestaat bij de interpretatie die eenieder er aan geeft. En als de wijsheid van de vrouw in haar schoonheid ligt, is het slecht gesteld met lelijke vrouwen. Als schoonheid als innerlijke schoonheid wordt bedoeld, is het nog erger: innerlijke schoonheid duidt op reinheid van de ziel en dat zegt weinig over wijsheid. Ook een mongool kan een reine ziel hebben.

    1. Floris

     “En als de wijsheid van de vrouw in haar schoonheid ligt,”
     ————————————————————
     Ik interpreteer het anders: de wijsheid is haar schoonheid. Het staat dus los van uiterlijke schoonheid.

     In de tekst wordt dit nog bevestigd: “Zij doet haar mond open met wijsheid; en op haar tong is leer der goedaardigheid.”

     1. Jan van Dunteren

      “En als de wijsheid van de vrouw in haar schoonheid ligt,”

      Dat is de opvatting van de heer van Kampen, in de Bijbeltekst wordt dit niet beweerd. De ‘bewijsvoering’ die u in de Bijbeltekst meen te vinden voor de verzinsels van Jan van Kampen slaat overigens ook nergens op.

     2. IJscoman

      Jan van Dunteren aka Dopper is weer los en stalkt Floris. Redactie, doe uw plicht (zoals uzelf verzekerde uit te zullen voeren).

     3. Floris

      Jan van Kampen schrijft: “De wijsheid van de vrouw is haar schoonheid.”
      —————————————————————
      Zijn formulering is ietwat ongelukkig, maar ik interpreteer het zoals ik reeds stelde. De andere interpretatie, dat uiterlijke schoonheid met wijsheid te maken zou hebben is in feite absurd.

     4. Jan van Kampen

      De wijsheid van de vrouw is haar schoonheid.
      De schoonheid van de vrouw is haar wijsheid.
      De sieraad van de vrouw is haar wijsheid.

      Sommige zinnen hebben bedenktijd nodig.
      Het was ook een doordenkertje! Goedenavond.

     5. Jan van Dunteren

      De andere interpretatie, dat uiterlijke schoonheid met wijsheid te maken zou hebben is in feite absurd.

      ——————–

      Dit was hetgeen te bewijzen viel.

     6. Floris

      Jij interpreteerde het dus verkeerd.

      Ach ja, dat overkomt autisten wel vaker.

     7. Jan van Kampen

      Niks autist! Hij struikelde net als wij.

 11. sjun

  Nog maar eens een onderzoekende blik op wat nieuwsprekend moderne moslims worden genoemd: https://m.youtube.com/watch?time_continue=536&v=G8qczuUrglM

 12. Pedrito

  Alle moslim viespeuken onverdoofd herbesnijden

 13. corfo

  Ik las het commentaar bij “de halfnaakte Afrikaanse rietdans”; een aanrader, zeker in het kader van : “zonder hoofddoekje ben je loslopend wild”.
  Potverpielekes, tijdens de Afrikaanse rietdans worden er géén hoofddoekjes gedragen, dus de dansende mevrouwen zijn géén loslopend wild.
  Hoe relevant zijn de alhier geplaatste reacties op beide artikelen ?

 14. Jantje

  Met hoofddoek ben je, als vrouw, niet meer dan het vee van een man. Hetzij je vader, broer of echtgenoot.
  Zo werkt het in de islam.

  1. Rosasolis

   @ Jantje. Zij waarderen zelfs hun prijs Arabisch ren paarden meer dan hun vrouwen en
   dochters in sommige van die rijke olie landen. Waar helaas een grote handel in deze
   mooie paarden doorgaat…Zo werkt het in de islam!

   1. corfo

    @ Rosasolis.
    Hebben ze daar óók race-geiten ? Zou wel fijn zijn voor die beesten, hoeven ze niet de gehele dag angstig om zich heen te kijken om te zien of er een hitsig baasje aan komt !

    1. Rosasolis

     @corfo. Nooit gehoord over “race-geiten”. Ik kan alleen denken over de lot van duizende geiten die worden geslacht op Halal wijze voor ieder Islamitische
     heilig feest…en er zijn veel van die feesten. Hoeveel geiten, schapen, koeien, paarden, en ezels worden afgeslacht in Nederland om een van die vele islamietische feesten te vieren?

