Falende gemeente Amsterdam maakt puinhoop van deradicaliseringsproject: spook-bv’s, strafontslagen en doofpotten

Burgemeester Eberhard van der Laan heeft op het dossier deradicalisering een waanzinnige ravage achtergelaten. Er werd uiterst geheimzinnig gedaan over dat wat de “Grijze Campagne” is gaan heten.

Dat de gemeente Amsterdam en deradicaliseren niet zo’n goede combinatie vormen weten we al sinds duidelijk werd hoe de maffiabende van Fatima Elatik en hartsvriendin Saadia ait Taleb daar de boel misbruikte om maar zoveel mogelijk belastinggeld in de eigen zak te kunnen steken.

Maar uit een nieuw verhaal uit Elsevier blijkt dat we pas het topje van de ijsberg hebben gezien omtrent deze kwestie. De inmiddels overleden burgemeester Eberhard van der Laan hield een hoop zaken onder de pet, waaronder een schimmig project genaamd de ‘Grijze Campagne’. Van der Laan wilde via een serie YouTube-filmpjes jongeren zelf laten afzien van deelname aan een gewapende jihad, maar dat mocht absoluut niet onder de vlag van de gemeente. De inmiddels wegens sjoemeling ontslagen Saadia ait Taleb werd baas gemaakt van de geheimzinnige campagne, en dus moest alles geheim en via schijnconstructies:, zoals bijvoorbeeld ook de betaling aan acteur Said:

“Uiteindelijk vinden Saadia en Mounir via Scholten & Partners, een bureau dat de gemeente Amsterdam vaker inhuurt, een geschikt acteur: Said. Maar omdat Scholten & Partners ook niet van de opdracht mag weten, moet hij facturen vanaf een apart opgerichte bv sturen.”

Na enige tijd wordt bedenker van het project ziek en trekt hij zich terug. Dat is het moment dat alles uit elkaar begint te vallen: Van der Laan komt terug op zijn eerdere opdracht om niets met de islam te doen en maakt stampij bij zijn ambtenaren:

“In plaats dat Van der Laan de stekker eruit trekt, zoekt hij ruzie met zijn ambtenaren. Als de filmpjes uitlekken, moet hij aftreden, zo vreest hij. De manager van Saadia en Mounir stapt in begin 2017 op. In juni dient Saadia haar ontslag in, twee weken later wordt ze geschorst.

Bureau Integriteit meldt op haar computer in april al zaken te hebben aangetroffen die onderzoekers niet kunnen verklaren. Waarom factureert Said niet namens Scholten & Partners, maar namens een bedrijf dat op zijn naam staat? Waarom is de gemeente Amsterdam de enige opdrachtgever van dat bedrijf, en is nergens terug te vinden wat dat bedrijf precies voor de gemeente doet? Desondanks wordt er in april 2017 niks met de vragen en bevindingen gedaan. Het verslag wordt pas uit de la getrokken wanneer Saadia haar ontslag indient.”

Het ontslag van Saadia at Taleb wordt bovendien verzwaard, schrijf Elsevier: ze krijgt ‘strafontslag’, waardoor er ook geen recht op een ww-uitkering ontstaat.

Het is dus weer een lekkere puinhoop in Amsterdam. Je begint je af te vragen hoe deze stad ooit heeft kunnen uitgroeien tot hoofdstad van Nederland, want alles mislukt er: de Noord-Zuid-lijn, de PvdA en nu dus ook de deradicaliseringsprojecten van Van der Laan en zijn naaste medewerkers Elatik en Ait Taleb. Zelfs Team Rocket kan aan zulk frequent geblunder nog wel een puntje zuigen, geloof ik.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

9 reacties

 1. Ruud562

  En nu hebben we die ex-loco als minister van Binnenlandse Zaken!

 2. Ritter

  Hoe je het ook wend of keert………….islam betekend grote problemen.

  Waarom is dat?

  Omdat verreweg de meeste moslims weigeren te integreren en de islam niet compatibel is met onze westerse levenswijze/waarden/normen.

  Dus het botst iedere keer weer. Dat is wat we in veel landen zien waar er sprake is van massa immigratie uit de islamitische landen.

  Daarom zullen de problemen met de islam steeds groter worden omdat het aantal moslims toeneemt en die vervolgens volgens de “islamitische” wijze willen leven.

 3. denk eens na

  Oud nieuws.

 4. poldi

  Twee vragen:

  1. Heeft Kajsa Ollongren hiervan geweten of is ook zij als loco-burgemeester door Van der Laan er buiten gehouden.

  2. Heeft Elsevier het artikel bewust niet eerder geplaatst om het aantreden van Kajsa Ollongren als bewindspersoon niet in de weg te staan.

  Ik ben overigens de mening toegedaan dat als mw. Ollongren er van heeft geweten zij mede verantwoordelijk is.

 5. poldi

  En maar afgeven op Wilders en Baudet, maar intussen zo wanhopig zijn over hun onmacht ten opzichte van de radicale islam dat ze zich verlagen tot illegale tactieken waarbij de volksvertegenwoordiging buitenspel wordt gezet.

  En toch is Van der Laan inmiddels heilig verklaard, zit Ollongren als minister in het kabinet, en Wilders nog steeds in het beklaagdenbankje. Terwijl laatstgenoemde als enige een duidelijk en legaal antwoord heeft op de radicale islam en haar aanhangers: de wet aanpassen, denaturaliseren, en het land uit kieperen.

  Trek die Amsterdamse beerput nu maar helemaal open ook!

  1. Marija

   goed bericht +++++

 6. Christina

  Het was toch zo`n `goede` burgervader??
  Over de doden niets dan goeds, maar als burgervader was het een zak!!
  En we weten allemaal dat je van die marokkanen alleen maar rottigheid hebt, en zeker van die paardenkop met haakneus [ een paard heeft een hoofd maar deze gore kopvod een kop, en nog een rotkop ook] !!
  Wanneer word die lelijke kopvod eens ter verantwoording geroepen, gore kopvod, vieze parasiet!!

 7. Ni28

  Van der Laan is maar net begraven en de lijken komen uit de kast. Wat was die man toch aardig, die lieve vadertje van de Amsterdammers, maar niet heus. Mevrouw Olongren zou er ook meer van weten dus het wordt nog leuk in de regering. Meewerken aan stiekeme geld slurpende en vooral geheime programma’s voor de moslimgroep. Voor zijn ambtenaren was v.d. Laan ook minder aardig dan ie zich voordeed. Afwachten wat nog meer uit de kast komt.

 8. meijer61200

  Die foto…die foto… O ja het schiet me weer te binnen. Dirk vd Broek heeft voor 4 tientjes een mooie stofzuiger in de aanbieding! Hoef je het vuil ook niet van de vloer te likken hoor. Is vies…bah…En bij Zeeman hangen de jurkjes in allerlei kleuren aan de rekken. Tja, ik probeer ook wel eens positief te berichten hoor.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.