Jan Roos: "Pechtold burgemeester van Amsterdam... Dan ga ik echt de republiek uitroepen"

Geen categorieokt 10 2017, 8:00
Fryslân Ûnôfhinklik!
Dat Sybrand Buma in de Tweede Kamer blijft zitten is weliswaar enigszins verrassend, maar het is niet heel gek. Buma weet dat zijn partij het nog altijd lastig heeft qua imago... en hij beseft dat hij één van de weinige mensen is die daar iets aan kunnen doen. Daarnaast weet hij dat als hij minister wordt zijn opvolger weleens enigszins naar links kon overhellen. Daar heeft hij geen zin in. Sybrand wil dat het CDA een partij is die een beetje rechts van het midden is.
De beslissing van Alexander Pechtold om in de Kamer te blijven is helaas veel minder begrijpelijk. Tenminste, als je even vergeet dat hij burgemeester van Amsterdam wil worden. D66 heeft zijn leiderschap niet echt nodig, er staan genoeg anderen klaar om de fractie tijdelijk te leiden zolang hij minister is... het gaat er dus puur en alleen om dat hij graag burgervader wil worden van onze hoofdstad.
Hoewel dat natuurlijk hartstikke leuk is voor meneer zelf is de rest van Nederland daar veel minder verheugd om. Kom er maar in Jan Roos:
https://twitter.com/LavieJanRoos/status/917654775851872256
Zoals ik op Twitter al in mijn bio heb staan:

Fryslân Ûnôfhinklik!

Nou ja, dát of we moeten Amsterdam gewoon afsnijden van de rest van het land en rustig de Noordzee in laten drijven. Dat is ook een prima oplossing.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten