Gelukkig: Jeanine Hennis wordt definitief geen minister in Rutte-III en gaat in de Kamer zitten

Niet dat we dat al dachten, maar toch waren veel mensen bang dat het zou gaan gebeuren: Hennis terug als minister. Vandaag heeft ze aangegeven niet deel te willen nemen als minister in de regering en dat ze keurig terug de Kamer in gaat als volksvertegenwoordiger.

Ze heeft het na haar aftreden als Minister van Defensie waarschijnlijk erg zwaar en heeft hopelijk goed nagedacht over de gevolgen voor een keuze als Minister in Kabinet-Rutte III. Heel veel mensen zouden het ook bizar vinden als zij weer zou willen aantreden als minister, want ze zou gepeild zijn als Minister van Buitenlandse Zaken. Ze heeft veel met Defensie en Buitenlandse Zaken, dus het had één van de twee moeten zijn.

Gelukkig zijn politici niet helemaal van de realiteit afgezonderd en gaat ze nu rustig zitten in de Tweede Kamer. Zelf zou ik ook uit de Tweede Kamer zijn gestapt en mijn functie als volksvertegenwoordiger neergelegd. Na de recente gebeurtenissen wordt je niet alleen afgestraft als bestuurder, maar natuurlijk ook als politicus. Ze heeft de kiesdrempel gehaald, maar dat was natuurlijk nog voordat alles bekend werd.

Net als Fred Teeven die na het aftreden als staatssecretaris van Veiligheid en Justitie ook plaatsnam in de Tweede Kamer. Daar waren ook heel veel mensen het niet mee eens en het kon ook in politiek opzicht niet goed verantwoord worden. Dat is in dit geval hetzelfde met de situatie omtrent Jeanine Hennis. Enfin, we zullen het zien wat voor rol ze krijgt binnen de VVD, maar een actieve rol zou een verkeerd signaal zijn.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. Peter Loosduinen

  Een goed besluit dat haar siert !
  Een tegenpool van Jeroen René Victor Anton Dijsselbloem die zijn laffe gezicht toont.

 2. Ngatimoto

  Juich niet te vroeg.
  Geef het een half jaar of zo tot de 1e minister of Staatssecretaris het veld ruimt.
  Plotseling zal de VVD en Hennis tot het inzicht komen dat Nederland niet zonder haar kan en dan zit mevrouw weer in vak K.

 3. sjun

  Verstandig van haar. Als je geschoren wordt, moet je stilzitten. Dat neemt natuurlijk niet weg dat bij het Kabinet Juncker-Verhofstad flink de vinger aan de pols gehouden moet worden om te voorkomen dat Nederlandse pensioenen en belangen verkwanseld worden aan Brussel en de Nederlandse leefbaarheid te grabbel wordt gegooid om Angela erkel te behagen. Gelukkig komt er vanuit de Visegradlanden een uitstekend cultuurbewakend voorbeeld ter navolging. We zien dat hier natuurlijk nooit op de TV maar via het wereldwijde web kan ieder alsnog op de hoogte gebracht worden van wat er gaande is: http://tinyurl.com/y7htkx5y

 4. Bloem

  Dhr. Dopper vindt het vast prima, aangezien hij politieke verantwoordelijkheid niet als echte verantwoordelijkheid beschouwt. Een verantwoordelijkheid die volgens mijn bescheiden mening had moeten leiden tot strafrechtelijke vervolging. Zeker niet tot een plekje in de 2e kamer of welke andere verantwoordelijke functie dan ook

 5. Dr. Dooley

  Dr. Dooley zegt:

  Miss Tik van Schoevers terug in de Tweede Kamer.
  Zulke controleurs op de regering hebben wij echt nodig.

 6. Duckday

  Even afwachten de stemming moet een beetje overgaan daarna zien we het wel De VVD is nooit te vertrouwen het wankeld aan alle kanten en vriendjes helpen vriendjes aan dik betaal de banen

 7. marco1

  Jammer hopelijk komt ze ooit weer terug.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.