Syrische student wordt geweigerd uit club, beschuldigt uitsmijter van nazi-sympathieën

Een Syrische student heeft op Facebook geklaagd dat hij een uitgaangsgelegenheid in Maastricht niet in mocht, omdat de portier bij de deur een ‘neo-nazi’ was. Het personeel van de desbetreffende club reageert furieus op de aantijgingen.

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=542184782785536&set=a.160152877655397.1073741828.100009820576419&type=3&permPage=1

Ahmad Rifai is een Syrische student die momenteel in Maastricht woont. Afgelopen vrijdag wilde hij naar de club Allebonneur, waar hij naar eigen zeggen bij de deur werd geweigerd omdat hij “bruin” is.

Ahmad tekent op:

“Zoals vele studenten op een vrijdagavond gingen we naar de club. Iedereen mocht naar binnen behalve wij, omdat we bruin zijn. [De nachtportier] vroeg om onze universiteitskaarten, en die lieten we aan hem zien. Maar hij liet ons nog steeds niet naar binnen. Mijn vriend vroeg of hij een racist was en onthulde zijn swastika die op zijn schouder getatoeëerd was. Hij zei: “Ja, krijg nu maar de tering.” We hebben met de politie gepraat, maar zij negeerden ons volkomen. Toen we het nogmaals kwamen proberen zei de officier: “Jullie zijn teruggekomen om excuses aan te bieden voor jullie irritante gedrag?” Nog geen seconde dacht de man dat een fucking neonazi ons zojuist zijn hakenkruis had laten zien, en mensen stond te discrimineren.

Ik heb alleen de lieve mensen van Maastricht om het woord te verspreiden, in de hoop dat ik wat bewustzijn kweek. Het is de eerste keer dat ik in deze situatie ben beland sinds ik in dit land ben. De club heet de “Alla.”

De bedrijfsmanager van de desbetreffende club heeft gereageerd op het Facebook-bericht. Hij ontkent dat zich een racistische situatie heeft voorgedaan, en wijst erop dat hij zelf ook een donkere huidskleur heeft.  Zijn reactie:

“Ben zelf bedrijfsleider in deze club. Denk dat mijn eigen huidskleur genoeg zegt dat er bij ons geen neonazi’s aan de deur staan. Overigens heeft deze portier in kwestie zelf een buitenlandse vriendin.”

Een collega van de beschuldigde portier reageert ook via Facebook. Hij meldt dat de Allebonneur doorgaans goedgevuld is met mensen van allerlei afkomsten. Als er mensen aan de deur geweigerd worden, aldus de werknemer, dan is dat vanwege gedrag. Niet vanwege afkomst.

Na de reacties van personeelsleden van de Allebonneur heeft Ahmad zijn Facebook-bericht in allerijl weer ingetrokken. Of hij nog altijd achter z’n woorden staat is onbekend.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

15 reacties

 1. Ritter

  “Een ontluisterend verhaal, van Ahmad Rifai.”

  Ben je erbij geweest Tim? Nee, hoe weet je dan wat zich daar heeft afgespeeld?

  Je gaat af op het verhaal van een kant…………de andere kant heb je niet gehoord.

  Je artikel heeft daarom een hoog roddelgehalte. Beter is dat je eerst duidelijk vaststelt wat zich daar heeft afgespeeld en dan pas commentaar levert.

 2. Ritter

  Een tijdje terug kwam o.a RTL met een groot artikel over een neger die zou zijn gediscrimineerd door “extreem rechtse” Nederlanders.

  Die man had via zijn facebook een verhaal gepubliceerd dat hij door extreem rechtsen zou zijn geslagen en gediscrimineerd.

  RTL publiceerde zijn facebook verhaal groot en ook andere media.

  Later bleek het verhaal over de vermeende discriminatie totaal uit zijn duim gezogen en heeft zich iets heel anders afgespeeld.

  RTL moest later tot grote schaamte het correctie artikel plaatsen.

  Kortom, zomaar een een facebook verhaal publiceren is geen goede journalistiek maar roddel journalistiek. Vooral als het om zaken gaat als racisme en/of discriminatie omdat het tegenwoordig “mode” is deze beschuldigingen te uiten als men zijn zin niet krijgt.

  Eerst het verhaal bevestigingen via politie of andere (objectieve) bronnen en dan pas publiceren.

  Onderstaand artikel van RTL geeft dus aan waarom men voorzichtig moet zijn met het publiceren van een facebook verhaal van iemand die jammert over (vermeende) discriminatie zonder dat het verhaal door objectieve bronnen ( b.v Politie) is bevestigd.
  ————
  Politie: James (17) geen slachtoffer racisme

  De 17-jarige James uit Almelo die beweert slachtoffer te zijn van een mishandeling en racisme op de kermis in Geesteren is volgens de politie helemaal niet mishandeld. “Het letsel is ontstaan door een val van zijn fiets”, meldt de politie. James zelf blijft beweren dat hij is mishandeld. De zaak ligt nu bij de officier van justitie.