 15. Rosasolis

  De islam beschouwt de vrouw als 2de ranks wezen, en het maakt niets uit als zij volledig is ingepakt in islamitische klederdracht, of is gewoon westers gekleed. In de koren staat d hoofddoel van vrouwen vast: vele zonen voor de islam baren. Om dit doel te krijgen,
  worden meisjes vroeg uitgehuwelijkt in moslim landen, soms vanaf hun 9de jaar. Onderwijs wordt als ongewenst beschouwd, en bij de She-ieten in Iran, mag een man 4 vrouwen hebben, als hij kan het financieel permitteren. Dan worden zijn grote erf opgesplitst in een vrouwen afdeling (Harem), met de mannen afdeling vooraan. (Vroeger hadden zij mannelijke castraat slaven om de vrouwen de beschermen en bedienen)! In het hedendaagse Iran moeten
  alle vrouwen rond lopen in zware wollen Chadors, die hun hele lichaam moeten bedekken, ook als het temperatuur loopt op tot 40 graden, en vaak nog hoger!
  De arme vrouwen die leven in kleine huisjes zonder airco, vallen vaak flauw, krijgen
  een hartaanval, or een beroerte. Zana Ramadani had geluk dat zij naar Europe kon
  komen.
  Vorige jaar had pres. Erdogan van Turkije verklaard dat kinderen baren moet het hoofddoel van ieder vrouw zijn. Hij verklaarde verder dat onderwijs is niet belangrijk
  voor vrouwen, en dat ieder vrouw moet TENMINSTE 3 kinderen baren. Hij verklaarde
  dit als nieuwe wet in Turkije! In Saudi-Arabie mogen vrouwen “binnenkort” auto worden…maar zij moeten wachten tot volgende jaar juni. In tussen mogen zij nog niet op rij les, en als zij naar buiten komen, dan kan dit alleen met een mannelijk chaperon. Zana heeft gelijk over het disrespect dat moslim mannen hebben voor
  westerse vrouwen. Want, hun “heilige koran”, zegt al eeuwen dat een vrouw moet
  onderworpen worden als 2de ranks mens. En dit zeer wrede, primitieve midden-eeuws
  boek verteld dat vrouwen mogen geen enkel deel van hun lichaam tonen behalve hun
  ogen. Daarom dragen vrouwen en meisjes handschoenen en sokken in kokende
  temperaturen, in Iran. Terwijl de meeste mannen mogen zich wel westers kleden, met
  korte kapsels, en shirts met korte mouwen! Salafistisch moslim mannen, en ook de
  meeste vrouwen geloven en volgen letterlijk ieder woord in de koran, en daarom hebben zij geen respect voor niet-moslim, westerse mensen, die zij noemen:
  “de ongelovigen”. In de koran staat de hoofddoel van de Islam, o.a. dat de ongelovigen
  moeten bekeren tot de Islam, of worden afgemaakt! Ik heb Iran als voorbeeld hier
  gebruikt omdat het de thuisland van Zana was.

  1. corfo

   @ Rosasolis.
   Als die parasieten dus gaan doen wat dhr. Allah hen opdraagt, hebben we twee mogelijkheden : bekeren tot de islam of de dood ?
   Dan stel ik toch maar voor, met bloedend hart, voor : flikker die parasieten óns landje uit vóórdat ze hun “opdracht” ten uitvoer brengen !
   Of uhhh……… zou “den Haag” plots het licht zien en ingrijpen ? Ik vrees van niet ! Geen licht te zien daro !

   1. sjun

    Ondertussen wordt de hulpvaardigheid van Joris Goedbloed alweer misbruikt. https://www.algemeiner.com/2017/10/17/german-intelligence-hezbollah-fighters-posing-as-refugees/

 16. sjun

  Jan van Dunteren en Jan van Kampen lijken me een persoon die door gebruik van een proxy met inbreng van irrelevante afleiding de discussie versjteert en en passant tracht mensen die zich door de bijbel laten aanspreken om hun persoonlijke waarden vorm te geven als randdebielen neer te zetten. Oplettende gebruikers zullen vanzelf zien of zulke opzetjes zich blijven herhalen.

 17. Nestor Makhno

  De Duitse uitgave van Hirshi Ali. Het recept: nest bevuilen, trappen , op foute gronden asiel krijgen, baantje krijgen bij een politieke partij, dan overstappen naar een andere partij waar nest bevuilen en trappen meer gewaardeerd wordt en goed betaald en vervolgens overzee om een baantje te krijgen bij een fascistenclub die het liefst het oorsprongsland van Hirshi Ali met een atoombom bewerkt. Moraal, Ethiek? Bah wat een smerige woorden. Poen , duiten, DÄÄR gaat het om.

  1. Punt50

   Is het niet waar dan? Dus dat alle vrouwen zonder kopvod door moslim mannetjes als loslopend wild worden gezien? Vertel op, we willen het weten!

   1. HaZ

    Onze oude Manke Nestor weet het wel, maar zijn mede bovenkamerbewoners houden hem tegen.Hier wat leesvoer Manke
    https://www.telegraaf.nl/nieuws/876820/arabische-prediker-verkrachting-ligt-bij-vrouwen-zelf

 18. Drollevanger

  Of zou Sadr ad Deen werkelijk gelijk hebben dat vrouwen die de islam blijven aanhangen, werkelijk minder hersens hebben dan mannelijke islamieten. Is het een genetisch vastgelegd iets.
  Vrouwen hebben niet genoeg hersens om de bevolkingsgroei werkelijk aan banden te leggen. Dat is zoals de islamitische geleerden al eeuwen schrijven. Lees de heilige boeken er op na. Bv Sadr ad-Deen Shiradi beschreef dat al toen hij de vrouw als een dier beschreef.
  Dat Sadr ad-Deen Shirazi vrouwen als dieren classificeert is een gevoelige zinspeling op het feit dat vrouwen, vanwege het tekort in hun intelligente en begrip van gecompliceerdheid, en vanwege hun zin op de sierraden van de wereld, waar en rechtvaardig zijn onder de stomme dieren [al-haywanti al-sa^mita].
  Zij hebben de natuur van beesten [ad-dawwa^b], maar zij zijn gegeven de vermomming van menselijke wezens zodat mannen niet ongenegen zouden zijn om met hen te praten en gedwongen worden om seksuele omgang met hen te hebben. Dat is waarom onze onbevlekte Wet [sjar�ina al-mutahhar] kiest voor mannen en hen de superioriteit geeft in de meeste zaken, inclusief echtscheiding, �noeshoez,�etc. (Geciteerd in Soroush, Abdolkarim, _Farbehtar az ideoloji_, Sera^t, Tehran, 1373 A.H.S.). [A.H.S. = Na de Hidra, in zonnejaren].
  Het bovenstaande is consistent met de authentieke hadieth die zegt dat vrouwen gebrekkig zijn in intelligentie en religie.
  Lees zelf de heilige boeken!!!!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.