snapshot4

Lekker draaien! Asscher vraagt opeens om waardering voor wijkverplegers die de PvdA zelf uitkleedde

Geen categorieokt 12 2017, 18:00
Bij je standpunten blijven wanneer het kan, en draaien als het uitkomt.
Het is één van de grootste hobby's van politiek Den Haag: de ene dag het één, en de andere dag het ander zeggen. Het kan allemaal, aangezien de meeste kiezers zich elke vier jaar toch weer laten bedotten: téveel mensen blijven maar geloven dat ze deze keer echt zullen doen wat ze beloven. Een pervers spelletje dus.
Pervers of niet, Lodewijk Asscher speelt dit spel bijzonder goed mee. Meneer heeft vandaag namelijk de volgende motie - waar hij overigens bijzonder trots op was - ingediend:
Oftewel: hij wil hiermee afdwingen dat Rutte III zich nog eens goed buigt over de bezuinigingen op de zorg, en wijkverplegers daarvan uitsluit. Dat is natuurlijk meer dan kras. Het was immers de PvdA die samen met de VVD in Rutte II diezelfde zorg al zo verschrikkelijk uitkleedde: een beetje alsof je de man die je gisteren beroofde en in zijn onderbroek achterliet vandaag een nieuwe maatpak wil geven ofzo. En ja, ik ben mij er goed van bewust dat Asscher destijds nog niet aan het roer van de PvdA stond, maar dat doet er niet toe: zulke moties worden in het Nederlandse parlement, waar partijloyaliteit cruciaal is, in de praktijk namens partijen ingediend: de arbeiderspartij doet hier dus aan zéér hypocriete praktijken.
Dat betekent overigens niet dat deze motie an sich een flutstukje is: wat Rutte III met de zorg van plan is, is - ik kan het niet anders verwoorden - inderdaad zeer zorgelijk. Het is echter allesbehalve gerechtvaardigd als een fractie die het juist zo ver heeft laten komen, nu met de eer gaat strijken rondom deze kwestie.
Ga verder met lezen
Dit vind je misschien ook leuk
Laat mensen jouw mening weten