  De minderjarige jongen uit Almelo vertelde begin deze maand een ontluisterend verhaal. Hij zou zijn uitgescholden voor ‘vieze kankerneger’ en na een achtervolging in elkaar geslagen zijn door een groep agressieve mannen van tussen de 25 en 35 jaar oud. De aanleiding waren volgens James drie flesjes water die hij had meegenomen.
  ‘Gevallen met de fiets’

  De politie onderzocht de zaak en trekt een compleet andere conclusie. “Wij sluiten na sporenonderzoek en het horen van veel getuigen uit dat hij het letsel heeft gekregen door mishandeling”, meldt een woordvoerder van de politie aan RTL Nieuws. “De minderjarige jongen was onder invloed van alcohol en is later op een andere locatie van zijn fiets gevallen en heeft daarbij letsel opgelopen. Zonder dat iemand anders daarbij was betrokken.”

  Ook is James volgens de politie betrapt bij het stelen van flessen drank. “Hierbij is over en weer geduwd en getrokken, maar heeft hij niet het letsel gekregen.” De politie heeft de uitkomst van het onderzoek afgelopen maandag besproken met de 17-jarige jongen en zijn ouders.

  https://www.rtlnieuws.nl/nederland/politie-james-17-geen-slachtoffer-racisme

 3. Kiliaan Noppen

  Goed dat op DDS de vinger wordt gelegd bij de toenemende invloed van etreem-rechts in Nederland en het gevaar dat dit met zich meebrengt.

  1. Dubbele Komma

   taqqya

 4. DolleDries

  Oh het is een verhaal.
  De politie wordt ook nog even racistisch weg gezet.

 5. DolleDries

  Begrijp ik nu dat die portier op de voorgrond zijn hele jas heeft uitgetrokken.
  Ik krijg de indruk dat het een lul verhaal is.

 6. Ruud562

  Een gebeurtenis heeft twee kanten, Tim! Jij laat er maar één zien, een journalist onwaardig dus!

 7. Ni28

  In een steeds verder verloederende samenleving is steeds meer plaats voor slechte mensen of zijn nu van links of rechts komen. De linkse aanpak van alles kan en alles mag wreekt zich nu door het ontbreken van respect. De eenzijdige EU aanpak van de vluchtelingen crisis brengt een tegenreactie mee die steeds groter wordt. Merkel heeft de geboorte van de AfD op haar geweten en door haar starre houding het radicalisering van deze partij. Wilt je nieuwe nazi’s hebben dan moet je vooral zo doorgaan. Deze uitsmijter was al lang zoals ie is maar ook hij gaat verder radicaliseren. Van Reybrouck, de Vlaamse historicus zet dit goed uit in het Elsevier artikel, iets wat ik hier op DDS al eerder heb geuit. De moslimdeportaties zullen wij nog meemaken als dit zo doorgaat en partijen nog verder gaan radicaliseren. Dan kan de huidige elite zich achter de oren krabben, hadden wij toen maar oor naar hebben wat de gehate Wilders, Baudet en daarvoor Fortuyn voor waaarschuwden.

  http://www.elsevierweekblad.nl/buitenland/achtergrond/2017/10/van-reybrouck-waarom-gaat-merkel-niet-praten-met-afd-547338/

  1. Steve Van der Vekens

   Dat de bevolking zich afkeert van alles wat de EU zonder overleg achter hun rug overeen gekomen is, (in dit geval vooral islam) is het gevolg van de oorzaak.

   1. Kiliaan Noppen

    Dat zie je vaker met gevolgen.

    🙂

 8. marco1

  Er zijn meerdere clubs die getinte(met name Arabische uiterlijk) personen binnenkomst weigeren. Dit doen ze om problemen te voorkomen die ze in het verleden met zulke mensen hebben gehad of van collega’s hebben vernomen. Wellicht spijtig maar zoals vaker moeten de goede onder de kwade lijden. Zowel het tonen of het dragen van hakenkruizen of andere nazi-symbolen is voorbehouden aan personen met een verstandelijke handicap.

 9. Seneca

  Wat doet een Syriër (moslim) in een disco annex nachtclub? Men ziet onbedekte (geen burka) en men schenkt alcohol! Had dit individu gedacht dat hij limonade of chocomelk geserveerd kreeg? Wat een ongelooflijk hoog broodje aap gehalte.

  1. Ngatimoto

   Een Syriër hoeft niet persé moslim te zijn. Net zo min als dat iemand uit Limburg Rooms Katholiek zou moeten zijn. In Volendam wonen naast heel veel PVV stemmers ook Groen Links stemmers.

 10. buitenbeentje

  Je haalt twee dingen door elkaar. Die Swastika kan natuurlijk niet, tenzij hij een geloof aanhangt waar dat een heilig teken voor geluk is, zoals boedhist of hindoe (vrijheid van godsdienst, weet je nog).

  Voor deze ontzettend lieve student hebben vele van zijn landgenoten er voor gezorgd dat in discotheken (en elders) meisjes en vrouwen werden lastig gevallen. Een uitbater wil geld verdienen en als zijn klanten wegblijven omdat ze niet bepoteld wensen te worden, ook niet door Syrier, zal hij waarschijnlijk opdracht gegeven hebben publiek te weren dat slecht kan zijn voor zijn business. De uitsmijter doet dan zijn werk.

  Te weinig informatie, te veel vooroordeel.

 11. Steve Van der Vekens

  Dat kan mij nu eens geen reet schelen zie. Begrijp toch eens dat wij een mooi, zuiver en leefbaar Nederland willen! Ga allemaal weg! De oorlog is gedaan! Viezeriken!

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.