Hoppa, wegwezen! België verklaart salafistische imam van Grote Moskee Brussel tot ongewenst vreemdeling

In tegenstelling tot Nederland weten onze zuiderburen wél wat het aanpakken van islamitische extremisten behelst. Staatssecretaris voor Asiel Theo Francken wil zo snel mogelijk een salafistische imam die preekt bij een extremistische moskee in Brussel het land uitzetten.

België heeft geen zin in allerlei geintjes, en trekt gewoon de paspoorten in van jihadisten die hun positie in de islamitische gemeenschap van onze zuiderburen gebruiken om zieltjes te winnen voor de gewapende jihad. Vandaag viel zodoende het doek voor ene “A. S.” – een salafistische prediker verbonden aan de Grote Moskee van Brussel. Volgens Staatssecretaris voor Asiel Theo Francken is deze man geradicaliseerd en heeft de Belgische regering er een “prioriteit” van gemaakt om dit soort lui het land uit te kieperen:

“De Belgische regering heeft een van de imams van de Grote Moskee van Brussel tot ongewenst vreemdeling verklaard. De man is volgens staatssecretaris Theo Francken (Asiel en Migratie) „een geradicaliseerde salafist”, een gevaar voor de samenleving en de nationale veiligheid en moet dus het land uit.

De Grote Moskee en het aanpalende Islamitisch en Cultureel Centrum worden regelmatig in verband gebracht met de verspreiding van het fundamentalistische wahabisme in België. De moskee wordt hoofdzakelijk gefinancierd door Saoedi-Arabië. „Iedereen weet dat er een probleem is met de Grote Moskee van Brussel”, aldus Francken. „België moet zijn verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen het salafisme. Dat is een prioriteit voor de regering.””

De Grote Moskee ontkent zelf dat het een broeinest van haat, geweld en extremisme is. Een vertegenwoordiger van het islamitische gebedshuis vertelde vorig jaar nog dat de Moskee wat hem betreft juist een “bondgenoot” is in het gevecht tegen radicalisering. Een pertinente leugen, natuurlijk, als diezelfde moskee wel gewoon doodleuk een salafist op de loonlijst hadden staan.

Overigens is niet bekend naar welk land ‘A. S.’ zal worden uitgezet als zijn beroep wordt afgewezen. Maar waar A. S. ook heen moge gaan, ik hoop dat de Nederlandse regering ook toekijkt. Het uitzetten van extremisten is iets wat bij ons veel te weinig gebeurd, dus ik hoop dat we binnenkort éindelijk het voorbeeld van België eens kunnen gaan volgen.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

5 reacties

 1. Peter Loosduinen

  Tim is best goed in het bakken van aardappelen.
  Het bovenstaande artikel heeft mijn sympathie.
  Hoppa, wegwezen! Onze buren weten van aanpakken.
  We kunnen een voorbeeld aan hen nemen door imam Fawaz Jneid ook eens ons land uit te zetten.

  1. Floris

   “Onze buren weten van aanpakken.”
   —————————————
   Nee, dat weten ze niet. Het is daar nog erger dan hier. Véél erger. Heel Molenbeek is vergeven van de salafisten. Dit is symboolpolitiek, meer niet.

 2. Peter Loosduinen

  Tja, Floris heeft wel gelijk.
  De zin “Onze buren weten van aanpakken” moet dus slaan op dit concrete geval van aanpakken.

 3. Nasrani

  Het anti-islamitische sentiment zal alleen maar groeien. Een Europa zonder islam is mijn wens.

 4. Horatius

  In Nederland moet de eerste radicale imam nog worden uitgezet. Ondanks het feit dat er een fiks aantal van deze sinistere figuren hun haat tegen de Westerse samenleving iedere week propageren tijdens het vrijdagmiddaggebed.

  Ze zijn bekend bij de AIVD maar worden de hand boven het hoofd gehouden door de linkse elite vanwege de Vrijheid van Meningsuiting en Godsdienst. Ook al betreft het hier overduidelijk een totalitaire ideologie met wereldwijde aspiraties.

  Geert Wilders heeft zich overigens wel voor het Gerecht moeten verantwoorden voor zijn mening over de radicale Islam, dus over het meten met twee maten gesproken…

  In o.a. de Haagse Schilderswijk lopen er een aantal figuren vrij rond die in een normaal functionerende Rechtsstaat allang in preventieve hechtenis hadden moeten worden genomen en vervolgens uitgezet als ongewenste vreemdeling naar het land van herkomst.

  Het wordt verkocht als politieke correctheid, rechten van de mens, diversiteit, tolerantie en verdraagzaamheid etc. maar in feite is het gewoon lafheid en pure angst voor de reacties vanuit de moslimpopulatie bij een uitwijzing van deze haatpredikers.

  Stel dat er als voorspelbare reactie grootschalige rellen zouden uitbreken in de talloze probleemwijken die ons land ‘rijk’ is. Dat zou niet alleen het sprookje van de multiculturele samenleving door prikken maar tevens het gelijk van Wilders e.a. bevestigen en dat moet tot iedere prijs worden vermeden.

  We moeten ons goed realiseren dat het hier inderdaad gaat om enkele tientallen, zo niet honderden extremisten die in aanmerking zouden komen voor een uitwijzing. Dus een harde confrontatie zou dan onvermijdelijk zijn.

  Maar die confrontatie komt hoe dan ook in de toekomst. Nu vormen de moslims nog een minderheid in onze samenleving. Maar over enige decennia (of al eerder) is de moslimpopulatie dermate gestegen dat zij in staat moet worden geacht een zekere vorm van autonomie te gaan eisen in de moslimenclaves die er dan in grote getale zullen zijn.

  Nu krachtdadig optreden zou een wijs en vooruitziend besluit zijn, maar de heren en dames kennende die aan het bewind zijn en komen zal dit echter niet gaan gebeuren.

  Dat deze problematiek in geheel West-Europa speelt moge een schrale troost zijn.
  Het zou een schone taak zijn voor de bureaucraten in Brussel om een Wet- en Regelgeving te organiseren om het een en ander in EU-verband vorm te geven en zodoende de hele zaak beheersbaar te maken in het belang van ons nageslacht.

  We moeten echter vrezen dat precies het omgekeerde zal plaatsvinden; via censuur, anti-discriminatiewetgeving en andere linkse trucs wordt de autochtone bevolking de mond gesnoerd en zelfs eventueel in hechtenis genomen bij protesten tegen de alsmaar toenemende invloed van de politieke, dus radicale Islam.

  Welke rol de linkse partijen hierbij zullen spelen?
  Een rol die naadloos te vergelijken is met die van de NSB tijdens de vorige bezetting.
  Met dit kardinale verschil dat deze partij nog wel opkwam voor het behoud van onze eigen identiteit en het voortbestaan van Nederland als (een soort) zelfstandige Natie.

  Er zijn dus op het gebied van collaboratie nog zekere gradaties mogelijk. Maar het uiteindelijke resultaat: het uitroepen van een Islamitisch Kalifaat zal bij ongewijzigd beleid toch onvermijdelijk zijn.

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.