Hoe slechte technologie bedrijven te duur komt te staan

Het is niet altijd gemakkelijk om de aankoop van nieuwe technische investeringen voor jouw bedrijf te rechtvaardigen. Maar soms is dit nu net wat een bedrijf nodig heeft. We kijken naar de negatieve gevolgen die verouderde technologie voor jouw bedrijf kan hebben.

Productiviteit vermindert aanzienlijk

Je mag van medewerkers niet verwachten dat zij hun werk afmaken als ze de hele dag vertraging oplopen door een langzame internetverbinding. Hoelang moeten medewerkers wachten voor een bestandsoverdracht, het downloaden van een bijlage of het openen van applicaties en internetpagina’s? Als het antwoord ‘veel te lang’ is, overweeg dan om in nieuwe technologie te investeren.

Langzaam internet veroorzaakt dagelijks een vertraging in de activiteiten van een onderneming. Een onderzoek van het bedrijf SanDisk, een innovatieve leider in flashgeheugentechnologieën, geeft aan dat de gemiddelde werknemer een week per jaar verspilt met het wachten op een trage internetconnectie. Vermenigvuldig deze werknemer nu met het aantal werknemers dat jouw bedrijf heeft, en je merkt de jaarlijkse ‘wachttijd’ aardig zal oplopen. Als jouw bedrijf een langzame internetconnectie heeft, hoeveel productiviteit loop je dan mis?


Ontevreden werknemers
Traag internet verspilt niet alleen tijd van medewerkers, maar het veroorzaakt ook grote ergernis onder hen. Zij kunnen hun werk niet goed doen omdat de computer weer vastloopt of de internetverbinding te traag is. Een onderzoek dat onlangs in Australië is uitgevoerd door Deloitte, geeft aan dat een langzame internetverbinding op de eerste plaats staat voor de eindgebruiker. Moet jouw personeel werken met een langzaam netwerk, dan mag je een verhoging in klachten verwachten, terwijl het moreel verlaagt.

Maar het zijn niet alleen computers en netwerken die voor ergernis zorgen. Zo is het steeds belangrijker dat een printer niet alleen print, maar ook scant en kopieert zonder regelmatig vast te lopen. Managers hebben geen telefoons nodig, maar een smartphone waarop ze hun zakelijke e-mails altijd en overal kunnen ontvangen. En natuurlijk moet personeel in de juiste temperaturen kunnen werken. Daarom is het belangrijk dat jouw airconditioning en verwarming goed werken. Heeft de verwarming het begeven, dan kan je altijd kijken naar een tijdelijke oplossing om het personeel tevreden te houden. Je kunt dan bijvoorbeeld een heater huren van Andrews Sykes.

Inkomsten lopen terug
Naast jouw eigen werknemers, raken ook klanten gefrustreerd. Is jouw CRM-systeem bijvoorbeeld traag, dan heeft dit een negatieve invloed op de klantervaring. Als zij ontdekken dat jouw concurrenten veel sneller reageren, omdat zij gebruik maken van een meer efficiënt netwerk, dan aarzelen jouw klanten niet om over te stappen. Uiteraard loop je dan winst mis.

Heeft jouw bedrijf een e-commerce-site, dan zijn er nog meer gevolgen aan langzaam internet. Het is tegenwoordig duidelijk hoe belangrijk het is dat jouw website goed vindbaar is door zoekmachines zoals Google. Een van de punten waar Google naar kijkt bij het rangschikken van websites, is de laadtijd van webpagina’s. Als je een website hebt die traag laadt, dan krijg je een lagere rang waardoor het verkeer naar jouw website vermindert en de aankopen verminderen.

Hoewel je je waarschijnlijk aan een bepaald budget houdt, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf gebruikmaakt van goede technologie. Door nu te investeren kun je op lange termijn juist geld besparen. Bovendien houd je je medewerkers tevreden en voorkom je ergernissen.

Abonneer je gratis en voor niets op het Telegram-kanaal van De Dagelijkse Standaard, en like onze spiksplinternieuwe Facebook-pagina!
In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.