Frans Timmermans boekt weer grote overwinning voor Brussel: plastic bekertjes gaan allemaal in de ban

Wat is dat Europa toch ontzettend goed voor ons! Ze stoppen met het drinken van water uit plastic bekertjes. Nou, dat is toch een gigantische stap voorwaarts die we zonder Frans Timmermans en zijn EU natuurlijk nooit hadden kunnen maken.

Met veel aplomb kondigde eurocommissaris Frans Timmermans het gisteren aan op social media: Brussel gaat iets revolutionairs doen! Jawel: de futuristische zieners in de Europese hoofdstad hebben besloten dat het continent een grote stap voorwaarts gaat zetten. En hoe? Heel simpel! Door plastic bekertjes af te schaffen!

Wie vanaf 1 januari 2018 in Brussel is (waarom je dat zou doen is me een raadsel) en een bekertje eurofiel water tapt uit een automaat (waarom je dat zou doen is mij ook een raadsel), zal ineens een bijzondere ontdekking doen: de federalistische CO2-houder is niet meer van plastic, maar van karton! Duurzaam, hip, goed voor het milieu en lekker bij de tijd. Kortom: het tegenovergestelde van D66, maar dat terzijde.

Jongens, wat is die Europese Unie toch een fijne broodnodige organisatie, nietwaar? Want waar zouden we zijn zonder zo’n EU die bepaalt dat onze bananen wel krom genoeg moeten zijn, dat restaurants hun peper en zout niet op tafel moeten laten staan en dat bij Olympische medaille-uitreikingen naast nationale volksliederen en vlaggen ook de EU-vlag en bijbehorend volkslied moeten klinken?

Precies: dankzij deze wereldverbeterende helden gaan ook de plastic bekertjes nu in de ban, te beginnen met de gebouwen van de Europese moloch zelf. En straks is natuurlijk op het hele continent geen kunststof drankhouder meer te vinden. En een potje duurzaam dat we dan zijn!


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

18 reacties

 1. Jan van Dunteren

  Moet ik uit dit bericht afleiden dat onderhavige maatregel wel instemming had gekregen als hij op nationaal niveau was uitgevaardigd?
  Of anders gezegd: staat de maatregel inhoudelijk ter discussie of richt de kritiek zich op bestuursniveau waarop tot deze wetgeving werd besloten.

 2. Henk-Jansen

  Een stap in de juiste richting. Als je leest hoeveel plastic er nu al ronddrijft in de oceanen en welke impact dat heeft voor de dieren… We moeten onze aarde een beetje netjes houden want het is de enige planeet die we hebben. En nee, dat is geen links gelul!

 3. Ni28

  Juiste man op de juiste plaats Circus Europa geheten.

 4. Vit

  Op zich wel mee eens dat er wat rigoureus moet gebeuren met plastic, bekijk de docu “Plastic Ocean” eens op Netflix, daarin wordt je met de neus op de feiten gedrukt.

  1. Kiliaan Noppen

   Ja, dit is een groot probleem en veel effectiever te bestrijden vanuit de EU.

   Timmermans doet slechts wat in zijn functiebeschrijving staat.

   1. Vit

    Voor het eerst ben ik het met je eens, maar krijg niet meteen kapsones.

 5. Marius Feenstra

  Links gezever alsof ieder Nederlander zijn plastic persoonlijk in zee dumpt.

 6. Nasrani

  Dit heeft Fransje gelukkig sneller voor elkaar dan een oplossing voor de immigratiestroom. Ik ben er ongelofelijk blij mee! Het is DE oplossing voor het milieuprobleem.

 7. IJscoman

  Niks mis mee.

 8. Ni28

  Prestatiedrift. Echte grote problemen in de EU oplossen wilt maar niet lukken dus pakken wij even de bekertjes moet hij gedacht hebben.

  1. corfo

   Ni28.
   Stel je als normaal mens nu eens voor : Franske komt ’s avonds thuis, na wéér eens een orgie met Korsakov Juncker, en z’n vrouw vraagt : “Awel Franske, wat hedde ge vandaog zoal gedaon ?” en Franske zegt : “Jao, ik hè de plastieken kummekes verbooije”.
   Als normaal mens pies je dan toch van het lachen in je broek ?
   Maar mevrouw Franske én Franske zélf zijn zo trots als een aap met 7 lullen !!
   Wát een paljas,

   1. Ni28

    En de vrouw is trots op de prestaties en gooit snel alle plastic bekertjes weg uit de voorraadkast.

 9. corfo

  Let op, Franske loert op een onderscheiding !
  Hij heeft z’n buik al helemaal vol gehangen met lintjes, medailles, sjerpen, rozetten enz. wegens z’n gróte verdiensten voor Europa.

 10. RS

  Zitten “ze “daarvoor /hiervoor in Brussel ? man, man…………is het de gloeilamp niet, of de stofzuiger c.q. koffiezetapparaat…… nu zijn de plastik bekertjes aan de beurt……….Ja, de zee-en zitten vol met plastik………en andere rotzooi……..

  1. Vit

   Je moet toch ergens beginnen en dit is nou eindelijk eens een onderwerp waarbij je zegt heel goed, als ik het zou zeggen dat plastic sterk vervuilend is dan haalt men alleen de schouders op. Na het zien van “plastic Ocean”, ben ik nogal fanatiek met scheiden.

   1. Vit

    Hoofdletter ‘P’ naar boven gooit.

 11. EllyD19

  Af en toe moet je eens laten horen hoe belangrijk je toch wel niet bent.
  Een echte PvdA-er.

 12. Parestado4

  Iderdaad moeten we af van de plastis jam.Laten we beginnen bij die verschrikkelijke supermarkten.waar mensen op een lopende band staan met een streepjescode op hun voorhoofd>666!

e-mail:

 Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.