Oerdomme Franse geheime agent appt zijn hele onderzoek naar de jihadist die hij volgde

Als je een voorbeeld bij de term ‘nuttige idioot’ zoekt, kijk dan niet verder. Dit is ‘m: een medewerker van de Franse geheime dienst die zijn hele onderzoek eventjes per ongeluk op de app zit aan de levensgevaarlijke radicale moslim die hij aan het volgen was.

Met zulke geheime agenten hebben we volgens mij geen extremistische moslims meer nodig, geloof ik. Ze zijn aangenomen om via allerlei slinkse praktijken hun land (in dit geval Frankrijk) veilig te houden, maar dan moeten ze de informatie die ze hebben verzameld wel zorgvuldig bewaren. Niet met het delen met allerlei knettergekke jihadisten die bezig zijn met het voorbereiden van, of inspireren tot het plegen van, bloederige aanslagen zoals in Parijs de afgelopen jaren.

Klinkt dit als een klunzig verhaal uit een comedyserie? Wellicht. Maar het is ook echt gebeurd:

“De klungel is (of misschien: was) in dienst van de Service central de surveillance du territoire (SCRT), een organisatie die je in Nederland vergelijken kunt met de NCTV. Het was zijn taak om de gangen van de Islamist na te gaan, om zodoende eventueel een nieuwe Franse slachting te voorkomen. Frankrijk is de afgelopen tijd regelmatig het slachtoffer geweest van de harde kern van Allah.

Het ging mis toen de agent een bericht met belangrijke informatie wilde sturen naar een collega. Dat ging niet erg lekker en in plaats van dat het bericht in de juiste handen viel, kwam het terecht bij de verdachte. Die laatste reageerde hier sportief op en stuurde meteen een berichtje terug met de mededeling dat de agent bijzonder incompetent zou zijn, waarna hij al zijn maatjes inlichtte over wie hun zogenaamde ‘vriend’ in werkelijkheid was.”

De man die de geheim agent moest volgen, is kennelijk een haatprediker die heel Parijs en omstreken aandoet om mensen daar aan te sporen tot het gewapenderhand uitvoeren van islamitische plichten. Een echte geradicaliseerde gek, dus, die absoluut niet in bezit had mogen worden gesteld van allerlei onderzoeksgegevens over zijn gevaarlijke persoontje.

Laten we hopen dat deze Franse stokbroden koekenbakker de enige incompetente agent bij de SCRT was. Zoniet, dan kunnen onze noorderburen (*) er zeker van zijn dat ze de informatie-oorlog verliezen van de homegrown jihadisten, teruggekeerde Syriëstrijders en de door Saoedi-Arabië betaalde ophitsers. Met alle gevolgen van dien.


Waardeer jij de artikelen op DagelijkseStandaard.nl? Volg ons dan op Twitter!

In dit artikel

Wie op onze website reageert, gaat akkoord met ons huisreglement.

Reacties

7 reacties

 1. marco1

  Waar gewerkt word daar worden fouten gemaakt.

  1. DolleDries

   Of vallen spaanders in dit geval door bommen of auto’s.

  2. trampoline

   Maar die fouten vallen wel heel vaak bij de overheidsdiensten, net als in ons land; en nou ben ik benieuwd of er ook ontslag volgt.

 2. thaithai

  Fransman? of mosliminfiltrant?

  1. Jantje

   Dacht ik ook gelijk. 5e colonne.

 3. meijer61200

  “Per ongeluk”hahaha, maak dat de kat maar wijs.

 4. Babaji538

  De RVD heeft het er maar druk mee.

  Ineens vindt er een uitbarsting van ‘staatsgeheimen’
  plaats.
  Het zal toch niet zo zijn, dat er één vrouw in Nederland
  aanwezig is, 1.54 meter, die een hele oude kar heeft weten
  te trekken.

  Petra Hermans

e-mail:

 
Ja, ik ga ermee akkoord dat Dagelijkse Standaard mij incidenteel commerciële emails stuurt.