Het partijkartel op volle toeren: Koenders vindt last minute-aanstelling PvdA-vriendje ‘heel normaal’

Zie nou nog maar eens te ontkennen dat er zoiets bestaat als het baantjescarrousel.

Het is ongetwijfeld een emotionele tijd in politiek Den Haag. Het zoveelste nachtmerriekabinet, Rutte III, staat in de startblokken, wat betekent dat het vorige nachtmerriekabinet haar biezen moet pakken. Dat betekent dat oppermachtige ministers opeens weer gewoon Kamerleden worden, of zelfs weer ‘normale burgers’. Het idee alleen al houdt hen waarschijnlijk al sinds de verkiezingen elke nacht wakker.

Dat wil echter niet zeggen dat ze het er tijdens die laatste dagen niet nog even lekker van nemen, wat betreft misbruik van hun macht. Minister van Buitenlandse Zaken Bert Koenders bijvoorbeeld greep deze unieke periode – waarin je toch alles kunt uithalen zonder te moeten aftreden – aan om nog op het laatste moment een PvdA-kennis op een goedbetaalde post bij zijn ministerie te plaatsen. Niets geen open sollicitatieprocedures of ander democratische gezeik: meneer is daar gewoon direct neergezet, met dank aan zijn goede vriend Koenders. Kijk, zo kennen we die PvdA’ers weer!

Koenders heeft nu echter het lef om te beweren dat hij – houd je vast – eigenlijk niets fout heeft gedaan. Ja, je leest het goed: meneer verdedigt hier gewoon even doodleuk het baantjescarrousel, waarin mensen niet om hun vaardigheden, maar om hun partijlidmaatschap gekozen worden. Deze man, René Cuperus, stond kennelijk al lange tijd op de wachtlijst en moest daar maar eens voor beloond worden met een prachtig baantje. Maar dat is allemaal prima, want volgens Koenders gaat het om een post die slechts gedurende een “korte periode” ingevuld moet worden. En kort heet hier: een jaar. Genoeg mensen die een moord zouden doen voor zo’n goedbetaalde baan – voor een lange of korte periode – maar dat maakt bij de PvdA – landskampioen partijkartel bedrijven – geen snars uit.

En zo moddert Nederland maar een beetje door, met een bevolking die en masse de arbeiderspartij heeft laten vallen bij de verkiezingen en bizar veel posten die desondanks door PvdA’ers bekleed worden. Want dat is natuurlijk ontzettend logisch allemaal.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

27 reacties

 1. Ni28

  De geweldige voordelen van de representatieve democratie laat je je niet afnemen door drang naar directe democratie waar steeds iemand naar je vingers kijkt. Foei, stel je voor! Kunt je niets voor je vriendjes meer betekenen en zij voor jou. Nee, dat kunnen wij niet hebben.

 2. Becker

  Ik heb wel een een sterkere poging gezien om het bestaan van een partijkartel aan te tonen.
  Dit is wel erg klein bier.

  1. IJscoman

   Wat Sybren schrijft klinkt anders tamelijk overtuigend. Maar ja, als je je ogen sluit zie je natuurlijk niks. En dat voelt lekker veilig.

   1. denk eens na

    Moeten we de heren en dames die al een nieuwe kartel baan hebben even op sommen . 1plus een is 2 lijkt mij

   2. corfo

    @ IJscoman.
    Laat toch lullen die psychiatrisch patiënt !
    Wij worden sinds jaar en dag belogen en bedrogen door ónze “volksvertegenwoordigers”. Sommige mensen vinden dat kennelijk wel prettig, óf ze zijn stekeblind. Een dergelijke dommerik is o.a. Becker.

    1. Meester Kong

     Alleen de aller wijste mensen en de aller dwaaste mensen veranderen nooit van mening.
     Confucius

     Corfo behoort tot de aller dwaasten 🙂

     1. Guus Geluk

      Wat bedoel je, Kong?

     2. IJscoman

      Sarko King Kong weet zelf niet wat hij bedoelt. Maar het klinkt zo interessant. En dat is voldoende voor hem.

     3. Becker

      Mooie uitspraak van Confucius: tot het moment dat je de staat van ultieme wijsheid hebt bereikt is het vermogen tot voortschrijdend inzicht en de mogelijkheid tot verandering van mening een bewijs van wijsheid.

     4. IJscoman

      De Oprechte Nederlander Becker meent voor Sarko in de bres te moeten springen en uit te leggen wat die goeie ouwe Confucius toch wel bedoelde. Wat natuurlijk niets zegt over het vermogen van King Kong om zijn uitspraak op die merites te kunnen beoordelen. Van King Sarko heb ik eerlijk gezegd niet zo’n hoge pet op.

     5. Becker

      Ik heb van jou ook niet zo’n hoge pet op, IJscoman, maar dat betekent niet dat ik je niet hoffelijk te woord sta. Ook laagvliegers in de inhoudelijke discussie verdienen antwoord op hun vele vragen en misverstanden.

     6. IJscoman

      Het vileine karakter van de boodschappen van de Grootnederlander Becker loopt hard terug. Hoe hard hij het ook probeert, het worden steeds meer herhalingen van herhalingen. Zelf moet ik er alleen om lachen en met mij steeds meer reaguurders. Nee, de angel is er uit.

    2. Dunu Zithlau

     Alleen de aller wijste mensen en de aller dwaaste mensen veranderen nooit van mening.
     Confucius

     Wim behoort tot de aller dwaasten 🙂

     1. Dunu Zithlau

      En de geest van de wijze keert naar rechts; Die van de dwaas naar links.
      Prediker

  2. marco1

   Blablabla

  3. Top

   Bl laaaaablabla. Blaaskaak.

  4. Top

   Blablabah blabla. Blaaskaak.

  5. Code134

   Ja, een beetje zoeken naar voorbeelden van de luchtspiegeling van Baudet.

 3. Punt50

  Je ziet telkens weer die vieze PvdAap spelletjes. Deze clup moet totaal verdwijnen, dat is het beste voor NL.

  1. Dunu Zithlau

   Ze hebben hun les dus nog steeds niet geleerd. Ook die resterende 9 zetels (Het lijkt wel een kabouterpartijtje…) zijn niet aan hun besteed. Dus gewoon helemaal weg met de PvdA; Op naar de nul zetels!

   1. PMG

    Ja, wel even blijven opletten allemaal. Het gaat zo al jaren en jaren dus Koenders doet niets fout, hij zet de traditie voort, zoiets als net iets te hard rijden, daar ligt ook niemand wakker van.

 4. Florissa

  Timmermans ,die zouden ze als eerste een flinke schop onder zijn reet moeten geven ,met zijn gedecimeerde partijtje ,en met zoveel poeha de grote mijnheer uithangen ,ons de les laten lezen door deze kwijl, en hielenlikker ,maakt Brussel totaal belachelijk , opdoeken dat rovershol in Belgie.

  1. denk eens na

   Een schop onder de reet , ik zou maar uit kijken voor dat je het weet sta je voor de rechter tot aan zetten tot geweld.

  2. h_keur

   Pas maar op dat die schoen niet blijft plakken, want dan heb je em zo maar nog niet terug

 5. Roughwood

  Niet verrassend toch? Koenders van de regentenpartij, onderdeel der baantjescaroussel, de vleesgeworden linkse arogantie. Alles voor een job bij de VN, al moet hij daar (spreekwoordelijk) een collega voor naaien, toch Jeanine? Van je coalitievrienden moet je het hebben…

  https://www.trouw.nl/democratie/-mister-mali-bert-koenders-blijft-buiten-beeld~a1366c27/

 6. Babaji538

  Louis Couperus – Van oude menschen, de dingen, die voorbij gaan (1906).

  Petra Cecilia Maria Hermans

  1. corfo

   @ Babaji538.

   Zeven rovers zaten om een vuur en de roverhoofdman vertelde een verhaal.

   Ruud Johan Hermans (broer van Petra Hermans)

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.